čtvrtek 31. srpna 2017

Nová značka Diadermine

Značka Diadermine je v našich vodách poměrně nováčkem. Nějaký ten pátek ji seženete v drogerii DM a teď jsem ji nově viděla i v Rossmannu. Jedná se o německou kosmetiku a měla by trošku fušovat do těch lékarenských, ale zároveň je takto dostupná.

Samozřejmě mi to nedalo a musela jsem něco vyzkoušet. Pokukovala jsem po pleťových krémech, kterých mají v nabídce nejvíce, ale nakonec jsem si řekla, že začnu levnějšími kousky a dnes bych vám tedy představila oční odličovač a tonikum. 


S očními odličovači příliš neexperimentuji, protože chrpový odličovač od Yves Rocher prostě nemá konkurenci, ale nedalo mi to. 

I tato lahvička je dvoufázová a slibuje rychlé a šetrné odlíčení očních partií. Tekutiny se do sebe smíchají celkem snadno a chvíli jim to vydrží. To je vždy znamení, že by to mohlo být dobré. Mé zkušenosti jsou takové, že čím jednodušeji jdou tekutiny do sebe, tím to potom lépe odličuje.

Stejně tak je téměř bez parfemace a co se mastnoty týče, tak je to takový normál. Je v tom olej, tak mastné to samozřejmě je, ale ne nijak přehnaně a oči se mi po tom nezamlžují. 



A je pravda, že odličuje vážně skvěle, až jsem byla překvapená. Stačí tamponek s tekutinou na chvíli přiložit a všechno jde na první dobrou dolů. A to včetně výraznějšího líčení i linek. Nejdříve jsem tedy byla spokojená.

Věčná škoda, že to má jeden háček. Při dlouhodobějším používání to absolutně nesedělo mému očnímu okolí. Začalo být hodně suché a ve finále mě začalo i svědit. Bylo to zvláštní, protože viditelně nějaké vyrážka či začervenání tam nebylo, ale kůže byla hodně citlivá a divně svědila a pálila. Oční krém jsem v té době neměnila, tím to nebylo. Stačilo pak už jen odličovač vysadit a za pár dnů se to zpravilo. Od té doby se ho trošku bojím. Ono když ho tu a tam jednou použiju, tak je to v pohodě, ale dlouhodoběji to na tu pleť dávat nemůžu.

Musím říct, že mě to docela mrzí, protože jinak je ten odličovač super, ale evidentně je v tom něco, co mé kůži nesvědčí, a tak ani nevím, jestli se mi ho podaří dopotřebovat nebo ho raději vyliji. Odličovač vás vyjde na stokorunu. 


Pojďme ale na druhý kousek, který je o kapku veselejší. Najít v drogerii tonikum, které je bez alkoholu, to je docela věda, a tak mě tento kousek moc potěšil a byl to jasný favorit, musel se mnou domů. 



Tonikum je docela parfmované, je to taková nasládlá květinová vůně. Musím říct, že mi to nejdříve až vadilo a celkově můj vztah k toniku byl ze začátku dost chladný. Nebyl tam žádný racionální důvod ho nemít rád, ale prostě to nezajiskřilo. 

Postupem času jsem si ale zvykla a ve finále se loučíme jako ,,kámoši". Zrovna v těchto dnech jsem ho totiž dodělala. Pleti dlouhodobě svědčilo a neprovedlo jí nic zlého. Navíc skvěle plnilo svoji funkci. Póry byly krásně stažené, neucpávaly se více než je zdrávo a celkově pleť nebyla zbytečně vysušená či podrážděná. A musím říct, že i perfektně doodlíčí zbytky makeupu. Troškku jsem teď bojovala s ne příliš dobrými odličovadly, a tak se tonikum muselo kolikrát poprat ještě se slušnou dávkou makeupu, a zvládlo to. 

Úplně netvrdím, že si lahvičku poběžím koupit hned znovu, ale technicky vážně není špatné a za zkoušku stojí. 200 ml stálo taktéž stovku. 


Celkově bylo seznámení se značkou Diadermine takové rozpačité. Odličovač očí mi bohužel nesedl, ale to neznamená, že je vyloženě špatný. Já jsem tam alergická asi na nějakou složku, ale jeho odličovací schopnosti jsou super. Je dost možné, že se u vás tato negativní reakce neobjeví, ale těžko říct. Za sebe ho doporučit nemůžu. S tonikem to bylo lepší. Na to nemůžu říct půl křivého slova, posloužilo velmi dobře. Ale mé srdce mě k němu znovu netáhne a přiznám se, že aktuálně ani nemám moc chuť zkoušet ty jejich krémy. Ale uvidíme, člověk míní a život mění, tak se u mě Diadermine třeba zase časem zabydlí.

Už jste něco od Diadermine vyzkoušeli? Jak vám to sedělo?

10 komentářů:

  1. Značku vidím poprvé, ale zaujalo mě to tonikum :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  2. Znám tuhle značku ze Španělska kde ji prodávají skoro v každém supermarketu. Taky mě kdysi lákali její výrobky ale od té doby co používám pečující kosmetiku převážně přírodní, tak mě to nijak neláká. Vlastně odličovače, micelárky, tonika apod. věci vůbec nepoužívám takže by to byla pro mě akorát zbytečná kosmetika navíc.

    OdpovědětVymazat
  3. Tuto značku mají v DM už minimálně rok, zkoušela jsem odličovač, ale tu druhou variantu, protože dvoufázové odličovače nemám moc ráda a byl super.

    OdpovědětVymazat
  4. O značce vím, v dm ji potkávám, ale zatím jsem nic nezkoušela a nějak mně ani nelákají k vyzkoušení, nevím proč.

    OdpovědětVymazat
  5. O značke som už počula no nič som od nej neskúšala. :)
    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  6. Značku vůbec neznám, ale docela mě zaujalo tonikum. S péčí ale také příliš neexperimentuji a vždy zkouším pouze 1 věc, abych věděla, z čeho plynou mé případné problémy s pletí. :)
    Katarina

    OdpovědětVymazat
  7. O značce čtu úplně poprvé, ale asi si od ní nic nekoupím.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  8. Značku neznám, ale zajímavé je, že já odjedu z Česka a do drogerií přichází samé novinky :))

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  10. Od Diadermine jsem ve Francii používala Micelární vodu, které je skvělá, bohužel u nás k sehnání není :( Takže pokud v zahraničí uvidítě micelárku, určitě berte, je to 400ml balení (cena cca 5-6€, už si to přesně nepamatuju) a vydrží hrozně dlouho !

    OdpovědětVymazat