pátek 2. listopadu 2012

Pleťový krém Bione Cosmetics

Tento pleťový krém od Bione Cosmetics mám doma už hrozně dlouho. Kupovala jsem ho na začátku prázdnin, ale recenzi jsem stále odkládala, protože jsem si nebyla pořád jistá, co si o něm mám myslet. Teď už je krému troška na dně a já stále nevím, jak dnešní recenze dopadne. :-) Ale vezmeme to popořadě.


O Bione Cosmetics jsem nikdy dříve neslyšela. Narazila jsem na ni náhodou, když jsem zase zoufale prohlížela regály, který noční krém by se mi hodil tentokrát. BC je česká kosmetika, navíc přírodní a to je kombinace, na kterou já slyším. Olivové krémy já mám ráda, tak nakonec vyhrála tato varianta.

Popis od výrobce zní velice slibně: Ultralehký noční výživný krém s minimem emulgátorů, s vysokým obsahem antioxidantů. Chrání před stárnutím pokožky a před vznikem vrásek vlivem volných kyslíkových radikálů. Přítomný panthenol a glycerin hydratují, allantoin regeneruje, olivový olej a další složky chrání, zvláčňují a vyživují.



Obal je plastový a působí na mě tak trochu ,,levným" dojmem, ale tak důležitější je vnitřek. Krém docela výrazně voní, ale rozhodně to nejsou olivy, které jsou na obrázku. Přijde mi to jako nějaká tráva smíchaná s citrusy. Pár dní jsem si na to musela zvykat, ale dnes už mi ta parfemace nevadí.

Konzistence krému je skutečně ,,ultralehká", je to takový gel-krém s tím, že gel více převažuje. Díky tomu se opravdu hezky roztírá. To, co ovšem po chvíli udělá s pletí, to je opravdu...zvláštní. Když jsem ho použila poprvé, tak mě to úplně vyděsilo. Nejpozději do pěti minut se krém plně vsákne a vytvoří sametově hebkou pleť a jakoby ji zmatní. Ono jako, kdyby mi tohle dělal denní krém, abych se potom během dne neleskla, tak fajn. Ale tohle je noční a navíc výživný krém. Pod slovem výživný si představím hutný, možná i trochu mastný krém. A tohle je super lehké a já jsem začala mít obavy, že to moji pleť začne vysušovat. Rozhodla jsem se však používat ho dál a nic zlého se mi nestalo. Pleť rozhodně vysušená nebyla, dokonce po pár týdnech používání se  lehce zmírnily mé typické šupinky na pleti. Že by skutečně hydratoval?
Na druhou stranu, občas jsem po aplikaci cítila takové lehké pnutí pokožky, jako by volala po skutečně hutném krému. A už vůbec se tento krém nedá používat po aplikaci masky. To chudák pleť pne opravdu dost. Takže by to s tou hydratací nebylo zase tak slavné? Já prostě nevím.

Tak nějak se nemůžu rozhodnout, jestli vám krém doporučit či nikoliv. Já už jsem ho téměř celý spotřebovala, pleti rozhodně neublížil, hydratovaná byla, ale to pnutí tam prostě občas bylo. Takže to nechám na vás, zda dostanete odvahu tento ,,divný" krém vyzkoušet. Možná by se mohl zamlouvat těm, kteří upřednostňují gelovou konzistenci, protože to ten krém opravdu splňuje. A možná by se taky někomu mohl hodit na léto (což je teď trochu neaktuální), kdy jsou lehčí krémy obecně více vítány.

Já sama do něj po druhé určitě nepůjdu. Ale sympatie k Bione cosmetics u mě stála přetrvávají a ráda bych od nich zkusila ještě i jiné přípravky. Více si jich můžete prohlédnout na jejich stránce www.bionecosmetics.cz

Krému je v balení 51 ml (ano, přesně tohle je na krabičce uvedeno:-)), cenu si přesně nepamatuji, ale bylo to 70 - 80 Kč. Koupit bohužel nejde v úplně každé drogerii. Já jsem Bione Cosmetics potkala v několika drogeriích Teta a pár kousků dokonce v Bille. Objednat jdou jejich výrobky ale také na stránce, kterou jsem uvedla výše.

Znáte tuto značku, máte od nich něco?

24 komentářů:

  1. O téhle značce slyším poprvé :-) Ale nezní to špatně, třeba na to léto, a nebo proč ho nakonec nepoužívat jako denní? Účinky jsou směrodatnější než nápis na krabičce, řekla bych!

    OdpovědětVymazat
  2. Mám od této značky denní konopný krém a pocity mám velmi podobné :) Ta aplikace i konzistence krému jsou velmi příjemné, z toho složení mám taky dobrý pocit, ale stejně jako ty nevím, jak je to s tou hydratací, takže jsem ho skoro přestala používat. Plánovala jsem, že zkusím nějakou jinou řadu, ale vidím, že to nemá moc smysl :) Jinak od Bione můžu doporučit Duo oční odličovač, ten je naprosto výborný, mnohem lepší než od Ryoru, obzvlášť pokud máš suchou pleť. Ještě od nich mám regenerační vlasový sprej nebo co to je a ten je taky skvělej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za informace. Také jsem přemýšlela, že zkusím jinou řadu krému, ale asi to také zkoušet nebudu. Ale nějaký ideální odličovač stále hledám, tam ten bych docela ráda vyzkoušela. díky za tip.

      Vymazat
    2. Tak ještě pro upřesnění ten odličovač je tento: http://www.vmd-drogerie.cz/vmd-drog/eshop/8-1-PLETOVA-KOSMETIKA/2395-3-Odlicovace-na-oci/5/23562-Bione-Ocni-a-pletovy-odlicovac-dvoufazovy-225-ml Třeba ti sedne stejně jako mně :)

      Vymazat
  3. Já jsem od nich měla pleťové tonikum a byla dost hrozná :/ Pleťové výrobky od nich už kupovat nebudu, ale chci vyzkoušet tu vlasovou řadu s keratinem, ta byla dost chválená. Jinak mě nic neláká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. šampóny také vypadají slibně, myslím na ně delší dobu, ale stále mám doma dost železné zásoby těch svých, tak snad někdy v budoucnu.

      Vymazat
    2. s tou pleťovou kosmetikou je to asi tak,že každému vyhovuje něco jiného. Mému tátovi nepomohl žádný dermatolog až pleťový krém a sůl do koupele bio cannabis od bione cosmetics mu kůži vyléčily... Jinak balzám na rty s konopným olejem je naprosto super

      Vymazat
  4. Značku vůbec neznám, takže ti děkuju za tip na levnou kosmetiku, až mi dojde oční krém, tak vyzkouším něco od nich:-)(tento krém by na mou suchou pleť nebyl to pravé ořechové...)

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám doma akorát šampon a kondicionér s keratinem, a ty jsou teda parádní :) Šampon dobře umyje, dodá objem (i mým dlouhým rovným vlasům) a kondicionér je krásně uhladí, taky dodá objem a jsou po něm takové pevnější. Jsem teprve na začátku obou balení, ale zatím jim nemám co vytknout.

    OdpovědětVymazat
  6. Mám dvě věci :))
    1. Olivy mi v ŽÁDNÉ kosmetice nikdy nevoněly jako olivy. Tu citrusovou vůni, co popisuješ, jsem několikrát taky potkala u různých výrobků, jindy to byla trochu jiná parfemace (necitrusová), ale nikdy olivy či olivový olej. Zvláštní, že?
    2. No a pak, mně se Bione hrozně zamlouvá, mám od nich krém na ruce a u Spiced Chocolate často čtu o věcech na vlasy (s keratinem, panthenolem, arganovým olejem, obilnými klíčky...), které údajně vážně fungují. A vůbec má Bione zajímavý sortiment. Bohužel mě u nich točí dvě věci: odporně vysoké poštovné, pokud objednám z jejich e-shopu, a pak absence komunikace - psala jsem jim na všechny dostupné maily a na jejich facebook, ale nereagoval na to vůbec nikdo. Pravda, telefon jsem nezkoušela. I když pochybuju, že mi ho tam někdo zvedne... Chtěla jsem oficiální cestou zjistit, kde všude se dá jejich kosmetika koupit a oni se k tomu staví takto. Pro mě vážně velké mínus... :-(
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem se dívala na jejich stránky na FB, že tam na dotazy vůbec nereagují. tohle je opravdu velká škoda, že se nedokáží lépe prezentovat.

      Vymazat
    2. já objednávala z www.ryorex.cz a super komunikace,vždycky mi vyšli vstříc a absolutně bez problému,tak to zkuste tam

      Vymazat
    3. Já objednávám Bione Cosmetics na eshopu Palelo (www.palelo.cz) a jsem maximálně spokojená. Má to paní (možná slečna), sice jen omezený výběr (konopí, med, vazelíny, teď čokoláda + produkty Pleva), ale zase osobní přístup. Poštovné není zas tak hrozné.

      Vymazat
    4. Já objednávám na www.damita.cz , kde mi přesně pradili na live chatu a maj největší výběr za hodně dobrý ceny

      Vymazat
  7. Tuhle značku neznám a bohužel u nočního krému bych neočekávala výraznou vůni :-(

    OdpovědětVymazat
  8. Od Bione mám medový krém (z Billy) a moc mi vyhovuje. Má takovou starodávnou vůni, která ale mně vyhovuje, ačkoli ostatním smrdí, a srandovní pudinkovou konzistenci :-D Používám ho na ruce, ale je určený i na tělo.

    OdpovědětVymazat
  9. Značku jsem už párkrát viděla v drogerii, ale neměla jsem odvahu ji zkusit, navíc se mi moc nelíbily obaly. Ale z čistě testovacích důvodů možná něco od nich zkusím :).

    OdpovědětVymazat
  10. Značku neznám, zkusím se podívat v tetě :).

    OdpovědětVymazat
  11. Jů, to je pro mě úplná novinka. Dívala jsem se na jejich stránky a zaujala mě řada s měsíčkem lékařským...asi neodolám ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  12. Já si tedy Bione nemůže vynachválit :-) Používám krém z konopí a ten jako jediný zabral na mou problematickou pleť. Vyzkoušela jsem všechno možné a nic, ale tenhle krém mi skutečně pomohl. Navíc vyjde levně, stojí přes 50 Kč a vydržel mi na půl roku. Pocity z něj mám také obdobné - po nanesení cítím jakoby napínání se, ale rozhodně nevysušuje. Takže za mě můžu říct, že jsem spokojená :-) (a kupuju teď pravidelně)

    OdpovědětVymazat
  13. koupila jsem si oční krém s avokádem a je super, lehký, heboučký, příjemný, hned si jdu koupit i denní a noční, šampony a kondicioéry též super

    OdpovědětVymazat
  14. Ja jsem si koupila výrobky z řady Cannabis a můžu jen a jen doporučit, ještě za ty ceny... Myslím, že nejlepší ceny mají na www.damita.cz , kde je nakupuji i já :))

    OdpovědětVymazat
  15. Když se podíváte na složení kosmetiky Bione, víte snad někdo z vás co je to protivráskový oleoamin? Oleoamin nikde nenajdete podíváteli se do seznamu INCI - mezinárodní názvosloví složení kosmetiky nikde nic takověho není. Myslím, že to je pouze výmysl.Firma Bione mi rovněž neodpovědéla co je to za složku.

    OdpovědětVymazat