pondělí 2. července 2018

Kosmetická statistika (červen)

To bude zase dlouhý článek :-) Nějak se mi to oboustranně vymklo kontrole, takže to bude na dlouho. U statistiky zkrátka nikdy není nuda. Celkem tady mám 52 nováčků a rekordních 41 spotřebovaných věcí. Raději jdeme rovnou na to.

Novinky

Jasně, měla jsem narozeniny, a taky svátek, a to si nějaké kosmetické nezbytnosti zasloužím. Jenže jak se na tu hromadu dívám, zase tolik dárků tam není. Trošku jsem i nakupovala, zase nějaké ty boxíky, další drobnosti a naskládalo se to ani nevím jak. A hlavně je to pořád ta pečující kosmetika. Sami můžete vidět, že dekorativka je tam na úplném minimu, asi 6 věcí. Zbytek samé krémy, čističe, masky...


Začneme těmi dárky. Parfém Yves Rocher mám od maminky a zbytek od ségry. Jsem ráda, že mě znají a ví, čím mě potěšit. 


Tohle je vlastně taky takový dárek, použila jsem peníze od babiček a doplnila letní nezbytnosti. 


A ještě dárečky, tentokrát od známé, která se mi skutečně hodně trefila do vkusu a jsou to samé zajímavé věci. Rtěnka poté dorazila ještě od Dermacol. A také trefa, je to můj oblíbený odstín, který už mi doma dochází a já přemýšlela, že si pořídím další. Tak už nemusím. 


Tohle už jsou PR dárečky. Z Lorealu mi poslali jejich nové šampony na citlivou pokožku hlavy a zatím z prvního testování musím říct, že jsem hodně nadšená. Časem bude samostatná recenze. A poté dorazil ještě naprosto úžasný balíček  z kupkosmetiku.cz plný letních nezbytností. Využiji z toho naprosto vše a největší radost mám z opalovacího krému Sebamed. Ty jsou jedny z nejlepších, jaké jsem kdy měla. 


Lookfanstastic box dorazil tak trošku omylem, ale už se mi to předplatné konečně podařilo zrušit. Každopádně za červnovou edici jsem opravdu ráda. Nechávám si naprosto vše a těším se na testování a objevování nových značek. 


Sephora maska byla jako dárek k narozeninám, Kiehls miniaturky jsem vyměnila za prázdné obaly. Vichy prodával super cestovní kit, který jsem nemohla minout a nakonec ještě výbava k moři - Panthenol. 


Konečně jdeme do finále. Běžné drogérkové nákupy a potom ještě můj nejoblíbenější kondicionér od J Beverly Hills. 

Spotřebováno

Kde jsou ty časy, kdy pro mě standard bylo 20 kousků. A i to vám přišlo hodně, tak to jsem zvědavá, co řeknete na tohle. 41 kusů je fakt nářez. Už tady párkrát takto vysoké číslo bylo, ale to jsem vždy něco vyhazovala. Tady jsou všeho všudy 3 prošlé věci, zbytek je fakt poctivě spotřebovaný. A musím vám říct, mně došlo fakt všechno, na co jsem sáhla. :-) 


1) Barva na vlasy Loreal - Znáte, jinou už nekupuji a budu pořizovat znovu. 

2) Maska na oči Dermacol - Používám pravidelně již několik let a určitě budu kupovat znovu. 

3) Čisticí pásky Nivea - Mohl by už někdo vymyslet bezedné balení? Brala bych ho. :-)

4) Pleťová maska Bioderma - Taková průměrná, pleť hezky osvěžila, ale stejně mám raději ty plátynkové. Není ani komplet spotřebovaná, nedávala jsem moc pozor, ležela v koupelně dlouho a zkazila se mi.

5) Masque J Beverly Hills - Jeden z mých pokladů na vlasy. Vlastně až s tímto jsem se naučila pravidelně používat kondicionér. Tohle bylo druhé dodělané balení a už mám v koupelně nové. 


6) Tonikum Alcina - Nebylo špatné a šel poznat rozdíl při pravidelném používání. Ale stejně se neztotožňuji s tím všeobecným hypem, který kolem něj panuje. Znovu ho zatím neplánuji. 

7) Lak na vlasy Langhaarmädchen - Nová značka v dm mě moc nenadchla. Lak byl těžký průměr a znovu ho chtít nebudu. 

8) Tělová pěna Nivea - Fajn roztomilá mazací věc na léto. Za mě ano a ještě mám v koupelně jeden kousek. 

9) Tělové mléko Dermacol - Velmi příjemné, funkční, dělalo mi radost a nebudu mít problém se k němu v budoucnu vrátit.

10) Šampon Loreal - Byla to ta zvláštní nepěnivá formule. Nebylo to špatné, ráda jsem to používala. Jen to bylo nacpané silikonama, tak jsem to nechtěla používat moc často. A mezitím se to i zkazilo, tak vyhazuji předčasně.  

11) Ústní voda Zendium - Byť je dražší, patří k mým nejoblíbenějším a kupuji ji opakovaně. 


12) 13) Plátynkové masky Balea - Nechala jsem se nalákat na krásné obaly, ale vnitřek je velký průměr. Znovu ne. 

14) 15) Plátynkové masky Garnier - Velmi příjemné překvapení, masky skutečně zároveň hydratují a matují a hezky stahují póry. Nevidíte je u mě naposled. 

16) Maska na vlasy Kocostar - To použití mě trošku irituje, ale výsledek stál za to. Když bude příležitost, ráda po ní sáhnu znovu. 


17) Pleťový krém Avéne - Můj svatý grál. Když se mi pleť zblázní, bez toho nedám ani ránu. Nedokážu už říct kolikáté je to balení, možná tak páté, šesté. A už mám v koupelně samozřejmě nové. 

18) Mátový gel Ryor - Další můj oblíbenec, který mi doma nesmí chybět. Také už mám nové balení doma. 

19) Maska Marilou BIO - Pokud byste se mě ptali na oblíbenou přírodní značku, byla by to tahle. Měla jsem od nich už několik věcí a všechny byly perfektní. Stejně jako maska, která byla skvělým kompromisem a uměla pleť jak vyčistit, tak hydratovat. 

20) Toaletní voda Yves Rocher - Skvělá letní vůně, vydržela mi přes dva roky. Nevím, jestli ji ještě vyrábějí, oni ty parfemace pořád točí, ale ráda bych se k ní vrátila. 

21) Peeling Yves Rocher - Velmi příjemný, tak akorát hrubý. Až dodělám peelingové zásoby, mrknu se po větším balení. 


22) Sprchový gel Yves Rocher - Skvělý jako vždy, já ty jejich sprcháče miluji. Fajn bylo i toto kompresované balení. Fakt toho stačila kapka a skvěle to napěnilo a pidi balení vydrželo měsíc, tak jak mám obvykle to větší. Dobrý funkční nápad. 

23) Květinová voda Akamuti - Příjemná a hlavně fakt bezedná. Je to malá lahvička, ale já ji používala denně snad víc než půl roku. 

24) 25) Odlakovače Dermacol - Ten klasický fialový miluji a nedám na něj dopustit. Ten druhý byl bez zápachu, což je super nápad, ale bohužel moc nefungoval. Respektive pokud máte běžný krémový lak, tak to jde dolů. Pokud ale používáte gelové nadlaky, tak s těmi to nehne. A já je používám skoro pořád, takže je mi ten odlakovač k ničemu a znovu ho pořizovat nebudu. 

26) Krém na nohy Balea - Stále nemá svého přemožitele a koupila jsem rovnou další balení. 

27) Krém na ruce Dermacol - Příjemný, funkční, dobře hydratační. Jen mi trochu vadila ,,indulonová" parfemace. 


28) Peeling Dermacol - Mám je ráda a budu se k němu určitě vracet. Jen teď chci otestovat ty novinky od Dove. 

29) Jílová maska Loreal - Ty se obecně povedly. Tahle byla v mých zásobách poslední, ale budu se k nim vracet. 

30) Bi-Oil - Ten je pro mě ztotožněním letního produktu. Na čerstvě oholenou nebo sluníčkem ožehnutou pokožku je to nutnost. Ještěže mám doma železné zásoby. 

31) Antiperspirant Garnier - Spíše průměrný a znovu ho nechci. 


32) Univerzální krém Balm Balm - Fajn věcička, byla to víceméně směs olejů. Ráda jsem to v zimě používala na celý obličej a na různá suchá místečka. Jen opět klasická nevýhoda přírodních produktů, hrozně rychle se to zkazilo, takže vyhazuji předčasně. 

33) Tělové mléko Loccitane - Vonělo hezky, roztíralo se taky, ale jsou v něm třpytečky, tak mě v plném balení neláká. 

34) No name vůně - Opět ještě PR dáreček od Nivea a stále ještě nekončím, mám v zásobě dvě další lahvičky. 

35) Opalovací krém Vichy - Kabelková edice. :-) Byl fajn, Vichy patří obecně k mým nejoblíbenějším značkám opalovacích krémů.

36) 37) Pleťové krémy Loccitane - Nadchly mě a časem bych si ráda koupila plné balení. 


38) Baby Lips balzám - Tohle je ještě jeden z těch úplně prvních, mám ho doma hrozně dlouho. Ještě tam troška je, ale už se fakt nedá používat. Vytahuji ze zásob další kousek. :-) 

39) Korektor YSL - Slavný rozjasňovačo-korektor. Já jsem ho měla ráda, nosila jsem ho v kabelce a na korekci během dne byl skvělý. A taky vydržel přes dva roky, což vzhledem k tomu pidi balení nechápu. Ráda si ho časem koupím znovu. 

40) Báze pod oční stíny Rimmel - Nebyla špatná, z drogerie asi vůbec nejlepší, co jsem měla. Ale stejně se tady raději vracím k těm dražším značkám. 

41) Oční krém Kiehls - Už se z něj také pomalu, ale jistě stává svatý grál. Tohle bylo moje třetí balení a koupím si další. Jen mi vyhovuje jej občas prostřídat, tak si teď dávám pauzu a vrátím se k němu na podzim.

Máme to komplet. A v červenci šetříme. Jako vážně. Chci si na to teď dát pozor a dopřát si prázdninový detox. Firmy budou také v létě mlčet, takže chci jen něco malého hezkého z dovolené a do té doby se budu mýt třikrát denně a mazat od hlavy k patě, abych dál hezky spotřebovávala. Zaměřím se také na miniaturky, kterých mám doma milion a je potřeba začít uklízet dříve, než se začnu poohlížet po adventních kalendářích.Takže určitě se máte na co těšit. 

Jaký byl váš červen? Nakupovací nebo šetřící? 

16 komentářů:

  1. Tentokrát se mi z novinek líbí hlavně dárečky, je vidět, že Tě opravdu všichni dobře znají. Podobná spotřeba by se mi hodila. Jinak konečně jsem též vyzkoušela krém na nohy Balea, je super, ale Astrid mi přijde o chlup lepší.
    Soutěž / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak teď jsi mě nalákala. Příště ten Astrid budu muset vyzkoušet..

      Vymazat
  2. Ja 41 produktov neminiem ani za pol roka 🙈 Ja tomu fakt nerozumiem, kde robim chybu 😊 Dermacol mandlovy krem na ruky pouzivam hlavne kvoli tej super voni a je to jeden z mala produktov, ktoremu odpustim to naprd zlozenie prave pre tu vonu (ale aj vyzivi - to tiez). Yves Rocher marhulovy peeling je super. To som jedina komu Balea urea krem na nohy smrdi ako spalena guma? 🤢

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už jsem na tu parfemaci za ty roky zvyklá. Je taková ,,nijaká", vyloženě mi to nevadí a ten krém je fakt skvělý.

      Vymazat
  3. Úžasné novinky a neskutečná spotřeba, je pro mně nepochopitelné, jak se Ti daří jet v tak obrovském spotřebovávacím tempu:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tu masku SEPHORA bych někdy ráda vyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělý článek, zase jako vždy spousta produktů :O Mě hodně zaujala ta maska na oči od Dermacolu :).

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ty masky používám od té doby, co to uvedli jako novinky, snad tři roky, možná dýl. když má člověk období, kdy je unavený nebo je pleť pod očima sušší, tohle je skvělá vzpruha.

      Vymazat
  6. Jak sama píšeš, že tě na plátynkové masky od Balei nalákal jejích obal, tak mě tedy taky, ale naštěstí pouze z tvé fotky. A díky tobě tedy vím, že obal je sice krásný, ale uvnitř stojí za prd, takže se nenechám nalákat ke koupi jenom díky obalu :-) Jinak také mám ten stejný balzám na rty Baby Lips a jsem s ním spokojená.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od toho tady jsem, abych testovala já a vy už poté věděli, co koupit a co ne. :-D

      Vymazat
  7. Jsem zvědavá na tu novinku od Lorealu, protože mě lákají. Jinak takovou spotřebu bych já zrovna potřebovala, mám taky hodně menších balení a chtělo by to nějak spotřebovat :D takže musím začít, nemám to už kam dávat. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  8. Mátový gel nám doma taky nesmí chybět!
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  9. Tolik produktů to je neskutečne! Oceňuji dárečky, že se tak pěkně trefili☺️ A muj červen byl šetřící

    OdpovědětVymazat
  10. Muj cerven se nesl skoro ve stejnem duchu jako tvuj �� Spousta novinek (konkretne 55 ks) a se spotrebovanymi produkty jsem takr nezahalela (36 ks). Mela jsem v cervnu take narozeniny, prisel mi jako kazdy mesic Lookfantastic box, jednou rocne delam takovy vetsi nalet na Dmko na novinky a doplnit zasoby a ted to pripadlo zrovna na cerven a pak jeste nakup na Makeup Revolution kdyz meli tu milionovou paletku. Ono se to pak strasne nascita. Minimalne pres prazdniny chci nakupy opravdu hodne omezit a jako takove prani na cervenec jsem si dala spotrebovat 50 produktu. A jak tak na to koukam, tak bych rekla, ze se mi to fakt povede. ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pro mě aspoň soupeř :-D Padesát je dost i na mě, ale určitě držím palce.

      Vymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat