pondělí 22. července 2013

Krém pro smíšenou pleť Sante

Pleťové krémy já s oblibou střídám a neustále hledám ten pravý pro mě. Nedávno jsem narazila právě na tento od značky Sante. Zaujalo mne především to, že je určen primárně pro smíšenou pleť. To mi přišlo sympatické, protože většinou jsou krémy rozděleny na suchou až normální nebo normální až smíšenou, případně smíšenou až mastnou a ve finále mi nevyhovuje ani jeden. Tohle se mi líbilo, je to přesně na moji pleť, slibuje to hydrataci a zmatnění a jako bonus navíc, je to bio a ověnčeno certifikáty. Moc se mi ale nechtělo dávat 330 Kč za 30 ml krému, jen tak bez  vyzkoušení. Když mi ale eshop www.biooo.cz nabídl slevový poukaz na 200 Kč, tak i přesto, že nabízí spoustu lákavých věcí, já jsem automaticky sáhla po tomto krému. 
Krém jsem objednala a moc mile mě překvapilo, že už do půl hodiny jsem měla email, že si krém můžu vyzvednout. Nakupovat můžete i v kamenné prodejně, která se nachází v OC Kotva v Praze (naproti Palladia), ale je to pultový prodej, což já osobně nevyhledávám. Raději si všechno v klidu prohlédnu sama. Takže pokud budu od biooo v budoucnu něco chtít, zvolím zase ten samý postup, čili objednám na internetu a do obchodu si to zajdu jen vyzvednout.



24 hodinový Balance krém Bio Acai slibuje sametově měkkou a vyváženou denní i noční péči o pleť. Pečlivě vybraná kompozice rostlinných složek byla vyvinuta speciálně pro smíšenou pleť. Obsahuje vzácné látky, jako jsou bio acai olej z bio kamélie, extrakt z ploštičníku hroznovitého a extrakt vrbové kůry. Pro jemnou regulaci kožního tuku a rovnováhy vlhkosti v pokožce. Certifikát BDIH a NaTrue.

Krém je umístěn v sympatické tubě, které já mám raději než kelímky. Je to hygieničtější a dobře se s tím manipuluje. Hodí se i na cesty, protože tuba je opravdu malá a skladná.

Krém je klasicky bílý a má spíše tekutější konzistenci, i když ne primárně vodovou. Je příjemná, lehká a dobře se roztírá. V tomto ohledu mi plně vyhovuje. Vůně je dost zvláštní. Nejdříve vás do nosu praští alkohol (který je ve složení na druhém místě), ale ten za chvíli vyprchá a pak se rozvine velmi jemná nenápadná vůně. Trochu v tom cítím nějaké lehké květiny, vzdáleně možná i citrusy. Vůně je to příjemná, opravdu velmi jemná a nijak neobtěžující.


Krém nyní testuji 5 týdnů, z toho první týden jsem ho používala ráno i večer a následující 4 týdny pouze ráno. Ještě jednou zde musím pochválit konzistenci, díky které krému stačí jen menší množství a ubývá tak velmi pomalu. V podstatě se dá srovnat s nějakým tekutějším 50 ml balení. V Sante je ale pouze 30 ml.

Od krému jsem čekala opravdu hodně, a tak s sebou první zkoušení přineslo velké zklamání. Ihned po aplikaci mne totiž celkem výrazně pnula pokožka. Především na tvářích a obecně na sušších místech na obličeji. Byla jsem z toho nešťastná, protože se to opakovalo při každém dalším použití. Vypadalo to, že to pleť bude spíše vysušovat, tak jsem každým dnem čekala, jak se mi začnou objevovat šupinky, na které docela trpím. Ty se naštěstí dodnes neobjevily, ale po týdnu používání jsem musela kvůli pnutí přejít na jiný režim.

Krém jsem začala používat pouze ráno a večer jsem ho nahradila naopak mastnějším amarantovým krémem do Ryor. Ten je na léto docela hutný, ale vypadá to, že v kombinaci s lehkým Sante to funguje skvěle. 
Sante jsem tedy začala používat pouze jednou denně a pnutí zmizelo. Teď už se mi to vůbec nestává. Pleť dokonce ani není nijak sušší, šupinky aktuálně vůbec nemám. Takže hydratace je v pořádku, ale bude v tom určitě zapletena ta kombinace s druhým krémem. Používat Sante dvakrát denně se mi neosvědčilo.

Krém Sante se jinak do pleti velmi rychle vstřebá. První dvě tři minutky lehce lepí, ale pak vytvoří sametově hladký povrch. Není problém ihned na něj nanášet makeup. Krém se nijak nedrolí a makeup na něm dobře drží.

Zajímat vás bude jistě i zmatňující efekt, který krém slibuje. Tady jsem byla naopak nejdříve nadšená, ale postupem času mě to přešlo. Zmatnění se po nanesení krému opravdu dostaví, a to dokonce dost výrazné. Měla jsem těch krémů, které slibovaly obdobné účinky, docela hodně a málo který tohle uměl. Má to však jeden háček, ten efekt vydrží tak 3 až 4 hodiny a poté se pleť leskne jako dřív. Takže ji stejně během dne musím x krát přepudrovat. Ani z dlouhodobějšího hlediska pleť matnější není a lesknu se stejně jako dříve. Takže i když krém zmatnit umí, ve finále to problém jako takový stejně neřeší.

Složení

Celkové shrnutí: Jedná se o příjemný krém s velmi sympatickou a praktickou texturou, lehkou nevtíravou vůní. Dobře se roztírá, rychle se vstřebá a zanechá pleť jemnou. Hydratace je průměrná, doporučuji kombinaci s hutnějším krémem. Na obličeji ale jinak žádnou neplechu nepáchá. Neobjevily se šupinky ani ucpané póry. Počáteční pnutí se časem vytratilo a pleti tento krém svědčí. Zmatnění se objeví jen na několik málo hodin po aplikaci, ale z dlouhodobého hlediska to nemá výrazný efekt. V tomto směru je to trochu zklamání. 

I když je krém určen pro pleť smíšenou, já bych ho s klidným srdcem doporučila i pleti mastné. Tam aspoň nebude problém s tím pnutím. Díky ušlechtilému složení by navíc také mohl oslovit milovníky bio kosmetiky.

Já jsem s krémem ve finále spokojena a nebudu mít nejmenší problém vypotřebovat ho do poslední kapičky. Jak už ale víte, já jsem v péči o pleť nestálá a podruhé si krémy obvykle nekupuji a raději zkouším něco dalšího. Z toho důvodu nebudu opakovat nákup ani tohoto kousku a už tady na mě v mých zásobách čekají nové krémy jiných značek. Ve škále krémů, které jsem kdy měla, tento od Sante hodnotím jako lepší průměr. Neměla jsem s ním výraznější problém, ale ani mě ničím konkrétně neuhranul, abych po něm sáhla i podruhé.

Za poskytnutí slevové poukázky na tento krém, děkuji eshopu www.biooo.cz

Co vy a bio pleťové krémy? Máte tip na nějaký další?

3 komentáře:

  1. Hmm, to se mi líbí, zrovna si jdu odpoledne do biooo vyzvednout objednávku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem u nich také ještě neskončila, mají v nabídce opravdu hodně zajímavých věcí. :-)

      Vymazat
  2. ano, máte pravdu, není bio jako bio a nabídka je tak široká, že se hledání ideálního krému v přírodní variantě rozhodně vyplatí, i přes nějaké to och á nad vůní nebo konzistencí... pro mne jako alergika byla změna na přírodní nutná, ale pleť mi po používání zcela přírodní kosmetiky vůbec nestárne a to po 8 letech je pozitivní překvapení... vyadám stále na 26 a je mi už 34, kolegyně v práci nechápou a závidí. Marika Praha

    OdpovědětVymazat