pátek 24. listopadu 2017

Nepěnivé šampony Loreal

Jedny z nejnovějších šamponů od Loreal jsou po čertech podivné. Nepěnivé formule jsou sice v poslední době v trendu, ale v drogeriích se to zase tak běžně nevidí, tím spíše u takto konvenční značky. Já to mám s šampony složité, ale pořád mě to láká něco zkoušet a pokoušet, a tak jsem si ani tuto novinku nemohla nechat ujít. 


Oficiálně se tento Low Shampoo nazývá pečující mycí krém. A kromě toho, že láká na absenci sulfátu, tak vám jeho formule supluje nejen šampon, ale také kondicionér  a masku. Jenom škoda, že Loreal to nikdy nedotáhne do konce. Je to sice bez sulfátů, ale zase jsou tam silikony. Asi jako protipól poslední řady Botanicals, která zase byla bez silikonů, parabenů, barviv a kdoví ještě čeho, ale zase měla sulfáty. Tak teď si vyberte. :-) 


Sama jsem se pustila do testování červené řady na barvené vlasy. Ony tedy obecně všechny tři šampony jsou určené spíše na suché, zničené vlasy, takže pokud je máte třeba jemné či mastné, není to úplně pro vás. Sama jsem s tím trochu bojovala, ale hrozně jsem to chtěla vyzkoušet a přišlo mi, že tato řada by mi mohla sednout nejvíc. 


Samotné mytí je fakt divné a je potřeba si na to zvyknout. Především tedy potřebujete čas a být smíření s tím, že to trvá déle než klasický šampon. Ono tedy když odpočítáte, že nemusíte používat kondicionér či masku, tak to ve finále časově vyjde stejně. Ale třeba pokud po ránu spěcháte a chcete během minutky vlasy napěnit, spláchnout a běžet, tak to raději sáhněte po něčem jiném. 

Konzistenčně je to jako tužší kondicionér či maska. Je potřeba toho vymáčknout více. Výrobce uvádí až 15 pumpiček. Sama těch vlasů nemám nejvíc, ale pod 10 pumpiček se ani já nedostanu. Voní to velmi příjemně, tak kadeřnicky a vpodstatě shodně s ostatními Elseve šampony.

Vždycky se to snažím dostat k hlavě, a tu poté lehce masíruji a snažím se šampon zapracovat po celé ploše. Udělala jsem si z toho takový pečující rituál. Chce to pěkně v klídku se tomu pověnovat, žádné vztekání, že to nepění. Nakonec to ještě lehce dám do délek a jen decentně promnu. Poté už to stačí jen spláchnout, kde si ale také dejte na čas. Je to jako maska, prostě je to mazlavé a chce to poctivě se tomu věnovat, aby se to vymylo všechno. 


Výsledek je ale překvapivě velmi dobrý. Vlasy jdou perfektně rozčesat, jsou hebké, uhlazené, lesklé. Jo, jo, silikony umí. :-) Celkově jsou takové poslušnější. Aspoň já to tak mám. Když použiji něco přírodnějšího nebo na objem, tak pak má vlásky super lehké, všude mi to lítá, kroutí se. Tohle je jiné, nechci psát, že jsou zatížené, protože to nejsou. Ale jsou prostě takové víc poddajné, učesatelné, tolik se nevlní. A nemastí se to nějak extrémně rychleji než je běžné. V klidu s tím vydržím dva dny, což je naprostý standard. A co je důležité, ani při opakovaném mytí mě z toho nesvědí hlava. Pro mě další důkaz, že mým problémem je SLS, který mi způsobuje svědění. Nepotřebuji čistě přírodní formuli, stačí mi, když zmizí tato položka. 


Abych v tom nebyla sama, jeden šampon jsem dala i kamarádce, která má úplně jiné vlasy než já - spíše hrubé, suché. Její zkušenost je ale vpodstatě shodná. Také si musela první dny zvykat, protože je to prostě divné. Zároveň s tím ale byla spokojená. Vlasy byly po použití hezké, lesklé a nemastily se rychleji než jak je zvyklá. Takže za ni také spokojenost. 


Co vám budu povídat, ten produkt je prostě divný. Nejen tím použitím, ale zároveň mi někde v hlavě bliká majáček, že mám doma lepší šampony a že silikon nepatří na hlavu. Ale stejně mě to k tomu táhne a občas mě to vyloženě baví. Není to pro mě šampon na každodenní použití. Na to nemám ani nervy a myslím si, že tam by se to projevilo, že to není dobře. Ale čas od času, především o víkendu, kdy si ráno udělám čas na sebe a hezky si  ty vlasy umyju, to mě zase baví. A ten efekt prostě také není špatný, i když je trošku jiný než jak jsem zvyklá. 

Pokud se toho složení nezaleknete, tak vám říkám, zkuste to. Je to tak divné, že o tom se špatně píše, to si musí každý zkusit. Netvrdím, že je to věc, bez které se neobejdete, ale je to minimálně zajímavá alternativa. Za mě překvapivě ano. A to jsem už hodně dlouho žádnému drogérkovému šamponu neřekla. 

Za poskytnutí šamponů k recenzi děkuji PR Loreal.

Co na tuto nepěnivou formuli říkáte? Máte už vyzkoušeno, láká vás?

7 komentářů:

  1. Nedokážu říct, jestli mně láká, na jednu stranu je mi jasné, že by mně hodně znervózňovalo, že nepění, na druhou stranu bych ráda vyzkoušela zase něco nového..tak uvidím:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nepěnivý šampon mě vůbec neláká vyzkoušet. Já právě mám moc ráda bohatou pěnu, i když za ni můžou sulfáty. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. No takové nepěnivé šampony nemám v oblibě, ale zase se mi líbí právě ta pumpička, ikdyž 15 stříknutí je docela dost bych řekla.

    OdpovědětVymazat
  4. Já ho asi zkusím. Už dříve jsem měla Low shampoo od Yves Rochera a byla jsem spokojena.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  6. Já sice oceňuju absenci SLS, ale zase je to Loreal a s tím mám osobní problém, mám tu značku hodně spjatou s testováním na zvířatech (o současných zákonech atd. vím, ALE... pořád Loreal nemám ráda :D). Takže i když oceňuju snahu přijít s něčím novým, radši zůstanu u přírodních šamponů :)

    OdpovědětVymazat
  7. Mám, myju a s výsledkem jsem spokojena. Že nepění mi naprosto vyhovuje, počítala jsem s tím, že to bude jiné a příjemně mě to překvapilo.
    Pumpicek si dávám asi 30, mám delší hodně husté vlasy, hromádka je to i tak poměrně malá.
    Ale! Silikony! Dost mi vadí vědomě, protože od kadernice vím, co při dlouhodobým používání vlasum dělají za paseku.
    Takže za mě ano jako občasná alternativa, protože balzám ani masku si na vlasy nedávám a Elseve low umývá a vyživuje zároveň.

    OdpovědětVymazat