pátek 25. srpna 2017

Moje rutina: holení

Dnes budeme pokračovat v seriálu moje rutina a podíváme se na nepopulární činnost - holení. Je to fakt až zvláštní. Miluji kosmetiku, pořád na sebe něco patlat, mazat, líčit, odličovat...ale jak přijde na holení, vyletěla bych z kůže a je to hrozně otravná činnost. Ale to asi známe všechny. :-)

Já mám navíc fakt špatné výchozí podmínky. Světlounkou, tenkou pleť a k tomu černé, na mnoha místech velmi silné chloupky. Takže můžu holit nonstop, a to i místa, kde normálním smrtelníkům chloupky ani nevadí.

Nedávno jsem dostala k vyzkoušení epilátor od Braun, o kterém dnes bude také řeč, ale i tak bych to vzala více ze široka a ukázala vám, všechny věci, které na holení používám. 


Jsem především žiletkový člověk. Vím, moc to nevydrží. Ale je to nejrychlejší, nejpohodlnější, nebolí to ani to nemá žádné jiné nežádoucí účinky. V tomto směru také nejsem moc náročná. Dlouhá léta jsem používala obyčejné jednorázovky od Gillette. Jen jsem si vždy hlídala, aby měly tři břity. Letos jsem ale zkusila žiletku s výměnnými hlavicemi Venus a zatím musím říct, že jsem nadšená. Vezme to ty chloupky daleko lépe a ten hydratační proužek je fakt super.


Schválně mi napište vy co také používáte Venus. Když máte ten hydratační proužek nový, holíte se jen tak s tím nebo ještě používáte pěnu? Já pořád nevím, jak se k tomu postavit. Na jednu stranu mi přijde, že to funguje i samo o sobě, ale zase všude se píše, jak to bez pěny nemáte holit, tak já nevím.

A když už jsme u těch holicích gelů, tak u mě je jasno. Jedině ty od Gillette. Úplně nejraději mám levandulovou variantu, ale často u mě najdete i broskev nebo aloe vera.


Co se týče dalších technik, tak třeba s voskem to mám takové komplikované a spíše mám negativní zkušenosti. Různé pásky na domácí použití buď nefungovaly nebo to trvalo sto let a výsledek nebyl stoprocentní. Mám v zásobě také špatnou zkušenost ze salonu. Loni jsem si nechala voskem vytrhat chloupky na rukou, ale jak mám tu kůži fakt slabou, tak mi to kromě chloupků vzalo i ji a měla jsem měsíc červené mapy, především kolem loktů.

Jediné místo, kde mi pásky fungují, tak je knírek nad rtem. Tam už tak pět let používám tyto mini pásky od Veet. Je jich tam dvacet, takže balení je tak na rok, i více. Krásně to jde vždy dolů jedním tahem a na dlouho je klid.


Pojďme ale k epilaci a strojkům. S tímto nemám moc velké zkušenosti. Poprvé jsem to zkoušela někdy v jedenácti, kdy jsem ti strojek půjčovala od mamky. A jediné, co si pamatuji, tak to, že to bolelo a dlouho trvalo. Před pár lety jsem měla svůj vlastní strojek, paradoxně také od Braun, ale vůbec jsem s ním nebyla spokojená. Bolelo to, trvalo to milion let a nejvíc mě štvalo, že to velké množství chloupků nevytrhlo, ale jen zarovnalo jako žiletka, takže to hned rostlo znovu. Velmi brzy jsem to tedy odložila a vrátila se k žiletkám.

Když mi ale Braun nabídl spolupráci, řekla jsem si, že je čas to zkusit znovu a s trochu lepším přístrojem. Tím konkrétně je Silk Épil 9. Dostala jsem celou krabičku Skin Spa, která je takové čtyři v jednom a obsahuje snad milion různých součástek. O některých z nich více najdete níže, ale nejvíce mě z toho zajímal právě ten epilátor.



Vypadá moc hezky, dobře se drží. Super je, že ho nabijete (vydrží fakt dlouho, nikdy se mi nestalo, že by se vybil během holení) a pak si ho můžete vzít kam potřebujete a netrčí z toho kabel. Zároveň je i vodotěsný, ale upřimně to mě tolik nebere. Jako jeho největší výhodu beru to, že se oholím na denním světle v normální poloze a ne přikrčená ve tmě v srpchovém koutě. 

Co se bolesti týče, je to samozřejmě individuální a za sebe můžu říct, že se to skutečně lepší s každou aplikací. Nejdříve to bolelo fakt hodně, teď už to na nohách považuji za štípání a bolí to třeba jen v oblasti kolen. Dost možná tomu přispěl i fakt, že jsem se odhodlala použít jej na třísla. A jo, tam to fakt pekelně bolí. Ale taky se to lepší a ten výsledek je super. Obecně na tuto oblast mi ve finále sedí úplně nejvíc. Tady mám fakt hodně hrubé černé chloupky, občas jdou i dva z jedné cibulky a když to vezmu večer žiletkou, tak už ráno to jde zase vidět, jak to raší, a to mě fakt vytáčí, a to nejen v plavkové sezóně. S epilátorem to tedy pekelně bolí, ale chloupky to vytrhá a vydrží to dva týdny, repsektive deset dnů, pak to začíná pomalu zase růst. Ale mám to už naučené, že holím přesně jednou za tři týdny. Dva je to super a pak se to musí nechat týden narůst, aby to šlo zase lépe vytrhnout.


Zpět ale k nohám. Co můžu říct k dobru, tak je to rychlé. Teď asi poškádlím ségru, která se potýká právě se starším modelem a nedávno říkala, že jí trvá epilovat jednu nohu hodinu, a to jede jen ke kolenům. Schválně jsem si to tedy měřila, holila jsem obě nohy, a to komplet od kotníků až po celá stehna a trvalo to přesně 11 minut. :-) Opravdu to jde rychle, absolutní většina chloupků je pryč na první přejetí, jen občas je třeba projet to dvakrát. Tím spíš, když jsou chloupky kratší nebo třeba jemnější. 

Výdrž opět deset dnů, pak to jede znovu. Co mě ale naopak štve, tak je zarůstání chloupků. To mě tady trápí fakt hodně. Děje se to tedy jen na spodní částí nohou, od kolen dolů a úplně nejvíc na zadní straně lýtek. Všude se píše,  že pomáhá peeling. Za mě osobně to ale nepotvrdím. Za celý život jsem se tolikrát nepeelingovala nohy jako za tyto prázdniny a je to vlastně úplně jedno. Chloupky zarůstají, a to je pak problém. Jdou vidět, ještě je to kolikrát kolem i červené, ale nejde to oholit. Obvykle se pak musím naštvat a brát to jednotlivě pinzetou. Tohle mě fakt mrzí a ani si nemyslím, že za to může ten strojek. Děje se to fakt jen na té jedné části těla a navíc, co jsem se bavila se ségrou, má úplně stejný problém, takže bych to viděla spíše dispozičně a s genetikou nic nenaděláte. Každopádně, kdybyste měli ještě jakýkoliv tip, co platí na zarůstání, určitě dejte vědět a já to ráda zkusím. 


Ještě ve zkratce, co všechno najdete v krabičce od Braun Skin Spa. Na epilátor můžete dát peelingový či masážní nádstavec. Mně osobně to ale moc nebaví, raději mám normální peelingy, kdy tím vezmu rovnou celé tělo. A ta masážní hlavice mě nebere vůbec.


Poté je tam ještě čisticí kartáček na pleť. Můžu srovnávat jen s Lirene, který doma mám a Braun je určitě ve všem lepší. Má jemnější štětinky, zároveň se otáčí rychleji. Celkově je ten strojek bytelnější. Takže jsem je tedy v koupelně prohodila a občas ho používám. Pleť vyčistí skutečně dokonale a při pravidelnějším používání jsou póry daleko jemnější. Já osobně ale po kartáčku sahám příležitostně, úplně to mé pleti nesedí používat ho denně. 


Na závěr mi tady zůstaly ještě dva kousky, kterými ošetřuji pokožku po depilaci. Zvláště na třísla, která jsou opravdu hodně podrážděná, používám jako první pomoc sprej od Xhekpon, který díky obsahu aloe vera pokožku rychle zklidňuje. Poté vždy ještě vše přemažu gelem aloe vera. Vždy se holím večer a do rána je pokožka zklidněná.


Co vy a holení, kterému způsobu dáváte přednost a také vás to tak rozčiluje? :-)

11 komentářů:

  1. Doma mám starší kousek od Braun a používám ho občas. Překvapivě na nohy mi vadí, sice to jen štípe, ale mě se z toho dělá zle na omdleni. Pouzivam ho na třísla, ty snasim lépe :D Co mi vadi, tak že nevezme každý chloupek.
    Většinou ale sahám po ziletce, používám panské jednorazovky Gillette.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. epilátor nepoužívam... a dokonca ani dámske peny na holenie. sú príjemné, ale nepriľnú na pokožku tak, aby som sa dobre do hladka oholila :).
    inak super článok! ^^.

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat
  3. Já vyzkoušela voskové pásky, cukrovou pastu (jak domácí tak kupovanou od Purity Vision), tak depilační krémy..No, nakonec jsem zjistila, že mi nejvíc vyhovuje kombinace epilátoru a klasického holení za použití gelu a žiletky. Ale tak jako tak mně odstraňování chloupků opravdu nebaví a hodně vážně uvažuji o koupi IPL epilátoru.

    OdpovědětVymazat
  4. Ani já holení nemusím, je to otrava. Mám zkušenost se starším strojkem od Braunu ale jak mám světlé a slabší chloupky nevytrhá je to pořádně, takže se holím normálně žiletkou. Nepoužívám ani pěnu, jen občas, holím se za pomoci sprcháče, nic víc. Znám ve svém okolí pár holek které mají chloupky přesně toho typu jako máš ty, no ani si to nedokážu představit.

    OdpovědětVymazat
  5. Holeni rada nemam, snazim se to delat bleskove. Umyju nohy, peeling, oholim ziletkou, peeling a hydratace. Holim tak 2x tydne. A pouzim nejobycejnejsi veci, prevazne balea. Epilator me nelaka. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tohle máme společné, taky holení úplně nenávidím. Myslím, že když je hydratační proužek nový, nemusíš používat pěnu, jedna moje kamarádka studovala na kosmetičku a přede mnou to jednou na dovolené holila bez pěny, prý to u některých typů žiletek je možné. Já každopádně holím s pěnou, protože jsme s manželem od mé mamky dostali k Vánocům pěnu na holení, tak ji musíme spotřebovat. Máme Palmolive a sice píšou, že je pro muže, ale používám ji taky. Na nohy používám epilátor, mám Remington. Na mé první pokusy s epilátorem mamky si stejně jako ty pamatuju, ale hrozně jsem se toho bála, jen jednou jsem to přiložila ke koleni, jinde jsem to nezkoušela. :) Remington mám už 6 let a jsem s ním spokojená, dobré taky je, že má jak epilační, tak i holicí hlavu. Myslím, že epilace obou celých nohou mi trvá tak půl hodiny. Na podpaží používám takové jednorázové žiletky z Penny, jak stojí balení asi 30 Kč. :D Po asi 3-4 použití je vyhazuju. Chloupky mám naštěstí světlé, takže ruce ani knírek holit nemusím, ale ze zvědavosti jsem si nedávno oholila žiletkou knírek. Není pravda, že když se chlupy holí, rostou pak silnější - vyrostly mi pak stejné chloupky, co jsem měla vždycky. :)

    http://kliknisem.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Já se holím klasicky žiletkou, holícím gelem nebo pěnou, někdy sprchovým gelem a teď nově postupně přecházím na cukrovou pastu. Epilátor jsem nikdy nezkoušela, i když jsem měla hned několik možností, ale mám z toho strach.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  8. Odkady mám doma depilátor, tak používam len ten. (tiež od Braunu :D ten je naj)

    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat
  9. mně letos zjara doktorka zakázala si holit nohy, tak dlouhý chlupy jsem snad nikdy neměla :-D je to sranda

    OdpovědětVymazat
  10. Moc vám všem děkuji za komentáře i vaše zkušenosti.

    OdpovědětVymazat
  11. Tak abych odpověděla na otázku, souhlasím s tím, že holení je strašně nudné a dlouho trvá a krátce vydrží. Zároveň si ale myslím, že je možné najít i v holení nějaký rychlejší způsob a ušetřit. Sice s ním nemám osobní zkušenost, ale napadá mě třeba toto centrum, tak třeba někoho zaujme :) Já myslím, že se tím ušetří dost času (píšou že až 70 hodin) a to se mi dost zamlouvá :)

    OdpovědětVymazat