pátek 9. listopadu 2018

Kosmetická pětka: Rimmel

Pojďme se podrobněji podívat na další kosmetickou značku. Rimmel je pro mě klasika a používám jejich produkty hrozně dlouho. Zmiňovala jsem to již několikrát, ale byla to jedna z mých prvních dekorativek a zvláště v mých prvních vysokoškolských letech to byla téměř jediná značka, od které jsem šminky měla. Dnes už to samozřejmě neplatí, ale mám pro Rimmel doteď slabost a vždy ráda vyhlížím, co mají nového. Stejně tak tam mám nějaké oblíbence. 


Rimmel považuji za skutečně vyvedenou značku dekorativní kosmetiky. Cenově je velmi příznivá, tím spíše, pokud si čekáte na slevy, obsahuje kompletně vše pro líčení a najít se zde dají opravdové poklady. Vyzkoušené mám téměř vše, především dříve jsem to měla v malíčku. Ale jejich sortiment se dost obměňuje, a tak moje předešlé lásky už se dávno neprodávají. Nostalgicky vzpomínám například na jejich "jelly" lesky na rty, ty jsem zbožňovala. Mezi jejich svaté grály patří třeba Stay Matte pudr. Toho já se nakupovala a patřila mu také moje vůbec první recenze na blogu. Byť už jsem ho asi tak čtyři roky neměla. :-) Sedí spíše mladší, mastnější pleti. A moje první opravdová rtěnka? Byla od Rimmelu! Tahle značka je prostě drogerková klasika a nějaký ten kousek od nich určitě doma také najdete. 

5 věcí, které miluji

1. Rtěnky Lasting Finish by Kate - Tohle je naprostá klasika. Chcete-li dobrou rtěnku z drogerie, vaše kroky by měly směřovat ke stojanu Rimmel a této kolekci. V nabídce je spousta barev, vyjdou vás bez slevy tak na 150 Kč, pohodlně se nosí, jsou hezky pigmentované, nerozpíjí se, nevysušují. Tohle je pro mě symbol skvělé rtěnky. 


2. Pudry - O těch už tady byla řeč. Stay Matte je legenda a podle mě není nikdo, kdo by ho aspoň nezkusil. Sama ho tedy už dnes nepoužívám, ale nahradila ho jejich novinka Insta Fix&Matte, která je úžasná. Rimmel a pudry, to patří dohromady a opět, chcete-li dobrý pudr kolem stovky, tohle je skvělá volba. 


3. Konturovací trio - Tohle je docela novinka, myslím, že loňská, ale já jsem si tuto kouzelnou krabičku zamilovala. Na tvářenky a bronzery jsem obecně velmi přísná a v podstatě ty z drogerie nepoužívám. Tohle je výjimka a navíc perfektní cestovní balení, kdy je to malé, skladné a kompletně tím obličej vykonturuji. Sedí mí všechny tři části - bronzer, tvářenka i rozjasňovač. Prodávají ho navíc ve dvou odstínech. 


4. Báze pod oční stíny - Je to jediná báze z drogerie, která mi sedí a stíny mi s ní vydrží celý den. Všechny její ostatní kolegyně z vedlejších regálů pohořely. Sice mám stejně raději MUFE, Too Faced nebo Urban Decay, ale tady se bavíme o úplně jiné ceně. Potřebujete primer pod oční stíny a nechcete utrácet, pak jedině Rimmel. 


5. Laky na nehty 60 Second - Rimmel v průběhu let nabízel mnoho různých lakovací řad, klasické "šedesátky" ale byly vždy nejlepší. A vůbec nevadí, že vám za těch 60 sekund fakt nezaschnou. Nabízí širokou škálu barev, hezky se lakují a dobře drží. V poslední době na laky moc nejsem, a tak doma snad ani jeden z nich nemám, ale byly doby, kdy jsem měla třeba 6-7 kousků. 


5 věcí, které mi nesedí

1. Gel laky - Když už jsme u těch laků, tak tohle se podle mě naprosto nepovedlo. Divně se to lakovalo, schlo sto let a jako bonus vůbec nedrželo. Obecně tyto gelové nadlaky mám ráda, ale od Rimmelu v žádném případě. 


2. Makeupy - Měla jsem snad jen ten "termixový" z úvodní fotky, ale všechny ty chválené  Lasting Finish a všechny další, já si k nim nikdy nenašla cestu. Hlavně kvůli odstínům, které mi u nich nesedí a potom ani ta textura mě nikdy nenadchla. Je to paradox, protože obecně jsou hodně oblíbené, ale ne každému můžou sednout. 


3. Korektory - To samé v bledě modrém, především mně nesedí barevně a ani textury mě nikdy nenalákaly k tomu, abych je používala. 


4. Mono oční stíny - Když už stíny od Rimmel, tak zkuste paletky, ty nejsou úplně marné. Ale mono stíny jsou za prvé nuda, za druhé zabírají moc místa a za třetí jsou fakt blbě pigmentované. Dají se mezi nimi najít výjimky, ale moc nestojí za to je mezi tím vším hledat. 


5. Keep Calm balzámy - Ty už se naštěstí ani neprodávají, ale vypadalo to, chutnalo i fungovalo jako voskovka. Nepříjemné, bez pigmentace, bez hydratace. Dobře, že to poměrně rychle ze sortimentu vyřadili. Jen pozor, v zahraničí je pořád koupíte. 


5 věcí na mém wishlistu

1. Řasenka Super Curler - O řasenkách tady dnes ještě moc řeč nebyla. Já s nimi nemám problém a prozkoušela jsem jich od nich opravdu hodně. Jen jsem nenašla žádnou, která by byla takový superlativ, aby se dostala do top 5, ale ani mě nikdy žádná natolik nenaštvala, abych ji dala do neoblíbenců. Tak uvidíme, kam se zařadí tato poslední novinka, kterou chci určitě vyzkoušet. Tento typ kartáčku je přesně pro mě. 


2. Barevné linky - Nebudu vám lhát, tu zlatou už mám doma. Ale ráda bych vyzkoušela i další odstíny, hlavně ten stříbrný. Dobré barevné linky se v drogerii ještě tak běžně nevidí a tyhle nejsou marné. 


3. Tvářenky - Nové Maxi Blush rozhodně neunikly mé pozornosti a ráda bych je také vyzkoušela. 


4. Provocalips - Tekuté rtěnky žádnou novinkou nejsou a vlastně ani nevím proč, pořád jsem je nevyzkoušela. A to mám podobné provedení od Dermacolu a dalších značek, a tohle se ke mně nikdy nedostalo. Musím to brzy napravit. 


5. Paletky očních stínů - Měla jsem tu malou a nebyla špatná, byť jsem si ji ve finále ve sbírce nenechala. Ale jsem neponaučitelná a tyto krásky mě lákají. 


Rimmel je další značka, která to má u mě kouzelné jednoduché. Je plná nostalgie, spousty oblíbenců i vzpomínek. Mám ji zkrátka ráda a vždy se těším, s čím novým zase přijde.

Co vy a Rimmel? Jaký produkt máte nejraději?

12 komentářů:

  1. Já rozhodně miluji to,co ty, ale patří k tomu tedy i ty makeupy :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na pudru Stay Matte jsem kdysi s líčením začínala, takže taky taková vzpomínková záležitost:-) Jinak od Rimmelu jsou moje srdcovky rtěnky a make-upy.

    OdpovědětVymazat
  3. Rimmel taky patří mezi mé oblíbené značky, sama musím usoudit, že jsem měla snad většinu produktů co tady máš vyobrazené. Hlavně makeup Perfec Match patří mezi můj první makeup, který jsem si pořídila. Teď používám ten Fresher Skin a taky mi přijde super, včetně transparentního pudru, který jsem používala celé léto.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
  4. Oblíbence máme stejné, ale patří k nim i makeup od Rimmelu. Kupují si ho stále dokola a vyhovuje mi. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  5. Rimmel je fajn, sice tolik oblíbený pudr Stay Matte pudr mi nesedí a s make-upy vždy zpočátku bojuji, ale třeba tekutá rtěnka mi vydrží déle jak Dermacol a je mi i příjemnější. Maxi tvářenky a linky mě také lákají.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  6. Pudr mám hodně ráda :) Ale za to jejich makeupy mám neskutečně ráda, už několikáté balení. :) To co máš na první fotce jsem prodala, protože tohle mi moc nevyhovovalo.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám nejradši jejich tvářenka, laky a dřív právě i makeup. Co naopak nemůžu vystát je přesně ten korektor z fotky, to je snad jediná věc, o které bych řekla, že je fakt příšerná :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že na to, jak umí makeupy a mnoha lidem sedí, tak o jejich korektorech jsem nikdy moc dobrého neslyšela.

      Vymazat
  9. Já to mám teda v některých věcech opačně než ty. Lak 60 second mi vůbec nesedl, už od začátku mi přišlo, že pruhoval (byl světle růžový), jako kdyby už bych vyschlý. :/ Tak nevím, zda to byl vadný kus (četla jsem recenze a nikdo neměl stejnou zkušenost jako já), tenhle problém mám ale skoro u všech světlých (bílých a světle růžových) laků. Korektor i makeup Match Perfection mi sedly, ale u korektoru mi vadilo hrozně malé balení, bylo to rychle spotřebováno, u makeupu mi sice sedla textura, ale bohužel odstín moc ne. Ten světlý na mě byl moc růžový.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty laky, jsou odstíny, které mají tendence pruhovat, také jsem takové některé měla, ale je to podle mě dáno vždy tou barvou, ani ne pak značkou.

      Vymazat
  10. Ten pudr od Rimmel taky zbožňuji :-) a laky má taky super.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat