pátek 3. srpna 2018

Opalovací přípravky pro toto léto

Opalovací přípravky se špatně testují dopředu, a tak mám často pocit, že přicházím s recenzí pozdě. Letos to ale vypadá, že ještě vše stíhám. Lahvičky už mám považlivě prázdné a léto je v plném rozpuku, takže věřím, že ještě stihnete načerpat inspiraci. Sama budu muset asi ještě něco dokoupit. 


Na mazání se s SPF jsem docela blázen a v létě bez něj vpodstatě nevycházím. Na obličeji jej poté mám celoročně. Moje pokožka je prostě bílá, opaluje se špatně a vlastně to jde vždy jen do červena. Neopálím se téměř vůbec a musím si pak vyslechnout mnoho poznámek od okolí. Zrovna teď to mám dost aktuální. Vrátila jsem se od moře a moje pokožka je asi tak o půl odstínu tmavší než obvykle, což znamená, že jsem stále nejbělejší v celé Praze a poslouchat x krát za den, že jsem byla u moře a vůbec nejsem opálená, jak je to možné, mě fakt nebaví. Já jsem s tím smířena a moje bílá pleť mi nedělá problém, ještě aby se s tím smířilo okolí a bude to fajn. Rady typu, tak to na sebe nemaž, aby ses opálila, opravdu neberu v potaz. Mám jen dvě možnosti, nemazat se a pekelně se spálit nebo se namazat a zůstat s bílou zdravou kůží. Takže asi tak. 

I proto mám těch pomocníků docela dost s tím, že v našich zeměpisných šířkách používám většinou SPF 30 a k moři jezdím jedině s SPF 50. 





Začnu Niveou, což je pro mě přesně ten krém na každodenní používání a ruce, dekolt s ním máznu pokaždé, než vycházím z domu. Kromě toho, že je vážně účinný, tak je uživatelsky velmi přívětivý, což se u opalováků také velmi cení. Voní jako klasická Nivea, zkrátka jako dětství. Hezky se roztírá, vstřebá do pokožky a nezanechává žádné bílé fleky. A drží se i po pár dalších hodinách, nikde se neotírá, neoxiduje a tak dále. Zkrátka dobrý každodenní parťák, který za sebe můžu doporučit. Obecně opalovací krémy Nivea mám snad každý rok a vždy jsem byla spokojená. (PR produkt)


K moři bylo potřeba vytáhnout větší kalibr, a tak se mnou jely tyto dvě lahvičky. U obou se dá shodně říct, že díky tomu SPF 50 už nejsou uživatelsky tolik přívětivé a zanechávají bílý povlak. Na dovolené jsem jim to ale tolerovala a byla jsem ráda, že mě skutečně dokázaly ochránit a byť jsem ruce měla pár dnů lehce podrážděné s lehkou krupičkou, tak se ve finále nic neoloupalo. 



Sebamed krásně voní a lehce se roztírá, byť jak bylo řečeno, po chvíli jakoby zoxiduje a zůstanou lehce bílé šmouhy. Ale dělá to jen tato padesátka. Měla jsem předloni SPF 30 a to byl snad nejlepší opalovací krém, který jsem měla. Úžasně se roztíral a bylo to bez fleků. Takže do budoucna se budu vracet právě k tomu. Každopádně tento skvěle posloužil, už z něj mačkám jen poslední zbytečky. Co je ale potřeba ještě říct, tak není voděodolný a opravdu z vás ve vodě okamžitě zmizí, takže jsem ho používala jen na pochůzky po městě. (PR produkt)



Na koupání jsem využívala právě La Roche Posay, který již voděodolnost deklaruje a mám vyzkoušeno, že tomu skutečně tak je. Opět tedy zanechává bílá místa a usazuje se různě v záhybech, ale máte ho na sobě i po cachtání v moři a skutečně jsem se s ním nespálila. Jinak opět krásně voní (já mám zkrátka vůni opalováků ráda) a roztíra se hezky. Zmínit musím i skvělé dávkování. Konzistenčně je to mléko, ale aplikujete ho jemným rozprašovačem. Je to rychlé, pohodlné a fajn třeba na místa, kam si úplně nedosáhnete. Prostě to letmo stříknete i na záda a je to. K moři je tohle můj velký favorit. 



Na obličej jsem si letos pořídila tohoto krasavce od Kiehls. Je tedy pekelně drahý, vyjde na víc jak 1000 korun, ale stojí skutečně za to. Nanáším ho po denním krému, ještě před makeupem. Konzistenčně je velmi příjemný, lehký krém. Krásně se vstřebá a nezanechá sebemenší bílý či jinak nepříjemný film. Ochránil mě vždy na jedničku a svědčí i samotné pleti. Nestalo se mi, že by mi po něm naskákaly pupínky či jiná neplecha. A musím se přiznat, že s ním i trochu plýtvám a často používám na uši i dekolt. Ten krém je zkrátka hodně příjemný a konzistenčně o poznání lehčí než běžné opalovací krémy. Jako nevím, jestli si ho koupím znovu, protože ta cena je vážně pecka, ale víte, že já mám pro Kiehls slabost a dokážu jim to odpustit, protože se mi to vrací na skvělém servise v obchodě a kupě vzorečků. 









Za nejgeniálnější vynález považuji  tyto suché spreje. Mám je letos poprvé a vůbec nechápu, jak jsem bez nich mohla existovat. Jsou určeny primárně na obličej, proto jsou i tak malé, ale já je mám v kabelce a používám na celé tělo. Taky proto už mám La Roche Posay vypotřebovaný a ve Vichy na dně. A jelikož to vypadá, že léto zdaleka nekončí, budu si muset koupit ještě jeden. Cenově oba vycházejí podobně, kupovala jsem je na internetu kolem 350 Kč. 

Fungují obdobně, je to lehká suchá mlha, kterou ani necítíte, že na sebe stříkáte. Můžete ji nanášet x krát během dne, klidně i na makeup, hodně lidí je používá i na pěšinku do vlasů (byť tam já raději volím rovnou klobouk). U obou můžu potvrdit, že to nedělá žádný povlak a dokonce i moje černé vlasy z toho vyjdou bez úhony a neudělá to žádné bílé fleky. Za mě je to vážně geniální věc. Nemyslím si, že v takto tenké vrstvě toho SPF na sebe dáte nějak moc. Tu deklarovanou padesátku ani smykem, ale pro lepší a klidnější pocit je to pro mě opravdu skvělé. Mám je v kabelce a když se někde zapomenu nebo se jen vracím z práce domů a sluníčko pořád praží, tak se jen lehce přestříknu a vyrážím. Miluji je.

Pokud byste si měli vybrat mezi těmito dvěma, tak za mě Vichy. Obecně mám tu jejich Soleil řadu asi vůbec nejraději, ale ten sprej je skutečně neprůhledný a je pohodlnější při nanášení. U toho La Roche Posay se vždy kolem vás rozvíří bílá mlha a nejednou jsem s tím někoho vyděsila. Třeba jsem se přestříkávala na recepci hotelu a hned za mnou běžel nějaký poslíček s tím, že je tady zakázáno kouřit. Tak jsem mu vysvětlovala, že je to jen sprej. :-) 



Potom tady máme ještě balzámy na rty, které mám rovnou tři. Bioderma má SPF 50 a je to taková tlustší tyčinka, kterou můžete používat univerzálně i na znamenka nebo třeba vystouplá místa jako nos, uši, ramena. Já jej používám téměř výhradně jen na rty, protože jak vidíte výše, u moře jsem byla namazaná padesátkou od hlavy až k patě tak jako tak, takže tohle pro mě není žádná extra ochrana navíc. Pokud ale používáte obecně nižší faktor, tak je tohle super věc. Uživatelsky je fajn a nezanechává bílý povlak, a to ani na těch rtech. 

Baby Lips od Maybelline je taková moje poslední záchrana v kabelce. Má SPF 20, takže je to takové zkrátka lepší než nic. Je velmi příjemný, má fajn nasládlou chuť a opět nedělá fleky. Do kabelky ideál. 

A asi nejraději mám eos, který je s příchutí aloe a má SPF 30. Eosy mě obecně baví a tento je vážně povedený. Je lehce tužší, než je zvykem, ale nanáší se hezky a baví mě ta aloe "chuť". Hezky se nosí, nedělá fleky a je mi zkrátka příjemný. Používám ho ze všech nejčastěji. (PR produkt)







Abychom to měli skutečně komplet, přidávám ještě dva pomocníky po opalování. Tady to byla jasná volba a k moři jsem si pořizovala ten nejsilnější Panthenol. Je ho tam 10 % a k tomu pěkná dávka aloe vera. Měla jsem ho už ve vzorečku před dvěma lety a hodně mi pomohl, tak jsem letos brala celé balení. A rovnou ho celé na dovolené spotřebovala. Na nic jsem nečekala a mazala jsem se s ním v bohaté vrstvě každý den. Roztírá se hezky, je lehoučký, voní po aloe. Chvíli zůstane lehce lepivý pocit, ale nakonec se to vstřebá. Pokožku to lehce zklidní a myslím si, že i právě díky této prevenci jsem se nakonec vůbec neoloupala. Příští rok ho kupuji zase. 

Poté tady mám ještě Sebamed, který mě ale osobně moc nebaví. Voní tedy úžasně, také po aloe, je hezky lehoučký, ale je to přesně ten typ krému, se kterým se mažete hodinu. To se za boha nevstřebá. Můžete přejíždět sem a tam, ale pořád na sobě máte bílé fleky. Já to kolikrát fakt vzdám a nechám to na sobě, ať se to utře do pyžama nebo prostě časem vytratí. Jinak je to pak na kůži fajn, lehké a asi to i přesluněné pokožce pomůže, ale uživatelsky je to na palici. Je to tedy docela malé, má to 150 ml, takže ho v pohodě vypotřebuji, ale znovu si ho pořizovat nebudu. (PR produkt)

Jsem se svojí letní výbavou opravdu spokojená a všechny produkty mi přináší dobrou službu. Má pokožka je stále ve svém krásném bílém stavu a žádné nehody se spálením se mě netýkají. Doufám, že jste načerpali také nějaké tipy a teď hurá k vodě užívat si toho prosluněného léta.

Jaké opalovací přípravky máte oblíbené vy? A jak vysoké SPF používáte? 

9 komentářů:

  1. Tyhle recenze opravdu jink než pozdě asi psát nejde. Já tedy na SPF ujetá nejsem, ani v létě ho nevyhledávám, jen samozřejmě na dovče používám opalováky, ale max 20. Sice také nepatřím mezi tmavší typy, ale úplná bledule snad také nejsem a opaluji se dobře.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Opalovací péči mám tak různě nakombinovanou od Sun Dance z dm, Nivei, Garnieru a opalovací másla Vivaco, přičemž SPF volím od 6 do 25, na obličej i 50.

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkné produkty, také jsem psala obdobný článek
    http://monalisabeautyeri.blogspot.com/2018/07/ochrana-pred-slunickem-aneb-opalovaci.html

    OdpovědětVymazat
  5. já se mažu akorát olejíčkem 10, ale tím to končí :) Moje opalování vypadá asi tak, že se projdu po sluníčku a jsem opálená, takže si vystačím opravdu jen s malým množstvím :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já ráda používám Garnier, Avon, Hawaiian Tropic a A-DERMA :) s SPF to mám tak na střídačku. Vždy začínám na 30 a postupně snižuji, až skončím na 10 nebo 6 :) ale tetování a obličej mažu vždy 50 :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  7. Jo tyhle řeči, typu seš bílá jako stěna znám. Jako kdyby vylo opalování nejdůležitější věc v létě :D. na konci srpna jedu k moři a myslím, že budu taky asi o půl odstínu tmavší, hlavně jsem cíťa na obličej, dělaji se mi pigmentové skvrny, teď mám objednaný od Biodermy na obličej typ laser, tak jsem zvědavá, prodává ho jen notino. V lékarně ho namají.

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  9. Článek jsem jen letmo prolétla, ale ten úvod je přesný. Ono je někdy lepší říct, že se opálit nechci, protože když řeknu, že je to nezdravé, začnou pak s těmi kecy, že nic není zdravé a do zeleniny se dává chemie. :D Měli by se ti inteligenti podívat do Asie, tam naopak chtějí být co nejbělejší. Já si všimla, když jsem tu před rokem učila Číňanky, že nosí deštníky jako ochranu proti slunci, přišlo mi to geniální. Sama používám už druhým rokem stejné balení krém u Bioderma s SPF 50 s minerálními filtry a spokojenost, dokonce pomáhá s akné. Manžel ho testoval na celodenním turistickém výletu a obstál. :) Diana

    OdpovědětVymazat