pátek 23. března 2018

Moje aktuální krémy na ruce

Krém na ruce je takový kosmetický základ, který mám doslova na každém rohu. Na pracovním stole, na nočním stolku, v koupelně, v kabelce. Určitě to znáte, je potřeba je mít neustále po ruce. I proto jich mám doma opravdu hodně, aktuálně asi kolem patnácti. Dnes se ale podíváme jen na jejich část, kterou už jsem buď domazala nebo aktuálně nejvíce používám. 


Mám to rozdělené tak, že na noc používám raději hutnější konzistence, které jsou zároveň i méně parfemované, na noc mě to prostě rozčiluje. Naopak v práci na stole chci mít primárně hezkou tubičku s voňavým obsahem a mažu si ruce spíše pro ten pocit, takže na hydrataci zase tolik netrvám. 


Začneme krémy od Manufaktury. Ty jsem měla už v minulosti, teď mi prošly rukama další dva a dalo by se říct, že se liší vždy jen parfemací, jinak jsou dost na jedno brdo. A patří zrovna do té kategorie, že jsou hezké, voňavé, ale hydratace velmi průměrná. 


Svojí konzistencí jsou hodně řídké. Roztírají se dobře, stejně tak se rychle vstřebají, i když občas zanechají lepivější pocit. Za mě to jsou opravdu jedny z těch slabších krémů, co jsem kdy měla a sama už bych si je nekoupila. Jen se ke mně tu a tam takto zatoulají. 


Yves Rocher přišel nedávno s těmito roztomilými miniaturami krémů na ruce. Jen pro ten obal je prostě musíte mít. Já měla kokosovou variantu, která je fakt úžasná, voní věrně po kokosu a poměrně silně. Mně se to líbí, ale můj kolega v práci k tomu měl průpovídky vždy, když jsem si ruce namazala. :-) 


Uživatelsky je taktéž velmi příjemný, je lehce hutnější, ale vstřebá se rychle. A mile mě překvapila i hydratace, která je úžasná. Jsem zvyklá, že obvykle ty voňavé krémy od Yves Rocher moc nehydratují, ale tohle je opravdu jiná. Krásné jemné a vyživené ruce vydrží opravdu dlouho. Tubička stojí kolem 50 Kč, ale jde sehnat i v různých akcích a také mnoha voňavých variacích. Já si určitě časem pořídím další. 


Dermacol má obecně dobré krémy na ruce a hodně jsem si oblíbila jejich loňské SOS novinky. Mandlový krém je klasika v jejich sortimentu a já ho měla ve vánočním balíčku, který mi Dermacol poslal. Bohužel mi tedy moc nevoní. Je to taková stará dobrá klasika a nejvíce mi to připomíná Indulonu nebo prostě nějaký babiččin krém. Dá se na to ale zvyknout a hlavně hydratačně je naprosto skvělý. Hezky se rozetře i vstřebá a ruce jsou po dlouho dobu jako v bavlnce. Používám ho aktuálně přes noc a nemůžu si stěžovat. Pro příště bych ale stejně raději sáhla po nějakém jeho voňavějším kolegovi. 


Jako dárek k nákupu jsem dostala krém od Douglas, a to v parfemaci Cotton Candy. Je to taková neurčitá sladká vůně, možná v ní cítím mandle. Potud dobrý, ale krém samotný mě spíše zklamal. Je hodně řídký, na rukou chvíli lehce lepí a hydratace je spíše jen tak pro srandu. Je to takový ten typický hezký krém na pracovní stůl. Já ho aktuálně mám tedy doma a máznu se s ním vždy, než odcházím ráno z domu. Znovu bych do něj ale určitě nešla. 


Nejlepší na konec, a tím je krém od Kiehls. Já tu značku prostě miluji, a i to je důvod, proč vám o ní v jednom kuse píšu. Mám toho od nich doma fakt hodně a pořád nemám dost. Krém je tedy bohužel dražší, stojí kolem pětistovky, tak nevím, jestli si ho budu kupovat znovu, ale možná i ano. Tento konkrétně jsem měla v adventním kalendáři. 


Krém má naprosto úžasnou konzistenci, je tak akorát hutný, aby se dobře roztíral i vstřebal. Voní decentně mentolově, plus v tom jsou nějaké ,,uklidňující" bylinky. Používala jsem ho na noc a bylo to perfektní. Hydratace na jedničku, zvládl se mnou všechny ty zimní měsíce. 


Krém na ruce je stále věc, kde se mi nechtějí utráce velké peníze. I v drogerii jsou dobré kousky, navíc, jak jich má člověk potřebu vlastnit tolik, tak je to i lepší mít ty levnější kousky. Ale Kiehls je prostě Kiehls, moje srdcovka. 


Půlku dnešních krémů už mám dávno vymazaných, další se blíží ke konci, takže se opět můžu podívat do svého šuplíčku, co za další poklady tam mám a časem vám dám opět vědět.

Jaký krém na ruce aktuálně používáte vy?

12 komentářů:

  1. it has some really good products. thnks for shearing :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mám radši přírodnější péči, momentálně používám arganový olej spolu s růžovou vodou, do dlaně si stříknu růžovku a do toho kápnu 3 kapky oleje. Pěkně to hydratuje a rychle se to vsakuje:o)

    OdpovědětVymazat
  3. Slušná zásoba, mně se povedlo ji teď celkem zredukovat, tak jsem ráda. Otevřené krémy mám vždy dva, jeden v kabelce do práce a jeden doma.
    Mandlovy Dermacol byl super, ale je fakt, že vůně je taková babickovska. Manufaktura čeká v zásobě.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  4. Krémů na ruce mám taky povícero, většinou se vždy nechám zlákat nějakou parfemací a ty účinky jsou veskrze průměrné, třeba krém z vánoční limitky Yves Rocher nebo právě zmíněná Manufaktura, EOS.. Ale třeba regenerační SOS Repair krém na ruce od Dermacolu jsem používala celou zimu a o ruce se staral suprově.

    OdpovědětVymazat
  5. Jé tak já to mám naopak , mandlový Dermacol se mi zdál průměrný a Manufaktura krémy jsou mé oblíbené :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Taky si chci pořídit krém od Yves Rocher, ten mě láká :)) Celkově mám ráda krémy na ruce od Dove, ty jsou perfektní, skvěle hydratují :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  7. Já to mám úplně naopak. Krémy od Manufaktury mi přijdou skvělé, za to ten od YR mám doma, ale musela jsem ho odložit, protože mi na zimu svou hydratací vůbec nevyhovuje. Skvělé krémy na ruce má i značka Nacomi, o které jsem psala už několikrát na mém blogu. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  8. Miluju namazané ruce, takže mám 1 v kuchyni, má botniku, na nočním stolku i v kabelce. Značky hodně střídám ty levnější jako Oriflame, Avon, Balea, Manufaktura, YR. Jeden oblíbeny zatím nemám.

    OdpovědětVymazat
  9. Ahojky, já mám zrovna levandulový krém z řady Planet Spa z Avonu. ten používám v práci, protože mám pořád ruce od křídy a hodně se mi vysušují. Je pěkně voňavý, hutnější, ale dobře se vstřebává.
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Mě teda stačí obvykle jeden 😀, momentálně mám od Dermacolu Irskou kávu, tu vůni miluju! Jen mi vadí, že jsou v něm silikony. Díky ekzému jsem zkoušela různé krémy a musím říct, že to vyhrál právě krém od Yves Rocher. Bioderma byla naprosto hrozná. Také Rossmann má dobré a levné krémy třeba ten extra výživný s ureou. A krásně voní jejich kokosový.

    OdpovědětVymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  12. Kremy na ruky su spolu s balzamami na pery moja srdcovka a mam ich doma este viac ako ty. A aky momentalne pouzivam? Myslis tych minimalne 10 kremov, ktore mam rozpouzivane? ;D
    Z tych, ktore spominas v tomto clanku je moj naj ten mandlovy Dermacol. Ja tu vonu milujem a je super vyzivny. Douglas krem ma sklamal. Poslala som ho dalej. Manfaktura kremy su nic moc. Iba pekne vonaju. A niekedy az prilis. Navnadila si ma na tie mini Yves Rocher kremy. Az na tu cenu. Oni su v Yves Rocher celkovo s cenami uplne mimo. A na tieto kremy maju este aj ten ich blby zeleny bod :-(

    OdpovědětVymazat