čtvrtek 11. dubna 2013

Podlehla jsem Hervaně

Dnes to nebude příliš originální. Chápu, že jste o skvělé, úžasné, nejlepší Hervaně četli už milionkrát. A musím vás zklamat, dnes to bude po milionté první. Nemůžu si pomoct a musím se s tím prostě pochlubit i já. Nehledě na to, že i když sice každý prská, jak všichni píšou o tom samém, statistiky nelžou a já moc dobře vím, že nejvíce čtené jsou články o známých a profláknutých věcech a když se náhodou vytasím s něčím originálnějším, tak si toho skoro nikdo nevšimne. :-) Ale slibuji, že budu méně psát a raději ukáži více fotek.  A tady je dnešní hvězda...božská Hervana od Benefit.



Přiznávám se dobrovolně, k Hervaně mě nalákala silná blogerská masáž. Všude se o ní psalo, všichni ji chtěli, tak já ji chci také. :-) Pro moji obranu. Ne vždy mě všechno takhle naláká. Spoustu blogerských grálů si nechám s klidem ujít. Například jsem dodnes nepochopila, co je tak výjimečného na paletkách Naked a jsou mi vcelku ukradené. Ty u mě asi neuvidíte. Ale každý máme něco a mě prostě dostala Hervana. Vše to ještě bylo zesíleno tím, že v poslední době jsem se do tvářenek úplně zbláznila a nejraději bych kupovala každou, kterou zahlédnu. Ale snažím se trochu krotit, protože přece jen spotřebovat tvářenku je docela utopie a za chvíli nebudu vědět, co s nimi. Dlouho jsem kolem Hervany chodila v Sephoře, několikrát ji zkoušela a přemýšlela, jestli mi bude slušet. Nejdříve jsem si ji slibovala za úspěšné zkouškové. A i přesto, že jednu seminárku nemám odevzdanou dodnes, v lednu jsem si koupila sadu Feelin Dandy a v březnu přišlo i na Hervanu. Ale slibuji, tu seminárku už fakt napíšu. :-D Posledním impulzem k nákupu byla sleva 40%, a to je u tak drahé věci, už dost výrazná částka. A tak je konečně moje.




Nebudu ale jen chválit. Co mě trošku štve, tak samotné balení. Ano, je andělsky krásné, ale pekelně nepraktické. Je to prostě obyčejný papír, co si budeme povídat. Největší strach mám o tu část, ve které se krabička ohýbá při každém otevření. I tam to drží jen papír a ten se zákonitě musí jednoho dne unavit a rozpadnout se. Druhou věcí je, že krabička je zbytečně hluboká a nabírání tvářenky je o to zbytečně komplikovanější. Krása zde zvítězila nad praktičností. 



Přejděme k tvářence samotné. Netřeba se dlouho zdržovat u toho, že je složena ze čtyř barev. Největší strach jsem měla z té fialové, protože mám tu zkušenost, že tvářenky s fialovým podtónem mi absolutně nesluší. Ale naštěstí se to namixuje skvěle a vznikne z toho barva, která je tak trošku růžová a z jiného úhlu zase oranžová. Nemůžu se rozhodnout, ke které barvě to má blíž. A možná je to i dobře. Dlouhodobě řeším, jestli mi více sedí spíše růžová nebo naopak oranžová tvářenka. A tohle je dokonalý kompromis. Prostě něco mezi tím. Často se mluví o tom, že Hervana je nevýrazná a nejde na tváři vidět. Souhlasím s tím, že tato tvářenka je určena pro bledule. Na těch to vidět je. Na tmavších typech už ani náhodou. Ale když se člověk podívá na spektrum tvářenek Benefit, tak si myslím, že to mají rozděleno více než dobře. Půlku pro světlé typy, půlku pro tmavé. Na někom nejde vidět Hevana, já bych zase vypadala jako indián s  Dallas nebo Sugarbomb




Kvalita tvářenky mě více než překvapila. Od Benefit už mám v miniatuře Dandelion a ten se chová jinak. Trošku práší a během tří měsíců už ho mám lehce vydřený. Hervanu budu mít asi do konce života. Za poslední měsíc jsem snad nesáhla po žádné jiné tvářence, ale není na ní ani škrábanec, či jiné stopy po tom, že do ní denně ryji štětcem. Tvářenka se skvěle nanáší, obvykle dávám několik vrstev. To, že drží netknutě celý den, už asi nikoho nepřekvapí. 
Přiložený štětec jsem nezkoušela, protože já nemám ráda (chápejte, neumím používat) zkosené štětce na tvářenky. Docela si rozumí s mým novým blush brush od Real Techniques. 


Detail na tváři

A snad jde tentokrát  něco vidět i na větší fotce

Dále vás už s tímto malým zázrakem nebudu zatěžovat. Hervana je prostě skvělá. Má roztomilé, ač nepraktické balení, krásný design, zajímavou růžovo - oranžovou barvu, je pevně slisovaná, nepráší, dobře se nanáší a drží celý den. Jen znovu podotýkám, je viditelná pouze na světlejších typech.

Co vy a Hervana? Také jste podlehli nebo vás nechává chladnou?

23 komentářů:

  1. Taky mám v miniatuře sugarbomb a taky práší, tak možná je to tou miniaturou :). Jinak mě taky zlákala právě ta blogerská masáž :).

    OdpovědětVymazat
  2. Taky o ní už dlouho přemýšlím, ale když čtu, že jde na tváři do růžovo-oranžova, tak to nebude pro mě, já právě doufala, že by to byla růžová lehce do fialova...hodila by se mi k mým oblíbeným fialovým rtěnkám...takže asi budu muset hledat dál :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jak se píše níže, na každém vypadá trošku jinak. zkus ji na sobě v Sephoře a uvidíš.

      Vymazat
  3. Je naprosto úžasné... hrozně dlouho bych ji chtělaaa :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  4. Koupila jsem ji hned po uvedení a nelituju. Je skvělá! Nejlepší je, že se na každém odstínu pleti chová jinak a pokaždé vynikne jiný barevný podtón.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak popořadě :D. Krásné fotky, fakt že jo :). Naked. Taky jsem to nechápala a ignorovala je. Ale pak jsem je viděla naživo a zamilovala jsem se do nich a chci je obě! Hervana je z těch tvářenek nejkrásnější, fakt že jo :). Co se týče balení... já ji nepřenáším, takže mi to neva. Jsem bledule a Sugarbomb mám a chystám se i na Dallas. Ono stačí jen lehce nabrat a hezky rozetřít. Ale třeba na takovou Bella Bambu bych si netroufla. Coralista je taky fajn, tu mám z té mini sady jako máš ty Feeling Dandy. A i když není spotřeba nějak extra velká, tak je vidět. Narozdíl od Hervany, kterou používám už přes rok a skoro neubylo. To taková Sugarbomb lehce ubývá. A ten přiložený štetec je super. Já právě zkosené můžu :). Jo a na mě je do růžova, tu oranžovou tam nevidím :). Když to teda smíchám dohromady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem měla od kamarádky půjčený Sugarbomb a fakt to nešlo. Nemůžu mít nic hnědého, ani bronzery nepoužívám. vždycky to vypadá, jako bych se někde ušpinila :-D ale já bych třeba zase riskla tu Bella Bambu. A díky za pochvalu fotek:-)

      Vymazat
  6. Dnes je to přesně dva měsíce, co jsem neodolala a úplně chápu tvoje nadšení. :-D Moc ti sluší.

    OdpovědětVymazat
  7. Přiznám se, že jsem blogy v období boomu hervany asi nesledovala a po Rendy o ní čtu dneska podruhé. I kdyby ne, je mi to jedno...kdybych nechtěla hervanu vidět, článek neotevřu...:-) Hervanu mám asi 2 roky, používám ji vcelku málo, zjistila jsem, že to není na můj odstín pleti to pravé. Ale nedokážu se jí vzdát. V pohodě jsem se vzdala Coralisty a Sugarbomb, ale Hervanu nechci dát z ruky. Na mě sedí Bella Bamba, takže hervanu vytlačuje vcelku slušně, chuděru. A fotky super, máš dokonalou pleť.

    Jinak Naked já koupila z ekonomických důvodů, někdo si klepe na čelo, ale nechala jsem si je dovézt z USA (takže cena byla 45 dolarů jedna - 900) a každá obsahuje 12 těch nejkvalitnějších stínů, jaké existují + 1 rpimer potion, který jsme chtěla tak jako tak zkusit, lesk u 2 a štětce nepočítám, to je průměr. Takže mi 1 stín vychází na 75 ,- bez ohledu na primer, ... což prostě u nás neseženu ani v drogerce. A u nás doma jsme na ně dvě a využijeme všechny barvy, každá máme favoritky jinde, já studené a hnědé, mamka černou a teplé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu:-) začínám se bát, že se i k té Naked jednou dostanu. ještě pár pochvalných recenzí a bude to :-D

      Vymazat
  8. Hned jsem se musela jít podívat na tu svou... Už ji mám celkem dlouho... (No, za chvíli to bude rok...), víčko drží naprosto v pohodě, jen je trochu pomačkaný ten přehyb. Ve tvářence už se začíná tvořit maličký důlek, ale jinak je pořád stejná. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Chladnou mě nenechává, ale ani jsem ji zatím nepodlehla :).

    OdpovědětVymazat
  10. já do "tajů tvářenek" teprve nahlížím, ale začínají se mi líbit čím dál více:) Hervana je určitě něco, čím bych rozhodně nepohrdla, ale zatím mě příliš neláká.. i když, třeba tomu za nějaký čas bude jinak:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. souhlasím, že je lepší začínat u levnějších kousků a zkoušet si nejdříve různé odstíny a techniky, jak je nanášet. doporučuji třeba Sleek, seženeš je do dvou stovek a kvalitou jsou také výborné.

      Vymazat
  11. Nedivím se žes podlehla, je moc hezká.

    OdpovědětVymazat
  12. Je krásná. Ale....pro mě jen vizuálně. Chci tím říci, že na tváři mi až tak úchvatná nepřijde - zkoušela jsem ji na sobě v Sephoře a nebylo to úplně to pravé ořechové. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Jsem asi sto let za opicema, ale ještě jsem o ní neslyšela:-D Zaujalo mě, že ji používáš už tak dlouho a na tvářence to vážně nejde vůbec poznat.

    OdpovědětVymazat
  14. Strašne by som ju chcela vyskúšať a aj coralistu. Keď bude budúca akcia môžeme niečo kúpiť spolu. Čo ty nato ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. není problém, ráda se k někomu připojím. až bude nějaká taková sleva, klidně se mi ozvi na email, můžeme se domluvit.

      Vymazat
    2. Super, pretože nemáme na slovensku nič takéto. Ja by som chcela hervanu a coralistu :) Napíšem ti, keď budem vedieť o nejakej akcií :)

      Vymazat
  15. Musim říci, že se mi vůbec nelíbí ten obal. Ale barva je moc hezká!

    OdpovědětVymazat
  16. Musím říct, že já jsem úplný maniak do tvářenek, nejradeji bych mela vsechny ktere existuji:D ...Ty benefitacke jsou strasne rozkošné svym designem, to na nich uplne zboznuju:) Tu co jsi si vybrala vypada velmi dobre:)

    OdpovědětVymazat