středa 9. srpna 2017

Vlasová péče Botanicals od Loreal

Vlasová péče Botanicals od Loreal na jaře pěkně rozvířila kosmetické vody. Marketing byl zvládnutý na jedničku a každý chtěl tyto tajemné lahvičky vyzkoušet. Jejich podrobnější popis najdete v dřívějším článku. Dnes už se podíváme na mé dojmy. 

Novinka v sobě ukrývá tři ucelené řady, v každé z nich pak čtyři produkty. Svým zaměřením se řady lehce liší, ale primárně jsou všechny určeny spíše na hrubější, sušší a zničenější vlasy. Produkty v sobě nemají silikony, parabeny a barviva a naopak obsahují pár přírodních ingrediencí. Ale jinak je to pořád klasická vlasová péče z drogerie, která stojí na tvrdých chemických základech. 


Jelikož jsem tak trošku hádala, že mi to nesedne, rozhodla jsem se zapojit do testování mamku a kamarádku, abych zjistila, jak se to chová i na jiných vlasech a mohla vám podat trochu komplexnější recenzi. 


Pro sebe jsem si vybrala zelenou koriandrovou řadu určenou pro křehké a lámavé vlasy. Tak bych sice své vlasy úplně nenazvala, ale tato kolekce mi přišla ze všech nejlehčí a nejméně zatěžující. Navíc tady u mě vede i parfemace. Nejsem si jistá, jestli takhle voní koriandr, asi spíš ne, ale voní to fantasticky. Jako dáreček od Loreal jsme dostali ještě i svíčku, která voněla právě jako tato řada a je naprosto perfektní. Mnohem lepší než šampony. Klidně by s tím Loreal mohl seknout a dát se na svíčky. :-)

Pojďme ale k věci. Mé testování nakonec nemělo dlouhého trvání, šampon mi nesedl. Největším problémem bylo svědění pokožky, které se dostavilo po první použití. Zkoušela jsem to x krát vysadit a zase zkusit, ale vždy stejný výsledek. Tohle je pro mě konečná. A jen to dává vyznít tomu modernímu na hlavu postavenému vyhýbání se určitých složek. Mně je fakt jedno, že tam není paraben, složka, která je vždy na úplném konci seznamu a ještě navíc produkt udržuje při životě, aby se nezkazil. Mně vadí sulfát, hned na druhém místě za vodou, ze kterého mě svědí hlava. Ale ten tam klidně zůstal. Mně to fakt přijde jako vyhozené miliardy za výzkum. Zkoumají si tam kytičky, ubírají parabeny, ale ve finále je šampon z velké části složen z dráždivé složky. Ale tak, hlavně že to pění. 


Jinak vlasy byly po umytí super lesklé, uhlazené. Nicméně trošku zplihlé už od první chvíle. A i výdrž samotná je nižší, tak den a půl, pak byly vlasy opět umaštěné. 

Jelikož mi vlasy už takto zatěžoval šampon sám o sobě, ke kondicionéru jsem se ani nedostala, vůbec jsem ho nezkoušela. 


Nezkoušela jsem zatím ani masku, i když u té stále váhám. Pořád jí mám doma a přemýšlím, jestli ji pošlu dál nebo risknu. Ještě uvidím a případně vám dám ještě dodatečně vědět.



Každá řada nabízí vždy ještě jeden speciální produkt v podobě bezoplachové péče. Koriandr nabízí sérum, které se nachází v této roztomilé lahvičce s kapátkem. To nadávkuje právě tak akorát množství na jedno použití (tedy do mých vlasů). Nanáším ho vždy na mokré vlasy, jen do konečků a poté vysuším. A konečně je to něco, co se mi líbí a můžu pochválit. Nesmí se to přehnat, jinak to vlasy taky zmastí, ale malé množství je hezky zjemní, prozáří a jsou krásně lesklé. Lahvičku jsem si v koupelně nechala, nepoužívám ji často, ale není úplně marná. 



Další řady vezmeme trochu v rychlosti. Tady se ukazuje, že já všechny ty věci zkouším fakt analyticky a dokážu o tom mluvit hodiny. Jenže normální lidi nad tím moc neuvažují a vytáhnete z nich akorát tak sedí/nesedí. Což byl i tento případ, ale snažila jsem se z nich dostat co nejvíc a hlavně je obě dobře znám, takže ledacos dokážu vyčíst i mezi řádky. 


Červená řada s pelargónií je určena na barvené vlasy, a tak putovala ke kamarádce, u které už mám vyzkoušeno, že má naprosto odlišné vlasy než já a obvykle, co mi nesedí, pro ni je skvělé. Vlasy má hrubé, barvené, spíše sušší a je to blázen do všemožných vlasových olejíčků. Podezřívám jí, že je i pije, protože má neskutečnou spotřebu, ale to je zase na jiné povídání.

Z Loreal Botanicals byla nejdříve trošku rozpačitá a ve finále mi přišlo, že i zklamaná. Podle všech indícií to měla být řada ušitá přímo jejím vlasům na míru. Jenže nejdříve přišla s tím, že jí po šamponu elektrizují vlasy a jsou takové nijaké. Poté postupně prozkoušela i všechny další produkty a nakonec to shrnula, že to není ono a nesedí jí ani jeden z nich. S vlasy jí to nijak nepomohlo, spíše naopak je měla takové bez života a necítila se v tom. Žádný zázrak nespatřila ani ve spreji, který měl zaručovat ještě větší lesk.

Nakonec jsem z ní vytáhla, že špatná není vůně, ale sama od sebe ji nejmenovala. Řada voní hodně silně květinově. 


Poslední řada se světlicí barvířskou je ze všech nejsilnější a produkty nejhutnější. Určena je pak na suché vlasy. Měla jsem jasno hned, produkty putovaly k mamce. Ta má vlasy kudrnaté, které mají diametrálně jiné potřeby něž ty rovné či vlnité. Bez nadsázky, mamce sedne snad úplně cokoliv. Můžou to být ty nejhutnější konzistence, můžou tam být silikony, může tam být cokoliv, jí to sedí. Mám to odzkoušeno, protože ta už léta poctivě spotřebovává to, co mně nesedí. Občas tu a tam něco fakt vypíchne, že lepší šampon neměla, ale i tak s klidem spotřebuje fakt všechno. Jediné, na co si kdy stěžovala, tak když jsem ji donutila koupit Alverde, když chtěla zkusit přírodu. Tak to fakt ne. 

Vraťme se k Lorealu. Co mamka kvitovala nejdříve, tak byla vůně, z té byla nadšená. Líbilo se jí, že to voní mentolově, ale přitom na hlavně to už potom nijak nechladilo. 

Co jsem tak obhlížela koupelnu, nejvíce jí zmizel kondicionér, šampon ubývá pomaleji. U masky se přiznala, že ji zkusila jednou, prý na to nemá čas. :-) A po bezoplachovém mlíčku občas sáhne. 

Celkově s tím neměla žádný problém, jak se dalo předpokládat. Shrnula to s tím, že jsou  to fajn produkty. Jen tedy nový Garnier, který jsem jí dala také, je prý o něco lepší. Nestěžovala si na nic, ale podle té umírněné reakce bych řekla, že je to pro ni spíše průměr. Jsem zvyklá, že je většinou více nadšenější.


Co si budeme povídat, tato vlasová péče nesklízí úplně kytičkové recenzce. Hodně holek ji hodnotilo dost chladně, často i negativně. Ale samozřejmě našlo se i pár jedinců, kterým sedí. Což se mi i tak nějak potvrdilo. Mamce tato řada nedělá větší problém. Sama jsem s tím trochu bojovala, což mě ale nepřekvapilo. Mé vlasy jsou hodně specifické. Trošku mě zaskočila kamaráda, protože u té bych předpokládala větší úspěch. 

Těžko říct, co z toho vydedukovat. Ty produkty nejsou jako celek úplný průser a existuje tady jisté procento lidí, kterým sedět budou. Určitě se tomu ale vyhněte, pokud máte vlasy jemné, mastnější, nebarvené...Je to opravdu spíše pro sušší, zničenější vlasy a ta výživa je dost znát, a ne každý vlas to ustojí. Stejně tak to není pro citlivou pokožku, kvůli sulfátu. 

Mně je to fakt líto, protože ten nápad a ty lahvičky, jsou prostě super, ale ten obsah za mě není dobrý. Pro velké procento lidí je nepoužitelný a pro ten zbytek spíše průměrnější. Vlasová hvězda drogerie to asi nikdy nebude.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji PR Loreal. 

Zkoušeli jste něco z péče Botanicals? A jak jste byli spokojení?

10 komentářů:

  1. Na téhle řadě mě lákal zvlášť její design, ale asi ji ani nebudu zkoušet. Díky za recenzi!

    Tess Pretty Little Things

    OdpovědětVymazat
  2. Ja se ve složení vubec nevyznam. Ten sulfat me překvapil. Rada me absolutne nezaujala, nemam v planu zkoušet.

    OdpovědětVymazat
  3. Měla jsem ten koriandrový šampon a vůbec mi nesedl, hrozně mi mastil vlasy. Další produkty Botanicals určitě zkoušet už nebudu.

    OdpovědětVymazat
  4. Páni, já mám teď nově ten koriandrový šampon (teď jsem na něj psala recenzi), a už si pomalu dokupuju další produkty, protože mi zatím krásně sedí a dělá přesně opačný efekt, co u tebe :) Tady je fakt vidět, jak každému sedne něco jiného.. Je pravda, že já mám vlasy hodně suché a lámavé a hlavně v létě takové poškozené, ale šampon mi fakt vyhovuje :)

    since-2015.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Tyto novinky mě hodně lákaly, hlavně svým designem. Ale ty účinky teda nic moc a už mě tolik neláká. I když si zase říkám, že třeba mi bude vyhovovat, tak uvidíme :D

    OdpovědětVymazat
  6. Od této značky jsem nic nezkoušela, ale vypadá zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ja som si kúpila sadu na suché vlasy a potom aj tú koriandrovú ale za mňa 0 bodov.. akurát mi to zaťažilo vlasy a odvtedy sa neviem zbaviť lupín..

    OdpovědětVymazat
  8. Tak co si budem, nalákal mě design, ale když jsem pak četla spoustu rozpačitých recenzí, tak za ty peníze, co to stojí, to riskovat nebudu. Sedí mi vcelku všechno, teď jedu hodně Fructis, tohle oželím.

    OdpovědětVymazat
  9. Podle popisu to bude přesně ten typ řady, která by mi neseděla. Vlasy mám jemné, rychle se mastící a ještě k tomu citlivou pokožku hlavy. :D Akorát je mám barvené a melírované. Já zkoušela šampon Extra Ordinary Clay na mastné vlasy, půjčila jsem si ho od mamky. Sice proti maštění byl dobrý, akorát ted' na ty melírované vlasy to není úplně dobrá volba, měla jsem je pak docela zacuchané. Řadu Botanicas ani nebudu zkoušet, jsem si na 99 % jistá, že by mi nevyhovovala, akorát má luxusní design.

    http://kliknisem.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat