středa 15. listopadu 2017

Podzimní novinky Maybelline

Ve stojanu Maybelline se během podzimu prohnal pořádný vítr, které přivál neskutečné množství novinek. Dnes se podíváme jen na zlomek z nich a zbytek necháme někdy na příště. 


Vybrala jsem čtyři produkty, které mě zaujaly nejvíce a testuji je už téměř dva měsíce. Ještě by tam tedy správně patřily matné rtěnky, ale ty nechávám do souhrnného článku u dalších matných rtěnkách, který vás ale čeká asi až v úvodu příštího roku. 



Nejvýraznější novinkou je jistě další paletka stínů, tentokrát nesoucí název The Burgundy Bar. Já má u těch paletek vždycky hrozně rozporuplné pocity. Vizuálně vypadají božsky, ale člověk už tak nějak tuší, že konzistencí to bude nic moc. Dlouho jsem se rozhodovala, jestli do ní vůbec sahat, ale nakonec jsem to prubla. 







Barevně je dokonalá. Hnědo vínové odstíny jsou krásné, ráda takové barvy používám a je tam pár i opravdu netradičních barviček. Pigmentace je božská. Dvojnásob když děláte prsty swatche na ruku. V momentě kdy vezmete štětec a chcete to dát na oko, už to taková pohádka není.

Je to dost klasika, pokud už jste nějakou paletku Maybelline měli, víte o čem je řeč. Stíny jsou suché, práší a na oko nechytají úplně rovnoměrně. Ono s tím sice bojovat jde - chce to tvrdší štětec, kratší tahy, často nanášet namokro. Ale to se vám každé ráno úplně nechce. Tím spíš, když máte plný šuplík lepších stínů. Dalším úskalím je, že vy sice máte v paletce 12 stínů, ale ve finále na oku všechny vypadají podobně. S touto paletkou jsou vpodstatě udělat dva looky - jeden klasický hnědý a druhý trochu do fialova. 





Jak můžete vidět, na oku to ve finále vypadá dobře. Nakonec to naťupete rovnoměrně, pigmentované je to taky. Blendit do sebe můžete taktéž, i když opravdu super lehkou rukou, jinak to mizí. Pochválit můžu i výdrž. V kombinaci s bází to dává celý den a nebledne to jak je u levnějších stínů zvykem. Je to prostě na dobré cestě. Minimálně je ta paletka o chlup lepší než její zlatá předchůdkyně. 



Stále jsem z ní trochu rozpačitá. Ona není vyloženě špatná a ten výsledek na oku je uspokojivý. Ale prostě není ani dobrá. Mám doma spoustu stínů, které nanesu za polovinu času se stejným i lepším výsledkem. Líbí se mi, je mi sympatická a snažím se ji sama pro sebe obhajovat, ale pak přijdou přesně tak klasická rána, kdy se v sedm ráno potřebujete rychle namalovat a já po téhle paletce nesáhnu. Zkusím si ji nechat a ukáže čas, jestli v mé sbírce zůstane nebo ne. 

Pro méně náročné uživatele prostě špatná není. Pokud však stíny milujete a už vám doma sedí nějaká ta Urban Decay, tohle vás neuspokojí.



Abychom to prostřídali, pojďme teď chválit. Master Conceal já označuji za objev roku. Vůbec jsem to od něj nečekala, ani v zahraničí na něj nikdo neupozorňoval, a on je to po čertech výborný korektor. 

Jen škoda odstínů, prostě klasika. U nás jsou dva - desítka a třicítka. A já bych tradičně potřebovala tu dvacítku, která se někde zapomněla. Desítka je světlounká růžovučká. Určitě super, že u nás v drogeriích něco takového je, ale mně to vůbec nesedí. Sáhla jsem tedy po třícítce, která už má super podtón, ale je to kapku tmavší. Na druhou stranu jsem vykoumala, že já osobně nemám moc ráda používání světlejších korektorů. Přijde mi, že namísto rozjasnění vypadám spíše jak panda a jsem radši, když mají stejnou barvu jako makeup, klidně i lehce tmavší. A tak mi ve finále vyhovuje. 



Geniální je i balení. Proč takhle nevypadají všechny korektory? Vymáčknete toho přesné malé množstí, takže nehrozí žádné plýtvání a zároveň nemusíte řešit žádný aplikátorek a houbičku plnou bakterií. 

Korektor je hezky krémový, dobře se roztírá a splyne s pletí. Krytí je střední až střední vyšší. Nemám žádné výrazné kruhy pod očima, takže tam mi stačí bohatě a i s pupínky dobře zatočí.



Perfektní je také výdrž. Celý den se nehne, nezalézá do vrásek, prostě paráda. Nosím ho v poslední době téměř každý den a vyšoupl i můj oblíbený Born This Way od Too Faced. A to vůbec nemluvím o super slavném The Eraser Eye od Maybelline. Tohle je daleko lepší. Pokud si dokážete vybrat ze dvou nabízených odstínů, určitě ho vyzkoušejte. 



Báze pod makeup projedeme rychle. Tohle jsou prostě produkty, které s mojí pleti nespolupracují. Vyzkoušela jsem mnoho značek, včetně slavné Satin od Dermacol nebo Benefitu, ale já mám s bází pocit, že makeup nesplyne s pletí, sedí na té silikonové vrstvě a různě se rozjíždí. Takže paradoxně ten makeup vypadá ještě hůř než obvykle.



Přesně tohle mi dělá ta bílá desítka, která má být na zmenšení pórů. Udělá to takovou tu typickou silikonovou vrstvičku, je to nepříjemné a makeup mi na tom nedrží. 



Trošku víc nadějí jsem vkládala do modré padesátky, která je hydratační a i konzistencí připomíná spíše krém. To mi přišlo jako fajn řešení třeba tehdy, když se líčíte během dne po druhé a už nechcete používat běžný krém. Jenže ani tohle nefungovalo. A to jsem to ještě zkoušela s makeupy Maybelline, kde by to mělo být k sobě kompatibilní, ale dopadla jsem tak, že jsem to musela komplet sundat. Makeup na tom začal cuckovat, vůbec to nešlo nanést rovnoměrně a jedním slovem katastrofa.



Možná to někomu bude sedět, já opravdu nejsem ten pravý člověk na testování bází. Za mě jsou nepoužitelné úplně všechny a je to věc, bez které se v líčení obejdu.



Tattoo Brow je bezesporu nejvíce diskutovanou novinkou a já to s tímto kouskem měla jako na houpačce. Nejdříve mě nechával chladných, protože jsem se necítila jako cílovka. Po prvním zkoušení to skutečně bylo nic moc, ale časem jsem se zamilovala, až to i mě samotnou překvapilo.



Funguje to tak, že divnou táhnoucí hmotu nanesete na obočí a necháte zaschnout. Trvá to dvacet minut až dvě hodiny, v závislosti na tom, kolik jste toho nanesli a jak dlouho chcete, aby to vydrželo. Já osobně to sundávám po slabší hodince. 

Já mám obočí tmavé i docela husté samo o sobě, a když jsem to poprvé nanesla jen na chloupky, tak to neudělalo téměř nic. Po druhé jsem se více odvážila a vyplnila tím i kůži, především v přední části obočí, kde je řidší. A docela to funguje. Pořád je to pro mě spíše kosmetická změna a pak na to stejně musím dát barevný gel, který používám tak jako tak, ale musím říct, že jsem si na to zvykla. Používám to vždy v neděli večer a pár dní je to znatelné. Vytrácí se to absolutně nenápadně a rovnoměrně, takže ani já sama nedokážu přesně určit, kdy tam ještě něco je a kdy už je to zase moje obočí. Jeden týden jsem ale vynechala a přistihla jsem se, že mi to chybí. Je to docela fajn, že máte krásné obočí, i když nejste nalíčené a každodenní ranní úprava je poté rychlejší. 

Fotka před a po. Pak je tedy ještě dobré to lehce projet odličovačem, abyste se zbavili těch černých cucků. Já jsem fotila hned po sundání, proto tam jsou.



Nebude to podle mě věc pro každého. Jestli máte obočí světlé a musíte dokreslovat výrazněji, asi vás to nenadche. Alespoň co podle recenzí mých kolegyň soudit, tak obočí bude jednolité a nepřirozené. Pokud ho máte zase naopak v hodně dobrém stavu, nic moc vám ten produkt neudělá.

Pořád je to pro mě takový divný kousek. Nedělá to nic velikého, ale na druhou stranu, i ta malá změna mě baví. Dokonce mi sedla jedna ze dvou barev, které se u nás prodávají, takže u mě tato divno věcička zatím zůstane a uvidíme časem, jestli se pustím do dalšího balení. 



Za poskytnutí všech produktů děkuji PR Loreal.

Která z novinek vás nejvíce zaujala a co už jste stihli vyzkoušet?

6 komentářů:

  1. Zatím jsem nevyzkoušela nic, paletku už jsem prohlížela, ale nezaujala mně natolik, abych si ji koupila. Tak možná ještě omrknu korektor, ale asi to bude marné, tento se mi zdá na mně hodně tmavý a něco mi říká, že ani ten světlejší nebude ono.

    OdpovědětVymazat
  2. Paletku jsem od Maybelline žádnou neměla, takže nemohu soudit. Ale jak píšeš, na první pohled je to bomba :-) ale i tak bych do ní klidně šla, moc se mi líbí, tak se na ni v drogerce mrknu a rozhodnu se tam :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  3. Upřímně mě z novinek nic neláká, hezká je paletka ale mám doma jednu a stačí mi to. Stíny jsou dost prášivé a jak píšeš na oku nejsou rovnoměrné. Maybelline mě celkově poslední dobou moc nebaví, asi kromě rtěnek, ty mají totiž skvělé.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
  4. Já už jejich paletky vyzkoušela mám jednu hned tu jejich první a souhlasím, práší, na očích to vypadá všechno stejně, ale i tak ji mám ráda. Tato paletka se mi zdá už o něco lepší, i na oku vypadá dobře. :) Líbí se mi složení stínů. Jinak mě nic z toho uz nezaujalo.

    OdpovědětVymazat
  5. Mě zaujala paletka očních stínů, má krásné odstíny a škoda, že na očích se velmi podobají. Dále mě zaujalo Tatto Brow, mohla by to být fajn zkušenost, ještě nic podobného jsem nezkoušela. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  6. Tá paletka sa mi neskutočne páči, ale tie odtiene by som nevyužila :/ A si asi prvý človek, od ktorého počujem, že mu báza nesedí. Ja mám Baby skin a som spokojná :)
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat