středa 7. listopadu 2018

Svíčková statistika (červen - říjen)

Od svíček tady byla trošku pauza. Ne že bych v létě nepálila. To já jsem zase blázen, co potřebuje mít svíčku na stole i v třicetistupňových vedrech. Ale obecně člověk tráví méně času doma, takže ta spotřeba je nižší. Navíc, pokud si pamatujete na můj poslední článek, trošku jsem to s nákupem přehnala a potřebovala jsem to doma lehce protřídit. A to se mi myslím i velmi dobře povedlo. Nakoupila jsem až teď v říjnu pár zimních kousků, ale ta spotřeba je daleko větší a já mám doma zase více místa. 


Objednávala jsem tradičně na Jasmínce a chtěla jsem primárně nějaké zimní vůně. Volba byla jasná. Shea Butter byla zrovna v akci a je to jedna z mých nejoblíbenějších vůní. A poté Season of peace je končící vůně, což mě hrozně mrzí, protože takhle ve skle ji mám už po třetí a je naprosto dokonalá. Pokud nevíte, jak voní leden, tak takhle!


S vosky jsem to nepřeháněla, jedna podzimní a jedna zimní novinka. Fireside Treats je také vůně, kterou miluji a která končí, tak ještě vosk do zásoby. A poté náhodně kašmír a jedna typická vánoční. Kilimanjaro Stars jsem poté dostala od Klárky


Nakonec ještě jedna svíčka od Panier des Sens, kterou jsem dostala od eshopu poznani-knihy.cz. Vypadá na poličce naprosto skvěle a také i moc hezky voní. Jsem ráda, že ji mám. 


A to je z novinek komplet, jdeme na vypálené kousky. Snažila jsem se hodně snížit počet svíček od jiných značek, než Yankee. Už se mi to doma válelo na každém rohu, tak s tím bylo potřeba něco udělat. A samozřejmě kupa vosků, za těch 5 měsíců se to nastřádalo. 


Značku Heart & Home mám ráda, ale skvělé mají především vosky. Musí se vybírat, ale některé parfemace mají úžasné a vosk je intenzivní. Se svíčkami je to horší. Intenzita nižší a zvláště ty malé dost blbě hoří. Do budoucna chci zůstat už jen u vosků.


S Village Candle je to vždy risk, protože mají jak skvělé, tak velmi umělé vůně. Tranquil Moments byly naštěstí skvělé a byla to typická letní vůně. Bath and Body Works mám hodně ráda, ale jsou u nás špatně dostupné a drahé, tak je mám jen občas. Třešňové kvítky byly velmi decentní, ale na poklidné večery ideál. 


O voscích Heart & Home už řeč byla, jsou skvělé a pokud na ně někde narazíte, klidně je vyzkoušejte. S votivkami je to obecně horší, ty prostě nemají takovou intenzitu. Poté jsem měla ještě vosk Goose Greek, velmi příjemná letní vůně. 


Mix votivek. Ty od Root jsou skvělé a snad jediné, které zvládnou provonět malý pokoj. Naopak votivky od Yankee je lepší rozpůlit a vypálit v aroma lampě jako vosk. 


Nakonec moje vypálená sbírka vosků. Nejlepší jsou stejně staré klasiky jako Garden Sweet Pea a Sun & Sand. A mojí oblíbenou je také Vineyard. Líbila se mi i letošní Autum Pearl. 

Mám z toho radost, že se mi to podařilo takhle zredukovat. Ale nebojte, stále toho mám doma dost a navíc si myslím, že ještě něco malého vánočního si pořídím. Svíčková sezóna začíná, takže i spotřeba bude vyšší a článek plánuji ještě do konce roku zopakovat, ať začneme v lednu s čistým štítem.

Jak jste na tom vy, už máte nakoupenou zásobu na zimu?

5 komentářů:

  1. Zásoby nakoupeny a poctivě je i pálím, zrovna jsem načala vosk Autumn Pearl a ta vůně se mi opravdu zalíbila.

    OdpovědětVymazat
  2. Já naopak v létě moc nepálila, přišlo mi, že se barák hned ještě více oteplil :D Snažím se teď dodělat starší kousky a zbytky, ale zatím toho moc není, tak snad přes zimu zredukuji zásoby.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  3. Já zrovna zapálila vosk Mandarin Cranberry nádherná vůně.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  4. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat