pátek 8. června 2018

Svíčková statistika (březen - květen)

Před létem je potřeba pořádně uklidit ve svíčkách. I když tentokrát se mi to tedy lehce vymklo z rukou a pálit budu celé léto. A dost možná i to příští. :-) Přitom to vypadalo docela nevinně, v březnu a dubnu jsem se snažila snížit mé zásoby, nic nekupovat a dařilo se mi. V květnu jsem si chtěla pořídit pár letních drobností a jak to dopadlo, vidíte níže. 


Základem je nákup na Jasmínce, bez toho to nejde. Svíček jsem moc kupovat nechtěla, aspoň ty se snažím doma minimalizovat. Neodolala jsem jen menší verzi od Village Candle a byla to trefa do černého. Voní úžasně po kokosu a ananasu. Ideální letní vůně. 


Poté jsem brala votivky od Root, jsou jediné, které jdou pálit jen tak a přitom je cítíte. A miniatura Village Candle byla jako dárek k nákupu. 


Přibyly mi i votivky od Yankee Candle. Tam už to nebylo tak dobrovolné, ale konkréntě tyto vůně k nám dorazily jen v tomhle provedení a já je chtěla vyzkoušet. Nicméně je napůlím a vypálím v aroma lampě jako vosk. Jinak fakt nejsou cítit. 


Ještě jsem k tomu musela přibrat letošní letní novinky, které jsou podle mě moc povedené a dva moje oblíbené vosky, které byly zrovna v akci. 


Aby toho nebylo málo, po dlouhé době jsem se rozhodla vyzkoušet pár USA vůní a objednávala přes jednu stránku na Facebooku. Takhle to dopadlo 


Když už jsem měla všude nakoupeno, tak se mi ozvala kamarádka, že ruší sbírku, jestli něco nechci. No, a já jsem chtěla...:-)


Úplný závěr, dva letní vosky od Heart and Home. Ty mám moc ráda, takže jsem také neodolala. 


Můžeme jít na vypálené produkty. Snažím se teď co nejvíc stáhnout svíčky. Vosky jsou přece jen skladnější :-) I když teď bych potřebovala trochu pohnout i s nimi. 


My Serenity je jedna z mých top vůní od Yankee Candle. Voní přesně tak, jak napovídá etiketa, je úžasně uklidňující. O něco hezčí je ale ve vosku. Pak jsem ještě dopalovala mátovou Kringle Candle z loňska. Také moc hezká věrná vůně, na léto příjemně osvěžující. 


Značka Root mě v poslední době docela baví. Jejich votivky jsou fajn a příjemná byla i tato svíčka. Jen v poměru k hodinám hoření není úplně nejlevnější. A pak jedna zapomenutá svíčka z Ikea. Znáte je, voní, ale jen nezapálené :-) 


Heart and Home vosky mám také ráda. Jsou skoro stejně intenzivní a věrné jako Yankee. A taky tedy stojí stejně. :-) Jejich svíčky špatně hoří, ale vosky rozhodně doporučuji. 


Nějak se nám ty značky dneska opakují. Takže znovu, votivky Root jsou super, Village Candle se musí vypálít v aromce, jinak nevoní. 


Závěrem ještě hromádka vosků Yankee Candle. Nějak vám mám pocit, že jim ty novinky už tolik nejdou a člověk stejně miluje pár těch starších vůní. A modlí se, aby mu je nezrušili. Za mě třeba skvělá A child wish, která už z prodeje vyřazená je, ale čas od času jde sehnat ještě vosk. A když už z nic, tak z letošních mě baví Sweet Nothings, ale asi víc tím názvem a etiketou, než vůní samotnou. Ta je tak neutrálně sladká, prostě jak nadpis hlásá.

Tak, a já jdu pálit, abych ty zásoby zase stáhla. A kupuji nejdřív vánoční vůně na podzim. Takže si i od statistiky dáme chvíli pauzu, minimálně do konce prázdnin.

Co vy a letní pálení? Máte doma něco nebo vyčkáváte až na zimní sezónu?

7 komentářů:

  1. Parádní zásobička:-) Zásob mám taky hodně, navíc jsem je ještě vydatně doplňovala novinkami z letní kolekce a zhřešila jsem svíčkou a dvěma votivkami Village Candle..ale přes léto pálím jen minimálně, vidím to tak, že zásoby začnu více využívat až s příchodem podzimu:-)

    OdpovědětVymazat
  2. My serenity a Flowers in the sun su moje oblubene :-) Mne My serenity pripomina wellness, ze ides do sauny alebo na masaz a ta vona mi to evokuje.

    OdpovědětVymazat
  3. Great post...
    Have a nice day.
    Dilek ...

    OdpovědětVymazat
  4. Slušná zásoba nových vůní :D Já naposled objednávala YC při vánočních výprodejích a jinak svíčkám odolávám. Snažím se teď vypálit votivky, ty moc nemusím a zabírají mi místo. Zaujala mě značka Root, určitě bych ráda časem zkusila.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  5. Já moc v létě nepálím, protože neustále větrám, takže by se to minulo účinkem :-D Maximálně třeba si občas večer zapálím svíčku. Pálím v létě klidně i vánoční svíčky, když mám na ně náladu.

    OdpovědětVymazat
  6. Svíčky od značky root neznám, možná je vyzkouším. Ale lákají mě vůně od Yankee Candle Coconut Splash, Lavender Sunset, Raspberry Vanilla, Rainbow Cookie a hlavně Vanilla Frosting. Super článek, miluji tyhle voňavé. Těším se na další :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat