pátek 15. února 2019

Kosmetická pětka: Essence

Jako další ze značek jsem si do kosmetické pětky vybrala Essence. Tady to bude trošku oříšek. Ne že bych jejich produkty neměla vyzkoušené, to si naopak myslím, že za ta léta opravdu poctivě. Jenže Essence se vyznačuje svými pravidelnými updaty a neustálými změnami v jejich stojanech, a tak se oblíbenci i neoblíbenci hledají těžko, protože dost pravděpodobně už v jejich sortimentu nejsou. Pokusím se z toho ale udělat nějaký kompromis, abych vám neukazovala jen nějaké relikvie.



Značku Essence mám ráda nebo spíše používala jsem ji hlavně dřív. Tím jak člověk neustále něco zkouší, jeho preference na kvalitu dekorativní kosmetiky se zvětšují a ve stojanu Essence ji ne vždy najde. Obecně je to značka spíše pro mladší ročníky, takový ten první makeup. Vymýšlejí pořád nějaké trendové edice, je to barevné, zábavné, levné a kvalitou vlastně docela fajn. Tedy u nich je to jako na houpačce. Mají pár fakt skvělých produktů, které i já ráda používám, pak je tam tak porůznu průměr pro méně náročné a pak také propadáky. Je to kolikrát až škoda, protože když chce, tak Essence umí. A možná i proto mě stále po očku baví jejich novinky sledovat. Protože nikdy nevíte, jestli se tam neschovává nějaká pecka. 

5 věcí, které miluji

1. Base and Top Coat - Moje milované duo, které změnilo lakovací rutinu. Díky těmto lahvičkám vydrží každá manikúra týden, a je úplně jedno, jaký lak dáte mezi ně. Bohužel tedy aktuálně končí. Nakoupila jsem si ještě na chvíli zásoby a pak uvidíme, jestli se jim ty nové vyrovnají. 


2. Krémy na ruce - Těžko se určuje jeden, protože oni mají milion limitek a edicí, ale obecně se dá říct, že většina z nich jsou velmi dobré, výživné, voňavé a jako bonus v roztomilých obalech. Kupuji si je ráda. 


3. Rtěnky Colour Up Shine - Rtěnky obecně mají povedené a měla jsem za ta léta několik fajn verzí. Z té aktuální nabídky mám nejraději tyto rtěnko balzámky. Moc nekryjí, ale je to přesně ta věc do kabelky, kterou můžete použít stokrát za den i bez zrcátka. Na rtech je to jako bonus moc příjemné.


4. Cushion Eyliner - Netradiční, ale povedený produkt. Linky jsou napuštěné v polštářku, ale jinak jsou tekuté a musíte použít vlastní štětec. Nanáší se hezky a hlavně když zaschnou, nic s nimi nehne. Perfektní. 


5. Tvářenky - Na to, že v drogerii obecně moc dobrých tvářenek neseženete, tak Essence se opravdu snaží a najdete u nich hned několik povedených kousků, a to jak ve stálé kolekci, tak v limitkách. Prostě když chcete dobrou a levnou tvářenku, Essence je dobrá volba.


5 věcí, které mi nesedí

1. Řasenky - Vyzkoušela jsem jich hodně, efekty se různily, některé fajn, jiné méně. Ale jedno měly společné, vyschly hrozně rychle. Třeba i za dva týdny, do měsíce nejpozději. 


2. Oční stíny - Tak o tomhle by se daly psát slohy. Co jednotlivé stíny, to jiná kvalita. A ano, měla jsem i pár dobrých stínů od Essence. Ale vzhledem k vyzkoušenému množství opravdu tak 5 %. Zbytek je suchý, drolí se, není pigmentovaný, nejde nanést a tak dále. Prostě stíny z drogerie jsou celkově problém a Essence to většinou moc nevylepšuje.


3. Korektory - Taky nepamatuji žádný dobrý a tohle divné duo se tomu nevymykalo. Vyhnout se tomu obloukem.


4. Parfémy - Vůbec ne. Možná tak pro desetiletou neteř. Velmi špatné, sladko alkoholové, bez nápadu, bez výdrže. 



5. Automatické tužky na oči - Asi opět ne všechny, ale třeba konkrétně tahle vydržela asi na tři použití. Měkká, bez pigmentace, láme se, nejde to nanést. 



5 věcí na mém wishlistu

1. Melted Chrome stíny - Každý o nich mluví a já je stále nevyzkoušela. Mně se moc nelíbí ten výběr barev, ale snad nějakou tu hnědou bych koupit měla, když o tom všichni tak básní.



2. Laky na nehty Shine Last Go - Novinka, která každou chvíli vtrhne do našich drogerií. Jsem opravdu zvědavá jaké budou, protože laky Essence byly vždy dobré, jen tedy s každý dalším update to slábne. Tak uvidíme. 



3. Base and Top Coat - Tak tady jsou nováčci. Všichni se modleme, ať jsou stejně dobří jako jejich předchůdci.



4. Lesky na rty - Mezi novinkami se objevilo i pár produktů na rty. Nejvíce mě lákají tyto lesky. 


5. Paletky stínů - Moje klasika, kterou v této rubrice dělám často. Výše něco pohaním a poté si to dám zpátky na wishlist. Vůbec nevadí, že stíny Essence nemám ráda. Novinkové paletky vypadají skvostně a já je chci minimálně vyzkoušet. 


Já se vždycky nechám svést. Essence je zkrátka hravá značka. Ano, ta kvalita je většinou nižší a cílí na mladší ročníky. Ale stejně si tu a tam dokáže získat i mě. A za těch pár korun to zkoušení ani tolik nebolí.

Jaký vztah k Essence máte vy? Už jste z toho vyrostli nebo vás také tu a tam naláká?

16 komentářů:

  1. Já tuto značku moc nepoužívám, ale zaujaly mě krémíky na ruce a paletky. Ani jsem nevěděla, že má značka tak hezké kousky :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  2. Nové laky chci taky vyzkoušet, doufám, že budou stejně dobré. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  3. neviem ja som asi jedina na svete komu nesedi ten top coat v striebornej flasticke. lak sa mi supal este skor ako bez. je pravda ze sbase coatom som neskusala, ale pride mi to zbytocne, cim viac vrstiev tym sa lak skor zosupe. takze s base coatom sa nikdy neotazujem, jeho funkcia mmi pride cisto marketingova. ale budem vdacna za nazor
    alica
    alica

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem to tak taky dlouho měla, ale opakovaně jsem si ověřila, že na bázi to prostě lépe drží. plus i lépe odlakovává, pokud má člověk tmavou barvu. takže na ně nedám dopustit, určitě doporučuji používat.

      Vymazat
    2. dakujem Stannah. tak tomu teda dam sancu
      alica

      Vymazat
  4. Ahoj,
    já mám moc ráda jejich laky na nehty a transparentní pudr. Momentálně mám asi měsíc jednu jejich řasenku, fialovou Lash Princess, a jsem s ní spokojená. Uvidíme, jakou bude mít výdrž.
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Z Essence jen tak nevyrostu, pořád se najde něco, co musím vyzkoušet, obzvlášť když jsou updaty nebo různé limitky. Z těch novějších produktů jsou za mně skvělé oční stíny Melted Chrome a moc ráda mám i jejich rtěnky Colour Boost.

    OdpovědětVymazat
  6. Já miluji rtěnky a tvářenky, ty mi přijdou fakt super, hlavně z růtných limitek.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  7. U nás už jsou ty nové laky v prodeji. Výdrž je slabší, ale to bude asi tím, že jsem na něj nedala ten gelový top coat. On fakt končí? Měla jsem tu dvojici nejraději. Musím si je taky koupit do zásoby.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  8. Z Miss Sporty jsem už vyrostla, ale z Essence stále ještě ne. :) Mám ráda jejich rtěnky na takové lehké přetření během dne, navíc působí i jako balzám, ale jejich efekt se mi líbí víc než efekt barevných balzámů. Taky mám ráda jejich tvářenku a toaletní vodu. Naopak mě kdysi z jejich monostínů štípaly oči, taky ty stíny hrozně prášily. Měla jsem od nich jeden tekutý korektor a byl dost lehký a skoro nekryl, spíš takový na projasnění. Teď mám ten nový tekutý matný a zdá se mi celkem dobrý, výdrž zatím nemůžu posoudit. Řasenky od nich jsem vyzkoušela a sice mi rychle nevysychaly, ale většinou mi opadávaly během dne, takže nic moc. Jejich makeupy bych ráda zkusila, ale jsou na mě všechny hrozně tmavé. Diana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže když to shrnu
      rtěnky, tvářenky, lesky na rty, toaletní vody - ANO
      řasenky, oční stíny - NE
      korektory asi jak které
      laky jsem zkoušela ty barevné z řady Gel Nails a skoro vůbec mi nedržely
      Diana

      Vymazat
  9. Essence mě už nějakou dobu neláká.. A čím více vidím produktů od téhle značky tím jsem více přesvědčená, že na mě působí nekvalitně, obal je laciný..

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  10. Melted Chrome stíny jsou perfektní! Určitě aspoň jeden zkus :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ, určitě musím, když je všichni tak chválí :-)

      Vymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat