úterý 19. dubna 2016

Odličovací produkty Bourjois

Když se řekne Bourjois, většině se vybaví tvářenky nebo rtěnky či řasenky. Já osobně mám však tuto značku spojenou především se skvělými pečujícími produkty. Nějakou tu dekorativku také mám a něco fajn, něco méně, ale co od nich miluji především, jsou jejich charakteristické lahvičky s odličovači a dalšími věcmi. Mým svatým grálem je jejich vitamínové tonikum. Psala jsem vám o něm asi tak tisíckrát. :-) Výborný je i dvoufázový odličovač očí, který jsem již také měla několikrát. K zahození nejsou ani jejich antiperspiranty, jež jsou vůbec jedinými spreji, které mě nedusí a používám je ráda. 

I proto jsem se rozhodla rozšířit mé bádání a pořídila si další dvě odličovadla - micelární vodu a odličovací mléko, na které se dnes podíváme blíže.


Líbí se mi ta jednotnost v balení. Někomu přijde otvírání nepraktické, já jsem si na něj za tu dobu, co lahvičky používám, zvykla a nedělá mi potíže.


Micelární voda je taková klasika. Já ji obvykle používám ráno. Na večerní odlíčení mám jiné pomocníky, ale samozřejmě jsem ji také zkoušela.

Vlastně ani tady není moc co povídat. Je to standardní micelární voda. Parfemace je nulová, na pleti příjemná. Nelepí a ani nevysušuje. Makeup odlíčí velmi dobře. S očima je to o něco horší. Tam se musí přitlačit. V případě nouze to jde, na denní používání to není. Já osobně ale oči micelárkami neodličuji, takže to neberu jako mínus. 


Celkově tak nějak zapadá do micelárkového průměru a je zaměnitelná s tuctem dalších, které jsou na trhu. Já osobně ji mám však ráda, a to z toho důvodu, že je mi celá péče Bourjois sympatická a líbí se mi, když máme těch lahviček doma více. To je také důvod, proč si ji v budoucnu klidně koupím znovu. Cena se pohybuje kolem 150 Kč za 250 ml.


Odličovací mléka dříve patřila k mé denní rutině. Poslední léta jsem ale o něco línější a naučila jsem se odličovat spíše mokrou metodou. Nicméně, především v zimním období se k mlékům ráda vracím. 

To od Bourjois je velmi příjemné a funkční. Voní decentně, hodně svěže. Nejvíce v tom cítím asi okurky. Konzistenčně to dělá čest svému jménu, je to prostě mléko. Po pleti hezky klouže a odlíčí velkou část nečistot. Se zbytkem si poté musí poradit tonikum. To je ovšem standard, který dělají všechna mléka.


Opět jsem velmi spokojená, protože mléko plní svoji funkci, uživatelsky je příjemné a pleti nijak neubližuje. Na druhou stranu opět nijak nevybočuje z řady a je zaměnitelné s mnoha jinými mléky. Cena kolem 150 Kč za 250 ml.

A takhle to právě vypadá v mojí koupelně. Opravdu ty lahvičky miluji.


Byť je jak micelárka, tak mléko spíše průměrné a srovnatelné s produkty jiných značek, mně jsou jednoduše sympatické a používám je ráda. Tím spíše, že tonikum i odličovač očí jsou vážně geniální, tak mi to tyto dva kousky krásně doplňují sbírku. 

Obecně produkty Bourjois nakupuji na parfums.cz, kde jsou pěkně pohromadě a myslím si, že i za nejlepší cenu.

Máte vyzkoušeno něco z péče od Bourjois?

11 komentářů:

  1. Péči Bourjois jsem zatím nezkoušela, protože jsem na ni nečetla moc kladných recenzí. Nejraději mám jejich dekorativku

    OdpovědětVymazat
  2. Měla jsem od Bourjois sprchový gel a pak ještě jen gel určený k holení a ráda jsem je používala. A z dekorativky mám matnou rtěnku rouge velvet

    OdpovědětVymazat
  3. Mám vyzkouseny dvoufazovy oční odlicovac a stejně jako tobě mi moc vyhovoval. Navíc ho je velké balení na rozdíl od jiných značek. Škoda, že se nedá moc běžně sehnat (měla jsem ho tehdy z Anglie).

    OdpovědětVymazat
  4. Mám vyzkouseny dvoufazovy oční odlicovac a stejně jako tobě mi moc vyhovoval. Navíc ho je velké balení na rozdíl od jiných značek. Škoda, že se nedá moc běžně sehnat (měla jsem ho tehdy z Anglie).

    OdpovědětVymazat
  5. Ješte jsem nic z teto znacky nezkousela...

    Andreablog

    OdpovědětVymazat
  6. Měla jsem tu micelární vodu a mě vůbec nesedla, pálili mě z ní oči.

    OdpovědětVymazat
  7. Vyzkoušené mám jen vitamínové tonikum, které bylo doopravdy skvělé a až budu objednávat, tak na něj určitě budu opět pamatovat:-) A jinak už jen sprchové gely, které taky nezklamaly:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Antiperspiranty jsou fajn to ano ale tyto dva produkty vůbec neznám, to asi proto že se po Bourjoice nikdy moc nekoukám. Bohužel u nás není a do větších měst nejezdím tak často.

    OdpovědětVymazat
  9. Jojo, dvoufázák jsem strašně milovala, nejvíc ze všech, ale teď jsem přešla na čisté oleje. Ale odličoval dokonale...
    Jinak se mi vždycky povedlo urvat tu kuličku a potom se to blbě otvíralo...

    OdpovědětVymazat
  10. Micelarni vodu bych ja rada vyzkousela.:-)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat