pondělí 27. května 2019

Testování produktů Physicians Formula

Před nedávnem k nám doputovala značka Physicians Formula. Jejich stojany najdete ve vybraných lékárnách Dr. Max. Neváhala jsem ani chvíli a pár kousků si samozřejmě pořídila, abych se této značce podívala více na zoubek. 


To, že si vezmu ikonický bronzer, bylo jasné. Jen bylo potřeba vyčíhat dobu, kdy bude naskladněný, protože je v jednom kuse vyprodaný. Poté jsem se rozhlížela ve stojanu dále a nakonec jsem sáhla po cushion makeupu a ještě i tekuté rtěnce/lesku. 




Když se řekne Physicians Formula, všem se vybaví Butter Bronzer. Americké youtuberky jej vychvalují do nebes již léta. 

Obal je takový bláznivý a dost široký. Uvnitř je totiž schovaný ještě nepoužitelný štěteček. Vůně je taktéž legendární. Velmi výrazná, chemicky piňakoládová. Upřimně, asi mě to úplně nebaví. 

Barevně je to kámen úrazu. Všichni jsme brali svorně ten nejsvětlejší. Na sobě má napsané light. Jenže on chytá dost do oranžova. Já mám teplý podtón pleti, ale tohle je na mě až moc. Stejně dopadla velká část českých blogerek a můžete si přečíst mnoho zklamaných recenzí. Mám takový pocit, že to na naši středoevropskou pleť nějak nefunguje.

Sama jsem z něj také rozpačitá. Nesedí mi barevně, špatně se blendí, během dne moc nedrží. Je to celé spíše průměrné a já mám doma kupu skvělých a lepších bronzerů. Tenhle půjde z domu, protože bych ho stejně nepoužívala. Cena něco lehce přes 400 Kč. 





Cushion makeupy se u nás ve finále zase tolik nechytily a moc značek je nemá. A přitom je to škoda, jsou docela fajn, hlavně na léto. Tato roztomilá modrá krabička mě nalákala hlavně tím, že makeup má SPF 50. To je v našich zeměpisných šířkách docela rarita v makeupu a přitom pro mě je to ideál.

Balení je klasika, tak jak mají všechny cusihon makeupy. Nanést to jde jak přiloženou houbičkou, tak klidně štětcem.

Svými vlastnostmi i finišem je to jasný letní makeup. Hezky se nanáší, je lehoučky a vypadá velmi přirozeně. Krytí je nižší. Celkový finiš se nedá popsat jinak, než "dewy", zkrátka svěží. Nejde úplně do matna, přece jen ta výše SPF se na tom podepisuje. Ale přijde mi, že na léto je to pro pleť hrozně přirozené a opravdu to působí hezky. Zároveň to dobře zvládá vyšší teploty (byť ty pravé zkoušky jej snad ještě čekají) a nikam se nerozpíjí, nedělá mapy ani jiné neplechy. Jen během dne tak nenápadně rovnoměrně mizí. 

Má své limity a není pro každého, ale pro mě splnil očekávání a jakmile vystoupají teploty ke třicítkám, tohle bude můj věrný společník. Cena je vyšší a sahala až k pětistovce. 




Nakonec rtěnku nebo balzám The Healthy Lip, oni si sami nejsou jistí tím, jak to nazývat. Svými vlastnostmi se to blíží spíše tekuté rtěnce, ale nezasychá úplně do matna. Vybrala jsem si jak jinak, než červený odstín, jen s letním teplým podtónem. Jmenuje se Tu-Lip Treatment. 

Rtěnka hezky sladce voní, chytá rovnoměrně, je dobře pigmentovaná. Na rtech zaschne, ale ne stoprocentně. To jí dodává příjemný a nositelný finiš. Není zbytečně suchá, ani nezalézá do vrásek. Výdrž je fajn a jde ruku v ruce s tou texturou. Úplně stoprocentně jako běžná tekutá rtěnka nedrží, ale zároveň je použitelná, a to i v tomto výrazném odstínu. Sama od sebe se nerozpíjí ani nikam nemizí. Po jídle rovnoměrně bledne a po větším hodování je lepší ji opravit. Nestane se vám ale, že byste ji našli až na bradě. :-) Za mě skvělý kompromis mezí výdrží a komfortem. A kdybych doma neměla tuny jiných věcí na rty, klidně si koupím další. Mají moc hezký výběr odstínů. Cena lehce přes 200 Kč a rozhodně dnes nejlepší produkt. 

Zde ještě všechny tři produkty přímo v akci. 



Úplně nevím, co si o Physicins Formula myslet. To zklamání kolem Butter Bronzer je u nás obrovské a opravdu napříč snad všemi. Jsem ráda, že se mi podařilo najít ve stojanu jiné zajímavé a pro mě funkční produkty. Budu je v nadcházejícím letním období nosit opravdu často. 

Co vy a Physicians Formula? Už jste stihli něco nakoupit a vyzkoušet?

5 komentářů:

  1. Zatím jsem se nedostala ani na obhlídku produktů, ale určitě to v plánu je. Zrovna butter bronzer byl horký kandidát na to, co si koupím, ale asi z toho sejde a raději spíš půjdu do té rtěnky, pokud se mi zalíbí nějaký odstín, plus uvidím ještě, co mně zaujme naživo:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem vzala Butter Bronzer a mám s ním úplně stejné problémy jako ty. I ta vychvalovaná vůně mi docela vadí :D Makeupy jsou na mě bohužel tmavé, samozřejmě, ale lákají mě tvářenky a rozjasňovač.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  4. Máš úplně super blogísek. Působíš jenom tady na blogspotu nebo i na blogu? Fakt se mi to líbí. Máš styl a si originální. A ta kosmetika? Nejsi náhodou odbornice? :D Fakt se vyznáš. Kde nakupuješ? Já využívám slev na kuponozdroj.cz Slyšela si o tom už? Že ne? Tak to musíš kuponozdroj navštívit. Získáš super slevy.

    OdpovědětVymazat
  5. Byl jsem bez herpetické choroby pomocí bylinné medicíny Dr. Sacre, která ji vyléčila, šel jsem na lékařský test, doktor mi potvrdil, že jsem bez herpetické choroby, funguje to jako kouzlo a bylinná medicína je nejlepší, tady je číslo Dr. Sacre WhatsApp +2349076034359 nebo e-mailová adresa doctorsacrehealing@gmail.com,
    Kontaktujte ho, pokud máte jakýkoli problém nebo chorobu, kterou potřebujete, je kontaktovat ho, pomůže vám vyléčit tuto dlouhodobou nemoc ve vašem systému pomocí bylinného léčiva

    Mary

    OdpovědětVymazat