pátek 2. listopadu 2018

Kosmetická statistika (říjen)

Letí to. To je asi tak jediné, co se k tomu dá říct. Máme za sebou říjen a další kosmeticky nabitý měsíc. Nic jiného jste ode mě ale snad ani nečekali. :-) Novinek bylo hodně, více, než jsem čekala, ale ono se to prostě vždy tak nějak "samo" naskládá. Celkem 46 kousků. Se spotřebou je to taktéž velmi vysoko a já to sama vážně nechápu, ale opět jsme na krásných 36 produktech. 


Novinky 

Jistě chápete, že když hned dvě drogerie nasadí 50 % na dekorativku, nemůže mě to nechat chladnou. K tomu pár PR balíčků, objednávka ze Sephory, nějaké další menší nákupy a dopadne to přesně takhle. Ta dekorativní smršť se vážně vyvedla. Ale na moji obranu, dekorativku dlouhodobě drží na uzdě a v jednom šuplíku, tak se pro jednou zase tolik nestalo a mám aspoň možnost testovat spoustu skvělých věcí. 


Takže takhle dopadlo řádění v drogerii. Ještěže v Tetě to bylo omezeno na 6 kusů. :-) Ale ne, brala jsem nějaké stálice do zásoby a pořídila si kousky, které jsem dlouho chtěla zkusit. A není tam jediná věc na rty, na to jsem úplně nejpyšnější. :-) Těch mám doma v poslední době více než dost.Takhle jsem se zaměřila na makeupy a také produkty na obočí, a těch doma zase tolik nemám. 


Po kratší pauze jsem si opět objednala Lookfantastic box s opět super produkty. A také jsem objednávala na eshopu Sephory a sáhla po pár kouscích, které jsem dlouho chtěla vyzkoušet. 


Krásný balíček plný novinek mi dorazil z Loreal. Něco jsem schovala i pro vás do soutěže a já budu testovat především Maybelline a masky Garnier. 


Ve středu jste si mohli přečíst recenzi na úžasnou značku Panier des Sens. Ano, někdy se zkrátka zamilujete na první vyzkoušení. Produkty jsem dostala od www.poznani-knihy.cz


Skvělých produktů na testování není nikdy dost a balíček s pečující kosmetikou mi dorazil také od značky La Chévre a její "ségry" Le Chaton. Je to česká značka, která ve své kosmetice využívá kozí mléko a složky z něj. Vybrala jsem si na testování samé zajímavé věci a už se moc těším, až se do nich pustím. Více najdete na eshopu www.kosmetikacapri.cz.


Eshop Elnino.cz slaví 15 let na trhu a pří této příležitosti mi dorazil krásný balíček. Nechala jsem si z něj tři věci - masku Pilaten, miniaturu vůně Karl Lagerfeld a červenou rtěnku Elizabeth Arden. Paletku Basic 2 od Urban Decay mi věnovala kamarádka a antibakteriální gel Merci Handy měl být na fotce výše u věcí ze Sephory, ale při focení se zatoulal. :-)


Nakonec klasika - nezbytnosti z drogerie a návštěva obchůdku Yves Rocher. Tento měsíc vše velmi střídmě. 

Spotřebováno 

Já pořád čekám, kdy se to vrátí na těch "normálních" dvacet, ale zase je to neskutečných 36 produktů. A ani nemůžu říct, že bych něco vyhazovala, téměř vše je to spotřebované. Říkám si, že je to hlavně jednorázovými maskami a miniaturami, ale zkrátka, zase je toho hromada. Nicméně vzhledem k počtu novinek je to jedině dobře. 


1) Barva na vlasy Loreal - Stává se takovou statistikovou klasikou. Jinou barvu už ani nepoužívám, tahle mi po všech směrech vyhovuje. 

2) Tělové mléko Cottage - Na léto bylo geniální, příjemná vůně zeleného čaje a navíc rychlá a pohodlná aplikace ve spreji. S hydratací to bylo průměrnější, ale na líné dny je tohle ideál. 

3) Aloe vera sprej Xhekpon - Příjemná multifunkční věc. Já ji primárně používala na zklidnění po depilaci. 

4) Zubní pasta Dontodent - Taková klasika, prostě zubní pasta. 


5) Tělové mléko Indulona - Tyto inovace se Induloně povedly a meruňkové mléko patří k mým oblíbeným. Ráda si ho časem koupím znovu.

6) Lak na vlasy Schwarzkopf - Moje letitá klasika, sice ho zase nějak inovovali, ale je pořád dobrý a neměla jsem ho naposledy.

7) Suchý šampon Batiste - Za mě průměr, jako dá se to používat a funguje to, ale mám v této oblasti jiné oblíbence.

8) Tekuté mýdlo Isana - Tohle je můj nedávný objev. Je toho půl litru, stojí to 20 korun a mají úžasné parfemace, k tomu je to mýdlo příjemné a nevysušuje. Budu kupovat opakovaně. 


9) Krém na ruce Manufaktura - Měla jsem jich od nich už několik, ale prostě tohle je hezký voňavý krém na pracovní stůl, ale nehydratuje to téměř vůbec. 

10) Krém na nohy Balea - Klasika, která nemá konkurenci. Musím si skočit pro další balení. 

11) Krém na ruce Essence - Příjemný, ale hydratačně průměrnější. Essence umí obvykle lépe. Tenhle znovu nepotřebuji. 

12) Toaletní voda Yves Rocher - Taková typická letní vůně. Příjemná, svěží, ovocná. Ale bylo potřeba toho použít hodně, nic moc to nevydrželo. 

13) 14) Sprchový gel a tělové mléko Yves Rocher - Moje hodně oblíbené produkty, které používám neustále dokola. Stále mám doma nějaké zásoby. A tato vůně kokosu byla dokonalá. 


15) Maska na oči Garnier - Z prvního zkoušení jsem spíše rozpačitá. Nic moc to neudělalo. Ale mám v zásobě ještě nějaké další balení, tak tomu dám šanci. 

16) Maska Garnier - Mě ty pytlíky moc nebaví, protože je to na dvě použití a válí se vám to v koupelně, ale maska sama o sobě byla skvělá. Příjemně chladila a pleť byla skutečně čistější, hladší a spokojenější. Musím prozkoušet ještě ty další varianty. 

17) 18) 19) 20) 21) Mix plátynkových masek Kocostar- Recenzi jste mohli číst nedávno. Některé mě bavily více, jiné méně, ale celkově tato značka masky umí a určitě jsem některé z nich neměla naposled. 


22) Tělové mléo Ahava - Příjemný vzoreček, opravdu máte pocit, že na sebe mažete "něco lepšího". Na to jsou ty boxíky s kosmetikou prostě úžasné.

23) Pleťový krém Real Chemistry - Také ještě z předchozích boxů, příjemný krém, jen jsem měla ke konci balení pocit, že ta hydratace je spíš průměrnější a snesla bych více. 

24) Vůně Britney Spears - Moje guilty pleasure. Bohužel tohle jsem si schovávala tak dlouho, až se to zkazilo, ale byla tam už jen kapka na dně. Stejnou lahvičku kupovat nebudu, ale nějakou tu vůni od Britney u mě najdete vždy. 

25) Pleťový krém Dermacol - Příjemné překvapení a zvláště ještě ke konci léta jsem tu jeho lehkou gelovou texturu milovala. 

26) Peeling Loreal - Hodně mě bavil a chci vyzkoušet ještě ty další verze. 


27) Micro peeling Kiehls - Zázrak, po kterém jste přes noc mladší. Miluji ho. A navíc tato deluxe miniatura vydrží tak dva měsíce. Mám teď doma nějaké prázdné obaly, tak je půjdu vyměnit za další balení. 

28) Sérum Vichy - Velmi mile mě překvapilo. Pleť byla do pár dní taková vyrovnanější a méně se leskla. Budu ho potřebovat v plném balení. 

29) Balzám na rty Labello - Klasika, nad kterou není. Měla jsem ho po dlouhé době, ale zase jsem se přesvědčila, že občas není nutné experimentovat, ty největší poklady máme často pod nosem a ještě za pár korun. 

30) Antibakteriální gel Bath and Body Works - Moje milované gely, teď jsem jim nevěrná s Merci Handy, které jsou také výborné, ale určitě se k nim zase vrátím. 

31) Sprchový olej Kiehls- Skvělý, úžasně voní, hezky pokožku hydratuje už ve sprše, klidně bych brala plné balení. 

32) Tonikum Keihls - Nebylo špatné, ale mají v nabídce i lepší kousky, takže tohle bych nutně znovu nepotřebovala.


33) Oční stíny Essence - Chudáček stoletý. Měla jsem ho ráda, je to ideální stín na blendění, ale to balení už je úplně hotové a mám teď nové paletky, kde je podobných stínů hned několik, tak není nutné mít doma ještě tuto skořápku. 

34) Oční linky Kat von D - Klasika je jen jedna a tohle jsou zkrátka nejlepší linky na světě. Tohle bylo druhé balení a budu pořizovat nové. 

35) BB krém Maybelline - Můj svatý grál, který vždy objednávám ze zahraničí, protože bez něj nemůžu být. 

36) Paletka stínů Essence - Tohle byly asi nejlepší stíny Essence, co se jim kdy podařilo namíchat. Měla jsem je ráda a mnohé z nich jsou poctivě vydřené. Jen je tady mám už více než 4 roky a přišly mi v poslední době sušší a už se s nimi nepracovalo dobře. Musely uvolnit místo novým paletkám.

Slušelo by se napsat, že příští měsíc se bude šetřit. Ale znáte mě, už teď je objednaný další Lookfantastic box a také si "musím" koupit adventní kalendář. A už jsme na 30 novinkách, ani jsme nemrkli. :-) Tak se opět těšte na čerstvou dávku novinek i spotřebovaných lahviček. 

Co vy a říjen? Pustili jste se do podzimního úklidu nebo nákupů?

15 komentářů:

  1. Milujeme tvoje kosmetické statistiky :) ten peeling od YR je naprosto skvělý ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už jsem ho právě měla v miniatuře, tak jsem si ho pořídila v plné verzi, také mě nadchl.

      Vymazat
  2. Já jsem utrácela jak v Tetě, tak potom mnohem víc v Rossmannu, co budu říkat, prostě pořádný průvan v peněžence:-D Ale nelituji, 50% z ceny dolů, to se nedalo odmítnout:-)
    Na masky Garnier už jsem se dívala, nejvíc mně láká ta slupovací na černé tečky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, ty slevy nám dávají zabrat :-) Tu masku jsem zatím zkoušela jednou a jsem z ní spíš nešťastná. nic to nedělá a hrozně to tu pleť dráždí. je to jako slupovat si z obličeje izolepu. :-D

      Vymazat
  3. Ja som si kúpila lookfantastic adventný kalendár a už sa neviem dočkať decembra :)) úžasné produkty vnútri a navyše so zľavou 15% :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem o něm přemýšlela, ale nakonec jsem si řekla, že zůstanu u boxů, předpokládám, že se tam hodně budou točit ty samé značky, co dávají normálně do boxů po celý rok.

      Vymazat
  4. Fakt by mě zajímalo, jak zvládáš takovou spotřebu :D Krém na nohy Balea je skvělý, i když více mi sedí Astrid a Batiste mám hodně ráda. Do Rossmannu jsem šla, ale udělali z něj Tetu, takže jsem ušetřila :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ten Astrid chtěla zkusit, snad ty nebo někdy jiný jste mi ho doporučovali. Ale prošla jsem všechny drogerie a nikde jsem ho nemohla najít, tak jsem skončila zase s Baleou.

      Vymazat
  5. Já si zrovna koupila adventní kalendář Weleda, takže už se těším až mi přijde. :) Jinak spotřeba je fakt suer, já jsem ráda když spotřebuji 5 produktů :D
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. adventní kalendář mě také ještě čeká a vidíš, o Weledě jsem ani nevěděla.

      Vymazat
  6. Já koupila pár produktů Alverde na vlasy - šampón, kondicionér a termální ochranu. Jinak jsem se spíš držela a stejně jako ty se chválím za nekupování produktů na rty. :) Já mám od Maybelline zase ráda makeup Matte and poreless, navíc mají světlé odstíny se žlutým podtónem. A tobě nebarví vlasy kadeřnice? Tahle barva se vymývá, nebo je permanentní? Diana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barvím se většinou sama, je to permanentní barva,vydrží to tak 30 umytí, jak uvádí na obale.

      Vymazat
  7. Také mi Loreal Casting vyhovuje nejvíce. Sprcháče od Yves Rochera mám ráda, zrovna mám dva v zásobě, také ten kokosový.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně z těch barev tento Loreal sedí nejvíc. Dobře se aplikuje, na vlasech vypadá dobře a ani je nijak zvlášť neničí.

      Vymazat
  8. Ten odlakovač od Dermacol je super. Naked paletku bych chtěla :))

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat