pondělí 5. listopadu 2018

Adventní kalendáře 2018

Nebála bych se říct, že je to nejočekávanější článek roku. Vždy ve sledovanosti trhá rekordy a v posledních dnech se zvedají čísla i u loňských a předloňských článků. Nejvyšší čas připravit čerstvou edici dříve, než všechny kalendáře zmizí z regálů. Byť si myslím, že letos už firmy dokáží odhadnout zájem a bude to s jejich sháněním lepší.



Tento trend mě hodně baví a těším se, kam se to každý rok posune. Před třemi lety bylo jen pár letmých náznaků a odvážlivců. Před dvěma lety značek přibylo a bylo z čeho vybírat. Pravé šílenství se odehrálo loni, kdy svůj kalendář měla každá značka. A letos? Letos všichni začali chrlit své kalendáře snad už v září a trend, který pozoruji, je ten, že spousta značek připravila pro jistotu více druhů kalendářů. Tak, aby si vybral opravdu každý. Nebo abychom měli ještě větší dilema. Který z nich si vybrat? Já bych je klasicky chtěla všechny!


Balea


Balea patří mezi kalendářovou klasiku a ocení ji hlavně ti, jež si sice chtějí udělat radost, ale nechtějí zase tolik utrácet. V tomto kalendáři najdete 24 pečujících miniatur, a to za férovou cenu 459 Kč. A letos můžete udělat radost i své drahé polovičce a pořídit mu jeho vlastní kalendář, vyjde vás ještě o deset korun levněji.

Alverde

Pro milovníky přírody je na podobném principu připraven kalendář od Alverde. Taktéž moc vyvedený a cena je 519 Kč. Co jsem se tak letmo v drogerii rozhlížela, mají všech kalendářů poctivé zásoby, a tak snad letos odpadne složité shánění, jak tomu bylo v předešlých letech. 

Essence

Velmi povedený kalendář letos nabízí Essence. Vizuálně je to pecka a jde i následně využít, třeba na skladování kosmetiky. Obsahuje plné balení rtěnek, lesků, tužek, laků na nehty a pár dalších nezbytností na nehty, gumičky na vlasy, tetovačky atd. Pro mladší ročníky je to naprosto úžasné. Cena je 688 Kč a koupíte na kupkosmetiku.cz nebo normazlin.cz.

Catrice

Kalendář nechybí ani v portfoliu Catrice. Ten se navíc vyznačuje tím, že si jej musíme poskládat a dolepit čísla na okýnka sami. Pro tvořivé duše to pravé. Navíc zde najdete slušný průřez jejich sortimentem a jsou tam samá plná balení. Cena je 999 Kč a v příštích dnes se objeví na normazlin.cz

Makeup Revolution

Na podobné vlně jede i Makeup Revolution. Je plný dekorativní kosmetiky a štětců a cenově vás vyjde na tisícovku. Pro ty, co mají raději dekorativku, je to skvělá alternativa a stále cenově přívětivá. 

NYX

Porce dekorativky ještě jednou. NYX tentokrát připravil vyvážený mix a v kalendáři najdete rtěnky, lesky, stíny, rozjasňovače a další oblíbené produkty. Cena je 1 299 Kč a kromě jejich obchůdků jsem je viděla i v Douglasu. 

Douglas


Do Douglas se také hned vydáme. Ten má letos hned tři kalendáře. Jeden klasický s mixem značek. Ten se mně osobně líbí nejvíce a o jeho koupi bych uvažovala (kdybych neuvažovala o koupi dalších pěti kalendářů :-D). V tom menším a vizuálně krásnějším najdete pečující kosmetiku jejich privátní značky, a v tom úplně nejmenším dekorativní kosmetiku jejich značky. Cenově vycházejí od 600 do 900 Kč.

Nivea

Kalendář Nivea jsem měla loni a moc jsem si ho užila. Byť mě tedy lehce štvalo, že je tam docela dost nekosmetických věcí. Letošní edice vypadá daleko lépe a je tam i dost odlišných produktů. Zatím jsem tedy neviděla zmínku o prodeji, tohle je z německých stránek, ale předpokládám, že stejně jako loni, se k nám dostane. A cenově si myslím, že se vejde do tisícovky, loni stál 600 Kč. 

Yves Rocher

Tohle je jeden z mých favoritů. Přemýšlela jsem o něm už loni a pak mě ve finále mrzelo, že jsem ho neměla. Vypadá vizuálně skvěle, obsahuje fajn produkty, ale uvidíme, zda to letos vyhraje či nikoliv. Na můj vkus je tam hodně laků, které moc nemusím a obecně tu značku má prozkoušenou křížem krážem, tak by to nebylo zase takové překvapení. Cena je 1 199 Kč. 

Loccitane


Loccitane vypustil do světa hned dva kousky. Ten tradiční za 1 390 Kč považuji za jednu z nejlepších variant adventního kalendáře. Za tu cenu, s ohledem na běžný ceník Loccitane, dostane opravdu hodně. Měla jsem ho před dvěma lety a byla jsem nadšená. Je tam hodně sprcháčů, mlék, krémů na ruce, ale i dalších kousků napříč jejich portfoliem. Letošní novinkou je "deluxe" verze se spoustu pečující kosmetiky a dalších lákadel. Když jsem to složení viděla, říkala jsem si, že ho musím mít, dost by mi to sedlo. V momentě, kdy jsem viděla cenu, tak už mě to přešlo. :-) Vyjde vás na 2 730 Kč, což vzhledem k obsahu je ok, ale upřimně zase tolik se mi za kalendář dávat nechce. Ale je boží, to zase ano. 

Rituals

Rituals také nabízí dva kousky, byť obsahem jsou stejné, liší se formou. Můžete si vybrat mezi klasickým 2D modelem nebo 3D stromečkem, ještě i se světýlkama. Což je sice super, ale cenově vás logicky vyjde lépe ten "obyčejný". Červený stojí 1 590 Kč a zelený 2 400 Kč. Nebudu vám lhát, tohle je pro mě letošní horký favorit a pokud se mi ho podaří sehnat, bude to právě on, kdo mi bude zpříjemňovat advent. A asi se spokojím s 2D formou. Líbí se mi, že je tam samá kosmetika doplněná o 4 svíčky. Na to mě prostě vždycky ukecáte. 

The Body Shop

The Body Shop vsadil na roztomilé obaly a mix jejich produktů. Vypadá to celé moc hezky, jen já prostě nevím, nikdy jsem si k této značce nedokázala vytvořit nějaký vřelejší vztah a přijde mi vzhledem k průměrné kvalitě předražená. Kalendář vás vyjde na 1 799 Kč. 

Kiehls
Kiehls je moje srdcovka a jejich kalendář jsem měla loni. Letos má nový design, ale obsah je téměř totožný, hlavně u těch větších produktů. To je také důvod, proč si ho letos nepořídím, ale vám ho vřele doporučím. Cena je 1 990 Kč. 

Clinique

Clinique patřil mezi průkopníky adventních kalendářů a já si ho přeji snad každý rok. Nejinak je tomu letos. On je tedy veskrze každý roky stejný, tak proto. :-) Ale jednou bych ho chtěla vyzkoušet, nabízí hezký průřez jejich sortimentem, který ještě nemám tolik prozkoušený. Tak uvidím, ale patří taktéž mezi favority. Cena je 1 990 Kč. 

Clarins
Clarins je na tom obdobně. Obdivuji ho každý rok. Tuto značku chci dlouho vyzkoušet, třeba z jejich skincare jsem nikdy nic neměla. A co se mi líbí, tak letos je fakt hodně kosmetický, celkem 22 kousků. V minulých letech to bylo hodně naředěné různýma blbostma. Přitom cena zůstala stejná, tedy téměř, vyjde vás na 3 180 Kč. 

A teď nastává dilema, tak který si pořídit? Mezi mými horkými favority je Rituals, Clinique, Clarins a Yves Rocher. Plus bych k tomu brala ještě něco levnějšího, třeba Nivea nebo Balea. A vlastně úplně nejradši všechny. Ale vzhledem k jejich cenám i mým kosmetickým zásobám to pravděpodobně bude jen jeden. Dám vám určitě vědět, jak to dopadlo.

A který si letos vyberete vy? 

19 komentářů:

  1. No tento článek jsem asi neměla vidět :-) někdy si až říkám, že by bylo lepší, kdyby se na mě s kalendářem nedostalo a aspoň jsem ušetřila :-D v DMku už jsem na ně koukala a zaujal mě ten přírodní od Alverde :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  2. Tieto kalendáre, to je pecka. Budem mať narodeniny a viem, že mi chlap objednal adventný kalendár Loccitane, veľmi sa naň teším, pretože vyzerá dokonale!

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  3. Já se rozhodovala mezi Alverde a Weledou a nakonec jsem objednala v sobotu Weledu. :) Takže už se na něj těším.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  4. Všechny kalendáře vypadají moc hezky. Upřímně, jsem sice kosmetický nadšenec, ale zůstávám věrná čokoládě...:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadají parádně všechny a taky bych je nejradši všechny pokoupila:-D Nad tím Alverde už jsem přemýšlela, ale lákavě vypadá i kalendář od Catrice nebo Yves Rocher, tak uvidím:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Téměř na všechny jsem koukala, osahala si je, ale nakonec jsem si vybrala a objednala Loccitane. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Adventný kalendár rituals je aj na stránke lookfantastic a dá sa kúpiť s 15% zľavou :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A posielaju ho mimo UK? Ja som ho chcela objednat, ale napisali, ze ho neposielaju do mojej krajiny

      Vymazat
    2. No veru, až teraz som to skúsila a to isté aj mne napísalo. Škoda toho

      Vymazat
  8. Já nevím proč, ale mě letos nechávají úplně chladnou :-/ :D Jediný, po kterém toužím, je čajový :D V DMku je máme taky, fakt nádherné, s 24 krabičkami různých druhů čajů :-O Ale cena 699 Kč za čaje je pro mě dost no :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. čajové jsou také fajn a určitě jdou sehnati levněji, 700 Kč za čaj už je fakt dost. Já mám čajový od Sonnentor a vyšel asi na 125 Kč.

      Vymazat
  9. Mě dneska přišel kalendář od Balei. Líbí se mi ale všechny kalendáře, jen se mi za ně nechtělo tolik utrácet.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  10. Waau, letos je fakt z čeho vybírat a mám sto chutí si nějaký ten kalendář také pořídit. Líbí se mi od Body Shopu ale také od Essence, hlavně tedy krabička, která se dá využít.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  12. Já měla loni Clinique, ale kupovala jsem si ho až v lednu ve slevě na e-shopu Marionnaud :D Každopádně dekorativku jsem celou rozdala, ta mě neohromila. A jsem ráda, že jsem ho mohla vyzkoušet, přesvědčilo mě to o tom, že mi tato značka až tak nesedí, nejlepší byl asi krém na oční okolí.
    Letos mám Giorgio Armani, je v něm i Lancome, Biotherm atd., je ale z německého Douglasu. Láká mě ještě Rituals, Nuxe, Clarins, Decleor a Dr. Hauschka, tak snad třeba příští rok :D
    Kriss

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám ke Clinique také trošku rezervovaný vztah. Pár produktů mi vyhovuje, třeba noční maska, rtěnky, ale obecně jejich krémy moc nemusím, jsou přecpané silikonama a už od prvního použití z nich nemám dobrý pocit.

      Vymazat
  13. Všechny kalendáře jsou naprosto boží, asi bych si taky nějaký konečně měla pořídit :)

    OdpovědětVymazat
  14. Každý rok si říkám, že si nějaký kosmetický kalendář už konečně pořídím. Ještě se tak žádný rok nestalo :-D je jich tolik, že nikdy nevím jaký, tak si raději nekupuji žádný :-D uvidíme, jak tomu bude letos.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  15. Ja som mala minuly rok Balea a spokojnost. Rozmyslala som, ze si ho kupim aj tento rok, ale su to v podstate tie iste produkty co minuly rok. Zvazovala som aj Alverde, ale stve ma, ze takmer polovica kalendara su nekineticke voloviny a ampulky so serami 🙈

    OdpovědětVymazat