středa 12. prosince 2018

Pleťová péče La Chévre

V zimě je ta péče o pleť přece jen náročnější. Ne že by sluníčko a hromady SPF také nedávaly zabrat, ale jak přijdou mrazy, přijde mi, že pleť potřebuje skutečně extra péči. A jelikož neustále něco zkouším a pokouším, byla jsem ráda, že jsem mohla sáhnout po české značce Capri, která pod sebou schraňuje kosmetiku La Chévre a Le Chaton. Obě tyto řady obsahují vysoký podíl z kozího mléka další příjemné ingredience.


Značku Capri znám od dob Ladyboxu, kde se nějaké vzorky několikrát objevily. Jinak se o ní moc nemluví. Sehnat jde totiž především v beauty salonech, ale samozřejmě i snadno na eshopu. Napříkald na www.kosmetikacapri.cz. Zkoušela jsem trojici produktů La Chévre - tonikum, pleťový krém a oční krém. A na Instagramu (stannah.navlastnikuzi) můžete najít ještě i recenzi na oční krém Le Chaton. 



Začneme rovnou tím nejlepším, protože jestli od této značky stojí něco za pozornost, tak ten Ájurvédský pleťový krém. Oficiálně je určený spíše na straší (35+) a citlivou pleť. Nemám ani jedno, ale právě kvůli zimnímu období jsem si říkala, že by to nebylo vůbec špatné. 

Krém má příjemnou našlehanou konzistenci. Při prvním dotyku se může zdát, že je moc hutný, ale naprosto úžasně se rozetře a splyne s pletí. Vůně je taková zvláštní a dost typická napříč řadou. Jako, vyloženě "kozina" to není, ale trošku takový štiplavý závan tam je. Tady konkrétně je to smícháno ještě s těmi ájurvédskými navoněnými bylinami. Ale není to nic hrozného a dá se na to zvyknout. Teď už mi to ani nepřijde a naopak si používání krému užívám.

Pleť je po něm úžasně hebká, hydratovaná, ale zároveň ne zatížená. Paradoxně mi dokonce více sedí ráno pod makeup, ale používám jej i večer. Z dlouhodobějšího hlediska mi pleť přijde taková vyrovnanější, spokojená a zkrátka cítím, že krém jí prospívá a jsem z něj příjemně překvapená. Je dražší, ale rozhodně stojí za to. Jako bonus super balení s pumpičkou. 



Stejně fajn balení má i oční krém. Je to příjemná změna oproti třeba kelímkům, hezky se to dávkuje. Konzistenčně je to řidší krém, vůně dost neutrální, jen ta "kozina" tam v dálce letmo je. Pěkně se roztírá, jen doporučuji nanášet opatrně, když se opravdu hodně přiblíží k očím, umí to chvíli pálit. Není to nic hrozného a oči citlivé mám, ale zmínit to musím. 

Krém se dobře vstřebá, na noc je super, používám ho sice i ráno, ale občas na něm umí zšupinkovatět korektor. Hydratace je v pořádku. Já jsem na oční okolí citlivá a vybíravá a tohle není zlé, ale postrádá to nějaký superlativ. Je to zkrátka fajn průměrný krém, ale upřimně, asi není moc pravděpodobné, že bych se k němu někdy vracela. 

vlevo pleťový krém, vpravo oční krém

Posledním kouskem je tonikum. Ty já mám moc ráda a pořád hledám nějaká nová. Vstupní podmínkou nicméně je, aby bylo bez alkoholu. Což tohle splňuje, tak jsem se dala směle do testování. 



Tady musím zmínit balení, které se mi nelíbí. Rozprašovač je obecně dobrá věc a pokud si s ním chcete dopřát jen letmou spršku na konci pečující rutiny, proč ne. Pokud to však chcete používat běžně na tamponek, je to trochu nepraktické a ve finále je rychlejší to odšroubovat. A obecně je ta lahvička taková "nudná". Co si budeme povídat, prostě chceme, aby ta polička v koupelně byla plná hezkých věcí a to tohle tonikum není. Jasně, obsah je důležitější, ale kosmetický trh toho nabízí tolik, že tam musí hrát roli každý detail. 

Tonikum samo o sobě je jinak zcela standardní. Voní dost neutrálně, pleť nedráždí, nevysušuje, dá se používat i přes oči, svoji práci odvede. Stěžovat si nemůžu vůbec na nic (kromě toho balení). Jen to mezi nám prostě nejiskří a také si ho pravděpodobně znovu nepořídím. 


Jsem ráda, že jsem mohla značku trochu prozkoušet. Máme tady krásné české značky, tak je fajn je občas prozkoumat. A jsem ráda, že jsem narazila na ten ájruvédský krém. Ten mi hodně sedl a kdo ví, třeba se k němu někdy vrátím. Tonikum a oční krém jsou za mě spíše průměrné. 

*Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji zastoupení značky a eshopu www.kosmetikacapri.cz

Znáte kosmetiku Capri? Máte něco vyzkoušeno?

7 komentářů:

  1. Značku neznám, abych pravdu řekla, tak produkty z kozího mléka pro mně nejsou nějakým způsobem lákavé..Ale vím, že je celkem oblíbená kozí řada od Ziaji, i moje mamka si ji chválí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co vím, tak Ziaja v sobě reálně kozí mléko nemá, je tam místo toho chemická sloučenina svými vlastnostmi kozímu mléku podobná. :-D ale ty produkty jsou fajn, sama je mám rada. V La Chévre už by ale poté mělo být přímo kozí mléko.

      Vymazat
  2. Také si pamatuji z Ladyboxu, měla jsem masku a byla skvělá. Docela mě láká zas něco vyzkoušet. Zaujal mě pleťový krém, ty zkouším ráda :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky si jejich medovou masku pamatuji z Ladyboxu a byla super, přiznám se, že mi ta "kozí" vůně přišla spíš fajn.

    OdpovědětVymazat
  4. Vůbec značku neznám. Nelíbí se mi vzhledově :-( nevím proč, ale asi pouze můj pocit, ale působí na mě nekvalitním, laciným dojmem.

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je to, co píšu u toho tonika. Ten obsah je fajn, ale sama se těším, až ho spotřebuji a nahradím ho "hezčí" lahvičkou. Je to škoda, ale prezentace je taky hodně důležitá.

      Vymazat
  5. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat