pondělí 5. března 2018

Novinky od Maybelline

Maybelline si pro nás v úvodu tohoto roku připravilo hned několik očekávaných novinek. A musím tedy říct, že mi padly do noty a v podstatě všechny  je mám ráda a sedí mi. 


V sortimentu se nově představila trojice matných rtěnek, řasenka Total Temptation a v zahraničí milovaný rozjasňovač. Nejsem si tím jistá, ale myslím si, že je u nás jen v tomhle jednom odstínu. Žádný jiný jsem v drogerii nenašla, ale případně mě opravte. 


Začněme řasenkou, která je pro mě velmi milým překvapením. Víte, že já řasenky Maybelline obecně ráda nemám a také moc nepoužívám takové ty klasické huňaté kartáčky. Total Temptation je příkladná výjimka potvrzující pravidlo. Dost možná ji tedy nahrálo i to, že jsem teď měla na řasenky docela smůlu, tak jsem byla ráda, když jsem konečně otevřela něco, co mi udělá hezké řasy. 


Nejdříve jsem s ní musela opatrně, protože při vrstvení má tendence dělat muší nožičky, ale stačilo jí tak dva, tři týdny proschnout a byla úplně dokonalá. Vždycky velmi letmo nanesu jednu vrstvu a při druhé jakoby mrkám do kartáčku. Obecně řasenky v poslední době takto nanáším nejraději. 

Neudělá mi sice top stav mých řas, na to opravdu potřebuji jiný kartáček, který si více pohraje s délkou a natočením. Maybelline primárně zahustí. Co je ale fajn, tak byť je texturou mokřejší, tak řasy nezatíží a pokud si je natočím kleštičkami, udrží se to celý den. 



Boduje i ve výdrží, nemaže se, nedrolí ani neopadává. Večer je na oku v totožném stavu. Opravdu jsem si ji oblíbila a zároveň se tak stala mojí nejoblíbenější řasenkou od Maybelline. Jediné, co by se jí dalo vytknout, tak velmi rychle vysychá. Já ji mám jen něco málo přes měsíc, ani ji nepoužívám striktně každý den, ale vypadá to, že je se svým dechem již ke konci a nemyslím si, že přežije více než dva měsíce. Za sebe ji ale určitě můžu doporučit, sama bych se k ní v budoucnu klidně vrátila. 



Rozjasňovač mám v odstínu  Molten rose gold a fakt si myslím, že je to jediný dostupný odstín. Barva je to úžasná, jen mám problém ji zařadit. Jsem zvyklá dávat zlatý rozjasňovač k teplejšímu líčení a růžový ke studenějšímu a tohle je tak někde uprostřed. Respektive asi to má více k teplejšímu spektru, ale má to v sobě narůžovělý nádech. Díky tomu jej upřimně zatím nepoužívám moc často, ale rozhodla jsem si ho zatím nechat. 



Svojí texturou je skvělý a v drogerii je opravdu za hvězdu, protože tam moc dobrých rozjasňovačů nenajdete. Hezky se nabírá, vůbec nepráší a na pleť chytá rovnoměrně. Pigmentace je spíše decentnější a obecně tento odstín ocení hlavně bledulky. Na tmavších typech nepůjde vidět. V pořádku je i v otázce výdrže. U mě to tedy není celý den, ale to obvykle nezvládne žádný rozjasňovač. Nebo já mám spíše ten problém, že k večeru už se mi tak leskne celý obličej, že nějaký rozjasňovač fakt nevynikne. :-) I proto to pro mě stále není denní chleba a často jej v líčení vynechám. 


Pokud však rozjasňovače milujete a tento vás barevně zaujal, tak směle do něj. Svými vlastnostmi je na drogérkové poměry opravdu nadstandardní. 


Nakonec Powder Matte rtěnky. Ty jsou u nás dostupné ve třech odstínech. Všechny jsou krásné, i když na první pohled trošku matou a na rtech vypadají malinko jinak a studeněji. 

Texturou jsou opravdu zvláštní. Jsou trošku sušší a při nanášení lehce drhnou. Přijde mi, jako bych se líčila voskovkou. :-) A tento pocit zanechají i později na rtech. Na druhou stranu, jsou úžasně pigmentované a barva chytá rovnoměrně, takže líčení je ve svém finále docela komfortní. 


Božská je výdrž. Pití je nerozhází, po jídle lehce rovnoměrně prchají, ale dají se nosit i potom nebo je stačí jen decentně poupravit. Dá se s nim na rtech vydržet celý den, ale je pravda, že k večeru už mám obvykle rty suché a těším se, až je sundám. Ale berte to tak, že já mám obecně raději krémovější textury a na tyto matné nejsem tolik zvyklá. I tak jsem si ale rtěnky oblíbila a v poslední době je nosila docela často. 


15 Smoky Taupe vypadá v tubičce jako krásná neutrální růžovka, na rtech ale chytí mrazivě našedlý odstín a ve své podstatě je to tak trošku divočina. Při prvním nanášení mě to až zaskočilo. Má lehce mrtvolný nádech a v kombinaci s mojí bledou pletí si musím pohlídat zbytek líčení, abych lidi fakt neděsila. :-) Na druhou stranu je to pro mě můj oblíbený kompromis, kdy na sobě mám přece neutrální rtěnku, ale na druhou stranu je tak trochu výstřední.  


10 Nocturnal Rose je tak někde uprostřed a mám ji ze všeho nejraději. Je to úžasná vínová barva, která se opět díky svému studenějšímu podtónu hodí do aktuálního počasí a celkově je to taková moje barva, ve které se cítím skvěle.


05 Cruel Ruby je potom červená, ale se studeno vínovým podtónem. Zvláštní odstín, který není úplná klasika, ale přesto vypadá perfektně. Na tuto barvu musím už mít vyloženě náladu, protože je fakt výrazná, ale baví mě a občas se mnou vyrazí klidně i do práce. U tmavých odstínů mám daleko vyšší požadavky na výdrž. Tady sice vždy raději kombinuji s konturkou, ale jinak nikam necestuje, drží kde má a při jídle mizí pozvolna a rovnoměrně. 


Sečteno podtrženo, tyto novinky stojí za vyzkoušení. Záleží už jen na vašich preferencích, zda vám barevně sednou nebo zda je právě tato řasenka zrovna váš typ. Tak jako tak, všechny produkty jsou plně funkční a uživatelsky příjemné. Pokud vás některý z nich láká, směle do toho.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji PR Loreal. 

Stihli jste některou z těchto novinek už vyzkoušet? 

7 komentářů:

  1. Řa senky Maybelline mi také moc nesedí, na začátku s nimi bojuji, ale tahle mě celkem láká. A třetí rtěnka má krásný odstín.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Já si zamilovala rozjasňovač, sedí mi dokonale :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  3. Mám řasenku a jsem s ní hodně spokojená, obecně mi řasenky téhle značky sedí, tak jsem to tak trochu očekávala i od této:-) Rozjasňovač jsem zatím vyzkoušela jen 2x, prozatím mně za srdce nijak nechytil, ale uvidím, třeba si k němu ještě najdu cestu.

    OdpovědětVymazat
  4. Balení řasenky se mi hodně líbí. :) Co se mi nejvíc líbí jsou právě rtěnky, ty odstíny jsou opravdu nádherné. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  5. Řasenku jsem si pořídila nedávno a nemůžu ji přijít na chuť. Hrozně mi řasy slepuje a při větší vrstvě mají řasy tendence zplihnout

    OdpovědětVymazat
  6. Tieto novinky od Maybelline mám tiež a riasenka je skvelá. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat