sobota 27. října 2012

Jaký byl výprodej Essence

Obchod babybaby.cz lákal dlouho dopředu na výprodejovou akci kosmetiky Essence, Catrice a Manhattan. Akce se konala tento čtvrtek v Praze a jelikož jsem neměla nic důležitějšího v plánu, tak jsem tam nakonec vyrazila. S sebou jsem vzala i Katku, což se nakonec ukázalo jako skvělý nápad, protože kdybych jela sama, byla by to pěkná nuda. Katka byla také mnohem pohotovější a měla s sebou foťák, takže pokud chcete vidět fotky přímo z akce, najdete je zde.

Na místo konání jsme dorazily asi o půl druhé a čekala na nás pěkná fronta, kterou jsme stály půl hodiny. Poté jsme se konečně dostaly do té správné místnosti, kde byla hromada košíčků plných kosmetiky. Věcí měli opravdu hodně, navíc vše okamžitě doplňovali, rozhodně nehrozilo, že by to dokázali za jedno odpoledne vyprodat. 
Asi z 80% převládal Essence. Od Catrice tam byly hlavně lesky na rty a od Manhattan tam toho bylo dost poskrovnu. Obecně se dalo sehnat ale úplně všechno - lesky, rtěnky, stíny, tužky, laky, makeup, linky atd. Vše skutečně za slibovaných 30 Kč, některé věci i za méně.
Začaly jsme vybírat, ale jelikož šlo o výprodej, čekaly na nás ne zrovna lákavé barvičky. Chtěla jsem si koupit nějaké rtěnky, ale všechny byly buď rudě červené nebo hnědé nebo prostě v nějakých takových barvách. S lesky na rty to bylo lepší, těch tam bylo plno. Vybrat pudr nebo makeup, to se bohužel také nedalo, vše bylo moc tmavé. Nejvíce jsem byla zklamaná z laků na nehty. Plánovala jsem si jich pár koupit, ale absolutní většina z nich vypadala, že leží někde na skladu už pěkně dlouho. Většinou jim na povrchu plaval takový nepěkný povlak a nevypadalo to vůbec dobře. 
Přehrabovat jsme se sice ve věcech mohly dosyta, ale celé to zdržovala jedna jediná pokladna, takže se pomalu přes celou místnost tvořila fronta a my jsem tam strávily další více než půl hodinu.

Můj finální nákup byl tedy hodně skromný a stál mě celých 120 Kč.:-)



Krém na ruce Essence. Už jen proto se mi tam vyplatilo jít. Je vážně úžasný a opravdu nechápu, proč taková povedená věc nejde koupit normálně v drogeriích. Poté jsem ukořistila hned dva lesky na rty, ze kterých byl opravdu obrovský výběr. Růžový je od Manhattan. Ta barvička mi učarovala. Nejdřív jsem lesk vnutila Katce, že já už jich mám doma hodně. Ta si ho nakonec opravdu vzala, ale mně to nedalo a vrátila jsem se ještě i pro svůj vlastní. Příjemně ovocně voní, nelepí, jen je v něm docela dost třpytek. Asi ho nechám na léto, to se mi bude hodit více. Oranžový lesk od Catrice mě také nezklamal. Zvlášť na rtech vypadá moc hezky, jen bohužel docela lepí. Nakonec jsem si vybrala i jednu rtěnku Catrice. Je taková hnědo fialová a bohužel mi vůbec nesluší. V kombinaci s mojí porcelánovou pletí to působí až nezdravě. Takže rtěnku bohužel pošlu dál.

U pokladny jsme také dostaly lísteček do tomboly. Ta se dávala ve vedlejší místnosti. Každý dostal papírovou desku a klíčenku (opravdu užitečné věci:-)). A potom ještě jednu věc, podle toho, jaké jste měly číslo na lístečku. Nejdříve jsem si myslela, že jsem měla docela štěstí, protože jsem dostala duo očních stínů od Manhattan v pěkných hnědých barvičkách. Ale povím vám, kvalita je snad totožná jako u stínů v mém předešlém článku o Makeup Trading. Brutálně práší a pigmentace žádná. Poletí do koše, nic jiného se s nimi dělat nedá.


Ve stejné místnosti jako byla tombola se ještě válelo spoustu krabic plných kosmetiky. Prý ať si vezmeme co chceme a kolik toho chceme, vše zadarmo. Byly to samé testery Essence a upřimně se nám do toho ani moc nechtělo. Ale slečny, co to měly na starost, se nenechaly odbýt a začaly nám některé věci samy podávat. A tak jsme se řídily heslem ,,Hloupý kdo dává, hloupější kdo nebere" a nakonec jsem si odnesla ještě pár věcí navíc.


Stříbrný mono stín je pro mě docela překvapení. Jeho pigmentace je sice slabší, ale naprosto perfektně se hodí na takové lehké rozzáření třeba do koutku oka nebo pod obočí. Určitě ho využiju. Druhým kouskem je rtěnka Essence. Ty já osobně moc nemusím. Možná ji spotřebuji jen tak na doma a možná ji pošlu dál, ještě jsem se nerozhodla. Potom jsem ještě dostala vzorek makeupu, který i když je v odsínu 01 Porcelain, tak je na mě stále moc tmavý. Poslední korektor sice vypadá dobře, ale tradičně je na mě moc tmavý. Takže obě věci pošlu dál.

Celkově bych to shrnula asi tak, že to bylo příjemné odpoledne. Hlavně ale kvůli Katce. Hezky jsme si popovídaly a ta kosmetika kolem byla jen příjemný bonus. Jet tam sama, tak jsem asi pěkně naštvaná. Žádné velké terno to nebylo, sami vidíte, že jsem zase nic tak velkého a objevného nekoupila. Takže určitě nesmutněte, pokud máte Prahu z ruky a na akci jste se nedostali. Navíc jsem  zaslechla, že se akce bude brzy opakovat, takže pokud vás stále láká, tak máte možnost příště. Já osobně už tam podruhé asi nepojedu.

18 komentářů:

  1. Já jsem se o této akci taky doslechla, ale po pravdě mě to ani moc nelákalo.. a teď už vím, že ani nemuselo:) já osobně by si totiž vzala asi jen ten krém :/

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to jsem docela ráda, že jsem nakonec nevyrazila. Z toho, co sis pořídila znám lesk od Catrice (mám jen tmavší barvičku) a jsem s ním fakt spokojená, a z mého pohledu nelepí :-D
    stars-by-lucy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. já jsem uvažovala, že bych přijela, ale jsem ráda, že jsem nakonec zůstala doma...koupila bych si asi jenom ten krém...
    Tereza♥

    OdpovědětVymazat
  4. No já věřím, že bych si něco vybrala. Ale ty krémy mě lákají už dlouho :D

    OdpovědětVymazat
  5. ahojky, můžu se zeptat, co je to za barvu rtěnky? :-)

    http://fashionbeautyloverxy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to odstín 050 simply rosewood
      tady je na ni recenze: http://innerbeautylive.blogspot.cz/2012/08/prekvapeni-od-catrice.html

      Vymazat
    2. já si to právě myslela a už jsem ji nesehnala...tak nechceš ji poslat dál mně? :-) zaplatím :-)

      Vymazat
  6. Děkuji za report! :) Já to mám trochu z ruky a dávat 300 Kč na jízdenku kvůli Essence výprodeji mi přišlo zbytečné..

    OdpovědětVymazat
  7. já odcházela celkem spokojená :) já jsem chtěla sehnat vlastně jedny oční stíny z jedné Catrice limitky a zbytek byl navíc :) většinu věcí asi spíš rozdám, ale tak nevadí :) fronty jsem naštěstí tolik nechytla, čekala jsem, že to bude horší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme si myslely, že hned po obědě to bude lepší a k večeru horší, ale vypadá to, že to bylo přesně naopak. to jsme úplně nevychytaly:-)

      Vymazat
  8. Já bych tam sama ani nejela a v Praze stejně nikoho neznám, ani mi nevadí, že jsem na akci nebyla :).

    OdpovědětVymazat
  9. Super věci sis pořídila!:) A této akci jsem neslyšela, ale kdybych to věděla určitě bych také vyrazila:)

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem celkem ráda, že jsem tuto akci vynechala :).

    OdpovědětVymazat
  11. Jsem moc ráda, že jsem nešla. Byla bych zklamaná a vytočená z front. :D
    Ale je supr, že sis udělla radost. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Já jsem dorazila až někdy kolem 6, a to tam bylo tak šest lidí, takže pohoda..nevybrala jsem si nic, takže jsem si akorát koupila odlakovače za klasickou cenu bez slevy.

    OdpovědětVymazat
  13. Kdy bude další výprodej ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bohužel nevím, ale sleduj na Facebook stránky Essence, určitě dají včas vědět.

      Vymazat