úterý 5. dubna 2016

Představení kosmetiky Revlon (makeup, rtěnka, rozjasňovač)

Na počátku tohoto roku se k nám po letech vrátila kosmetika Revlon. Já sama si ji nepamatuji a ani jsem nikdy neobjednávala v zahraničí, takže je to pro mě premiéra a jsem moc ráda, že mi zastoupení této značky poslalo pár věcí k vyzkoušení. Dnes se podíváme na tři z nich a čtvrtý kousek si dáme později ve speciálním článku o mých nových linkách.

Gelová HD rtěnka


Hodně jsem se těšila na jejich Lip Butter, ale když jsem je v nabídce Fann nenašla, vzala jsem za vděk i jejich gelovými rtěnkami. Lip Butter se u nás nakonec ale také objeví, a to v samostatných stojanech Revlon ve vybraných drogeriích. 

Rtěnku jsem si vybrala za poslední dobu v mém nejoblíbenějším odstínů, a to decentní růžové. Konkrétně Rose 830.


Není to rtěnka v pravém slova smyslu. Je opravdu hodně lehoučká, krémová, takže spíše takový rtěnko balzámek, což je konzistence, kterou já mám nejraději. Zároveň je obstojně pigmentovaná a barevně skutečně vyvážená. Není to nude, takže jde poznat, že na rtech něco máte, ale zároveň to nekřičí do dáli a je to dobře nositelné pro každou příležitost.



Na rtech to je příjemné, vláčné. Nikam to necestuje, necukuje. Výdrž tak nějak standardní vzhledem k textuře. Lehčí pití zvládne, jídlo už ne. Vytrácí se rovnoměrně a rty nevysušuje. 


Balení je pěkné, i když není praktické, protože špička rtěnky kouká ven a nejde zasunout. Musíte si dávat při každém zavírání hodně pozor, abyste ji nenabourali. 

Cena je 274 Kč a prodává se v sedmi odstínech.

Rozjasňovač


Rozjasňovač se u nás prodává v jednom odstínu 020 Rose Glow. Tyto shimmer bricky ve své sbírce moc zastoupeny nemám, a tak jsem si řekla, že je načase pořídit nějaký další. Tento navíc plně koresponduje s mým růžovým obdobím.


Rozjasňovač je spíše decentněji pigmentovaný a obsahuje množství třpyteček. Ve finále ale dokáže vytvořit pěkný efekt. 

Nejdříve jsem se ho trochu bála, ale samotnou mě překvapilo, jak často po něm ve skutečnosti sahám. Ideální je nanést růžovou matnou tvářenku a tímto kouskem ji trochu prozářit a dodat šťávu. 


Jednotlivé proužky se od sebe zase tak zásadně neliší, takže štětcem vždy postupně projedu všechny a použiji výsledný mix. Prim tam drží růžová.

Prášek je trochu hruběji namletý a práší, ale nanést na obličej jde bez problému a i výdrž je vcelku uspokojivá. I přes množství třpytek to drží na jednom místě a nikam to neopadává. 


Celkově mě tento rozjasňovač mile překvapil a stal se mým pravidelným pomocníkem.

Makeup

Colorstay patří asi k nejznámějším produktům od Revlonu. Já jsem sice dlouho tápala s jeho výběrem a ani první krůčky při zkoušení nebyly lehké, nicméně nakonec jsem si k němu cestu našla. 

Nejdříve jsem si vůbec nebyla jistá, jestli mám sáhnout po variantě mastná/smíšená pleť nebo normální/suchá. Má pleť je totiž někde na pomezí smíšené a normální a teď babo raď. Nakonec to stejně rozhodly odstíny, protože u nás jsou dostupné pouze 4 pro každou z variant a mně nejvíce seděl ten pro normální až suchou pleť. Konkrétně jde o odstín 150 Buff. Ten má podtón do žluta a světe div se, je ještě tak o půl tónu světlejší než bych potřebovala. To se mi tak často nestává. :-)


Makeupy Revlon mají také nově pumpičku, takže dávkování je naprosto funkční a pohodlné. 

Makeup má takovou ,,střední" konzistenci. Není ani tekutý, ale ani hutný. Na nanášení je ale určitě vhodnější štětec. Prsty nebo špatným štětcem se mi to moc nedaří nanést a nevypadá dobře. 


Jak jistě víte, já jsem zastáncem spíše lehounkých textur, takže Revlon je u mě v kategorii takových těch ,,pravých" hutnějších makeupů. Byť někdo jiný by je klidně označil za lehké nebo průměrné. I přesto mi ale vyhovuje a pokud se skutečně dobře zapracuje štětcem, dokáže stále vypadat přirozeně a nedělá žádnou neplechu. 

Jeho krytí je střední a v mém arzenálu je to jeden z nejvíce krycích makeupů. Pleť krásně sjednotí a vyhladí. Tím, že ho mám ve světlejším odstínu, než je potřeba, tak vytvoří takový panenkovsky porcelánový efekt. Já vím, že ženy si spíše kupují tmavší makeupy, aby vypadaly opáleně, ale já mám svoji světlou pleť ráda, takže tento efekt jedině vítám a dost se mi líbí. Byť tedy asi ho nyní odložím a vytáhnu zase až na podzim, abych v létě lidi nestrašila. :-)

Výdrž je celodenní, jen když ho nanesu ne zrovna ideálním štětcem, tak umí k večeru trochu cestovat a udělat na mastnějších místech mapy. 

Makeup je o něco hutnější a těžší textury, než jsou moji obvyklí oblíbenci, ale rozhodně dokáži pochopit, proč ho všichni tolik milují a i u mě se neztratí. Byť jej tedy budu používat spíše v chladnějších měsících v roce.

A tady všechny tři produkty v akci. Makeup, rozjasňovač (v kombinaci s tvářenkou Dandelion od Benefit) a rtěnka. Na očích mám paletku stínů od NYX a řasenkou Angelash od Dermacol.


Jsem ráda, že je Revlon u nás dostupný a určitě to nejsou mé poslední kousky. Minimálně si brousím zuby na Lip Butter. Produkty seženete v prodejnách a na eshopu parfumerie Fann a v několika vybraných drogeriích, které se budou postupně rozrůstat. Nejčerstvější info se vždy dozvíte na Facebooku nebo Instagramu Revlon.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji zastoupení značky Revlon.

Co vy a Revlon? Znáte, máte již něco vyzkoušeno?

16 komentářů:

  1. Rtěnka vypadá krásně, i moc hezký odstín sis vybrala. A make-up mě láká, nečetla jsem snad jedinou špatnou recenzi :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Revlon jsem byla omrknout ve Fann minulý týden. Řada HD rtěnek mě příliš nezaujala, protože jsou spíše jako balzámky, nakonec jsem si koupila rtěnku v černém obalu, je pěkně sytá a krémová. Absence LipButter pro mě byla velkým zklamáním. V Brně bohužel nebyl ani rozjasňovač :-( Tekutý makeup na léto příliš nepoužívám, takže jsem si koupila korektor Color stay a zatím se mi líbí. Škoda, že je Revlon tak špatně dostupný
    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta dostupnost by se měla postupem času zlepšovat.

      Vymazat
  3. Já zase Colorstay můžu nanášet jenom prsty, i když to nemám ráda, zatím žádný můj štětec si s ním tak dobře neporadil, aby to vypadalo přirozeně.

    OdpovědětVymazat
  4. Od Revlonu mam Lip Butters - su skvele, pastelku na pery a jeden ruz. Skusala som zo vzorky makeup Colorstay, ale netrafila som odtien. Kedze ma tento makeup konecne pumpicku, urcite si ho v buducnosti kupim :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vyzkoušeno nemám nic, ale pár výrobků včetně rozjasňovače a make-upu Colorstay mně láká. A rtěnka má moc hezký odstín:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Líbí se mi ten rozjasňovač, škoda, že ho mají jen v tomhle odstínu :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, také bych brala i jiný odstín. Celkově k nám dovezli hrozně málo produktů :-(

      Vymazat
    2. Na parfums.cz mají i jiné odstíny. Ale pro mě teda velké zklamání a posílám dál.

      Vymazat
  7. Revlon znám pouze z blogů, ale ještě jsem od této značky nic neměla.
    SimonetaBlog

    OdpovědětVymazat
  8. Lip buttery mají na el ninu a kosmetika velkoobchod kdyžtak :)

    OdpovědětVymazat
  9. Rtěnka ma krásný odstín. Já přemýšlím nad makeupem :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  10. Túto značku nepoznám, no vyzerá vážne super ! A rúž má krásnu farbu :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  11. O této značce jsem již něco slyšela, ale zatím nezkoušela.. Ta rtěnka je moc hezká, bohužel já tyto verze rtěnek nemám ráda. Špatně se mi nanáší díky té špičce, jak sama píšeš ve článku.. Ale velmi mě zaujal ten rozjasňovač :)

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  12. Já jsem starší ročník, takže já naopak Revlon znám z dřívějška. Rtěnka ti pasuje, taková jemná, také ji mám, krásně voní... Divím se, že na tobě ten rozjasňovač/tvářenka jde vidět méně, jak na mně, když jsi taková bledulka. Ale pasuje tito komplet na obličeji, takové jemné líčení:)

    OdpovědětVymazat
  13. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat