pondělí 11. dubna 2016

Paletka 32 stínů Makeup Revolution

Dnes si dáme dlouho připravovanou recenzi na paletku Mermaids Forever od Makeup Revolution. Doma ji mám již asi od září, ale znáte mě, občas mi sakra dlouho trvá, než se od zkoušení dostanu až k samotné recenzi.

Paletka se mi z různých fotek líbila a říkala jsem si, že mi doma něco takového multifunkčního chybí. Ano, modrou nebo zelenou člověk nepoužívá denně, ale když se jednou za čas vyskytne příležitost, tak je dobré mít nějaké barvičky doma v zásobě. A tady je to vše ještě nakombinováno s každodenními barvami, což z toho dělá ideálního společníka. Alespoň teoreticky...



Vizuálně je paletka nádherná. Bytelná, s obrovských zrcátkem a bez zbytečných nefunkčních štětečků. Jak už jsem psala výše, i barevná škála vypadá perfektně. Zastupuje všechna barvená spektra s tím, že kombinovatelný je jak každý barevně sladěný sloupec, tak jakkoli mezi sebou. 

S Makeup Revolution stíny již nějakou zkušenost mám a jejich Iconic 2 je jednou z mých nejpoužívanějších paletek vůbec (recenze). Proto jsem tak nějak počítala s tím, že kvalita bude stejná. Bohužel jsem se mýlila. 



Špatně se to popisuje jako celek, protože kvalita stínů v paletce je velmi nevyrovnaná a postupuje od nulově pigmentovaných přes hodně prášivé a drolivé až po ucházející pigmentované a máslovitější. Obecně lze říct, že nejvíce problematické jsou první čtyři sloupce, ty čtyři tmavší jsou o poznání lepší. 

Nyní si je postupně projdeme podrobněji. První sloupeček je úplně marný a téměř nulově pigmentovaný. Barvy jdou využít maximálně na decentní rozjasnění buď vnitřního koutku nebo pod obočím. Samotné líčení proto není, ale vidět je můžete ve výše zmíněných funkcích na všech ostatních fotkách. 

Oranžové jsem se nejdříve bála, ale tím, jak jsou stíny málo pigmentované, jde s nimi vykouzlit běžné nositelné líčení.



Na růžovou a fialovou jsem se hodně těšila, protože jsou to mé oblíbené barevné kombinace, ale i tady jsem pohořela na velmi nízké pigmentaci. Stíny jsou navíc takové sušší a je pracnější je na oko přenést.





Přecházíme do druhé poloviny, která už je o něco veselejší. Modrý sloupec je obstojně pigmentovaný, bohužel jsou to zrovna takové odstíny modré, které mi vůbec nesluší. Používám je maximálně na spodní linku (viz poslední černé líčení níže). Zelený sloupec je naopak mým vůbec nejoblíbenějším. Jakoby vypadl z jiné paletky, protože i konzistence stínů je jiná a pracuje se s nimi mnohem lépe než se zbytkem paletky. Na světlejší barvičky se těším, až je využiji na letní linky. Tmavší zelené naopak miluji na podzim, kdy jsem je nosila hodně často a tyto dva stíny jsou v paletce také nejvíce vydřené.



Poslední dva sloupce jsou naprostá klasika. Jsou to použitelné barvy, pigmentace ucházející, textura taková průměrná. Jde se s nimi nalíčit bez problémů, vypadají hezky, ale po tolika měsících vlastnění této paletky můžu říct, že je ve finále stejně moc nepoužívám. Přece jen hnědých a šedých stínů mám v milionu dalších paletech a v mnoha kvalitnějších provedeních.




Celkově musím říct, že jsem z paletky spíše zklamaná. Čekala jsem daleko vyrovnanější a lepší kvalitu stínů. S půlkou z nich nejde kloudně pracovat, protože jsou málo pigmentované, špatně se nanáší a na oku se barvy vytrácejí a nejdou hezky vystínovat. Je tam pár skvělých barev, ale přece jen paletku jsem si pořizovala jako celek a chtěla jsem ji využívat pro zkoušení nových variací a netradičních líčení. Jenže vám zcela upřimně musím říct, že ji vytahuji spíše minimálně. 



Paletku si ve své sbírce nechám, protože tu a tam jde nějaká zajímavá barva použít na pestrobarevnou linku a opravdu hodně jsem si oblíbila dva tmavší zelené stíny. Jako celek je ale spíše podprůměrná. Nemohu vám ji s klidným svědomím doporučit, už jen proto, že stojí 399 Kč, což je na pouhé experimentování s průměrnými stíny trochu málo. To už raději sáhněte po jejich menších Iconic paletkách, které jsou svojí kvalitou úplně někde jinde.

Za poskytnutí paletky k recenzi děkuji zastoupení eshopu www.makeuprevolution.cz.

Máte nějakou paletku od Makeup Revolution? Jak jste spokojení?

11 komentářů:

  1. Mám od nich iconic 3 a za mňa veľké sklamanie bohužiaľ. Prášia dosť, pigmentácia u všetkých veľmi slabá a nevydržia mi na viečku. No čo mi písali iné holky, tak nemajú problém s pigmentáciou a maslovou textúrou. Asi mám len vadný kus.

    OdpovědětVymazat
  2. Ja mam Iconic 3 a som spokojna. Mam v plane kupit si aj nejake dalsie paletky. Teda tato tvoja ma nelakala a po tejto recenzii ma uz duplom nelaka :)
    Mozno by tymto tienom pomohlo keby si ich nanasala vlhkym stetcom. Za pokus to podla mna stoji. Alebo pouzi pod ne svoju novu NYX Milk ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna tento víkend jsem tužku od NYX zkoušela na jiné stíny a byla jsem mile překvapena,jak dokáže vytáhnout barvu, takže ji určitě vyzkouším i pod tyhle.

      Vymazat
  3. Nemám a ani mi to neláká :-) já radši UD, kde mám téměř jistotu pigmentace...
    podle swatchů jsou ty první čtyři řady fakt špatně pigmentovaný a celkem i podobný, no určitě si paletku nepořídím

    OdpovědětVymazat
  4. Na pohled vypadá nádherně, spektrum barev se mi zdá taky využitelné, ale koupit si paletku 32ti stínů a pak z nich využívat jen polovinu nebo ještě méně odstínů mně neláká, to už raději koupím jednu z těch menších 12ti odstínových paletek.

    OdpovědětVymazat
  5. Ja mám od MR ikonickú paletku 2 a je celkom v pohode. Ako veľká bomba to nie je ,tiene prášia a sú asi o polovicu menej pigmentované ako je odfotené na ich webstránke, no na denné líčenie je super, pretože tiene sa ľahko strácajú. :)

    Lavandula Diary

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám také tuto velkou paletku 32 stínů, akorát celou v hnědých neutrálních odstínech a musím bohužel říct, že s tebou maximálně souhlasím :( Mám i Iconic 3 a tu totálně zbožňuji, ale tohle nee... Ještě jsem si pořídila i paletku matných stínů a to byla také chyba... Díky tomu jsem už trochu vystřízlivěla, co se týká stínů od Revolution makeup...

    OdpovědětVymazat
  7. Paletka na první pohled vypadá krásně, jen škoda té pigmentace prvních 4 sloupců, ta se mi zdá fakt slabá

    OdpovědětVymazat
  8. Paletka vypadá na pohled nádherně, jen škoda té pigmentace. Tahle značka má i lepší paletky :)))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/2016/04/tip-vonavy-obchod.html

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  10. Já mám podobnou zkušenost s Too Faced. Čím míň stínů v paletce, tím lepší kvalita :) . Přece jenom - když mají ve velice podobné ceně do něčeho nastrkat x-krát víc stínů, hádejme co to odskáče :)

    OdpovědětVymazat