úterý 9. července 2013

Báze pod oční stíny Too Faced

Tuto recenzi už odkládám asi měsíc. Kolikrát už jsem si výrobek vytáhla k počítači a chystala se psát, ale vždy jsem to buď nakonec nahradila něčím jiným nebo radši nenapsala vůbec nic. Jednoduše se mi do toho moc nechce. Problém je v tom, že jsem dost zklamaná a ta věc přitom zase tak špatná není, navíc ji snad každý chválí, ale mě nějak nedokázala chytit za srdce.  Ale dnes už to konečně prolomím a musím vám o ní říct více.

Mluvit budeme o bázi pod oční stíny od Too Faced. V blogsféře je velmi proslavená, spousta lidí si ji hrozně chválí a nejeden ji označil za nejlepší bází pod oční stíny vůbec. A jak už to u mě bývá, i když jsem byla na sto procent spokojena s mojí předchozí bází Artdeco, stejně jsem musela vyzkoušet něco dalšího a ještě proslavenějšího. A takhle jsem dopadla...




Nejdříve nějaké to obecné povídání. Báze je v praktické tubě se zúženým zobáčkem. Vždy si toho trochu vymáčknu rovnou na víčko a poté prsty rozetřu. Je to rychlé a pohodlné. Tohle je asi jediný bod, ve kterém je tato báze lepší než Artdeco. Konzistence samotná mi přijde hodně tekutá a mastná. Obsahuje i menší hrudky, ale ty se po rozetření vytratí. Báze se také pyšní nevábnou vůni. Necítím v tom nic konkrétního, ale je taková chemicky nepříjemná.


Složení. Nic moc. Pro milovníky přírody to nebude.

A jdeme na to nejdůležitější, a to je to, co tahle báze dokáže se stíny. První zklamání na sebe nenechalo dlouho čekat. Byla jsem zvyklá, že Artdeco výrazně dopomohla k syté pigmentaci a těm nejsvětlejším stínům. Jenže Too Faced tohle neumí ani z poloviny. Sice i ona stíny zvýraznit dokáže, ale jen velmi lehce. Spoustu svých špatně pigmentovaných stínů jsem musela úplně odložit, protože zatímco s Artdeco byly skvěle nositelné, s Too Faced byly rázem naprosto nemožné.
Obdobný problém se vyskytl s prašností stínů. Zatímco na Artdeco se dokázal i ten nejhruběji namletý stín v rámci možností přilepit, Too Faced to prostě nedokáže plně zachytit a pokud mám nějaký hodně prášící stín, tak mi to skončí komplet všechno pod okem. Na bázi Too Faced se obecně se stíny pracuje hůře.

Popojedeme k výdrži. Tomu jsem dlouho nemohla přijít na kloub. Jednou to bylo v pohodě celý den, jindy se mi stíny slily do 4 hodin. Časem jsem na to ale přišla. Záleží to na jednotlivých stínech. Ty kvalitnější ustály celý den, ty horší se po pár hodinách vypařily. Říkáte si, že je to logické? To sice ano. Jenže opět vzpomínka na Artdeco. S tou bází bylo úplně jedno, jestli jsou ty stíny od Essence nebo Inglot. Všechny držely celý den! Takže jsem své stíny musela opět redukovat. Nejenže nemůžu používat ty méně pigmentovanější, ale musela jsem vyřadit třeba i takovou Physicians Formula. Tu mám hrozně ráda, s Artdeco držely stíny úplně normálně, s Too Faced to jsou maximálně 4 hodiny, někdy i méně. Pravda, třeba takový Inglot a překvapivě i MUA (i když ty zase brutálně práší) tato báze dokáže udržet těch mých standardních 8 hodin.

Celkové shrnutí je tudíž velmi rozpačité. Bázi Too Faced nějaké pozitivní účinky upřít nelze. Trošku stíny zvýrazní, trošku prodlouží jejich výdrž. Hodně úměrné je to kvalitě samotných stínů. Pokud máte jen lehce mastící víčka a ve sbírce jen velmi kvalitní stíny, poté si můžete dovolit i bázi Too FacedPro mé potřeby je ale jednoduše nemožná. I když není vyloženě špatná, je ve všem horší než má předešlá Artdeco. Stíny jsou s Too Faced méně pigmentovanější, hůře se nanáší a drží kratší dobu. Aktuálně tedy používám výhradně Too Faced, protože Artdeco jsem dopotřebovala a ještě jsem se nedostala k tomu, koupit si ji znovu. Ale až se k ní dostanu, tak mám ty obavy, že Too Faced poputuje buď do kouta nebo k nové majitelce, protože mě to s ní opravdu nebaví.

V tubičce najdete 11 gramů báze a koupíte ji za 350 Kč v Sephoře.

Jak jste na tom vy? Artdeco nebo Too Faced nebo úplně jiná báze?


25 komentářů:

  1. Tak to zírám, myslela jsem, že báze je mnohem lepší. Takže spíš doporučuješ Artdeco? Já používám báze od UD a jsem s nimi moc spokojená!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za sebe jednoznačně doporučuji Artdeco, ale spousta jiných blogerek ti řekne pravý opak, takže univerzální rada na to bohužel není. UD mě také láká, ale po fiasku s Too Faced, kterou také všichni vychvalovali, se mi do toho zase tolik nechce. Ale já jsem neponaučitelná a stejně ji jednou zkusím.

      Vymazat
    2. Já jsem s UD max. spokojená. Vydrží se mnou celý den i noc i v těchto parnech a pigmentaci stínů rozhodně zvyšuje. To Artdeco určitě vyzkouším!

      Vymazat
    3. Pokud používáš UD, o Artdecu ani neuvažuj, těžko se s ním pracuje. A TF taky nezkoušej, UD je nejlepší;-)

      Vymazat
    4. Mě třeba UD neudrží stíny celý den neporušené. Tak po 8 hodinách se mi ve vnitřním koutku začnou slývat, takže za mě jedině TF, která mi je udrží celý den :)

      Vymazat
  2. mám artdeco a nemůžu si ji vynachválit. Too Faced se už dlouho chystám koupit, ale jestli je horší tak nevim, asi si to ještě rozmyslím :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Mám chuť si koupit tu artdeco, ale asi je drahá, co. kolik stojí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 200 - 210 Kč, v Douglas na ni mívají čas od času akci a je za 150 Kč. Báze ti vydrží minimálně rok, takže si myslím, že je to dobrá investice.

      Vymazat
  4. Já jsem zatím na UD, ale až ji dodělám, hodlám zkusit Artdeco. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahojda, krásná recenze :-)

    já vyzkoušela UD a Benefit, obojí stálo mraky peněz a nebylo to k ničemu! Slily se mi i color tattoo a to už je co říct.
    Pak jsem na doporučení jela koupit ArtDeco, já byla fakt nešťastná, mám hodně mastná víčka a když jsem si udělala krásný kouřovky, tak se to prostě slilo báze- nebáze...
    Byla jsem v Douglasu v Akrádách a paní mi teda doporučila nějakou italskou značku báze, báze byla ve formě husté pasty a věřím, že by držela, nicméně stála 1200 Kč a já jsem si řekla, že jsem vyhodila peníze za UD a Benefit a už prostě ne, že vyhodím max. 150 za ArtDeco, tak jsem si je nesla domů.
    Voní mi to jako dědovej Barbus, nicméně jsem si z nich sedla na zadek, na víčku třpytivé, pozvednou jakékoliv stíny a hlavně DRŽÍ, což já od báze očekávám především.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Benefit jsem zkoušela jednou, když jsem se nechávala v Sephoře líčit a výdrž tak dvě hodiny. Ale ta jejich báze je obecně nechvalně proslavena. Také mám extrémně mastná víčka, takže zatímco jiným stačí i Essence, mně se zatím nejvíce osvědčilo právě Artdeco. A taky v tom cítím něco ,,starého" :-D

      Vymazat
    2. Ta vůně je divná, ale nevadí mi a hlavně to funguje, hurá! Mě ten Benefit byl doporučen, tak jsem za to vyhodila peníze...
      Natěšená ArtDecem jsem si koupila jejich mono stíny a ty už tak dobré nejsou, opadávají pod oko celý den :-)

      Vymazat
  6. Tak to tedy zírám. Jsem zastánkyně Too Faced, ale po této recenzi ... asi do toho Artdeca opravdu půjdu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám ten pocit, že ty jsi ve své recenzi psala, že si myslíš, že na extrémně mastná víčka to nebude. očividně jsi měla pravdu a já tě stejně neposlechla a musela jsem to na sobě vyzkoušet :-D

      Vymazat
  7. Já báze moc nepoužívám, jsem sušenka, takže mi stíny drží pěkně. Ale zrovna od Too Faced si jednoho dne strašně moc chci něco pořídit a mrzí mě každá kritika na tuhle značku :D

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem věrná Artdecu. Už bych asi nikdy nešla do něčeho jiného :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
  9. Tak ona TF není primárně určená na nějaké zvýraznění stínů, takže se to od ní logicky nedá očekávat.
    Roztíráš stíny do ztracena nebo jen "nalepíš" a jdeš? Nechápu totiž jak by se ti to na Artdecu dařilo, s tou svou konzistencí na ní asi lecos drží přilepené, ale právě proto se mi s ní pracuje hrozně špatně, nejde na ní pořádně stínovat. A o vopruzu než to člověk rozmaže na víčku ani nemluvím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. obvykle míchám dvoje stíny dohromady a ani s Artdeco jsem s tím neměla výraznější problém. i když pravda, teď si úplně nedokážu uvědomit, jestli mi to teď třeba s TF nejde lépe. Nasadila jsi mi brouka do hlavy, musím to otestovat, hned jak zase budu mít Artdeco. A tím pádem třeba bude v mé kosmetické taštičce místo na obě báze a budu je střídat dle stínů.

      Vymazat
  10. Já s Ardecem začínala a potom, co jsem vyzkoušela několik dalších bází bych jí naopak označila jako tu horší bázi. Vadila mi její aplikace z kelímku a navíc mi po nějaké době vyschla a byla k nepoužití. Tuhle od Too Faced miluju. Je jediná, co mi stíny udrží třeba i 16hodin ve skvělém a netknutém stavu, stíny se mi na ní rozmazávají dobře a prostě a jednoduše mi přijde nejlepší ze všech, co jsem kdy měla :) A když chci nějak výrazně "vytáhnout" barvu stínů, použiju bílou tužku od NYX, protože to vytáhne stejně nejlíp a všechny báze se můžou jít klouzat :)

    OdpovědětVymazat
  11. Já mám teda Artdeco a UD a musím říct, že Artdeco mě na víčkách děsně pálí. Chtěla jsem proto zkusit tuhle od Too Faced, ale teď nevím...

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  12. Mne tedy vyhovuje artdeco a stiny se mi na ni roztirat daji celkem v pohode, mam i male baleni UD co bylo soucasti paletky, tak budu muset vyzkouset, jestli to na ni jde lip. Zatim mi tam lezi, nejak jsem na ni zapomnela.

    OdpovědětVymazat
  13. Páni, tak to koukám. Spousta lidí ji označuje za nejlepší, a ty vůbec. Už jsem si ji dlouho chtěla koupit, ale pořád ne a ne dostat se do Sephory. A teď vůbec nevím zda se mi to vyplatí. A můžu se zeptat kde jsi koupila tu bázi Artdeco ?? Děkuju

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ji koupila v Marionnaud, ale mají ji i v Douglas nebo třeba na parfums.cz a další eshopy.

      Vymazat
  14. Děkuji vám za četné a podmětné komentáře. Vypadá to, že univerzální ,,nejlepší" báze asi neexistuje a máme na to dost odlišné názory. Je to prostě jako u všeho, každému sedne něco jiného.

    OdpovědětVymazat
  15. Tak to som prekvapená, Too Faced nevlastním, ale rozmýšľala som nad ňou. Ale tiež si myslím, že je to veľmi individuálne, lebo mám Artdeco bázu a vydrží mi maximálne 4 - 5 hodín, takže mne osobne nevyhovuje. Top je pre mňa Urban Decay Primer Potion. A keďže som bola zvedavá mala som v pláne aj TF. Asi predsa len kúpim opäť UD =D

    OdpovědětVymazat