středa 10. dubna 2013

Jak mi sedly produkty z březnového Senzaboxu

Tentokrát je to se zpožděním, ale chci vám ty Senza články dávkovat postupně, ať tím nejste úplně zahlceni. :-) Jak už jsem psala dříve, nebudu rozebírat celou krabičku, jak jsem to dělala v předchozích měsících, ale omezím se čistě na to, jak mi sedly jednotlivé produkty.



Micelární voda Dermacol

Micelárka bude trošku oříšek. Je to druh výrobku, který ráda zkouším, ale ještě mě žádná nepřesvědčila o tom, že bych ji měla kupovat pravidelně. Mně to odlíčení prostě víc sedí mlékem a tonikem, nemůžu si pomoct. Tato micelárka se navíc chová dost zvláštně. Při ranní péči je to tedy v pořádku. Lehce očistím obličej. Během chvilky se vše vstřebá, pleť je krásně jemná a můžu nanášet krém. Bez problému. Večer to už je jiná. Na oči tohle fakt není. Sice když jsem přitlačila, tak to dolů šlo, ale šíleně to pálí. Takže ne. A mám neblahý pocit, že ani mému obličeji to moc nesedí. Odličuje skvěle, to se musí nechat. Jeden jediný tampónek vytáhne téměř vše, druhým jen lehce dočistím. Potud bez výhrad. Ale po chvíli mě začne obličej lehce pálit a trvá to klidně i půl hodiny. Sice žádná vyrážka nebo tak něco se neobjevilo, a to jsem micelárku používala více než týden v kuse. Scénář byl však vždy stejný. Ráno bez problému, večer to pálilo. Mám pro to takovou teorii, že ráno se do styku s pokožkou dostane jen malé množství micelárky na krátkou dobu. Večer už toho použiji více, navíc to logicky déle trvá, než se odlíčím. Ráno obličej jen rychle přetřu. A právě to větší množství už mé pleti nesedlo. Dost se mluví o tom, že tato micelárka nemá moc dobré složení. Mému laickému oku neušel PEG hned na druhém místě a v závěru 5 parabenů. A to netuším, co jsou zač ty další složky. Většinou je mi to celkem jedno, ale když na to i má pleť reaguje pálením, tak to moc v pořádku nebude. Má pleť rozhodně není citlivá a spočítala bych na prstech jedné ruky, kdy mi nějaký produkt vyvolal takhle negativní reakci. Takže teď si pohrávám s myšlenkou, jestli to dopoužívám aspoň na tu ranní péči nebo vyliji rovnou. A vám ji rozhodně nedoporučím.

Šampón Goldwell

Jsem jako jediný zatím nezkoušela. Jednoduše nestíhám. Mám teď doma tolik šampónů k testování, že bych potřebovala tři hlavy, které bych myla třikrát denně, abych to byla schopna všechno recenzovat v nějakém rozumném čase. Takže jsem tímhle nechtěla zasahovat do testování jiných. Mám doma ještě nějaké vzorky Goldwell, takže až na ně přijde řada, udělám souhrnnou recenzi na tuto značku. Zatím můžu jen říct, že šampón naprosto úžasně voní. Cítím v tom lesní ovoce a je to na šampón hodně neobvyklá vůně. Ale jsem za vzorek velmi ráda. Tato značka je mi sympatická a ráda zkusím, jestli na té profesionální péči něco je.

Tužka na oči Make Up For Ever

Tak tuto věc jsem rovnou vyřadila a poputuje k mamince. Já na ty tužky fakt nejsem. Černou mám doma jednu, někde v koutě. Společnost jí dělá hnědá tužka, která byla v dřívějším Senzaboxu a už jsem je obě opravdu dlouho neviděla. Takže další kousek bych opravdu neuživila. Věřím, že je to zajímavá značka a soudě dle toho, co jde vidět v našich ulicích, není jiná věc z dekorativky, kterou by používalo tolik žen a dívek. Já jsem bohužel výjimka, takže v tomhle případě mi to moc radost neudělalo.


Tělové mléko Weleda

Jelikož jde o 20 ml miniaturku, tak mi bylo líto vypatlat to na celé tělo a používám to jako krém na ruce. Hodně výrazně to voní po citrusech. Na ruce je to fajn, ale nedokáži si představit, že bych takhle po tom voněla (smrděla) celá. Krém je hodně řídký, ale hezky se roztírá. Bleskově se vsákne a ruce zůstanou hydratované. Jsem ráda, že jsem se s tímto vzorečkem setkala. Původně jsem ho chtěla nechat do kabelky, ale pak si mi nějak zapomněl na stole a já mám určitě už tak polovinu vypotřebovanou, takže ho brzy dodělám. Fajn věc, ale díky té silné parfemaci bych to asi jako tělové mléko na celé tělo nechtěla. 

Maska Anatomicals

Bahenní maska slibující čištění póru a černých teček. Když jsem pytlíček otevřela, tak jsem se pořádně lekla. Je to hnědo zelené bahno smrdící po chemických kytkách. Fuj. Ale riskla jsem to a dala na obličej. Pytlíček má 15 ml. Vydrželo mi to na dvě použití. Kdybych šetřila, určitě by to vystačilo i třikrát, ale já nerada skladuji otevřené pytlíčky, tak jsem své pleti dopřála extra dávku bahna. Na obličeji už mi to tolik nevadí. Nedělá to nic, nepálí, nepne a řekla bych, že to tvrdne jen velmi pomalu. Já jsem to nikdy nevydržela déle než deset minut a zdaleka to nebylo celé zaschlé. Smývání šlo vzhledem ke konzistenci docela dobře. A co se musí nechat, tak výsledný efekt stojí za to. Pleť je hezky vyčištěná a nevím, jak se to té masce povedlo, ale póry jsou zatažené a mám pocit, že je tam méně černých teček (i když pravděpodobně jsou jen někde schované, protože tenhle efekt vydrží maximálně jeden den, potom se to vrátí do normálu). Pleť je sice nutné hned namazat, ale o nějakém extrémním vysušení nemůže být řeč. Celkově jsem spokojená, hlavně tedy s výsledkem. Jen mám tu obavu, že kombinace nepraktického balení, nevábné vůně i konzistence a době působení 10 - 15 minut, převáží nad pozitivy a já si masku asi jen tak znovu nekoupím. Já jsem spíše na masky v tubě a ideálně, když jim k působení stačí tři minuty. Takže tahle maska je vážně dobrá, výsledek je uspokojivý, ale aplikace mě nebaví. Vyzkoušela jsem ji moc ráda.

Balzám na rty Anatomicals

Banánový balzám na rty je věc, která mi asi udělala největší radost. Při prvních pár použitích jsem sice přemýšlela, jestli se mi to líbí nebo ne, ale nakonec jsem se zamilovala. Má to zvláštní konzistenci. Nejdříve mi přišlo, jako bych si rty obalila slizkým silikonem, ale přišla jsem na to, že ta konzistence má skvělou výhodu. Lesk nelepí, ale zároveň ke rtům skvěle přilne a drží i několik hodin. Na rtech hezky vypadá, já bych to popsala jako hybrid mezi balzámem a leskem na rty. Zatím si ho šetřím a v létě poputuje do kabelky. Přijde mi to jako velmi praktické řešení. SPF 15 a balzám + lesk v jedné tubě. A navíc ta krásná banánová vůně. Za mě palec nahoru.

Bonusy

Tento box obsahoval i dávku bonusů. Líbí se mi, že jsou, až s výjimkou kávy, kosmetického původu. Tyhle bonusy já beru. A zrcátko se také bude hodit. Zatím jsem tedy zkoušela právě tu kávu. A musím říct, že mě překvapilo, jak je silná. To se u takových pytlíčků jen tak nevidí. Inu Starbucks prostě umí. Zbytek stále čeká na zkoušení, ale nakupilo se mi doma těch vzorků povíc, takže se jim plánuji pověnovat a výsledek vás nemine v podobě souhrnného článku.

Když si to shrneme, tak nejvíce mě potěšil balzám na rty, ráda jsem vyzkoušela tělové mléko a masku a moc se těším na šampón. To máme 4 věci ze 6, to je vcelku dobré skóre. Micelárka mi bohužel nesedla a černá tužka je mimo můj kosmetický dosah, ale mamce udělá snad radost. A plusové body za vzorečky a zrcátko, to mě také potěšilo.

Co vy a březnový Senzabox? Jaký produkt udělal největší radost vám?

7 komentářů:

  1. nedokážu si představit banánový balzám na rty, ale určitě by se mi líbil, protože zbožňuji všechno banánovéé ! :))
    Střípky z mého života

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to se divím, micelárku od Dermacolu už mám ve druhém balení a nemůžu říct ani ň a to mám citlivou pleť. Nepálí, nelepí, nevoní, oči s ní odličiju pravidelně (nevím o lepším odličovači, dostane dolů všechno)a zlepšila se mi hodně pleť, pokud ji používám pravidelně :-). přišla mi jako super alternativa k Biodermě, protože ty peníze, co stojí se mi do toho teda vrážet nechce :-) Sto lidí, sto chutí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi docela vyhovuje. Rozhodně mě nepálí, ani v očích :)

      Vymazat
    2. To je dobře, že není úplně nanic a jsou lidé, kterým sedne. Zřejmě je v tom něco, co mojí pleti nesedlo.

      Vymazat
  3. Taky jsem mla jeden červený balzám od anatomicals bez příchutě, který měl léčit rty a mně teda bohužel nepřišel moc dobrý :p, ale tenhle banánový je třeba jiný...

    OdpovědětVymazat
  4. Mně micelárka od Dermacolu vyhovuje, už bych jí asi nevyměnila :)

    OdpovědětVymazat