pátek 26. dubna 2013

Tag: Poznej mě blíž

Blogsférou se začal šířit další tag, tak jsem se do něj pustila i já. Vyplnilo ho už spoustu mých oblíbených blogerek, takže se můžete podívat k Francoais, An., In your face nebo k papaya. Otázky jsem si trochu přetřídila, vybrala jsem ty, na které se mi nejlépe odpovídalo a abych vás neunudila, zaokrouhlila jsem to na dvacítku. 

1. Jsou tvé vlasy od přírody rovné nebo vlnité?
Ani jedno ani druhé, něco mezi tím. Prostě se mi sem tam udělá nějaká vlnka a povětšinu tam, kde ji vůbec nechci. Nechápu to, sestra, mamka i obě babičky mají vlasy kudrnaté. Jen u mě se stala někde chyba. 

2. Barvíš si vlasy a jak často chodíš ke kadeřníkovi?
Jelikož nosím ofinu a sama si ji ostříhat neumím (zkoušela jsem to jednou a už nikdy víc) a navíc díky tomu, že mám vlasy řídké, je pro ně lepší, když drží nějaký tvar než abych těch pět chlupů nechala růst až do pasu, tak chodím ke kadeřnici docela často. Zhruba jednou za dva až tři měsíce. Naštěstí mám jednu skvělou už mnoho let, která přesně ví, jak mě ostříhat a navíc je levná. 
Barvení jsem se dlouho bránila. Asi před čtyřmi lety jsem začínala s melírem a o něco později jsem přidala i barvu. Ale nijak to nepřeháním. Jednou za půl roků i méně často mi to stačí. Dávám sice světlou hnědou, ale na mé téměř černé vlasy to stejně chytne tak, že nikdo kromě mě nepozná rozdíl, ale líbí se mi to s barvou více. Vlasy jsou lesklejší a hezčí. A zcela zásadně se nechám barvit od kadeřnice, sama bych se do toho nikdy nepustila.

3. Nosíš ten samý účes každý den nebo si s vlasy vyhraješ?
Mé vlasy nejsou na hraní, takže mi moc možností nezbývá. Měním akorát to, že buď je nechám tak, jak mi uschnou nebo je žehlím. Culík nosím jen na doma, protože je to pohodlnější. Ven chodím jen s rozpuštěnými vlasy.

4. Děláš si svoji vlastní manikůru a pedikůru nebo chodíš do salonu?
Tyhle věci dělám vždy sama, přijde mi to zbytečně drahé, nechat si takové věci dělat v salonech. Nalakovat nehty si umím sama. Třikrát v životě jsem byla na gelových nehtech, z toho dvakrát u kamarádky (to dopadlo dobře) a jednou v salonu (naprostá katastrofa, nehty držely tři dny!).

5. Jak často měníš laky na nehty?
Jednou až dvakrát týdně, podle toho, jak výraznou barvu na nehtech mám a jak moc rychle se olupuje.

6. Lakuješ si nehty na nohou i v zimě?
Ne. V zimě nikomu bosé nohy neukazuji, tak mi to přijde zbytečné. V létě už je lakuji pravidelně, protože nehty na nohou nemám moc pěkné, tak se je většinou snažím skrývat nějakým nenápadným, ale krycím lakem.

7. Jako dlouho ti ráno trvá, než se nalíčíš?
Má klasika je asi 15 - 20 minut. V případě nouze to umím i urychlit, ale pod deset minut se dostávám jen velmi těžko. 

8. Líčíš nejdříve oči nebo tvář?
Vždy začínám bází pod oční stíny, protože u té je dobré, když ji nechám pár minut na zaschnutí. Poté teprve začínám obličejem - BB, pudr, korektor, tvářenka a pak se znovu vracím k očím - stíny, řasenka a na závěr něco na pusu (rtěnka, lesk).

9. Jak často nosíš umělé řasy?
Nikdy jsem to nezkoušela a ani to nemám v plánu. Mám své řasy od přírody vcelku dlouhé i husté, takže si vystačím s řasenkou.

10. Líčíš se každý den?
Pokud mám v plánu opustit dům, tak ano. Najdou se však výjimečné situace, kdy to zvládnu i bez makeupu.

11. Líčíš se i v případě, kdy jsi celý den doma s rodinou?
Ne, když jsem doma, tak to neřeším, to mi přijde zbytečné. Naopak jsem ráda, když můžu své pleti aspoň někdy ulevit a nechat ji volně dýchat.

12. Vyšla bys někdy z domu bez nalíčení?
Určitě ano. Sice mě malování baví a cítím se s ním lépe, ale nedělá mi problém vyjít ven nenamalovaná. Dělám to třeba tehdy, když jdu cíleně jen cvičit, na bazén a pravidelně na to kašlu o dovolené. 

13. Kolik drahých kosmetických výrobků vlastníš?
Za drahé věci ve své sbírce považuji zřejmě jen kousky od Benefitu, takže jejich sadu Feelin Dandy a tvářenku Hervana. 

14. Plánuješ si denně oblečení?
Ani ne. Prostě se ráno podívám z okna a dle počasí něco vytáhnu ze skříně.

15. Jak často střídáš kabelky?
Skoro vůbec. V 99% případů nosím jednu a tu samou. Černou, aby byla univerzální a hodila se ke všemu a velkou, aby se do ní vešlo hodně věcí.

16. Pravák/Levák?
Levák, téměř stoprocentní. Něco sice zvládnu i pravou, ale píšu, jím a většinu hlavních činností dělám levou. 

17. Kolika mluvíš jazyky?
Anglicky a německy, s určitými limity. Dle mé učitelky angličtiny nemám na jazyky talent a vůbec mi to nejde. Ale když není zbytí, domluvím se a to je podle mě důležitější, než umět nazpaměť všechny gramatické poučky. Jednu dobu jsem začínala i se španělštinou, ale tři cizí jazyky jsou na mě už skutečně moc. Stejně mám nejraději češtinu a právě ta mě bude i živit. 

18. Kolik máš zvířat?
Já sama žádné, ale pocházím z rodiny, kde jsou zvířata vítána a milována, takže doma máme dva psy, dvě kočky, králíka, potkana, rybičky a slepice. :-)


19. Čteš komentáře na blogu?
Ano. Sice neodpovídám na každý zvlášť, protože mi to přijde zbytečné, ale čtu je určitě všechny. Vždycky mě zajímá, co si o tom myslí ostatní.

20. Jak jsi přišla na název svého blogu?
Tento název vznikl už asi před čtyřmi lety, takže si nepamatuji přesně, jak mě to napadlo. Bylo to ještě v době, kdy jsem o beauty blozích neměla ani tušení a chtěla jsem něco ve smyslu, že si udělám takový veřejný archiv, co jsem všechno vyzkoušela. Ale psala jsem to hrozně nudně, moc se to nelišilo od oficiálních popisů výrobků, takže to po pár článcích přestalo bavit i mě samotnou. Když jsem o pár let později zakládala tento blog, na ten název jsem si hned vzpomněla a nebyla jsem schopna už vymyslet nic jiného. Jinak myslím, že je to všeříkající. Píšu jen o tom, co jsem vyzkoušela na vlastní kůži...

Pokud jste tag dělali také, pošlete mi na něj odkaz, ráda si počtu, případně mi můžete nějaké vaše odpovědi napsat rovnou do komentářů.

6 komentářů:

  1. Krásní hafani :D a tedy zvláštní je, že jsem si vůbec nevšimla, že bys byla levák :D

    OdpovědětVymazat
  2. Krásní psi :)! Závidím ti dlouhé a husté řasy, já mám opak..ale umělé nalepovat neumím :).

    OdpovědětVymazat
  3. Skvěle jsem si početla. Mimojiné se shodneme v tom, že začínáme make.up tím stejným krokem - bází pod oční stíny. Ta moje totiž zasychá docela dlouho :/

    OdpovědětVymazat
  4. pejsánci jsou prostě nejlepší nesnáším kočky :))

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji vám za komentáře. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Díky, moc jsem se pobavila. Tak třeba jsem o tobě vůbec nevěděla, že jsi levačka! :)

    OdpovědětVymazat