pátek 20. července 2018

Letní linkování

Linky sice nosím celoročně, i ty barevné, ale léto jim přece jen víc nahrává. A musím se přiznat, že letos jsem jim skutečně propadla a nosím častěji než kdy dřív. Mé aktuální nejoblíbenější líčení očí jsou matné hnědé kouřovky a k tomu nějaká ta linka. 



Líbí se mi, že je s tím líčení hrozně rychlé a jednoduché. Pokud navíc zvolíte třpytky, jsou vhodné i pro začátečníky. U nich totiž vůbec nemusíte hrotit super přesnou tenkou linku. Ve třpytkách se to ztratí. Co na tom také miluji, tak jak vám to pomocí fakt jednoduchého triku krásně rozzáří pohled a najednou je to líčení úplně o něčem jiném. Přitom hrozně jednoduché a zároveň nositelné na běžný denní den. A jelikož tady vážně nejde o detaily a vše to vynikne až v celku, snažila jsem se popřídávat i fotky celého obličeje, abyste lépe pochopili, o čem mluvím. 



Vivid Brights od Nyx jsou hodně velká klasika a pokud chcete na očích experimentovat s barvami, vždycky vás odkážu sem. Mají nespočet barev a vyjdou na 139 Kč. To je na hraní a různé pokusy naprosto ideální. Třeba modrou Sapphire mám už podruhé a je to jediná modrá, která mi i sluší, jinak tuto barvu na očích nenosím. Růžová Petal už je lehce mimo moji komfortní zónu, navíc na očích působí trošku jinak než jen na ruce, ale je to zase trošku něco jiného a občas se k tomu odhodlám. Jinak se linky hezky nanáší i dobře drží. Jen tedy umí v náročnějších podmínkách lehce popraskat, ale nikdy ne tak, že by to bylo úplně nenositelné. 

Dřív jsem modrou kombinovala ještě s černou, ale letos jsem ji párkrát vytáhla jen tak o samotě a přidala trochu na její tloušťce. Ten look je výraznější a poutá pozornost, ale mně se líbí. 





Růžová je opravdu zvláštní. Tu už vždy dávám spolu s černou linkou, abych ji od oka oddělila. A ve finále je to prostě výrazné hlavně díky té černé a ta růžová to jen lehce rozzáří. 





Jdeme na třpytky ve všech podobách. To byl můj oblíbený líčící trik už před mnoha lety a jsem ráda, že se dnes dá sehnat spoustu různých variant. Za sebe to můžu jedině doporučit, a to nejen na léto. Prostě pár třpytek na oku dokáže divy a vy hned vypadáte svěžeji, a přitom vám to ani ráno nezabralo tolik času. 


Too Faced v odstínu Yes Way Rosé je geniální a rozhodně mým letošním objevem. Je to krásný mix rose gold třpytek, na oku to drží jako přibité a ještě jako bonus se to hodně lehce odličuje. Naprosto neskutečně to rozzáří pohled. Za mě nejoblíbenější varianta. Jediné, čeho se bojím, tak že to balení brzy vyschne. Vůbec ho nemám dlouho, možná tak čtyři měsíce a už teď cítím, jak ta hmota uvnitř tuhne. Více než rok to určitě nedá. 



Značku Studio 10 moc neznám a tento kousek mám z Lookfantastic boxu. Nejdříve jsem byla trochu zklamaná, protože jsem čekala třpytivý stín na celé víčko, ale ono to tak nefunguje. Nejde s tím nanést větší rovnoměrná vrstva ani to pak nedrží. Když to ale použijete jen jako top coat na pudrové stíny, je to geniální. Hodně decentní, prostě jen se vám tam lehce něco třpytí. Miluji to. 





A potom je tady zlatá, ta k mým očím obecně sedí nejvíc, i zlaté stíny mám hodně ráda. Tady mám dvě varianty, jednu decentní a druhou opravdu výraznou. 



Automatické tužky od Catrice mám hodně ráda. Mám ji i v černé a ta vydrží naprosto všechno. Stejně tak s výdrží zlaté Dutches of Champagnebridge nemám sebemenší problém. Jediné, co zlobí, tak textura je hodně měkká a v podstatě se to musí ostrouhat po každém oku, a tak rychle mizí. Vykouzlíte tím jemnou nenápadnou linku, která opět jen tak letmo vykukuje a osvěžuje pohled. 





A na závěr zlaté stíny Kiko. Jsou sice z limitky, ale já je mám už podruhé. Prostě to čas od času zrecyklují. Jsou to ty nejlepší zlaté linky, co jsem kdy měla a obecně je zkrátka problém najít jim dvojníka. Trošku mě rozčiluje jejich textura, je hodně hutná a fakt s tím neuděláte tenkou přesnou linku. To nanášení je piplačka. Ale výsledek stojí za to. Jak to tam nanesete, tak večer najdete. S tímhle nehne vůbec nic. Mám vyzkoušeno opakovaně v těch největších vedrech i nejnáročnějších dnech. To se prostě nerozmaže, nevybledne, nepopraská. Zkrátka drží. Miluji je a budu číhat, kdy se jim zase v nějaké limitce objeví. To balení je totiž fakt jen na sezónu, za chvíli to zatvrdne nadobro. 



Barvičky, třpytky a léto, to zkrátka patří k sobě. Tohle líčení nosím aktuálně neustále a vážně mě baví. Určitě nějakého takového pomocníka doporučuji i vám.

Nosíte teď v létě barevné linky? Nebo i přes rok?

9 komentářů:

  1. Strašně se mi barevné linky libi. Aj když to u tebe neni top, já miluju růžovou a jsem docela tmavy typ, takže k uplně tmavým očim a skoro černým vlasům se mi to dost líbí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nejvíc se mi líbí ty od Too Faced. Mám ráda tento typ třpytivých linek a myslím si, že mi i nejvíc sedí :) Jinak Vivid Brights mám taky moc ráda. Mám dva odstíny a s oběma jsem už dlouho spokojená.

    OdpovědětVymazat
  3. Dřív jsem používala jen černé, i teď po nich občas sáhnu, ale zdaleka ne tak často jako po těch barevných. A když jsou to třpytivé linky, tak tím lépe, to líčení a pohled hned dostane jiný šmrnc:-) Úplně nejvíc se mi líbí ty od Too Faced.

    OdpovědětVymazat
  4. Barevné linky od NYX vypadají snad nejlíp. :) Taky mám ten třpytivý s boxu, ale zatím jsem ho ještě nezkoušela. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  5. Tyhle linky od Kiko miluju! Koupila jsem si v Drážďanech pět barev. Jsou nejlepší ze všech :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Fúú metalické linky nepoužívam ale napríklad moja mamka stále využíva striebornú alebo zlatú od Golden Rose, asi jej ukážem nové tipy :)

    Lumi z Recenzie-Kozmetiky

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  8. Moc se mi líbí ty zlatavé odstíny :)

    OdpovědětVymazat