úterý 30. října 2012

Čisticí náplasti Nivea

O čisticích náplastích se čas od času na nějakém blogu píše, je to však spíše v negativním slova smyslu. Sama mám s černými tečkami docela velké problémy, a tak mě negativní recenze neodradily a chtěla jsem si tento produkt vyzkoušet sama na sobě. Vyhrála to nakonec značka Nivea, protože byla zrovna ve slevě a dnes mám doma již druhé balení.


Popis od výrobce: Osvěžující čisticí pleťové náplasti důkladně odstraňují černé tečky a intenzivně čistí póry. Složení obohacené o kyselinu citronovou zanechá vaši pleť čistou a svěží. Speciální složka ve spojení s vodou přichytí nečistoty, které jsou pak odstraněny spolu s náplastí. Povrch náplasti je z jemného materiálu a je velmi šetrný k pleti a dobře přilne i na nerovné části obličeje, speciálně na nos.

Jak to tedy celé funguje? Navlhčíte si část obličeje, kam chcete náplast nalepit (Tady chci upozornit, že ta voda je fakt důležitá a rozhodně jí nešetřete. Když jsem to zkoušela poprvé, tak jsem to pěkně ošidila, náplast pak špatně přilnula a výsledek nulový). Poté náplast sundáte z ochranné folie a aplikujete na vámi zvolené místo. Je skutečně velmi příjemná a poddajná, krásně ji vytvarujete do každého záhybu kolem nosu. Poté stačí 10 - 15 minut počkat. Náplast začíná usychat a může i lehce pnout. Nakonec  náplast pomalým pohybem sundám. Trošku to táhne, ale není to žádná velká bolest. 
A to nejdůležitější, náplast s sebou vezme opravdu hromadu černých teček. Omlouvám se, že jsem výsledek nevyfotila, ale přišlo mi to tak trošku nechutné a nepřipadalo mi to jako dobrý nápad, takovou věc veřejně vystavovat.
Ošetřované místo může zůstat lehce ulepené od látky, která je v náplasti napuštěna. Pleť však postačí přetřít tonikem (micelárkou).

Náplasti jsem zkoušela dávat na různé části obličeje, protože mám pocit, že mám ucpané póry snad všude. Ale největší efekt jsem zaznamenala právě na nose. Tam jsem měla opravdu výrazné černé tečky. A můžu vám říct, že po skoro dvou měsících pravidelného používání je to prokazatelně lepší. I tak je to ale boj s větrnými mlýny. Jednou to vyčistíte a za pár dnů můžete začít znovu. Ještě bych také chtěla dodat, že náplast těch teček vytáhne opravdu hodně, ale v žádném případě ne všechny. Ale spíš bych řekla, že je to tím, že náplast má svou omezenou kapacitu a víc se jich na ni prostě nedostane.

Co mě však na těchto náplastech štve, je jejich přemrštěná cena. V krabičce najdete 4 náplasti na nos a 2 x 2 náplasti na čelo a bradu. Takže to máte na 6 použití. A klasická cena je 170 Kč, což je pomalu 30 Kč na jedno použití. Já jsem krabičku kupovala vždy ve slevě asi za 125 Kč (je teď dlouhodobě zlevněna v Rossmannu), takže se dostávám na cenu kolem 20 Kč za jednu aplikaci. Což je pořád opravdu hodně, vzhledem k tomu, že je třeba tento úkon provádět jednou týdně (výrobce dokonce uvádí, že by se náplasti měly používat dvakrát týdně).

Ve finále je pocit z těchto náplastí tak trochu rozpačitý. Sama jsem si na ně opravdu zvykla a také musím říct, že kombinace náplast + maska Pure System od YR je ta nejlepší zbraň, kterou jsem na své rozšířené póry kdy vymyslela. Na druhou stranu, poměr cena/výkon je naprosto nedostačující. Náplasti sice černé tečky vytáhnou, ale je to efekt na pár dnů a provozní náklady jsou opravdu vysoké. Takže dnes vám je nebudu jednohlasně doporučovat a nechám to na vás, zda se vám do takové investice chce jít. Já osobně příště zkusím pohledat nějakou levnější variantu, jestli bude minimálně stejně účinná jako náplasti od Nivea

Máte nějaké tipy na čisticí náplasti nebo patříte k těm, které takovou věc rovnou odsuzují?

12 komentářů:

  1. Zkoušela jsem vyhlášené Biore a nic moc jsem nepozorovala. Myslim, ze tomu dám jeste sanci, treba s temihle Niveackymi, ale jak rikas, nejdulezitejsi je asi dlouhodobejsi pouzivani a to me dela desnej problem :D

    OdpovědětVymazat
  2. Za svých pubertálních časů jsem je měla, ale pokud si dobře vzpomínám, tak moc nepomohly. Teď na to mám nějakou spešl slupovací masku, ale taky žádná slává. Ty tečky považuju za něco jako vrásky prostě se jich nejde zbavit :/ Proč se nedělej v podkolenních jamkách nebo někde, kde nejsou vidět? :(

    OdpovědětVymazat
  3. Přemýšlím, že to vyzkouším... :)

    OdpovědětVymazat
  4. Hm hm, vypadá to zajímavě, i když ta cena mi přijde trošku vyšší. Ale asi to zkusím...já svůj top výrobek proti černým tečkám stále hledám. Ať je ale výrobek sebelepší, je to boj s větrnými mlýny, za dva dny efekt nulový a můžu začít znova:(
    stars-by-lucy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. to je pravda, že na černé tečky se musí stále znovu a znovu. sama výraznější akné nemám, ale ty tečky mě otravují pořád a úplně zbavit se jich asi nejde.

    OdpovědětVymazat
  6. Já si myslím, že ta cena není zas tak hrozná, pokud to má nějaký efekt. Produkt, který je za dvacku a zároveň zázračně funguje, prostě neexistuje :-D Za tu cenu mi to náhodou přijde velice dobré... Těžko můžeme čekat, že nám něco vyčistí navždy obličej, když žijeme ve špinavých městech, kde na nás neustále padá nějaký bordel a leze nám do pórů, no.

    OdpovědětVymazat
  7. Mě spíš trápí rozšířené póry, ze kterých většinou už nic nevylézá :(. A také mám pocit, že je mám snad po celém obličeji, ale mohla bych to vyzkoušet, třeba by to nakonec přece jenom něco vytáhlo :).

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám s tečkami opravdu velký problém. Tyhle náplasti Nivea jsou pěkně drahé, ale možná jim dám ještě šanci.

    OdpovědětVymazat
  9. Ta cena je opravdu vysoká za všechny tyto náplasti co na trhu jsou a přišlo mi, že nikdy to nebyl žádný zázrak, škoda.

    OdpovědětVymazat
  10. Levnější jsou v DM od baley (mám je vyzkoušené a jsou perfektní).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji moc za tip, určitě je vyzkouším. vím o nich už delší dobu, ale trochu jsem se bála, že nebudou fungovat.

      Vymazat
  11. Doporučuji vyzkoušet tzv. Mléčnou náplast... oproti Nivea náplastím je mnohem účinnější, protože se nanáší v "tekutém stavu" a pokryje mnohem větší plochu. Náklady na jednu aplikaci jsou 2 Kč... Sice je to trošku patlačka a je potřeba dávat pozor, než to zatuhne, ale výsledek je 3× efektivnější a cena je o více než 90 % nižší :)
    Doporučuji ji ale nechat zaschnout až 30 minut (10-15 minut je málo, nestihne to pořádně ztuhnout)... A nanášet to můžete klidně i prsty.

    ----------------------------------------------------
    Mléčná náplast

    Co budeš potřebovat?
    - polotučné mléko
    - čirou želatinu
    - štěteček
    - mističku

    Smíchej asi dvě lžíce polotučného mléka s lžící želatiny. Směs smíchej v mističce a krátce nech ohřát v mikrovlnce (stačí 15 vteřin). Dobře promíchej a vlažnou směs nanášej štětečkem na problematické partie. Nechej pořádně zaschnout (asi deset až patnáct minut) a pak ztuhlou náplast sloupni – i s nečistotami. Slupuj ji pomalu, aby sis zbytečně nepodráždila kůži. Poté očisti pleť vodou a čistícím tonikem, abys ji zbavila zbytků náplasti, a natři hydratačním krémem.
    ----------------------------------------------------

    OdpovědětVymazat