středa 10. ledna 2018

Souboj bází z drogerie (Catrice, Loreal, Rimmel)

Báze pod oční stíny jsou pro mě nepostradatelné a vlastně už si ani nevybavuji, jaké to bylo, když jsem je ještě neměla. Mám s nimi také mnoho skvělých historek. Přijde mi to až neuvěřitelné, kolik těch lidí je, ale vždycky za mnou přijdou s tím, že oční stíny nepoužívají, protože jim nedrží. A když se jich zeptám, zda používají bázi, nevěřícně na mě zírají, co to je. Inu, takový malý zázrak, díky kterému můžete nosit stíny celý den.



Není to tedy tak jednoduché a dobrou bází, aby člověk hledal lupou. Osobně jsem vždy raději tíhla k těm dražším jako Too Faced nebo Urban Decay, ale shodou náhod se u mě objevily tři kousky z drogerie, tak se ně půjdeme mrknout. 



Poskládejme si je od těch horších k lepším, a pusťme se nejdříve do nováčka od Loreal. Je super, když se v drogerii objeví nová báze, protože jich tam pořád moc není a není to pro každou značku samozřejmost. Loreal se snažil, ale úplně se to nepovedlo.

Asi nejhorší je to balení. To já vždycky říkám, že to musel vymyslet chlap, protože někdo, kdo byť jednou v životě bázi tohoto skupenství použil, tak ji nedá do takového balení. Je to taková silikonová kašička, která je hodně po stěnách té tuby, jenže ten štěteček dosáhne jen do jejího středu. Vydržela mi tak na deset použití, pak už z toho fakt vydolovat nic nešlo.

Konzistence je fakt neskutečně kluzká, až se mi nechtělo věřit, že na tom něco vydrží. Ale nesmím jí křivdit, pár hodin navíc to stínům dalo a občas to vydrželo i do večera. Jen mě nebavilo, že to moc nepomáhalo s nanášením a pigmentací. Jsem zvyklá, že báze za vás odvede spoustu práce, stíny lépe chytají, jsou rovnoměrněji nanesené a výraznější. Loreal s nimi nehl a pokud šlo  o něco horší stíny, nedalo se s tím pracovat vůbec. 

Když se to vezme všechno dohromady, je z toho báze, kterou ve svém životě nepotřebujete. 


Catrice Prime and Fine je docela známá a hodně lidí si ji chválí. Já jsem jí dlouho odolávala, a když už jsem po ní chtěla sáhnout, nikde v drogerii jsem ji nenašla. Ale těžko říct, jestli už se fakt neprodává nebo jsem jen měla štěstí na vybrakované stojany, což je u Catrice dost běžné. Nakonec jsem ji ale našla na Notino.cz. 

Konzistenčně báze vypadá lépe a i se z tuby lépe doluje. Stínům pomůže tak nějak průměrně, ale není to pro mě problém. Ten nastává až u výdrže. Jako trošku to tomu pomůže, protože bez báze mně sjede všechno asi tak do hodiny. Tohle to prodlouží tak na dopoledne, ale večer je to fakt špatné. Stane se to pro mě maximálně tak víkendovým kouskem, ale celý den tato báze se mnou nedá. Takže za mě také ne. 


Rimmel z toho vyšel nejlépe. Báze oproti svým předchůdkyním výrazněji lepí. Není to ale na škodu, stíny na ni dobře chytají, ale zároveň se stále dají dobře blendit. Ta výdrž už se poté odvíjí od toho, co mám za stíny a jaký ten den je. Pokud však použiji dobré stíny a nečeká mě během dne žádný extrém, stíny na oku najdu v dobrém stavu i večer, klidně i po deseti, dvanácti hodinách. Když to však smíchám s něčím slabším, už po obědě to odchází.

Je to teď moje nejlepší báze, co doma mám, ale úplně stoprocentně na ni spolehnutí není. Určitě ji vypotřebuji, ale nedá se svítit, musím se vrátit k osvědčeným dražším kouskům. Má víčka jsou prostě náročná, kromě toho, že jsou mastnější, tak ještě i zapadlá a stíny mají během dne sakra co dělat, aby se udržely tam, kde mají. 


Co vy a báze pod oční stíny, jaký je váš favorit?

10 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Pro mně je vítěz báze od Artdeco, té nemůžu vytknout vůbec nic. Pak mám ještě od Avonu a Catrice, ale tam to už trochu dře ohledně výdrže stínů.

    OdpovědětVymazat
  3. Ty mi snad čteš myšlenky, zrovna dnes při cestě ze školy jsem přemýšlela nad bázemi pod stíny. :D Já mám Rival de Loop Young, docela ujde, jedna youtuberka ji doporučovala, ale je to jen tak na úrovni té tvojí Catrice - vydrží s ní stíny do odpoledne, ale ne už večer. Zrovna tohle je produkt, u kterého bych ráda investovala víc, ale přecijen chci prozkoumat nejdřív ty levnější. Nevím, jestli se na ni může dávat korektor, ráda bych nejdřív sjednotila víčko korektorem, ale nevím, jestli se může kombinovat s bází. To spíš nějakou, která sama o sobě sjednotí víčko. Já v poslední době stíny nerada používám ne proto, že by nedržely, ale právě kvůli zapadlým očím. Takže jde hlavně o to, že ty styly líčení, které se mi líbí, mi dělají ještě víc opticky zapadlá víčka. Nejradši bych měla nějaké líčení očí, které opticky nijak nemění tvar oka. :D A prostě to člověka štve, když si oči pěkně vystínuje, ale vůbec to nevynikne a stíny jsou na oku vidět jen tehdy, když má zrovna zavřené oči...

    http://kliknisem.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám bázi od Essence a ta je fajn. Co mě ještě baví a je dost dobrá je Artdeco, s ní oční stíny vydrží opravdu dlouho i večer. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ja uz roky pouzivam iba bazu od UD. Mam vsak este stare balenie a desim sa, ci nove balenie s tym blbym aplikatorom bude rovnako dobre drzat. Ak nie, tak som v haji, pretoze nic ine mi na vieckach nevydrzi. Skusala som Too Faced a fail. Cca 10 rokov dozadu som mala Artdeco a hroza. To balenie kaliskove mi vobec nevyhovuje a rychlo to vyschlo. Snad nebudem musiet zacat hladat nieco nove, pretoze neznasam skusat nove bazy a nove korektory 🙈

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že ta formule UD je pořád stejná, ale to balení je fakt naprd. Ale možná se k ní také budu vracet.

      Vymazat
  6. Bázi mám doma hned několik..elf,Catrice, Manhattan i too faced. Upřímně jsem ještě žádné z nich nepodlehla. Stíny mi drží i bez nich (používám MUR, Sleek, kiko milano). A že by po užití báze měly stíny větší intenzitu, se říct nedá. Nevím, kde je u mě problém. Nejvíce mi vždycky pomůže, když si na oči dám nějaký pěnový stín, a pak na něj nanesu klasicky práškový. intenzita je super.

    OdpovědětVymazat
  7. Doma jsem měla tu Catrice a mě držela dobře, kolikrát si vystačím i s kotektorem , ale nějaký podklad na víčkách potřebuji :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  9. Já zatím vyzkoušela pouze bázi od Dermacol, jinak musím přiznat, že moc nepoužívám..:/

    OdpovědětVymazat