čtvrtek 4. července 2013

Maska na vlasy Eveline

Masku na vlasy už mám doma asi rok. Používala jsem ji krátce na podzim, ale pak jsem přešla na jiné výrobky a na tento kousek tak nějak zapomněla. Nedávno jsem si ale řekla, že už bych se k němu mohla vrátit a konečně ho spotřebovat, ať se mi tady zbytečně neválí. Nyní už se blížím ke dnu, takže nastal ten správný čas si tento kousek zrekapitulovat.

Jedná se o vlasovou masku od Eveline Cosmetics pro jemné a slabé vlasy se sklonem k vypadávání, která slibuje 6 regeneračních účinků.

1. zabraňuje vypadávání vlasů
2. zvětšuje objem
3. obnovuje vlasové struktury
4. odstraňuje lupy
5. intenzivně hydratuje a vyživuje
6. usnadňuje rozčesávání

A hned z kraje vám prozradím, že maska ve finále splňuje jen poslední dva body. Ty čtyři předešlé více méně pokulhávají.


Složení. Omlouvám se že není úplně celé, ale je to přes celou tubu a fakt to nejde pořádně vyfotit. Ale snad pro základní představu stačí.

Maska je hodně hutná a z tuby se docela špatně vymačkává. Zvlášť když máte mokré ruce. Čím je tam toho míň, tím je to horší. Být to třeba v kelímku, bylo by to lepší. Vůně je hodně výrazná. Je to takový těžký bylinkový mix. Ale z vlasů to nakonec cítit nejde, takže to jde zvládnout.

Jinak se klasicky aplikuje  na mokré umyté vlasy a čeká se 3 - 5 minut. To mi docela vyhovuje. Jak se musí čekat deset a více minut, to mě vždycky dokáže od používání spolehlivě odradit. Tady bohatě stačí opravdu chvilka a na vlasech jde  ten rozdíl poznat. Taky se mi líbí, že i když si jí dám opravdu hodně, tak se do vlasů jakoby vpije a na smývání už toho moc nezbývá. Což se mi také líbí, protože nesnáším ty těžké a ulepené masky/kondicionéry, co se vymývají sto let. Tohle je během chvilky pryč a moc mě to při mytí nezdržuje, což jedině vítám.

A teď tedy ty účinky. Nejdříve věci, kterých si člověk všimne hned po prvním umytí. Začneme posledním bodem. Ano, vlasy se opravdu lépe rozčesávají. Dokonce bych řekla, že naprosto skvěle. Nepoužívám už žádnou další vlasovou péči a vlasy jsou krásně jemné a nezacuchané. U té jemnosti bych ještě zůstala, protože ta je po této masce také velmi výrazná. Pokud máte své vlastní vlasy spíše jemné, tak bych vám tuto masku ani nedoporučovala, protože by se vám mohlo stát, že se se svými vlasy už nedomluvíte vůbec. Vlasy jsou opravdu lehké, jemné a neposlušné. Udělat z toho jakýkoliv účes je téměř nemožné. Mně to zase tolik nevadí, protože vlasy stejně nosím jen tak rozpuštěné, ale upozornit vás na to musím

Dále jsem ochotna souhlasit s bodem o výživě a hydrataci, protože vlasy jsou po masce opravdu viditelně hezčí. Jsou uhlazenější, lesklejší, zdravější. A jelikož teď používám kůru pro růst vlasů, která v sobě má hodně alkoholu, touto maskou to vždy vyvažuji a tu hydrataci vlasům opravdu dodá. 

Spornými body je objem a obnova vlasové struktury. Objem bych řekla, že spíše ne, ale na druhou stranu, vlasy vůbec nezatíží, nezmastí. Vydrží mi v přijatelném stavu stejně dlouho, jako bez masky. A obnovu vlasové struktury nedokážu objektivně posoudit. K tomu by bylo potřeba odbornějšího vyšetření.

Co maska opravdu neumí, tak to odstranit lupy a zabránit vypadávání vlasů. Lupy teď aktuálně nemám, ale na podzim jsem s nimi bojovala dost a tato maska ten problém nedokázala ani zmírnit, natožpak úplně odstranit. Stejně tak je tomu u vypadávání vlasů. Na to mě ještě bohužel nepomohlo nikdy nic a ani tato maska není výjimkou.

Celkové shrnutí: Když si odmyslíte tu kupu slibů, tak je to vlastně fajn průměrná maska. Vlasy hydratuje, jsou lesklejší, zdravější, lépe se rozčesávají. Jsou hodně jemné, takže pokud po této vlastnosti vlasů netoužíte, tak se masce vyhněte, ale třeba primárně hodně hrubým vlasům by to zase naopak mohlo sednout (což je paradoxně tak trochu v rozporu s oficiálním popisem :-D). Maska vlasy nezatěžuje, aplikace je rychlá a bezproblémová. 
Sama se k ní ale stavím tak, že ji sice vypotřebuji, ale znovu se k ní vracet nebudu. Protože pokud bych vám měla nějakou masku na vlasy opravdu doporučit, tak je to Dove Intensive Repair. Ta je o sto procent lepší a já už se nemůžu dočkat, až se právě k ní brzy vrátím. 

Maska od Eveline stojí 109 Kč a můžete si k ní ze stejné řady pořídit šampón, sérum nebo olej. Vše stojí kolem stokoruny. Koupíte například zde.

Jaká je vaše oblíbená vlasová maska?

Žádné komentáře:

Okomentovat