čtvrtek 18. července 2013

BB mycí krém Dermacol

BB krémy zachvátily celý kosmetický svět a dnes už asi nikoho nepřekvapí. Kosmetické firmy jdou ale dál a máme tady Beauty Benefit mycí krém. Ten na trhu nedávno představil Dermacol a jak už to u BB bývá, není to jen tak ledajaký čistič, ale slibuje rovnou 8 účinků v 1 - čistí, odličuje, tonizuje, osvěžuje, hydratuje, regeneruje, zklidňuje a rozzáří. Zní to všechno moc hezky, ale nějak se nemůžu zbavit pocitu, že některá ta slova jsou prostě synonyma a některé účinky si zase protiřečí a těžko můžou fungovat najednou, ale tak nevadí, hlavně že těch účinků máme 8, to je přece mnohem lepší, než kdyby nás to ,,jenom" odlíčilo. :-)

Tenhle styl odličování nepatří zrovna mezi mé oblíbené, a tak bych po mycím krému sama nikdy nesáhla. Ale když jsem ho dostala zdarma k nákupu, tak mi to nedalo a musela jsem ho vyzkoušet na sobě. Nyní už ho testuji něco přes měsíc.



Složení

Návod k použití mě nejdříve mile překvapil, protože jestli něco nesnáším, tak je to odličování pomocí gelů, které se musí smývat z obličeje vodou. To se mi pak dostane omylem do očí, do pusy, namočím si ofinu a s mojí šikovností, jak se ohýbám nad umyvadlem, tak se hlavou praštím o kohoutek. S maskou si poradím tak, že ji oplachuji až ve sprše. To se mi u odličovačů moc nechce, protože jsem ráda, když je z obličeje všechno pryč dříve než se do sprchy dostanu. Takže tohle odličování už je u mě léta zapovězeno. Dermacol BB mycí krém má to štěstí, že je jeho aplikace trochu jednodušší:

Krém naneste na navlhčený obličej, krk a dekolt. Krouživými pohyby konečky prstů lehce masírujte pokožku, až se vytvoří jemná pěna. Poté ho odstraňte navlhčeným tampónem.

Dala jsem se tedy do zkoušení. I když se píše, že odličovač je vhodný i na oční partie, tak do toho se mi vůbec nechtělo. Dávat si krém do očí? Děkuji, nechci. Takže oči jsem vzala klasickým odličovačem očí. Poté jsem navlhčila obličej a šlo se na krém. Konzistence je opravdu jako hodně hutný krém, který ale pod rukama taje a dobře se roztírá. Má světle růžovou barvu a příjemně voní. Je to lehká nevtíravá květinová vůně. Po obličeji krém dobře klouže a celá aplikace je příjemná. Že by to vytvořilo nějakou pěnu, jak se píše v návodu, toho jsem si nevšimla nebo si asi představuji pěnu jinak než výrobci. Na obličeji to prostě vypadá tak, jako byste si dali silnou vrstvu krému, který se nemůže vstřebat. Poté už to jen setřu tampónkem a je hotovo. Tedy skoro, protože jestli si myslíte, že jste po této proceduře komplet odlíčené, tak jste na omylu. Velký kus práce ještě čeká na tonikum nebo micelárku.

Čerstvě vymáčknuté z tuby

Rozetřené

Co jsem vyzkoumala při aplikaci: Voda je fakt důležitá. Jelikož se odličuji v pokoji a musela jsem speciálně kvůli tomuto krému běhat do koupelny, abych si namočila obličej, zkoušela jsem to různě obejít. Prostě jsem to dala rovnou na tampónek jako odličovací mléko a pokoušela jsem se odlíčit. Divně to dře a neodlíčí to skoro nic, takže takhle ne. Pak jsem zkoušela navlhčit obličej třeba jen termální vodou, ale to mi za prvé přišlo jako mrhání takovým přípravkem a navíc ten obličej byl stále navlhčený málo. Takže prostě čím mokřejší obličej bude, tím více se toho odlíčí, obejít to nejde. 
Poté jsem ještě zkoušela dávat různé množství krému, ale nemělo to žádný efekt. Stačí prostě trochu a odlíčí vás to úplně stejně jako když na sebe vylijete půlku tuby. 
Nakonec jsem zkoušela, zda má nějaký vliv, jestli to na obličeji masíruji pár sekund nebo pět minut a také jsem si rozdílu nevšimla. Prostě dobře to po obličeji rozetřít, trošku promasírovat a efekt je stejný, jako když si s tím hrajete déle. 
V návodu je uvedeno, že to máte stírat mokrým tampónkem, což se mi moc neosvědčilo. Jak je tampón nacucaný vodou, tak toho už moc nepobere a musíte je použít nejméně dva. Zatímco když vezmu tampón suchý, setřu s ním pohodlně celý obličej. Množství odlíčeného makeupu je tak jako tak stejné.

A nakonec, jaké to má tedy účinky. Jak už jsem psala, odlíčení je žalostné. Vezme to jen tu svrchní špínu a pak to prostě musíte ještě dočistit dalším přípravkem. U mě je to tak, že buď použiji tři tampónky s micelárkou a jsem odlíčená nebo použiji jeden tampónek na BB mycí krém a dva na micelárku. Když si připočtu, že u BB ještě musím běhat do koupelny navlhčit obličej, šmrdlat po obličeji a poté až stírat, tak mi z toho vyjde akorát tak to, že mě BB čistič zdržuje a je v mé péči dost nadbytečný.

Co se týče dalších slibovaných účinků, tak obličej po aplikaci nijak nelepí a přiřkla bych mu i nějakou tu menší hydrataci. Když používám samostatně jen micelárku, tak mám trošku pocit, že mě vysušuje. Když to ale zkombinuji s tímto BB, tak je pleť v takovém lepším stavu. Příjemná na dotek, osvěžená, lehce hydratovaná. Takže po téhle stránce dobré, ale to zdržování při odlíčení to nezachrání, protože na hydrataci stejně používám ještě krémy.

Co říci závěrem. Možná jsem k tomuto BB mycímu krému nebyla úplně férová, protože tohle prostě není úplně můj styl odličování a nemůžu se zbavit pocitu, že mě to akorát dost zdržuje. Nejsem si úplně moc jistá, komu by tento výrobek mohl vyhovovat. Mám ten pocit, že lidé jsou rozděleni na dvě skupiny, jedni mají rádi mycí gely a druzí raději mléka, tonika, micelárky. Ale tohle je prostě takový hybrid mezi klasickým mycím gelem a odličovacím mlékem a musíte tak jako tak, při svém odličovacím rituálu, udělat nějaký kompromis.

Krém je sám o sobě příjemný. Má dobrou konzistenci, která se hezky roztírá, příjemně voní. Pleť lehce hydratuje, osvěží. Odlíčí tak napůl, je ještě potřeba něčím to dodělat. Takže konečné rozhodnutí nechám na vás, jestli by se vám takový pomocník hodil nebo ne. Já osobně tedy budu mít docela problém ho vypotřebovat, protože po měsíci používání mám pocit, že vůbec neubývá a budu ho mít ještě hodně dlouho.

EDIT: Dodatek na přání. Nakonec jsem se tedy odhodlala a vyzkoušela to na oči. Lehce jsem je navlhčila a poté začala roztírat krém. Ten sám o sobě neštípal, ale líčidla jsem měla za chvíli až na bradě a není to zrovna moc estetické ani příjemné. Odličuje to ale velmi slušně, dolů šly bez problémů stíny, řasenka a dokonce i linky. I tak jsem ale stejně na finální dočištění musela oči přejet micelárkou. Tento způsob odlíčení očí mě tedy nenadchl a nebudu ho praktikovat. Je to zbytečně ,,špinavé" a není mi příjemné rozšmrdlávat řasenku po celém obličeji.

Dalším bonusovým testováním bylo použít ho jako klasický mycí gel. Čili obličej jsem lehce navlhčila, poté na něj rozetřela krém a následně klasicky smyla vodou. Krém divně klouže a jde tímto způsobem dolů ne zrovna pohodlně. Vše je ještě umocněno tím, že tento způsob odlíčení fakt nenávidím. Obličej potom ještě musím tak jako tak dočistit až dvěma tampónky s micelárkou, takže odličovací efekt obdobný, jako když krém používám dle návodu. Takže ani tento způsob za mě ne.

Cena za 100 ml se pohybuje kolem stokoruny. 

Jaké favority při odličování máte vy?

14 komentářů:

  1. Mně docela ubývá, a co je fascinující, zkusila jsem ho na oči - fungoval, a ani o oči jsem u toho nepřišla. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to hezky, ale po přečtení článku si myslím, že je to akorát další zbytečný krok navíc. Myslím si, že takovou práci odvede micelárka s pleťovou vodou taky ;)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
  3. Hm hm hm...teď by mě jen zajímalo, jak funguje v kombinaci s vodou, kdyby se použil jako klasický mysí gel :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mam odskusane - a bohuzial nijak :-(. Ono sa to na tvari vobec neda roztriet. Ja sa odlicujem na mokro, s gelom, no s tymto pripravkom to vobec neslo. Vyhodila som ho :-(

      Vymazat
  4. Teda vy mi dáváte takhle po ránu. zkoušet to na oči a nutit mě strkat hlavu pod kohoutek, jako u klasického mycího gelu. :-D Ale že jste to vy, tak vyzkouším a připíšu to. (během zítřka)

    OdpovědětVymazat
  5. Ja se priznam,ze jsem na odlicovani hrozna. Mleka,tonika,dvoufazove apod. Ja snad ani nevim na co to vse je a co by se melo:D Ted mi sedi micelarka od Dermacolu a poctive cistici gel ve sprse,bez gelu se neobejdu.

    OdpovědětVymazat
  6. Já nemám ráda čištění na mokro, ze stejných důvodů jako ty :D A tenhle krém by taky nebyl nic pro mně. Když už musím někdy použít k odlíčení gel nebo krém na mokro, tak mám strašnej strach, že budu vysušená a scvrklá, křečovitě svírám oči a bojím se :D Nemám k nim prostě důvěru.

    Svět podle S.

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem zastáncem mycích gelů (odličuju se ve sprše a po sprše, já vím, že by se to nemělo, ale nějak se nedokážu donutit k odličování před), ale tohle mi přijde jako zbytečnost parazitující na BB slávě:)

    OdpovědětVymazat
  8. Já osobně preferuju odlíčení ve sprše =o), ale za sebe mohu doporučit kaštanovou emulzi od Bielendy, která skutečně odlíčí.
    Ale jde o to, na co jsme zvyklé... Já osobně nesnáším odličovat suchý obličej, nad umyvadlem, noční můra je pro mne dát na vatičku odličovák a tím si dřít oči. Zlatá sprcha :-) a někomu to zase nevyhovuje, no...

    OdpovědětVymazat
  9. vypadá hezky ale po téhle recenzi bych si ho určitě nekoupila taky se odličuji v pokoji takže tohle běhání z pokoje do koupelny a opačně by mi vůbec nevyhovovalo :)

    OdpovědětVymazat
  10. Nemám ráda gely ani jiné přípravky na čištění při jejichž aplikaci se musí navlhčovat obličej, takže tento produkt rozhodně není pro mě.

    OdpovědětVymazat
  11. Sice pěkně vypadá, ale já bych si ho po recenzi nekoupila!

    OdpovědětVymazat