čtvrtek 29. března 2018

Kosmetická statistika (březen)

Po té minulé minimalistické statistice by se slušelo říci, svět je zase v pořádku. Kosmetika se navrátila do mého života, a takhle je to prostě u mě v pořádku. 42 novinek a 39 spotřebovaných (vyhozených) kousků. Tohle je moje rovnováha.

Novinky

Po vyhladovělém lednu a únoru tohle bylo fakt bez výčitek. Objednala jsem si Marie Claire box, koupila si Too Faced paletku, nějaké další drobnosti a něco dorazilo i od firem. Jo, a zbláznila jsme se do plátynkových masek, ty v těch počtech zaúřadovaly nejvíce. 


Essence si připravilo tradiční novinky. S těmi jsem se s vámi rozdělila a pro sebe si nechala tuto hromádku. Zatím jsem nejvíc nadšená z té Shine rtěnky. 


Mix věcí, které jsem dostala. Nový limitovaný Batiste, poté dva produkty od české zajímavé značky Exclusive. Regenerační péči na vlasy a pleťové sérum. Jsem na obě věci hodně zvědavá, dám vám o nich brzy vědět více. Poté jsem od kamarádky dostala tělový mist od Nuxe a za prázdné lahvičky jsem si v Kiehls vybrala dvě miniaturky. 


Moje klasika, nákupy v Yves Rocher a na Notinu. Zásobička mých oblíbenců a něco nového k vyzkoušení. 


Hrozně moc plátynkových masek. Chtěla jsem si udělat sbírečku do dalšího srovnávacího článku, ale asi jsem to trochu přehnala. Takhle ten článek bude nejdřív na Vánoce, než to stihnu všechno prozkoušet. 


Marie Claire box mě také potěšil a jsem ráda, že jsem si ho pořídila. Navíc mě kupodivu baví i ten časopis, takže jsem ráda, že mi teď bude půl roku chodit. Dost možná tuto krabičku nemám naposled. 


Další nákupní mix, barva je klasika, poté jsem potřebovala doplnit zásoby mé oblíbené vlasové péče J Beverly Hills, Too Faced paletka Chocolate Gold byla láska na první pohled a pak jen maličkosti, ústní voda z Lidlu a pěna Rituals byla v časopise. 

Spotřebováno

Důvod, proč si můžu dovolit mít 42 novinek, zvládnu vytřídit 39 starších kousků. :-) Deset věcí jsem tedy vyhodila v rámci jarního úklidu v šuplíčku s dekorativkou, ale jinak mi prostě tak nějak všechno došlo. Klasika. 


1) Barva na vlasy Loreal - Jinou už nepoužívám, tak vás asi nepřekvapí.

2) Mýdlo na ruce Bath and Body Works - Příjemná, ale drahá sranda. Bylo vážně fajn, ale za dvě stovky jsem ho vypotřebovala za méně než měsíc, takže na pravidelnější nákup to není. 

3) Tělové mléko Nivea - Velmi příjemné, tato nová olejová formule je opravdu fajn. Jen to tedy také rychle mizí.

4) Antiperspirant Nivea - Taková klasika, ty spreje jsou obecně horší než jiné textury. Ale ten obal byl boží. 


5) Tonikum Kiehls - Příjemné, funkční, rozhodně jsem ráda, že jsem ho měla. Ale mám u nich vyhlídnuté už jiné favority, takže přejdu spíše k nim. 

6) Gel proti celulitidě Dermacol - Mám tuto řadu ráda. Samozřejmě se musí brát s rezervou, ale myslím si, že když to spojíte se stravou a pohybem, je to fajn pomocník. Nebo minimálně fajn placebo. :-)

7) Sprchový gel Dermacol - Hezká zimní vůně, ráda jsem ji používala a jinak tyto sprcháče jsou klasika, mám doma asi čtyři další. 


8) Krém na ruce Kiehls - Hodně dobrý krém, příjemná parfemace i účinky. Jen škoda, že stojí skoro pětistovku.

9) Šampon OGX - Na to, jak jsem v šamponech vybíravá, tak tenhle vůbec nebyl špatný a ráda jsem ho prostřídávala právě s mojí péči od J Beverly Hills. Pokud budete mít cestu do německé drogerie, mrkněte se na něj. 

10) Termální voda Avéne - Naprostá klasika, která s přibývajícím teplem bude potřeba čím dál víc. 

11) Šampon J Beverly Hills - Co dodat, tohle změnilo moji vlasovou rutinu k nepoznání. Jen jsem si teď koupila jinou řadu, ale u značky už zůstanu. 

12) Bezoplachová péče Loreal - Bylo to takové mléčko na konečky, ale vůbec nic to nedělalo, jen se mi na to v koupelně prášilo, tak vyhazuji. 


13) Krém na ruce Yves Rocher - Překvapil mě svojí příjemnou vůní i hydratačními účinky. Ráda se k němu časem vrátím. 

14) Pleťový krém Vichy - Těžko ze vzorečku vypozorovat něco víc, ale nebyl špatný, nevadil mi. Obecně mám Vichy na pleť ráda. 

15) Saboria mýdlo - Krásně vonělo po verbeně, ale jinak klasika tuhé mýdlo. Mívám období, kdy si je na chvíli dám do koupelny namísto tekutého mýdla na ruce, ale jinak pro ně mé srdce zase tolik nehoří. 

16) Balzám na rty Labellino - Taková blbůstka na stůl, hydratace průměrná. 

17) Oční krém Kiehls - Doteď nevím, jestli mi vyhovoval nebo ne. Někdy to bylo super a jindy mi přišlo, že tolik nehydratuje, navíc jsem se potýkala s ekzémem v očním okolí. I vzhledem k jeho ceně se raději vrátím k jeho avokádovému kolegovi.


18) Parfém Guerlain - Jedna z mých top vůní. Vůbec nechápu, jak se mi podařilo jí tak rychle vypotřebovat. Časem si ji ale pořídím znovu. 

19) Parfém Britney Spears - To je taková moje srdcovka a za dvě stovky to byla fajn zimní vůně. Ke konci mě ale trochu omrzela. 

20) Květinová voda Saloos - Mám je ráda a používám denně před nanesením nočního krému. 


21) Pleťová maska Nivea - Mám tuto medovou variantu ráda a v minulosti jsem ji měla už několikrát. Škoda, že ji neprodávají v nějaké tubě, mě ty pytlíčky moc nebaví skladovat. 

22) Maska na ruce Skin Food - Psala jsem o ni v minulém článku, ze všech testovaných byla nejlepší, ale asi ji znovu nepotřebuji. 

23) Maska na ruce Sephora - To samé v bledě modrém, nebyla špatná, ale zázraky to taky nedělá. 


24) 25) Oční stíny Colour Pop - Jsou opravdu skvělé, i když jejich nanášení je občas k vzteku. Bohužel tedy i dost vysychají, tyhle jsou po dvou letech na troud. 

26) Tvářenka Essence - Rozhodla jsem se po pěti letech vyhodit moji milovanou tvářenku. V poslední době už jsem ji vůbec nepoužívala. On ten nejlepší odstín už nejde namixovat, protože je dost vydřená. Čas se rozloučit. 

27) Rozjasňovač Inglot - Také už mi tady leží dlouho a vůbec ho nepoužívám, je hrozně nevýrazný. 

28) Oční stíny Coleur Caramel - Byly příjemné, ale jak jsou přírodní, tak moc nevydrží a jsou také totálně suché. 

29) 30) Oční stíny Wet n wild - Jejich sláva je předchází a za nějaké dva dolary jsou fakt neskutečné. Jen je tady mám už čtyři roky a také se jejich textura změnila a už se s nimi nepracuje tak dobře. 


Tak tohle je docela sranda. Jeden makeup tedy vyhazuji, ale ty tři další mi jednoduše došly. Jeden po druhém. A příští měsíc tady bude ještě jeden, tam už jsem také na dně. Taková malá makeupová čistka. :-)

31) Makeup Essence - Svého času jsem ho měla ráda a tohle je už druhé balení, ale v poslední době mi vůbec neseděl a už ho tady skladuji fakt dlouho, tak vyhazuji.

32) Makeup Rimmel - Hodně jsem si ho oblíbila, kryje méně, ale na nenáročné dny je vážně skvělý. Asi si ho časem pořídím znovu. 

33) Makeup Catrice - Tak to je klasika, opravdu top makeup, který nutně potřebuji znovu. To zase bude boj ho někde ulovit. :-)

34) Makeup Revlon - Jeden z nejvíc krycích makeupů, které jsem kdy měla. Byl dobrý na focení nebo večerní příležitosti. Pleť pod ním ale musela být opravdu hydratovaná a v nejlepší stavu, jinak uměl zvýrazňovat šupinky. Nepotřebuji ho nutně znovu, ale možná si k němu časem znovu cestu najdu. 


35) Lesk na rty Lancome - Byl skvělý, ale mám už druhý a zase se mi zkazil asi do roka, a to u tak drahé značky fakt nechcete. 

36) Korektor Nars - Jsem ráda, že jsem tuto legendu mohla vyzkoušet, ale vzoreček stačil, není to textura pro mě. 

37) Tužka NYX - Funguje dobře, ale zjistila jsem, že ji vůbec nepoužívám a už mi tady také leží dlouho.

38) Lesk na rty Essence - Použila jsem ho asi jednou a do roka se zkazil. 

39) Řasenka Maybelline - Příjemné překvapení a asi první řasenka této značky, která mi fakt sedla. Jen tedy neskutečně rychle vyschla. 

To byla pěkná nálož, ale jsem fakt ráda. Tohle ke mně patří a samotnou mě těší, že jsem po malé pauze nabrala nový dech a zase se mi to tady pěkně točí. A v dubnu na to míním navázat a už teď plánuji nějaké ty nákupy. 

Co vy a březen, už jste se pustili do jarního úklidu v kosmetice?

12 komentářů:

  1. This is so inspiring!
    I love the post:)

    OdpovědětVymazat
  2. Já chci taky takovou spotřebu :D Ale je fakt, že dekorativku jen tak nevyhazuji a jelikož se mi nekazí, to už musí být, tak se snažím spotřebovat vždy do konce. Freeman plátýnkové masky bych také ráda zkusila. Medová Nivea byla super.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jo to je novinek, a taky spotřebu závidím :-D.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  4. Fresher Skin od Rimmelu mám a jsem s nim velmi spokojená, sice kryje méně ale na pleti sedí moc hezky. Nová paletka od Too Faced mě taky láká ale zatím odolávám

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
  5. Úklid byl, ale taky jsem se pořádně rozjela s nákupy, jak v lednu, tak v únoru jsem nakupovala minimálně, takže teď jsem si to vynahradila:-) Líbí se mi limitka sucháče Batiste a některé z novinek Essence:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Takovou spotřebu bych já hrozně moc potřebovala, protože se mi snad nic nedaří spotřebovat s dekorativky, jen samé sprcháče, šampony apod. :D Makeup od Rimmel byl opravdu fajn. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  7. Páni, tak to je pěkná hromada kosmetiky :) Krém od Yves-Rocher mám taky a je parádní.

    everyday-lifecz.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. S pásky od Nivey a barvou Casting Creme Bloss jsi nezklamala, už to u tebe vidím asi podesáté. :-) Já si tenhle měsíc koupila asi jen řasenku Lash Extension 18h Mascara od Essence a efekt dělá pěkný, ale bohužel se rozmazává/opadává pod oči během dne, přitom se neodličuje moc dobře. Je to škoda, protože efekt dělá fakt pěkný, je levná a neslepuje řasy, navíc má super kartáček. Z řady Dermacol proti celulitidě mám taky pár výrobků a na mě taky fungovaly, příjemně mě překvapily. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ty masky ti závidím, hned bych je vzala a vyzkoušela :D

    OdpovědětVymazat
  10. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  11. Hodně mě zaujaly ty pleťové masky. Vidím, že je fakt hojně používáš :) S make-upem od Revlonu mám také zkušenosti, přesně se stejným odstínem a já jsem s make-upem nadmíru spokojená :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat