pondělí 16. listopadu 2015

Kapka hýčkání: Kosmetika Caudalíe

Dnes se výjimečně povezeme na luxusnější vlně. Značka Caudalíe není v našich končinách příliš provařená, ale vězte, že si vaši pozornost zaslouží. Sama jsem se o ní doslechla skrze zahraniční youtuberky. Pokaždé, pokud mluví o pleťové péči, Caudalíe je v jejich koupelnách početně zastoupená a opakuje se to stále dokola. Intenzivně jsem se po značce začala shánět v létě, když holky hromadně používaly osvěžující mist. A jak víte, pro nic neříkající stříkátka já mám neuvěřitelnou slabost. 

Jenom ve zkratce, značka Caudalíe pochází z Francie a vyrábí se od roku 1993. Její složení sice není stoprocentně přírodní, ale je hodně ,,čisté" bez těch nejhorších látek a základem všech produktů jsou nejrůznější výtažky z hroznů - olej z hroznových semínek, hroznová voda aj.


Nejjednodušší cesta, jak ji sehnat, je stránka lookfantasctic.com, která zasílá i k nám a poštovné je zdarma. K tomu navíc na tomto webu je vždy nějaká sleva, 10% najdete vždy a ani 20% není neobvyklých, plus se dají občas dostat ještě dárky k nákupu. 

Původně jsem chtěla právě můj vysněný mist, ale je po čertech drahý. A tak jsem se rozhodla pro tuto taštičku s miniaturkama, kde je sprej také a k tomu ještě pár dalších  věcí. Sice jsem použila 20% slevu, ale i tak to byla opravdu pálka, kterou jsem si dlouho vyčítala. Nevím už přesně, na kolik mě to vyšlo, ale bylo to někde kolem 17 - 18 liber. Což je za pět miniatur opravdu dost. Nicméně, touha po testování byla větší.




Vše přišla zabalené v pěkné bytelné taštičce, která určitě půjde dále využít. Uvnitř jsem objevila pět produktů - balzám na rty, krém na ruce, pleťový sorbet, osvěžující mist a odličovací mléko. Naštěstí to vše jsou věci, které mám ráda a jsou pro mě dobře využitelné, a tak jsem se hned pustila do testování.

Balzám na rty

Tento kousek se pyšní 99% přírodním složením a je opravdu fajn. Na rtech je příjemný, lehce voní. Ta vůně je typická pro téměř všechny tyto produkty. Asi za to budou moct právě hrozny, i když je pravda, že kdybych nevěděla, že tam jsou, asi mě to samotnou nenapadne. Balzám je tak akorát hutný a raději ho používám přes den. Je rozhodně výživnější než Labello, Baby Lips a podobné balzámky, ale na druhou stranu docela rychle zmizí.Proto ho moc nepoužívám na noc, protože to mám raději opravdu super hutné textury, které na rtech cítím ještě ráno. A to Caudalíe neumí. I přesto ho mám hodně ráda a teď v zimě se bude hodit. 

Krém na ruce

Krém na ruce se také hodně povedl. Voní obdobně, jako už jsem popisovala výše. Příjemně decentně hroznově. Konzistenčně je hodně lehounký a bleskově se rozetře i vstřebá. I přesto je ale dostatečně výživný a hodí se jak přes den, tak klidně na noc. Krásné elegantní balení snad nemusím ani zmiňovat.

Hydratační sorbet

Tenhle pleťový krém je z celé pětky asi mým nejoblíbenějším kouskem. Konzistenčně je to skutečně našlehaný sorbet. Je krásně lehoučký, ihned se vstřebá. Pleti dodá dostatečnou dávku hydratace, přesto ji nezatěžuje, nelepí, nedělá žmolky. A v kombnaci s následujícím mistem je pleť výrazně hladší a póry menší. Pokud bych si něco opravdu kupovala ve velkém balení, bude to tento krém. 

Beauty Elixir - pleťový sprej

Hlavní hvězda, kvůli které jsem vše kupovala. Tahle lahvička je skutečně úžasná a hlavně překvapila. Pozor by si určitě měli dávat ti, co nemají rádi mentol a veškeré větrové věci. Tohle je totiž fičák. Má to ve složení hodně takto zaměřených složek - peppermintový olej, mátový olej atd. Prvotní zkoušení mě opravdu hodně překvapilo. Má to velmi decentní rozptyl, takže vlastně v první chvíli máte pocit, že na sebe nic nestříkáte. Pak se ale nadechnete a doslova vás praští super větrový závan. Já mám podobné produkty ráda, takže se mi to líbí, ale nebude to pro každého. Cítit to jde jen pár sekund, pak se vše vstřebá a ani o tom nevíte. Pleti to nijak neubližuje, nelepí, neucpává póry, nedráždí. Těžko říct, co to dělá samo o sobě, ale já mám pro tento typ produktů slabost, takže si dokážu ledacos přimyslet a prostě mi vyhovuje. :-) Každopádně jsem si všimla, že pleti vyhovuje, když používám krém i sprej dohromady. Když jsem je používala zvlášť, tak ten efekt super jemné pleti nebyl tak viditelný, jako když se tyto dva kousky spojily. Škoda jen, že krém mi vydržel ani ne tři týdny a už ho nemám. Zatímco sprej vydrží opravdu dlouho, spotřebovala jsem sotva třetinu, a to ho používám více než měsíc. 

Odličovací mléko

Tento kousek mě zaujal asi ze všeho nejmíň, ale i přesto je pořád úžasný. Mléko dokáže skvěle rozpustit makeup a pomocí letmých tahů s tampónkem setřu téměř vše. Blbé je jen to, že mléko se musí stejně ještě opláchnout vodou, jinak dost lepí. To je důvod, proč po něm tolik netoužím, protože když už se začnu odličovat mlékem, chci vodu z celého procesu ideálně vyloučit. Pleť je ale opět krásně jemná a vyčištěná. Kdo si na takový typ produktů potrpí, je to skvělá volba.


Celkově jsem prostě nadšená a kdybych měla neomezený rozpočet, mám stejně jako zahraniční youtuberky, plnou koupelnu produktů Caudalíe. V péči o pleť se pořád hledám a zkouším jednu věc za druhou, a tady skutečně cítím, že by to mohlo být ono. Všech pět zkoušených produktů mi sedlo a roztřídila bych je už jen na to, za co bych byla ochotná dát peníze a za co nikoliv. Favority jsou sorbet a sprej, naopak třeba za krém na ruce nebo odličovací mléko by mi těch peněz bylo líto.

Konkrétně tato sada už sehnat nejde, ale jsou tam ve stejné taštičce zase jiné kombinace, plus teď před Vánoci je tam spoustu jiných sad, takže určitě vám doporučuji se minimálně porozhlédnout. Já bych hned vykoupila půlku sortimentu. Vše najdete zde.


Znáte tuto značku? Láká vás?

9 komentářů:

  1. Tak o značce slyším prvně a musím říct, že mě zaujala. A ty obaly jsou opravdu skvostné :)

    Radu - UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  2. Caudalie znám ze zahraničních kanálů YT a také jsem toužila jejich věci vyzkoušet. Ve Francii jsem si pak koupila sadu miniatur :-) jenže s vůní černého bezu a přes tu jsem se nedokázala přenést. Jinak mi tato kosmetika vyhovuje a ráda bych zkusila jejich Eau de beauté

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle značku chci vyzkoušet už hrozně dlouho, jen bych chtěla nějaký česky e-shop. :/

    OdpovědětVymazat
  4. Tuhle značku vůbec neznám, ale po přečtení tvé recenze mě dost láká :)

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat
  5. Tuhle znacku jeste neznam, ale zaujala me svym balenim. Klidne bych vyzkousela ten pletovy sprej, ten me teda dost zaujal. :)))
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  6. Neznám....francouská kosmetika snad nikdy nezklame.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, no popravdě mi na to navnadila už Zuza z underthesheats =o)
    Já to chciii :-D ale mám zásoby ostatních všech možnejch kosmetik, co jsem nutně potřebovala =o(

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  9. Od tejto značky ma asi nič neláka tak ako pleťový sprej a nechápem, prečo som si ho doteraz neobjednala. Tiež som tak trocha uletená na podobné produkty ;)

    OdpovědětVymazat