pátek 15. června 2018

Nová pleťová péče od L'occitane

Pečující kosmetika teď u mě vede a já bych se nejraději každý den mazala novým krémem a pořád hledala to nejlepší sérum. Proto mi nemohla uniknout ani nedávna novinka od Loccitane Aqua Réotier. Působila na mě od počátku velmi sympaticky, a když jsem v obchodě viděla testovací set, neváhala jsem. Se mnou je to jednoduché, dejte něco do miniatur, a máte mě. 


Krabička obsahovala všechny čtyři novinky - odličovací gel, essenci, pleťový krém a gel. Cenově vyšla na 330 Kč. To mi vzhledem k cenám Loccitane přijde docela fajn, tím spíš, že krabička obsahuje kupon ve stejné hodnotě, pokud si některý z produktů následně zakoupíte v plném balení. Pokud ano, máte vlastně testovací sadu zadarmo. 


Celá řada si klade za cíl pleť hydratovat a je určena pro normální až smíšenou pleť. Všechny kousky zároveň totožně voní. Tak nějak, jak už od pohledu předpokládáte, svěže, mořsky, "modře". Je to příjemné, lehké, nevtíravé, hodně mi to vyhovuje. 


Krémy tedy byly oba v hodně pidi provedení. Krém mi vydržel sotva na pět použití, gel tedy až na deset. Předpokládala jsem, že mi bude více sedět krém, že gel bude málo hydratační. Ale rozhodně se mi to nepotvrdilo a kdybych si péči pořizovala na léto, asi fakt sáhnu po gelu. Ten má navíc i víc ,,cool" provedení. Je to průhledný gel plný bublinek a vypadá to fakt skvěle. 

Co se dalo vypozorovat z asi týdenního používání, tak mi hydratace přišla pro aktuální období dostatečná. Kdybych měla období sušší pleti, možná bych chtěla asi něco jiného. Oba kousky se ale jinak velmi hezky vstřebaly, nelepily a nedělaly na pleti žádnou jinou neplechu. Oba byly fajn jak na noc, tak ráno pod makeup. Ten na nich dobře držel a nic se nedrolilo. Nezaznamenala jsem ani ucpávání pórů. Za mě tedy rozhodně dobrý a dokážu si představit, že si koupím plné balení. Dost možná to tak i udělám. Složení případně ZDE, na miniaturách nebylo uvedeno.Cena 870 Kč za 50 ml. 



Další lahvičkou byla tak trochu tajemná esence. Nejdříve jsem si myslela, že to bude něco jako mist, termální voda atd., ale ve finále bych to označila za sérum. Já ho tak používám a odpovídá tomu i ta konzistence. Je to takový lehoučký gel a na pleti je neskutečně příjemný. Vždy si při nanášení vybavím reklamu na konkurenční nové sérum od Vichy, jak si modelka krém namaže a kolem ní proudí gejzíry vody. Tak nějak tak, aspoň v mojí hlavě. :-) Je to neskutečně osvěžující a v těch vedrech mi to přišlo jako nejideálnější možná péče.

Pleti si myslím, že to vláhu také dodalo. Používám ráno i večer, vždy před krémem. Krásně se to do pleti vstřebá, nelepí, nedělá nic špatného. Tento produkt mě vážně hodně baví a šetřím si ho teď, ať mi vystačí na dovolenou, protože na léto je tohle top produkt. Ráda bych si ho koupila v plném balení, ale asi až na příští sezonu, teď si vystačím ještě s miniaturou. Je docela štědrá a ubývá pomalu. Plné 150ml balení vyjde na 605 Kč. 



Závěrem ještě odličovací gel, který příjemnost celé kolekce už jen podtrhuje. Nedělá tedy nic zázračného a sama nevím, jestli bych za něco takového dala vyšší částku, dobré gely jdou sehnat i levněji, ale špatný rozhodně není. Voní stejně krásně, je lehoučký, pěkně napění, pleť nedráždí a odličuje skvěle. Po všech směrech dobrý produkt. Cena je 525 Kč za 200 ml. 


Měla jsem od řady vysoké očekávání, protože mi byla fakt sympatická a musím říct, že je ve finále asi i předčila. Všechny produkty mi vyhovují a klidně bych si je pořídila ve velkém balení všechny. Jen vzhledem k jejich ceně je asi trošku protřídím a aktuálně si plánuji koupit gel a esenci. 

Pokud máte smíšenou/normální pleť, hledáte vhodnou hydratační péči na léto a nevadí vám si trochu připlatit, rozhodně se po Loccitane Aqua Réotier podívejte. Za mě rozhodně ano. 

Jakou pleťovou péči používáte v létě vy?

11 komentářů:

  1. celá sada vyzerá veľmi dobre :) mám taký pocit, že som od tejto značky ešte nemala nič, tak je na čase to napraviť :)
    MakeupbyVeo

    OdpovědětVymazat
  2. Celá řada vypadá lákavě, ale nejvíc se mi zalíbila ta essence, mám pocit, že ji budu muset mít:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já teď v létě jedu v právě zmiňovaném Vichy boosteru a na něj dávám krém Slow age, protože má SPF 25.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ten Vichy musím ještě více prozkoušet. Měla jsem zatím jeden vzoreček a mně se to loupalo pod makeupem. ale mám teď miniaturu, tak vyzkouším víc dnů a v jiných kombinacích a uvidím.

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Mně to u té péče tolik nevadí, levnější značky mi tak nesedí. Ale za jejich sprcháč nebo krém na ruce bych to taky nedala.

      Vymazat
  5. Od značky L´occitane jsem ještě nic nezkoušela, ale rozhodně mě láká nějaký produkt vyzkoušet :-) vždy okem omrkávám jejich produkty, když jdu kolem kamenné prodejny, co mají v Brně. Nejspíš tam budu muset udělat cílenou návštěvu a snad si z prodejny nějaký ten produkt odnesu :-) Jinak jak u tajemné essence zmiňuje nový produkt od Vichy, tak ten vlastním a je úžasný!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za mě jsou nejlepší právě pleťové produkty. Tedy i sprcháče jsou fajn, ale u těch se člověku nechce dávat 600 Kč, za to zase nestojí.

      Vymazat
  6. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  7. V létě určitě používám denní krém s SPF, takže tohle bych brala spíš tak na noc.

    OdpovědětVymazat