čtvrtek 1. listopadu 2012

Kosmetická statistika (říjen)

Já mám tyto typy článků u ostatních moc ráda, tak jsem se sama rozhodla, že si vše také začnu zaznamenávat a na konci měsíce vám vždy ukážu, co jsem nakoupila a co spotřebovala. Úplně nejvíc mám tyto články ráda u trb a od ní jsem se tak trochu nechala inspirovat.

Sama pro sebe jsem si začala poctivě vést záznamy, kolik kosmetických kousků nakoupím a kolik naopak spotřebuji. Statistiku mám již za září, ale bohužel bez fotodokumentace, takže vás oblažím pouze čísly. Bylo to 28 nováčků versus 10 spotřebovaných kousků. Což mi přišlo dost tristní a já jsem si slíbila, že v říjnu už budu nakupovat méně. A radši nechtějte vědět, jak to dopadlo. Ještě hůř. :-D Statistika za měsíc říjen je neúprosná a hlásí 32 nových kousků a 15 vypotřebovaných lahviček. 
Na svoji obranu musím dodat, že započítávám každý vzoreček (a že jich díky beauty boxům je požehnaně). Takže to není tak, že bych koupila tolik plných balení. I tak ale budu příští měsíc šetřit. Slibuji :-)

Nákupy i spotřebu mám za měsíc říjen nafocenou, takže jdeme na to.


Novinky

Tady se nechci moc rozepisovat. Některé věci už jsem vám ukazovala, na některé už dokonce byla samostatná recenze a o většině dalších věcí ještě psát budu. Za zmínku stojí snad jen pytlíček se vzorky vůní. Rozhodla jsem se totiž najít si nějakou novou pěknou vůni a jelikož mi zkoušení v parfumeriích moc nevyhovuje,tak jsem si objednala vzorečky domů. Plánuji o tom psát celý seriál a první díl by mohl být už příští týden. Určitě jste nepřehlédly BB od Maybelline, u kterého jsem se rozhodla koupit druhé balení. Původně jsem chtěla prozkoušet více BB novinek, ale Dermacol je na mě moc tmavý, Eveline je tmavý, Yves Rocher obsahuje třpytky a Rimmel s Loreal zatím do našich končin nedorazil. A tak to i napodruhé vyhrál Maybelline.


Na druhém obrázku je objednávka z ELF, vpravo nahoře nemůže chybět výsledek návštěvy Yves Rocher. Chodím tam prostě každý měsíc a tentokrát to vyhrál heřmánkový krém. A dole je potom vlevo SenzaBox a vpravo LadyBox. Nejsou tam všechny výrobky z krabiček. Ty, které jsem se rozhodla poslat dál, jsem do své statistiky nezapočítávala. I tak se ale stala chyba a u SenzaBoxu na fotce chybí pasta na zuby, na kterou jsem při focení prostě zapomněla. A u LadyBoxu chybí tvářenka. Fotku jsem dělala chvíli po tom, co LadyBox dorazil a mě tvářenka nejdříve nenadchla a chtěla jsem ji poslat dál. Nakonec jsem ji ale vyzkoušela a vzala ji na milost, takže do statistiky patří.

Spotřebováno

Jsem na sebe pyšná, protože spotřebovat 15 kousků za měsíc, to je docela dost a aspoň trošku to odlehčuje mé hříšné duši toužící po dalším a dalším nakupování.:-)

1) Avon  O2 - stejně jako je nenávratně pryč letní období, já jsem dopotřebovala svůj letošní letní parfém. Do vůně jsem se zamilovala a používala jsem ji opravdu ráda, ale já vůně ráda střídám a dlouho u jedné nevydržím a ke konci už jsem byla ráda, že tuto věc budu mít za sebou a můžu se pustit zase do jiné lahvičky. Neuvažuji o tom, že bych si ji koupila znovu.

2) Avon tělový sprej - taková moje stálice, minimálně jeden mám doma neustále. Používám je většinou na takové to domácí osvěžení a lehké navonění. Náhradník za vypotřebovanou lahvičku s vůní růže už je na cestě.

3) Yves Rocher sprchový gel - tak tady jsem ráda, že jsem se dostala na dno. Sprchové gely od YR mám moc ráda, ale spíše takové ty jejich klasické. Tato limitka mi přijde prostě jako průměrný sprchový gel. Trochu to voní, trochu pění a prostě vás to umyje, ale to zvládne i sprcháč za 50 korun. 

4) Dove antiperspirant - psala jsem o něm nedávno, byl fajn, zvládl se mnou celé léto, ale trochu dělal bílé stopy v podpaží a proto neuvažuji o tom, že bych si ho koupila znovu.

5) Ziaja odličovač očí - díky bohu za to, že už je to pryč a už ho nikdy nechci vidět. Hodně průměrná věc, se kterou odličování bylo opravdu zlo. Odličoval velmi špatně, muselo se hodně dřít, aby to šlo dolů, takže nikdy více.

6) 7) 8) vzorky L'occitane ze SenzaBoxu, psala jsem o nich včera, takže se nebudu opakovat. Krémy nic moc. Tělové mléko super, ale díky jeho ceně o plném balení neuvažuji.

9) Odol pasta na zuby - zase ta recenze na zubní pastu:-) tuhle si kupuji z čistě pragmatických důvodů. Dokáže stát, tak může být hezky vedle dalších lahviček v koupelně a nemusí se někde válet, jako klasické tuby. Jak jste viděli výše, koupila jsem si ji znovu.

10) Balea deo sprej na nohy - docela šikovná věc, kterou jsem používala hlavně do balerín. Zápach skutečně dokázal částečně zmírnit. Příjemně mě překvapilo, že mi jedno balení vydrželo od jara až vlastně doteď. Teď v zimě mi to přijde trošku zbytečné, ale příští rok si ho koupím znovu.

11) Balea krém na ruce - jednalo se o malé balení do kabelky. Krém byl nic moc, byl docela mastný a dlouho se vstřebával. Už si asi nikdy krém na ruce od Balea nekoupím.

12) Nivea čisticí pásky  - také jsem o nich psala nedávno a jak můžete vidět, jsou na obrázku jak spotřebovaných věcí, tak v novinkách. Takže pro mě super věc, i když se tak trošku nemůžu stále smířit s tou cenou.

13)  Rimmel pudr- naprostá klasika a jedna z největších stálic. Musím se přiznat, že teď aktuálně nemám doma náhradníka a zkouším nějaké jiné pudry, ale rozhodně se k Rimmel vrátím.

14) Avon řasenka - další moje stálice. Ale opět bohužel, déle než 3 měsíce prostě nevydrží. Ale lepší řasenka pro mě prostě není, takže další balení už je na cestě.

15) Oriflame balzám na rty - bylo to takové fajn potěšení. Dělal docela hezký efekt na rtech, hydratace průměrná a poměr cena/množství naprosto nevyhovující, takže znovu si ho nekoupím.

Takže tohle je má statistika za měsíc říjen a na listopad mám jediné přání. Nepřehánět to s nákupy. Jak už jsem zmínila výše, na cestě je balíček z Avonu, v plánu je SenzaBox a možná i LadyBox (tady jsem se ještě nerozhodla) a to by mělo být všechno. Případně že bych něco akutně potřebovala, ale to s mými zásobami asi nehrozí. :-) Tak jsem na sebe sama zvědavá, jak to dopadne. Za měsíc vám dám vědět.

Jak se vám tento typ článků líbí? Mám jej dělat každý měsíc? Mám psát pouze o spotřebovaných věcech nebo chcete vidět i novinky? 
A samozřejmě mi můžete připsat, kolik věcí jste tento měsíc nakoupili vy.

14 komentářů:

  1. Líbí, líbí, pokračuj! :-) Uvádět i to, co jsi nakoupila, je dost zajímavý nápad a člověk se díky tomu může krotit, to je praktické!

    OdpovědětVymazat
  2. Teda, v nákupech ses pěkně rozjela! Ale na druhou stranu se ti toho daří opravdu hodně spotřebovat, takže je se na co vymlouvat :-)

    OdpovědětVymazat
  3. o kozmetika si prečítam rada čokoľvek, takže kľudne pokračuj :D

    OdpovědětVymazat
  4. Určite pokračuj v takýchto článkoch, velmi pekne napisané.. normalne ma prekvapuje kolko si toho dokazala spotrebovať :)

    OdpovědětVymazat
  5. Hezká statistika, tenhle typ článků mám ráda :). Já se chystám udělat článek na oblíbence za říjen.

    OdpovědětVymazat
  6. Takový článek se mi moc líbí. Já bych ale statistiky spotřeby musela dělat tak jednou za půl roku, aby tam bylo nějaké pořádné číslo :D.

    OdpovědětVymazat
  7. jee, já se přidávám:) mně se takovéhle články budou taky moc líbit! možná mě to přiměje k tomu, abych si to taky jednou pěkně napsala a následně se podívala, kolik si toho měsíčně koupím.. asi bych se divila :D

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji moc za milá slova a kladné ohlasy. Příští měsíc se tedy můžete těšit na podobný článek.

    OdpovědětVymazat
  9. No super článek !!:) A hlavně fajn nápad, aspoň vidím že v tom nejsem sama, kdo ,,trošku" nakupuje :D
    LL*

    luxylady.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Tyyy jo...parádní shrnutí :))) Hezké počtení :)

    OdpovědětVymazat
  11. jej, tak děkuji. já mám tyto statistické články taky strašně ráda.

    OdpovědětVymazat
  12. moc hezké shrnutí, také mám tento typ článků moc ráda, aspoň vím, že je nás nakupovacích maniaků víc :-),ale také už dva měsíce pracuji na tom mírnit se v nákupech a spotřebovávat zásoby

    OdpovědětVymazat
  13. jo tyhle články miluju začnu je dělat až v lednu :))

    OdpovědětVymazat