úterý 26. června 2012

Šampón pro růst vlasů Alpecin

Dnes vám napíšu něco o šampónu Alpecin C1. Tento ,,zázrak" slibuje znatelně více vlasů, posílení oslabených vlasových kořínků, předcházení dědičnému vypadávání vlasů. 



Šampón jsem si nekoupila sama, ale dostala jsem ho k Vánocům od mamky. Nejdříve jsem z něj nebyla vůbec nadšená. Obecně dávám přednost přírodní kosmetice nebo co nejšetrnějším přípravkům a u šampónu zvlášť, protože mám se svými vlasy neustálé potíže. A tahle lahvička obsahuje všechny neřesti, na které si vzpomenete. Slovo kofein na vás křičí již z dálky, najdete zde také silikony a není nouze ani o parabeny. A víte co? Ve výsledku jeho účinky nejsou vůbec špatné.

Používám ho již asi 5 měsíců, s tím že jej střídám i s jinými šampóny. Lahvička je již téměř prázdná, takže nejvyšší čas na recenzi.


Šampón je modré barvy, má takovou klasickou konzistenci, jak byste u takových výrobků předpokládali a parfemací si nezadá s pánským sprchovým gelem. Ano, vůně je na tom šampónu to nejhorší. Je to prostě typická pánská vůně. A pokud na vlasy nepoužijete žádný jiný přípravek - kondicionér, balzám apod. , tak se vám ve vlasech udrží a vy budete vonět (smrdět) jako chlap. Tohle mi moc příjemné není. Jinak je jeho použití bezproblémové. Pění dobře. Pro správný účinek se má nechat 2 minuty působit. Což není nijak dlouhá doba, uteče to rychle (já si vždycky napočítám do 120 :-)).  Když opomenu tu ,,vůni", tak vlasy jsou po použití trochu hrubé, ale nemastí se a hezké mi vydrží stejně dlouho jako s jakýmkoliv jiným šampónem. Což jsou u mě 2 - 3 dny.

Jdeme k účinkům. Z počátku používání jsem to nijak neřešila. Vyzkoušela jsem již tucty ,,zázračných" přípravků, co mi slibovaly krásnou, zdravou a bohatou hřívu a nikdy se nic zázračného nestalo. Mé vlasy jsou řídké, slabé a často mi vypadávají. To je bohužel stav, který trvá řadu let.

Asi po dvou měsících jsem začala pozorovat dvě skutečnosti. Musela jsem ke kadeřnici za mnohem kratší interval, než jsem zvyklá. A když jsem si dávala vlasy do culíku, najednou jsem měla spoustu krátkých vlasů, které se do culíku nevešly, stejně tak se mi začaly dělat podrosty pod ofinou (které se mi teda dělají pořád, ale ne takhle husté).  Tento stav mi trvá stále, po dvou měsících se zase chystám ke kadeřnici (dříve jsem chodila klidně jednou za 4 - 6 měsíců) a neustále se mi tvoří neposlušné prameny, či podrosty.

Celkové resumé: vlasy mi rostou jednoznačně rychleji. Stejně tak můžu papouškovat slogan z obalu znatelně více vlasů. I když abych pravdu řekla, vlasy vyrostly ne zrovna na místech, kde by to bylo žádoucí. Neposlušné podrosty nejsou žádná výhra. Místa na hlavě, kde mám vlasy opravdu řídké, mi bohužel zázračně nezarostla novými vlasy. Takže i když šampón má své prokazatelné účinky, velké zázraky se opět nekonají. I tak ale patří k těm lepší věcem, co jsem na podporu vlasů vyzkoušela. Co se týče zabránění vypadávání vlasů, v tomto směru se u mě dostavil naprosto nulový účinek. Padají stejně jako předtím. 

Jednoznačně bych šampón doporučila těm, kteří  chtějí, aby jim vlasy rostly rychleji. V tomto je bezkonkurenční. Pokud chcete hustější hřívu, není tento šampón úplně marný, ale nesmíte čekat zázraky. Jestli potřebujete něco proti padání vlasů, tento šampón vám s tím moc nepomůže. Nebo alespoň já jsem v tomto směru nezaznamenala žádné účinky.

Sehnat jde v lékárnách nebo na internetu za asi 150Kč.

30 komentářů:

  1. Ta vůně mě trošku odrazuje, protože já většinou nepoužívám žádné kondicionéry nebo balzámy, jen občas masku, ale nejspíš ho zkusím, přemýšlím o něm už delší dobu.

    OdpovědětVymazat
  2. Pokud si vlasy umyješ třeba večer, tak se to do rána vstřebá, ale pokud si je umyješ třeba ráno a hned potom někam vyrazíš, tak se ten pánský óder za tebou potáhne. Ale já jsem to taky přežila, a to nějaký další přípravek používám málokdy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myji si skoro vždy večer, takže mám vystaráno. :)

      Vymazat
  3. ahoj muzu se jen zeptat...muzu tenle sampon skobinovat i s normalni samponem od kadernice? dekuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že ano. Já osobně třeba nepoužívám jen jeden šampón, ale mám otevřené vždy minimálně tři a prostřídávám je a i Alpecin jsem nepoužívala striktně pokaždé a občas mezi tím použila něco jiného. nevidím v tom problém.

      Vymazat
  4. dekuju moc za odpoved :) a jeste jestli se muzu zeptat po jake dobe uvidim ucinek? mam vlasy celkem dlouhe,ale za 4 mesice idjizdim na dovolenou a chtela bych je mit uz o neco vice delsi ted je mam po prsa kdys to tak vemu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. myslím si, že tak po měsíci používání se to může začít projevovat, jde to docela rychle. když jsem tento šampón používala, tak jsem chodila ke kadeřnici co dva měsíce, a to už to bylo velmi akutní. přitom běžně mi postačí stříhat se jednou za čtyři měsíce.

      Vymazat
  5. Nechci kecat, ale podle mne v Alpecinu silikony nejsou. Nekde to maji i psane na strankach, ze jsou po nem prave proto vlasy drsnejsi a pevnejsi. Ja jsem s nim moc spokojena, ale musim rict, ze mel u prave opacny ucinek - zda se mi, ze mi vlasy padaji mnohem mene, ale o moc rychleji nerostou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já už tu lahvičku delší dobu nemám doma, takže už to nemůžu potvrdit, ale vím, že jsem to před spaním recenze luštila a nějaký silikon ve složení byl. ale třeba to nebude u všech jejich šampónů.

      Vymazat
    2. píše se tam "díky úmyslné absenci změkčujících látek (např. silikonů)...bla bla. Tudíž by tam silikony být neměly. Ale chemik nejsem a ty názvy ve složení fakt nerozluštím.

      Vymazat
    3. Ne v alpecinu silikon není..a paraben taky ne...
      Mě těm sampon pomohl..vlasy nevypadavaji..nemasti se ...i objem je super...a porostly znatelně po měsíci 3cm...Vůně je panská ale to neva..dá se to překrýt kondicionerem:-)...Důležité je mánesu ke korinkum..vmasirovat a pak napenit celou hlavu a nechat to nejméně 2min...Já to nechávám i 5min.:-)...Samponu stačí trocha..používám prez měsíc a m tam ještě půlku:-)..Vlasy mám k ramenum...a meju obden:-)Dá se sehnat od 130-170kc...urco si ho koupím znovu:-)

      Vymazat
  6. Tyjo, tak to závidím, že ti šampon funguje. Já ho mám také a spokojena teda moc nejsem :-( Vlasy mám snad na druhý den už mastné, mnohem jemnější než obvykle, což je pro mé už tak dost slabé vlasy hrůza. Použit tento šampon při každém mytí, tak bych musela jít asi do hola, proto stejně jako ty ho střídám s běžným šamponem. Znova si ho nekoupím. Je jasné, že každému vyhovuje něco jiného, to mám na kosmetice ráda, dokud si to člověk nevyzkouší sám na sobě, nikdy není jistota, zda mu produkt bude či nebude vyhovovat.

    OdpovědětVymazat
  7. šampon je určen pro muže trpící zvýšenou hladinou testosteronu, který zapříčiňuje vypadávání vlasů...pokud nejsi mužatka, tak je jasné, že Ti šampón nezabere....nejspíš volička levice, co?..dle inteligence
    ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No...hezký koment:-))))Ale..ale....ale..má úplně stejne složení jak profi.sampon od welly...jen má jinou parfemaci....na mě zabral....a já patřím mezi nevolice:-P

      Vymazat
    2. Někdo byl zas chytrý. I my dámy máme v těle testosteron ;) a řekla bych, že výsledek není závislý na typu příčiny :) a kofein asi nefunguje jako protilátka testosteronu :D to by nás pánové nezvali na kafe tak často :D

      Vymazat
  8. Značka ALPECIN je určená mužům, takže recenze od ženy nedává smysl.
    Pro ženy tentýž výrobce má výrobky značky ALCINA.
    Muž

    OdpovědětVymazat
  9. Jsem muž a je mě 48 let.Zatím zkouším tento šampon ze zvědavosti asi 14 dní,no a můj potřeh je zatím,že jednoznačně jsou vlasy hrubší na dotek a hlavně,za boha je nemůžu pořádně bez rozčesávače učesat.Mám vlasy dlouhé 96 cm a docela husté a vlnité.takže pokud někdo má nějaké rady jak docílit účinků rozčesávače bez toho abych na sebe patlal litry těch silikonových sraček,uvítám to.Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  10. Dobrý den. Dnes jsem poprvé použil Alpecin C1. Vlasy mi nepadají ale chci ho na rychlejší růst vlasů,je pravda že vlasy po něm rostou rychleji ? Snad je za týden budu o trošku delší :)
    Mám je dlouhé cca 10 cm o kolik je budu mít delší tak za 10 dní ? :) Děkuji

    OdpovědětVymazat
  11. Díky za recenzi. Dneska jsem si ho pořídila a jsem fakt zvědavá. S hustotou a rychlosti růstů mi pomohl i Lee Stafford, ale teď jsem chtěla zkusit něco nového. Trochu se bojím těch hrubých vlasů. Vlasy mám samo o sobě hrozně suché, takže pokud je neokoupu v masce nebo pořádné dávce kondicionéru, nerozčešu je:(

    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
  12. Velice mě pobavily komentáře od žen, šampon jsem si nekoupila,právě proto,že je určen pro pány omluvte mě dámy,ale jsme odlišní nejenom tím hlavním. Koupila jsem ho příteli.Příště si zjistěte předem to můžete rovnou používat pánské parfémy :-D

    OdpovědětVymazat
  13. takze stačí len 1lahev šampónu aby som videla zmeny? pretože je to drahé podľa mňa 😊a pozri sa na moj blog AK chceš

    OdpovědětVymazat
  14. Zdravím Vás,
    chcela by som poprosiť o radu ľudí, ktorí Alpecin používajú. Je tu niekto, komu začali pri používaní Alpecinu vypadávať vlasy veľmi viditeľne?

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj .....
    Klik cm. cca vyroste za mesic ? :) diky :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj .....
    Klik cm. cca vyroste za mesic ? :) diky :)

    OdpovědětVymazat
  17. Na mě Alpecin neměl žádné výraznější účinky. Střídám tyto dva šampony a vlasy mi začaly růst.
    https://nanogen.cz/produkt/nanogen-sampon-vypadavani-vlasu-zeny-240-ml/
    https://www.mamazem.sk/mamazem/eshop/0/0/5/64-Zihlavovy-sampon-pre-vsetky-typy-vlasov-rodinne-balenie-LOGONA

    OdpovědětVymazat
  18. Nanogen som tu čítal, že je dobrý ale zaujíma ma či to pomáha aj proti masteniu vlasov

    OdpovědětVymazat
  19. POUŽÍVÁM TENTO ŠAMPON cca 11 LET. Vlasy mi začaly padat v pubertě. Docela svižně. Rychle se mi objevily kouty, vlasy prořídly a s pleškou jsem se postupně začal smiřovat. Šampon jsem začal používat někdy před dvacítkou, tuším. Jeden čas jsem používal i Revitu, ale ta je cenově jinde. Alpecin používám denně, nechávám ho působit minimálně ty dvě minuty i déle. Teď je mi 31. Čili jsem ve věku, kdy jsem vůbec nepředpokládal, že ještě nebudu mít na hlavě koleno, stejně jako děda, jemuž jsem z rodiny podobný nejvíc. No a hřívu jako Elvis sice nemám, ale stejně tak mám hodně daleko do plešky. Mám prostě trochu kouty a trošku řídší vlasy, ale jinak v pohodě. Jestli to je tím šamponem, nemůžu samozřejmě zaručit, ale myslím si že jo

    OdpovědětVymazat
  20. Dobri den ja tedy pouzivam vsechny tyhle products od Alpecin. .sem velice stastna ze moje
    3,Vlasky uz nejsou 3ale spouta avlasicky rostou arostou

    OdpovědětVymazat
  21. Dobrý den,Alpecin používám vždy v zimě(jeden šapón do vypotřebování),už asi třetí rok,s ničím v té době nekombinuji(rozčesávání záleží na typu vlasů,u mě v pohodě). Jsem s ním moc spokojená,vlasy mi o 80%padají méně,nemastí se a jsou živé,délku neřeším,tak nemohu hodnotit.Každý ale ať sám vyzkouší.Za mě,vždy na zimu,kdy jsou vlasy unavené,je pravidlem.Děkuji.A vůně mi vůbec nevadí.

    OdpovědětVymazat