středa 15. března 2017

Makeupy, které mi nesedí

Sice se mi podařilo najít už několik makeupových oblíbenců, ale stejně v této oblasti ráda zkouším novinky a hledám ještě něco o kousek lepšího. Jak už to ale bývá, ne vždy to vyjde a občas narazím na něco, co fakt nestojí za nic. A takové dva hříšníky si dnes pěkně shrneme.


Selfie Make-up budete jistě dobře znát. Je to nejnovější makeupový počin Dermacolu a koluje o něm mnoho recenzí. Hlavně těch negativních. A chválit nebudu ani já.

Makeup má v sobě zároveň bázi a jako celek vám to má udělat přenádhernou pleť, tak že na selfie nebudete potřebovat už žádný filtr. Ha ha :-)


Mám ho v nejsvětlejším odstínu 1 a barevně mi vyhovuje. Tedy ono dost záleží i na tom, jak se to zrovna namíchá. Samotný makeup je možná trochu tmavší, ale zase to obsahuje i bílou bázi. Když se to smíchá tak půl na půl, je to ideál, když vyjede z tuby více báze, tak je to pro změnu zase moc světlé. :-) Docela by mě zajímalo, jak se to bude míchat, až tam toho bude méně. Zatím to leze fakt docela rovnoměrně, ale myslím si, že v nějakém momentě se to zákonitě musí pokazit.



Makeup sám o sobě je dost zvláštní. Má takovou pěnovo pudinkovou konzistenci a špatně se s tím pracuje. Nejde to do pleti pořádně zapracovat. Raději jsem vždy volila prsty, kterými to jde aspoň nějak. Pod štětcem to hrozně ujíždí a šmrdlá se to sem a tam.

Krytí je takové střední a když už se vám to podaří na obličej dostat, ten výsledek není úplně špatný. Pleť je taková matnější, sjednocenější, dejme tomu. Problém ale je, že to vůbec nedrží. Už když si nanášíte tvářenku, tak vám to pod ní opět ujíždí a cestuje. A potom postupem času je to jen a jen horší. Vytváří to mapy, různě se to shlukuje, na nose mizí a tak dále. Za pár hodin to vypadá fakt nepěkně. 

Fakt nevím, komu ten makup doporučit, protože dle recenzí to nesedí snad vůbec nikomu. Na mastnou pleť to není, tam bude vadit ta báze, na suché pleti to bude zvýrazňovat šupinky. A na mojí smíšené to taky nefunguje. Tak vážně nevím, ale za sebe vám ho nemůžu doporučit (PR produkt).


Miracle Match od Max Factor jsem měla vyhlídnutý od té doby, co se loni dostal do našich drogerií. Přála jsem si ho poté od Ježíška a nemohla se dočkat, až ho vyzkouším. Čekala jsem hydratačnější, hutnější, zimní makeup ale tak nějak se to s mými představami minulo.


Makeup mám v odstínu Warm Almond 45, což je nejsvětlejší varianta v našich drogeriích. Sedí mí naprosto perfektně a vtipné je, že voní jako rozemleté mandle. :-)

Konzistenčně je fajn, spíše tekutější, ale pořád se s ním dobře manipuluje. Nejlépe se nanáší štětcem. Vše jde hladce, bez šmouh a podobných neplech.


Byla jsem trochu zklamaná z jeho krytí. Čekala jsem ho více hutnější, ale on pleť jen tak decentně sjednotí, kryje tak lehce středně. Pleť je po něm ale jinak fakt krásná. Taková svěží, jednotná, líbí se mi to. 

Problém nastává až u výdrže. Stačí čtyři pět hodinek a makeup z mastnějších míst prostě zmizí. Už kolem oběda nemám na nose či na čele vůbec nic. Zato na tvářích se to tak divně shlukuje a dělá mapy. Jednoduše to na mém obličeji nedrží. :-(

Je mi to docela líto, protože i když nekryje tak, jak bych od makeupu tohoto ražení čekala, tak se mi jinak líbí. Dobře se nanáší i udělá hezký efekt. Ale očividně by ho více ocenila asi sušší pleť. Já jsem pod něj zkoušela dát různé krémy, ale výsledek byl vždy obdobný. Ani přes zimní měsíce, kdy je má pleť nejsušší, prostě nedržel.

Nechci tvrdit, že je to vyloženě špatný makeup. To rozhodně není. Jen se nesetkal ani s mým očekáváním ani s mým typem pleti. Škoda. 


Takže mi nezbývá nic jiného, než bádat dál a vyzkoušet zase jiné makeupy. Třeba už budu mít štěstí.

Jaký makeup aktuálně nejčastěji používáte vy? Ať nasbírám nějaké tipy...

9 komentářů:

  1. S tím Selfie make-upem mám úplně stejný problém, kupovala jsem si ho hned v době, kdy přišel na trh a je to opravdu přešlap.
    Jinak, já teď nejčastěji používám make-up od Catrice HD liquid coverage, sedí mi úplně perfektně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O makeupu Catrice jsem teď slyšela z více stran, taky mě láká k vyzkoušení.

      Vymazat
  2. Kámoška má ten od Dermacolu a ta si ho kupuje stále, už má druhé balení a prý jí naprosto sedí. :) Já miluji makeupy od Rimmel :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ten Miracle Match som síce ešte neskúšala, ale ja som objavila výborný Max Factor makeup Facefinity, ktorý je úplne skvelý dokonca aj na moju mastnú pleť :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na ten selfie makeup jsem se už dlouho chystala. Chtěla jsem ho vyzkoušet, ale když je takový, tak si asi nechám zajít chuť.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Ten selfie má dost divný odstín :), sama jsem ho nezkoušela, ale popravdě mě ani moc nelákal :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám pleť suchou a za sebe můžu selfie makeup od Dermacolu doporučit všema deseti :) Já jsem do něj zamilovaná, takže možná slyším první pozitivní ohlas, ale fakt je pro mě skvělej. Já jako bledule potřebuju světlý odstín a 1 je úplně parádní. Navíc pleť mi nádherně vyhladí a vypadá prostě skvěle. Já už jsem si koupila i další balení :) Líbilo by se mi, když bych viděla makeupy na tváři před a po :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda, možná pro suchou pleť, které sedí i ta báze samotná, to má nějaký smysl. A je dobře, že se najde někdo, komu sedne. :-) U makeupů ty fotky na obličeji dělám jen někdy. Tady to moc nemá cenu, protože to, jak to vypadá po nanešení, potom neodpovídá tomu, co se s tím stane za pár hodin.

      Vymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat