pondělí 10. prosince 2018

Pleťové masky Yves Rocher

Yves Rocher nedávno přišel na trh s triem malých roztomilých masek. Tedy ve skutečnosti jsou čtyři, ale na český trh se dostala čisticí maska, hydratační maska a peeling. Mě hned nadchly, protože co je v miniatuře, to musím mít. Přijde mi to jako fajn věci i tak na vyzkoušení nebo pro někoho, kdy ty produkty nepoužívá tak často. Každá z tubiček má 30 ml a vyjde vás na 99 Kč. Oficiálně by měly vydržet na pět použití. To mi ale přijde přehnané. Asi jako když většina pytlíčků hlásá, že je jednorázových a vy z toho uděláte dvě až tři dávky. Tak i tady bych to odhadla klidně i na deset použití, u toho peelingu asi méně. 


Nemohla jsem jinak, než vzít na zkoušku všechny tři. Dle oficiálních popisků je máte na "multimasking" a na každou část obličeje si dát jinou masku. Já osobně tohle příliš neuznávám a přijde mi to spíše jako marketingová než užitečná věc. Ano, nos mám mastnější než líčka, ale stejně jako potřebuji hydratovat mastná místa, potřebuji vyčistit i ta sušší. Můj osobní "multimasking" tak vypadá tak, že si jeden den dám na celý obličej peeling, druhý den čisticí masku a třetí den tu hydratační. Ale rozhodně kombinujte vždy dle potřeby vaší pleti. 


Konzistenčně je nejzábavnější peeling. Je to perleťový krém s drobnými zrníčky. Čisticí maska je klasická jílová a hydratační je takový lehký gelíček. 



Meruňkový peeling mě baví ze všech nejvíce. Obsahuje drobná zrníčka, ale přijdou mi k pleti šetrná, nejsou ostrá, spíše naopak taková "zakulacená". Hezky se aplikuje, pleť šetrně zbaví šupinek a odumřelých buněk a po smytí není vysušená ani jinak podrážděná. Jako, není to nejlepší peeling na světě, ale je to příjemné cestovní balení nebo pro někoho, kdo jej nepoužívá tak často a nepotřebuje větší lahvičky. Osobně jsem si ho oblíbila a klidně si ho v budoucnu koupím znovu. A ještě, voní příjemně decentně po meruňkách. 


Jílová maska je taková klasika, tak jak od tohoto produktu očekáváte. Já osobně jílové masky považuji za ty nejlepší varianty pro čištění pleti, takže mi sedí i tato. Konzistenčně i vůní mi dost připomíná jejich slavnou masku z Pure System řady. Kterou bohužel už nevyrábějí. Řekla bych, že ten základ mají i stejný, jen ta Pure System byla tedy lepší. To je vždy škoda, když zruší tak skvělý produkt a novinkou jej nedokáží plně nahradit. 

Jinak na pleti je fajn, hezky se nanese, zasychá jen decentně, úplně "kamennou" masku na obličeji neudělá. Po pěti minutách se sundává a vše tak nějak dle očekávání. Pleť je hezky čistá, matná, ne příliš vysušená. Není to špatné. Jen bych vám asi dokázala vyjmenovat hned několik lepších jílových masek. Namátkou třeba Loreal nebo Earth Kiss. Takže znovu do něj asi nepůjdu. 


Hydratační maska je takové malé peklíčko. Vůbec mi nesedí a trochu je podezírám, že je v tom nalité to samé, jako v jiné jejich hydratační masce, kterou jsem kdysi měla.Voní to i chová se úplně stejně. Konzistenčně je to takový lehký lepivý gelík. Máte to nechat pár minut působit a poté otřít kapesníčkem a zbytek na pleti nechat. Přiznám se vám, to se nedá. Když jsem to nechala o něco déle, třeba půl hodiny, tak mi přišlo, že mě pleť dokonce pálí. A když to setřete jen kapesníkem, zůstane vám neskutečně nepříjemně ulepený obličej. S tím se nedá fungovat. Vždy to musím sundat ještě vodou. Tím se ale zase sníží ten výsledek a ono to vesměs moc nehydratuje. Možná tak lehce osvěží. 

Nakonec to používám tak, že to nanesu, nechám max. pět minut působit, ve sprše smyju a je to. Takhle to vypotřebuji, ale znovu si určitě nekoupím a vám taky nedoporučím. 


Přiznám se vám, měla jsem od těchto veselých tubiček větší očekávání. Já mám pečující produkty Yves Rocher ráda, ale bohužel ne všechno se jim povede na sto procent. Špatný není ten peeling, jílová maska je průměrná a hydratační nanic. Ještěže mám teď maskovací období a doma kupu dalších značek a lahviček k dalšímu testování. 


Stihli jste některou tuto novinku od Yves Rocher vyzkoušet?

10 komentářů:

  1. Taky dávám vždy na celý obličej jednu masku a typ volím podle toho, co pleť zrovna potřebuje. Na tyhle masky jsem se dívala, ale masek mám doma zásobu, takže nepotřebuji.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj,
    zatím jsem spotřebovala jen ten peeling, který se mi moc líbil. Naopak se dost bojím té hydratační masky, protože mi ta jejich předchozí velká taky nevyhovovala. Tak uvidíme...
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. No vyborne. Dnes som si kupila tu cistiacu 🙈 Po tejto recenzii som trochu rozpacita. Vyskusam a uvidim. Snad sa to bude dat. Mna na tom odradzala ta vysoka cena za take pidi balenie. Ale chcela som darcek k nakupu, tak som si kupila tuto masku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba budeš spokojená, ona opravdu není špatná, jen prostě průměrná. ta konkurence v této oblasti je veliká.

      Vymazat
  4. V Yves Rocher jsem teď endávno byla poprvé v životě, ozkoušet chrpový oční odličovač. vcelku mě láká vyzkoušet toho víc, líbí se mi i jejich slevy, dárky k nákupům apod. A protože pořád hledám peeling na obličej, co by mi vyhovoval, asi zkusím ten meruňkový, vypadá přesně jako něco, co by mi mohlo vyhovovat :)

    OdpovědětVymazat
  5. Peeling a jílovou mám a jsem nadmíru spokojená. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  6. Zrovna v den, kdy vyšel tento článek, jsem si říkala, že jedna hydratační rtěnka Yves Rocher mi vydržela až do úplného spotřebování, to se mi u jiné nestalo. :) Jejich masky mě nelákají, nelíbí se mi, že pevné ceny mají dost vysoké, mají to vymyšlené tak, že člověk musí buď čekat na slevy nebo kupovat víc věcí. Jsem ale zvědavá na tvůj zázrak na černé tečky, o kterém jsi psala :) Diana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten jejich slevový systém je na první pohled komplikovaný, ale když se ho pak člověk naučí využívat,většina těch produktů je za hubičku a ještě k tomu má člověk kupu dárků k nákupu. nejlepší je být členem toho jejich programu a každý měsíc si můžeš vzít 1-2 věci s 40% procentní slevou, někdy i 50%. ve finále ty produkty opravdu tak drahé nejsou.

      Vymazat
  7. Pleťové masky od Yves Rocher jsem ještě nikdy nezkoušela. Tuhle značku ale miluji, co se sprchových gelů a peelingů týče :-) Ani jsem tuhle novinku nezaregistrovala. Bez tvé recenze bych ani netušila, že něco takového Yves Rocher vymyslel :-)
    Souhlasím s tebou, že tubičky vypadají lákavě, až spíše vesele :-) jsou takové rozkošné. Ale celkově mě ani jeden druh masky neláká natolik, že bych ho potřebovala zkusit.

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat