pátek 10. listopadu 2017

Adventní kalendáře 2017

Velké téma posledních dní...jaký adventní kalendář si pořídit? Pokud pokukujete po těch kosmetických, mám pro vás pár tipů.

Je krásné sledovat, jak se tento fenomén rozrůstá. Před dvěma lety tady byly jen takové nesmělé pokusy, loni se to slušně rozjelo a bylo z čeho vybírat. A letos? Stačí si pomyslet na jakoukoliv značku a můžete si být jistí, že bude mít kalendář ve své nabídce. Stačí už jen vysypat prasátko a začít si vybírat. 


Kalendáře jsem se snažila řadit zhruba podle ceny od těch levnějších až po luxusní kousky.


Essence
Cenově zajímavý je rozhodně kalendář Essence, seženete ho za zhruba 650 Kč. Problém tedy je, že vypadá dost vyprodaně. Na netu už ho nikde nevidím, ale měl by být ještě v Globusu. Musím říct, že se mi fakt líbí, a to nejen vizuálně. Obsahuje plné produkty, které jsou vesměs dobře využitelné. Jen na můj vkus obsahuje také dost nekosmetických nesmyslů jako vánoční pytlíky, samolepky atd. 

Marionnaud parfumerie

Pokud už neseženete Essence, ale pořád chcete něco levného a plné dekorativní kosmetiky, perfektní je kalendář od Marionnaud. Obsahuje čistě jen dekorativku jejich privátní značky a koupíte ho za 699 Kč. 

Nivea

Milý překvapením pro mě je kalendář Nivea. U takhle mainstremových značek to ještě tolik obvyklé není.A jak jsou ty jejich produkty všechny modré, dohromady to vypadá fakt kouzelně. Je to navíc takový rodinný kousek - bude tam i něco pro pány, poté nějaké nekosmetické věci, třeba pro děti. :-) Za mě moc hezký kalendář, kde bych většinu využila, protože Niveu mám ráda. Cena je 799 Kč a koupíte ho exkluzivně v Tetě. 

Douglas parfumerie

Tento kalendář vzbudil obecně u blogerek největší pozdvižení. Dost možná proto, že se začal prodávat jako jeden z prvních a cenově je opět super, 899 Kč. Za mě je ale obsah docela slaboučký. Těch exkluzivních produktů je tam pár a spíše jsou to samé Douglas maličkosti. 

Yves Rocher

Velmi mile mě překvapilo, že i jedna z mých nejoblíbenějších značek Yves Rocher přišla také s kalendářem. A to za velmi sympatickou cenou, která byla necelých 1 200 Kč. Hodně jsem o něm přemýšlela, ale zase jsem si říkala, že chci díky kalendáři vyzkoušet něco nového, a to se mi u této značky moc nepovede, protože mám prozkoušený křížem krážem celý jejich obchod. I tak je to ale jeden z mých favoritů. Na eshopu už ho tedy nevidím, ale v prodejnách snad ještě bude. 

Loccitane

Loccitane kalendář považuji za nejlepší co se poměru cena/výkon týče. Na to, jak drahá ta značka normálně je a jak veliké a zajímavé produkty v kalendáři jsou, tak je to prostě super. Seženete ho za 1 350 Kč. Já jsem ho měla loni a fakt i zpětně můžu říct, že jsem si ho užila. Jen tedy letos je dost podobný, a tak by byla škoda koupit zase to samé. 

Makeup Revolution

Milovníci dekorativky si mohou užít i kalendář Makeup Revolution, který za 1 400 Kč ukrývá 24 produktů v plné velikosti. Kdo chce značku více prozkoušet, tak to není špatné. Mě osobně ale tedy vůbec neláká.

Dr Hauschka

Tak tady mě mile překvapila cena. Měla jsem ho schovaný na konec článku, ale musela jsem ho přemístit. 24 malých překvapení o Dr Hauschky seženete už za 1 450 Kč. Také by mě lákal. Já jsem letos obecně prostě spíše na tu péči. 

NYX

Je libo nekonečně množství produktů na rty? Nyx vaše přání vyslyší. Jejich kalendář obsahuje 24 ikonických produktů na rty. Cena je 1 500 Kč. Já osobně bych uvítala větší produktovou variabilitu, tím spíš, co má Nyx běžně v nabídce. A tak mě také moc neláká. 

Kiehls

Začíná cenově přituhovat, ale o to více mé srdíčko plesá. Kiehls a 24 zlatíček? Váhala jsem opravdu jen chvíli. Sice je to fakt pálka, ale jsou tam mimo jiné i plná balení, která jsou sama o sobě fakt drahá, takže se to ve finále vyplatí a pro mě je to značka, která mě hodně baví a chci ji pořád zkoušet. Nebudu vám lhát, už se vyhřívá u mě doma a čeká na první prosinec, kdy otevřu první okýnko. Cena je 1 990 Kč. 

Clinique

Tohle byl můj loňský favorit a letos jsem na něj měla políčeno. Nakonec jsem ale usoudila, že kosmetika Kiehls mě bere o něco více, a tak jsem peníze obětovala raději tam. Ale kdybych měla neomezený budget, jdu do něj také. Cena je 2 000 Kč.

Clarins

Clarins se mi také hodně líbí a kdyby nebyl tak neskutečně drahý, tak si ho také rovnou pořídím. Je tam spousta věcí, co bych chtěla vyzkoušet. Ale 3 000 Kč, to už je pěkná pálka.

Pokud vám to stále nestačí a chcete se poohlédnout v zahraničí, doporučuji článek Černé Moory případně video Fleur de Force. U sousedů byl můj favorit kalendář Asosu, který jsem už už objednávala, jenže než jsem se rozhoupala, byl vyprodaný. Ten by stál za to. A kdybych měla neomezený rozpočet, šla bych do luxusních značek Lorealu, ten je boží. 

Teď už zbývá jen poslední otázka. Tak který bude ten váš?

22 komentářů:

  1. Ja uz mam doma Balea adventny kalendar a zatial spokojnost 😊 Paci sa mi, ze tam je iba jeden "nekozmeticky nezmysel" teda maly uteracik na tvar, takze vlastne to s kozmetikou trosku aj suvisi 😉 Ocenujem, ze su to produkty vyrobene specialne pre adventny kalendar (teda mam pocit, ze nie su bezne v ponuke) a maju krasne vianocne obaly. Uvazovala som aj o Alverde, ale Alverde tam napchalo iba miniaturky, ktore sa daju normalne kupit samistatne a este 2 vykrajovatka na kolace (ak sa nemylim)! 🙈

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten Balea se mi taky moc líbí, ale k nám se buď nedostal vůbec nebo v tak malém množství, že ho snad ani nikdo nestihl zaznamenat. proto jsem ho ani do výčtu nedávala.

      Vymazat
    2. Já bych s tím Baleáckým ještě nedělala unáhlené závěry ;) Zatím přišly na prodejny po dvou kusech, což je vážně spíše vtípek, ale myslím si, že nebyly poslední. Alespoň podle infa, co psalo zastoupení DM na svůj FB v odpovědích na komentáře.. :D

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  2. Ahoj, já jsem už už objednávala Essence, když byl skladem, ale pak jsem si to rozmyslela, přeci jen to není úplně moje oblíbená značka.. Takže pokud neseženu Baleu v Německu, nekoupím asi žádný. Kdybych mšla svůj normální plat a neměla 2 děti, koupila bych si možná Loccitane, i když tam už jsem taky spoustu vzorečků měla a přijde mi ta značka taková jen "na oko".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říct, že sice Loccitane kalendář mi udělal velkou radost a byla jsem ráda, že jsem značku prozkoušela, ale taky jsem došla k závěru, že nic v plném balení od nich nepotřebuji. za ty peníze to není nic výjimečného.

      Vymazat
  3. Mně se jich spoustu líbí, ale nakonec ve mně zvítězila soudnost - přijdou mi nechutně předražený (hlavně ty od Estée Lauder, Lush, apod.) a taky si v poslední době nemůžu pomoct, ale dívám se na to, jestli jsou značky cruelty-free. Nechtěla jsem se ale smířit s tím, že bych žádnej kosmetickej kalendář neměla, a pak mě spasil ten Baleáckej, na kterej jsem narazila úplnou náhodou. Za čtyři kilča luxusní obsah a hezky zpracovanej. Srdíčko zaplesalo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to většinou cenově vychází dobře v přepočtu na jeden kus, ale jak je jich tam 24, tak ta cena prostě povyskočí. Ale Balea je cenově fakt nejlepší volba a taky vypadá super.

      Vymazat
  4. Původně jsem si chtěla koupit ten od Essence, ale jen se po něm zaprášilo a já ho prošvihla. Ale docela mně láká ten od Nivei nebo YR, uvidím, jestli na některý z nich budu mít štěstí:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Letošní adventní kalendáře se značkám opět zase povedly :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  6. Super shrnutí, chtěla jsem ho taky dělat, ale úplně jsem věděla, že tu práci odvedeš za mě :D Já budu mít Baleu a možná Niveu a to asi bude stačit :D Líbí se mi ten Yves Rocher, ale ta cena mě trochu zaskočila, i když vypadá skvěle a navíc dle všeho obsahuje plné produkty, takže to asi tak hrozný ve finále není.. ale stejně no, nemusím mít vše :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ten Rocher zase překvapil naopak,že je docela levný, na to jak umí ty ceny kolikrát vyšroubovat. ale taky jsem si nakonec řekla, že ho oželím.

      Vymazat
    2. Jako jo, je to určitě snesitelná částka a líbil by se mi, věci bych využila a hodnota bude asi i větší než jeho cena.. Ale prostě 1300 nazbyt pro sebe, takhle před Vánoci, nemám :D

      Vymazat
  7. Líbí se mi od Yves Rochera ale jak píšeš nečeká tam na člověka nic nového protože já už jsem od této značky vyzkoušela snad většinu jejich produktů. Dost mě zaujal NYX a Makeup Revolution. Já zatím žádný kalendář nemám a jestli si nějaký koupím to ještě nevím. Asi nemám potřebu za to dávat tolik peněz když vlastně nic z toho úplně nepotřebuji a kosmetiky se mi teď nahromadilo poměrně dost. Pokud na mě něco v Dmku zbyde, tak si třeba pořídím. Pojedu do Vídně a tak kdyby tam měli kalendář od Alverde, koupila bych si ten.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
  8. Celkom zaujimavé adventné kalendáre mne osobne mám vyhliadnutý od Makeup Revulution

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám doma ten od YR a už se těším na otevírání okýnek. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  10. Tak mě se líbí, ale ráda bych si pořídila od Dr. Hauschky, protože mám zálusk na vyzkoušení některých jejich produktů, nikde než v zahraničí jsem ho ale nenašla :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. byl i na českých stránkách, ale také už píšou, že je nedostupný. ty značky, co ho mají letos poprvé, tak obvykle nevychytají počet a jsou hned pryč. To jde vidět hezky u těch, co už mají nějaký ten rok za sebou, že ví, kolik toho vyrobit :-)

      Vymazat
  11. Ahojky,

    tento rok si asi nekupim ziadny. Minuly rok som mala L´Occitane a nejak ma to neposadilo na zadok. 4 male tuhe mydla a vzorky,ktore su bezne v casopisoch za 49 EUR, no neviem. Asos sa mi pacil, ale 80 EUR mi prislo dost. Nivea som pozerala v Bratislave v DM Drogerii a z 24 policok boli kozmeticke veci iba asi v 20tich, zvysne boli rozne papierove ozdoby a blbiny a stoji 30 EUR.

    OdpovědětVymazat
  12. Já si myslím, že letos se ty kalendáře opravdu povedly. :) Já letos žádný nebudu mít, pokud se nic do Vánoc nezmění :D

    OdpovědětVymazat
  13. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  14. Já budu mít letos kosmetický adventní kalendář poprvé a to od Essence. Hlavně z finančních důvodů, ale i proto, že mám Essence ráda a jsou v něm produkty, které všechny využiji. Kdyby měla neomezený rozpočet, tak bych asi sáhla po kalendáři od Loccitane, ten vypadá krásně.

    OdpovědětVymazat