středa 21. listopadu 2012

Konec BB! Jsou tady CC krémy

Rok 2012 patří BB krémům. Na trh je uvedla pomalu každá značka a dnes je již nezkusila jen málokterá milovnice kosmetiky. Pro příští rok už však nebude BB dostačující a na řadu přichází nová hvězda - CC krém.

Zkratka CC v sobě skrývá Colour Control nebo také Colour Correction a od původního BB krému se zase tolik neliší. Nabízí klasické účinky jako sjednocení pleti, hydratace, rozjasnění, ochrana a tak dále. Však to moc dobře znáte, kosmetické firmy se předháněly jedna přes druhou a jejich BB krémy slibovaly X účinků v jednom. CC tohle všechno slibuje také, ale k tomu navíc přidává výraznější krytí nedokonalostí a mnohé z nich také ,,anti-aging" složku. Je to vlastně takový mezistupeň mezi BB krémem a makeupem. Oproti klasickému makeupu je  stále lehčí a navíc bez olejových složek. (zdroj)

Na zahraniční trh se pomalu ale jistě dostávají CC krémy hned od několika značek. U nás je vše  se zpožděním, a tak předpokládám, že půjde o hit roku 2013.

Jako úplně první nabídl CC krém Chanel...

...následoval například Olay...

...nesmí chybět ani asijské značky, takže Misha...

...a také IFiona...


...po předních značkách se do CC krémů pouští také drogerie. Zde začíná Loreal...

...a samozřejmě mnoho dalších, stačí si zadat CC cream do googlu.

Co na to říct? Já osobně mám třeba ráda BB krémy a jsem ráda, že náš trh dorazily v mnoha provedeních. CC krém pro mě však není žádné lákadlo. Větší krytí nepotřebuji a ,,anti-aging" složku už vůbec ne. Zatím to vypadá, že je to prostě jen další marketingový tah kosmetických firem, protože co si budeme namlouvat, začíná v tom být pěkný bordel. Makeup, tónovací krém, BB krém, CC krém...a ono se to ve finále zase tak výrazně neliší, jen se to jinak jmenuje. 

Každopádně by mě zajímaly vaše tipy, kdy přijde na řadu DD krém a co všechno bude umět. Já odhaduji, že až dorazíme k ZZ krému, tak na něj se bude stačit podívat a on se nám na obličej nanese úplně sám.:-)

18 komentářů:

  1. Me zatim nenalakaly ani BB kremy. Ale jo, jsem zvedava, kdy prijde ZZZZZZ krem :D.

    OdpovědětVymazat
  2. ZZ krem me pobavil.. obavam se, ze mas pravdu. Budou nam kazdou chvili cpat neco "lepsiho" a samozrejme drazsiho!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to se těším :) A co AA krémy, ty nebyly? Mohli by tak ještě dodatečně přejmenovat obyčejné tónovací :)

    OdpovědětVymazat
  4. mňa nelákajú bb krém len z hľadiska chemického zloženia, ale ak by som narazila na bb krém s bio zložením, určite by som si dala povedať :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jak tak na to koukam, tak je by byl pro me CC krem lepsi nez BB krem kvuli tomu lepsimu kryti. Taky si ale myslim ze se spis jedna o marketingovy tah. Nicmene asi vyzkousim ten od L'Orealu a uvidim :) Nevis jestli uz je k dostani?
    LL*

    luxylady2.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás k dostání ještě nejsou, myslím že to bude až v průběhu příštího roku. Ale dnes jsem poprvé potkala v Rossmannu BB od Loreal, tak můžeš začít tady. Ale pozor, ta nejsvětlejší varianta mi přišla dost oranžová.

      Vymazat
  6. Už jsem o nich taky slyšela, je to funny :D. Ale nebráním se tomu, až se ceny srazí na 15 dolarů jako za BB, klidně tomu dám šanci :)

    OdpovědětVymazat
  7. mě upřímně taky CC zatím nelákají, přijde mi to spíš jak parodie na BB :) a jestli se někdy dostaneme k ZZ krémům, tak věřím, že ty už budou umět vařit i kafe a drbat nás na zádech :))

    OdpovědětVymazat
  8. Některý z BB, hlavně drogérkových, mi přijdou jako ee krémy, takže zrovna písmeno E bych brala jako zaplácnutý různými nepodarky;).
    Ale jo, samozřejmě budu muset něco vyzkoušet, vyšší krytí mě láká.

    OdpovědětVymazat
  9. když jsem si přečetla název článku, myslela jsem že to je recese ale vono ne :D promiň ale jako to už si fakt dělaj srandu.

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem zatím vyzkoušela jenom jeden BB a to od Nivey - nic moc no :D. Ale na CC jsem zvědavá, jak dopadnou v recenzích :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten jako skoro jediný jsem ještě nezkoušela, protože to nemá v obchodě testery a jelikož můj největší problém je trefit správný odstín, tak jsem si to netroufla koupit.

      Vymazat
  11. CC krem jsem zkusila. Konkretne Cathy Doll Karmart CC Cream. Skvely zmatnujici efekt a vubec jsem se po nem neleskla. Mel jen jednu chybu - plet sjednotil do jedne barvy - bile. Vypadala jsem jako zombie. Zajimava zkusenost, ale priste si ho necham na Halloween :-D

    OdpovědětVymazat
  12. Tak jsem zvědavá, kam tohle povede dál :-D Já ještě nevyzkoušela ani ten BB :-D

    OdpovědětVymazat
  13. ja jeste nezkusila ani ten bb a uz je cc? ake notak lidi:D

    OdpovědětVymazat
  14. DD už jsou na světě: http://fashiontasteshop.blogspot.cz/2013/05/dd-cream-ano-je-uz-na-svete.html

    OdpovědětVymazat