úterý 16. července 2013

Hrátky s nehty

Zdobení nehtů, ať už jakýmkoliv způsobem, jsem měla ráda snad odjakživa a s přírodními nenabarvenými nehty si připadám hrozně ,,nahá". V poslední době se u mě ustálila klasika, že nehty přejedu jednou barvou a je vystaráno. Před pár lety jsem ale měla zase období, kdy jste mě nemohli potkat jinak, než s průhledným lakem a nějakou tou ozdobnou kytičkou. Před nedávnem jsem to zase zkoušela a rozhodla jsem se vám to zvěčnit. A aby toho nebylo málo, zkoušela jsem i umělé nehty od S-he. Původně měly být také součástí článku ombré nehty, ale ty se mi tedy absolutně nepovedly. To šlo hned dolů a nebylo to focení hodné. Tak třeba někdy příště. :-)


Tuhle manikúru jsem měla ráda hlavně proto, že vydržela v dobrém stavu až dva týdny a nebylo tak nutné to po pár dnech předělávat, jako barevné laky. Také se mi líbilo, že i když jsou nehty decentní a hodí se pro každou příležitost, stejně si jich každý všimne a není to prostě jen ta jednobarevná klasika.  
Samotná aplikace je také jednoduchá. Nálepky na nehty seženete v podstatě kdekoliv. Je jedno jestli jsou levnější nebo dražší, ony ve finále drží všechny stejně. Co se mi moc neosvědčilo, tak nějaké výrazné 3D, co hodně z nehtů trčely a nešly plně skrýt pod lak nebo i hodně velké nálepky skoro přes celý nehet. Čím menší, tím lepší. 
Na suché a nenalakované nehty jsem tedy nalepila vybrané kousky a opravdu hodně je k nehtu přimáčkla. Poté jsem aplikovala dvě vrstvy průhledného laku. Někdy se stalo, že se okraje nálepky lehce odchlíply, takže jsem vzala dřívko a ještě do nezaschnutého laku je pořádně přimáčkla. Lak kolem nálepek trochu déle schne, takže je třeba na to dávat chvíli pozor, ale pak už jste na pár dní naprosto bez problémů. Nálepky opravdu drží a neměla jsem nějaký větší problém s jejich odlepováním. Po jednom týdnu jsem obvykle nehty znovu přetřela jednou vrstvou laku, abych skryla ošoupané špičky a opět stoprocentě pokryla nálepky a mohla jsem fungovat další týden. Někdy jsem podobnou proceduru zopakovala i po 14 dnech a nálepky ve finále měla tři týdny, ale to už samozřejmě nebylo úplně ono, byla to spíše taková nouzovka. 
Zhruba po těch dvou týdnech už se tedy stalo, že třeba z prsteníčků byly nálepky dole, ale například z malíčků jsem je musela vždy doslova seškrábat.



Ve zkratce, co udělat, aby nálepky držely co nejdéle: Aplikovat je na suché a nenalakované nehty. Na jakýkoliv lak to nikdy nedrželo a vždy se to velmi brzy oloupalo. Vyhrát si s aplikací, nálepky pevně k nehtu přitisknout a po aplikaci laku pečlivě kontrolovat, jestli někde není odlepený okraj a pokud ano, ihned ho pořádně zamáčknout do laku. Mít větší trpělivost se schnutím. Částečně je to dáno i nehty samotnými. Lépe to bude držet na větších a širších nehtech.


Umělé nehty od s-he jsem brala jako takovou srandu. Dlouho jsem je měla schované v šuplíku a pořád se mi do nich moc nechtělo. Jednoho dne jsem si ale řekla, že už je konečně musím zkusit. Čekala jsem od nich, že do pěti minut samovolně odpadnou, takže mě ve finále dokonce překvapily.
V balení najdete 12 kusů, abyste si mohli lépe korigovat velikost podle vašich přírodních nehtů. Mně se nejdříve zdály všechny hrozně mrňavé, ale nakonec se to nějak dokázalo přizpůsobit. Akorát palec byl tedy nedostatečný a měla jsem tam celkem výraznou mezeru.
Aplikace je velmi jednoduchá. Na suché a nenalakované nehty přiložíte ty umělé. Lepidlo už je na nich dáno předem. Poté je dle návodu máte ještě zkrátit dle potřeby, ale já už jsem s nimi nic nedělala a nechala jsem je tak.
Pokud se na nehty díváte zblízka, působí prostě uměle, ale věřím, že zdálky a ještě třeba pod umělým světlem si toho nikdo nevšimne.
Trochu jsem si na ně musela zvykat i já, protože prostě pořád cítíte, že na těch nehtech něco je, ale jde to vydržet.
Na nehtech jsem je nakonec měla celý den, a to jsem je večer cíleně sundávala, jinak by toho zvládly třeba i více. Nějaké letmé umytí rukou je nerozhodí a drží opravdu obstojně. Při sundávání jsem ruce pár minut musela mít ponořené v teplé vodě, abych je mohla pohodlně sundat.
Na běžné nošení to samozřejmě není, ale pokud má třeba někdo malé okousané nehty a chystá se na ples nebo nějakou větší akci, tak si myslím, že tohle je dobré řešení. Ten jeden večer vám to na těch nehtech určitě vydrží.



Co vy a hrátky s nehty? Také čas od času něco zkoušíte nebo jen čistě lakujete?

12 komentářů:

  1. Když mám čas, tak si nalakuju nehty barevným lakem, ale brzo se oprýská a to mě vadí. Mám ráda i jen přetřené průhledným lakem, jelikož mám čistě bílé nehty od narození:) Já jsem také zkoušela umělé nehty a tady je o nich článek:

    http://anasglamour.blogspot.cz/2013/06/umele-nehty-za-par-kacek.html

    Přeju krásné léto :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já se v nail artech vyžívám, a ty nalepovací jednorázové vypadají na rukou moc hezky!

    OdpovědětVymazat
  3. Já ráda i na nehty kreslím atd..ale nejvíc vyhrává barevný lak..:)
    Nálepky jsou moc pěkné a sluší ti celkově :) A co mě překvapilo tak ty umělé nehty..vypadají opravdu dobře!

    OdpovědětVymazat
  4. Ked som citala ze umele nechty, tak som sa bala ako to bude vyzerat ale ku podivu je to celkom fajn :) Ja sa teda s nechtami hram celkom dost, asi to aj vidno na mojom blogu :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Umělé nechty jsem nikdy neměla a ani mě nikdy nelákaly. Za to nálepky a různé zdobení nehtů jsem měla vždy ráda.Teď jsem nálepky ani razítka již dlouho nezkoušela, ale po tvém postu, mám zase chuť něco vytvořit. R

    http://ultimatechic.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Já moc na nálepky nejsem, připadá mi, že moje ruce potom vypadají tak nějak lacině a jako s vietnamskou manikůrou ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Jen barevně nalakované nehty se mi už ani nelíbí (pokud to není lak s třpytkami) takže vždycky něco zkouším. Jen nálepky a průhledný lak bych nosila klidně pořád, ale vždycky se mi ty nálepky při mytí vlasů odlepily...

    OdpovědětVymazat
  8. Ty nálepky by chtěly nějaký podkladový lak :-/... a jinak ty nalepovací nehty vypadají moc hezky :)) nečekala bych že to bude tak hezké... :))

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkoušela jsem to x krát, dát je až na nějaký pěkný lak, ale bohužel to pak drželo tak maximálně dva dny. :-(

      Vymazat
  9. ty umělé nehty vypadají vážně suprově :)

    OdpovědětVymazat
  10. Umělé nehty mě nelákají, mám pocit, že by se mi potom ty moje zničily :-) Ty nálepky ale vypadají moc pěkně a myslím, že je taky v budoucnu vyzkouším. Určitě je to dobrá věc, když nemáte pořád čas se piplat s barevnými laky. Pěkný článek :-)

    OdpovědětVymazat