pondělí 2. listopadu 2015

Kosmetická statistika (říjen)

Další měsíc utekl jako voda a já jsem tady opět s pravidelnou hromádkou novinek i spotřebovaných produktů. Původně jsem chtěla v říjnu šetřit, a byť to tedy na první pohled nevypadá, tak to není zase tak zlé a je tam spousta nudných ,,provozních" věcí a navíc prázdné lahvičky statečně sekundovaly. V řeči čísel je to 28 novinek a 23 spotřebovaných kousků. 

Novinky

Pyšná jsem především na to, že je zde minimum dekorativky. Tím spíše, že jsem taky nějakou spotřebovala. Spustu věcí už mám rovnou v koupelně, takže to nebylo žádné velké syslení a vesměs jsou to věci, co půjdou rychle spotřebovat.


Nákupní klasika v DM. I když pravda, ten šampon jsem nutně nepotřebovala, ale zase stál jen 25 Kč, a když ne mně, tak mým štětcům přijde vhod určitě.


V Yves Rocher byl tento měsíc sprchový gel k nákupu zdarma, a to jsem nemohla minout. Zašla jsem si tak dokoupit mojí stálici - odličovač očí i mého nejnovějšího oblíbence - tonikum.


Jeden z nejdražších nákupů se odehrál v Lush (i když to možná podle množství a velikosti nevypadá). Došel mi můj milovaný peeling na rty, a tak jsem si zašla koupit nový a konečně jsem se odhodlala pořídit si jejich pleťovou vodu, po které pokukuji už snad dva roky. Jen ta její cena teda...


Pár kousků ze spoluprácí. Oslovila mě firma Oliveway, která mi zaslala šampon, kondicionér a krém na nohy. Zatím jsem to nestihla moc otestovat, ale vypadá to všechno docela slibně. A poté mi ještě přišly koupelové soli tetesept. Jelikož ale nemám vanu, nechala jsem si jen jednu, kterou využiji o Vánocích, až pojedu k rodičům.


Taktéž jsem se zúčastnila blogerského setkání Avéne, odkud jsme si odnesli bohatý balíček. Ten jsem trochu protřídila a pro sebe si nechala novinkový krém na akné a k tomu tři miniatury - termální voda, micelární voda a krém.


Jediní zástupci dekorativky jsou od Oriflame. Laky a řasenky mi dala mamka a slavné ,,vajíčko" jsem dostala od kamarádky.


Poslední říjnový den jsem zaběhla do Tety, kde mají nyní 50% na produkty Nivea. Akce platí až do 25. 11., takže určitě neváhejte a zajděte se tam podívat. Od Nivea se vždy něco hodí. Já jsem brala ve velkém čisticí pásky, které mě vyšly cca na 85 Kč, a za takovou cenu opravdu běžně moc sehnat nejdou. K tomu jsem vzala mini balení univerzálního krému a na zkoušku nový sprchový gel.

Spotřebováno

Posledně jsem sice slibovala, že budu uklízet laky na nehty, ale nějak jsem to nestihla, takže to se odkládá na listopad. I tak jsem toho ale nasbírala více než dost a poměrně výrazně je zde zastoupena i dekorativka.


1) Plátýnková maska Missha - Klasika, kterou vidíte každý měsíc a s klesajícími teplotami ji budu využívat o to častěji.

2) Plátýnková maska Essence - Není tak dobrá jako Missha, ale je také fajn.

3) Tonikum Yves Rocher - Můj nový objev a hned jsem si koupila další balení. Je skvělé.

4) Sprchový olej Yves Rocher - To je naopak můj letitý oblíbenec a tohle možná tak čtvrté nebo páté balení. Miluji tu jeho vůní. Až se zase objeví v nějaké pěkné akci, koupím si další.

5) Sprchový gel Yves Rocher - Je perfektní. Obecně miluji sprcháče YR a tyto ze stálé kolekce jsou ještě o fous lepší než různé limitky. 


6) Suchý šampon Dove - Nejsem žádný velký znalec suchých šamponů, ale tento mně hodně vyhovoval. Vlasy zbavil mastnoty a viditelně přidal objemu. K tomu hezky voněl. Plánuji si ho koupit znovu.

7) Micelární voda Dermacol - Další objev. Odličovala naprosto fantasticky. Výhledově si ji chci pořídit znovu.

8) Barva na vlasy Loreal - Bylo to vůbec poprvé, co jsem se barvila sama. Oceňuji, že je celá aplikace naprosto blbuvzdorná a zvládla jsem to. Výsledek se mi líbí a do budoucna u této barvy plánuji zůstat.


9) Krém na ruce Essence - Loňská limitka a naprosto dokonalé spojení kokosu a třešní. O kvalitě krému asi netřeba nic dodávat. Byla jsem hodně spokojená.

10) Krém na nohy Balea - Blogerská legenda, asi netřeba nic dodávat. Lepší krém na nohy neexistuje.

11) Tělové mléko Balea - Docela překvapilo, protože jsem z minulosti neměla dobré zkušenosti s mléky od Balea. Tohle božsky vonělo a hydratovalo tak akorát. 

12) Tekuté mýdlo Balea - Opět věc, kterou kupuji opakovaně a pro příště jen vyměním parfemaci.


13) Peeling na rty Lush - Já vím, že je to jen cukr a můžu si to udělat doma. Jenže to pro mě nemá takové kouzlo. Takhle mě to baví víc a krabička mi vydržela bezmála dva roky. Spojení máty a čokolády je také naprosto kouzelné a jak jste viděli výše, koupila jsem si rovnou další balení.

14) Pleťový krém Vichy - Ideálii jsem měla v tomto vzorku už snad popáté. A musím říct, že mě ten krém docela baví a vyhovuje mi. Možná se nevidíme naposled.

15) Balzám na rty Nivea - Mám tato máslíčka hodně ráda, ale používala jsem je teď v kuse asi dva roky a potřebuji trochu změnu. Nicméně vám je můžu doporučit.

16) Pleťový krém La Roche Posay - Byl to skvělý letní krém, ale jakmile se trochu ochladilo, byl na moji pleť krátký a hned se tvořily šupinky. Víckrát se asi nepotkáme.

17) Antiperspirant Nivea - Moje klasika, kterou používám léta. Mám již v zásobě další balení.


18) Paletka stínů MUA - Jak vidíte, není úplně spotřebovaná, ale rozhodla jsem se, že je potřeba udělat místo něčemu lepšímu. Pár let zpátky to byl velký hit a dodnes to nechápu. Jsou to ty nejhorší stíny, co doma mám. Jsou hrozně hrubé, práší, odpadávají pod oko. Používala jsem vlastně jen kombinaci růžové a fialové, šedé stíny mám v milionu dalších paletek a v lepším provedení. A asi nebudu jediná, kdo má zpětně takový názor, protože se po celé MUA nějak slehla zem.

19) Řasenka Maybelline - Všemi milovaná, mně bohužel nesedla. I když ke konci byla chvíli fajn, ale jinak dělá efekt, který já nedokáži ocenit. Je vhodná spíše na kratší, řidší řasy.

20) Báze pod stíny Too Faced - Můj svatý grál. Začátky sice byly těžké, ale došla jsem k závěru, že na lepší bázi jsem zatím nenarazila. Již jsem si ji koupila znovu.

21) Lesk na rty Essence - Koupila jsem ho loni ve výprodeji za pár kaček a bohužel se tedy stačil zkazit, a to jsem ho použila opravdu párkrát.

22) Gel na obočí Essence - Takhle zpět byl moc fajn a těší mě, že takhle pidi balení vydrželo docela dlouho, nejméně čtyři měsíce. Chtěla bych teď prozkoušet i jiné gely, ale možná se k němu časem vrátím.

23) Báze pod stíny Avon - Vůbec nebyla špatná a na kratší dny postačila. Bohužel mi vyschla, ale také jsem ji měla dva roky, takže jí to nemám za zlé. 

Jsme na konci a jaké jsou vyhlídky na listopad? Ráda bych šetřila, protože Vánoce jsou za dveřmi. Ale znáte mě. Už teď jsou nějaké balíčky na cestě. Doufám, že jste si také všimli, že jsem v říjnu nebyla v parfums.cz. Což ale znamená jediné, v listopadu mě to nemine. :-) Takže já to zase vidím na nějakou tu dvacítku. Ono se to vždy nějak nasbírá, že člověk ani neví jak.

Co vy a říjen, jak se vám dařilo spotřebovávat?

20 komentářů:

  1. Me se darilo do ted pomerne setrit, v rijnu se to ale trosku vymklo kontrole. V listopadu mam v planu jen limitky YR a tim snad koncim.

    Krem od Vichy byl super, klidne bych brala dalsi baleni a kremy Essence mam moc rada, tenhle tresnovy jeste mam. Jinak paletku od MUA mam doma jednu vyraznou a prijde mi fajn, je ale fakt, ze znacka nejak zmizla.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek, z novinek se mi nejvíc líbí balíček Avene. Suchý šampon Dove bych ráda zkusila, odličovače DC mám ráda.

    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
  3. ja som tento mesiac spotrebovala cca 24ks, čo je u mňa rekord :D minulý mesiac 21 a som na seba hrdá :) pri niečom ma mrzí že to už došlo, ale pri väčšine som rada :)) taktiež sa mi podarilo spotrebovať riasenku maybelline a za mňa je top

    OdpovědětVymazat
  4. Kvůli blížícím se Vánocům jsem taky nechtěla moc utrácet, ale dvakrát jsem byla v dm, navštívila jsem YR , objednala výrobky Ziaja a v neposlední řadě měla narozeniny, takže se mi toho zase sešlo víc než dost.
    Řasenka Maybelline je pro mně naprosto dokonalá, to stejné ale nemůžu říct o micelárce Dermacol, která mi nesmí přijít na oči, protože mně v nich hodně štípe.

    OdpovědětVymazat
  5. Make me brown jsem si pořídila v říjnu a jsem s ním spokojená. Docela jsi mě nalákala na micku od Dermacolu.

    OdpovědětVymazat
  6. Ten sprchový gel co máš v novinkách od YR nádherně vní už ho mám spotřebovaný :)))Já mám od MUA jednu paletku a sice jí nepoužívám často, ale mě její stíny vážně vyhovují. nevím přesný název, ale je to bílá paletka s hnědými stíny :)))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  7. Ty náplasti od Nivei jsou skvělé, za tu cenu bych si je také vzala do zásoby :-)

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat
  8. Akci v YR jsem taky neodolala, zrovna dnes jsem o tom psala na blogu :) Máslíčka na rty od Nivea zbožňuji, stejně tak jsem měla ráda i krém na ruce od Essence z loňské limitky.

    OdpovědětVymazat
  9. Díky za tip na suchý šampon Dove a jsem zvedava na názor na vodu z Lush.

    OdpovědětVymazat
  10. Díky za tip na suchý šampon Dove a jsem zvedava na názor na vodu z Lush.

    OdpovědětVymazat
  11. Taky mám ráda Yves Rocher a jejich sprcháč mi doma nesmí chybět. Na 50% slevu na Niveu jsem úplně zapomněla, dík za připomenutí.

    OdpovědětVymazat
  12. Ty čistící pásky od Nivei máš už vyzkoušené? Zajímalo by mě, jaké jsou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Používám je léta, jsou nejlepší ze všech. Určitě doporučuji.

      Vymazat
    2. Tak to se po nich podívám. Děkuji :-)

      Vymazat
  13. Já teda nejvíce nakupuju dekorativku ,ale i tak pečující kosmetika se kě mě tento měsíc dostala :D. A jsem ráda, že nejsem jediný člověk, kterému Lash Sensational nesedla
    Double Infinity

    OdpovědětVymazat
  14. Tys zvládla měsíc bez parfums? Jak se ti to povedlo, proboha?! :D
    Ale s tou spotřebou jsi šikovná, měla bych se tebou inspirovat:))

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sama nevím :-) Ale už to mám předchystané a ještě tento týden to napravím...

      Vymazat
  15. Strašne super sa mi čítal tento článok :) Stále tu nájdem inšpiráciu na nové veci a produkty.
    Ten peeling na pery z Lush mám kúpiť segre v Prahe, vieš mi povedať, koľko stojí? :D
    A inak, tá čierna špirála z Oriflame je skvelá! :) ja ju mám až asi tretíkrát
    Original copy blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu. :-) Peeling v Lush vyjde na 245 Kč. A moc díky za info o řasence, zatím jsem se k ní ještě nedostala, ale teď jsem hodně zvědavá.

      Vymazat
  16. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat