pátek 14. července 2017

Mix produktů na rty od Catrice

Na začátku června jsem byla na skvělé akci Catrice, odkud jsem si přinesla štědrou hromadku, a tak je nejvyšší čas začít ji zpracovávat a postupně vám produkty představovat. Začneme kousky určenými na rty.



Klasické rtěnky od Catrice mám hodně ráda a měla jsem jich již několik. Za mě platí, že jsou jedny z nejlepších v drogerii, tím spíše za tu cenu. Paradoxně tady ale dnes žádnou rtěnku nemáme. Nějak jsem si v ten moment nedokázala vybrat vhodnou barvu. Ale nevadí, ty už stejně vyzkoušené mám a tak se dnes vrhneme na další textury a variace, které Catrice na rty nabízí. 



Začneme pro mě asi největším objevem, protože tenhle kousek jsem od prvopočátku považovala za kolosální blbost. Ombré rtěnka? Proč? Tím spíš, že je to takový nemotorný kolek. Nechápala jsem to ani u Benefitu a vůbec mě to nelákalo ani tady. Nakonec mě ale holky blogerky na akci přemluvily, ať to také zkusím. Brala jsem tedy jeden kousek až mezi posledními, kdy už moc nebylo na výběr a říkala jsem si, že to prostě jen ze srandy zkusím. A ono to vůbec není špatné.



Mám barvičku 050 Please tell rosy a je to taková ta moje klasická barva - studená fuchsiová. Ombré efekt tady díky bohu moc nefunguje. Možná, když to zkoušíte na ruku, ale na rty prostě nanesete jednolitou hezkou barvu. Tím spíš, když rty ještě promnete. Ale za mě díky bohu, kdyby to dělalo nějaké přechody, asi by mě to tolik nebralo. 

Ani v takovém detailu nejde pořádně vidět nějaké ombré. Ale nevadí. 




Tím kosočtvercem se to ve finále nenanáší úplně marně. Horší je jen spodní ret, protože abyste stále drželi tmavší barvu dole, tak rtěnku držíte v dost nepřirozeném úhlu. Ale nanést se to dá, a to i takto výrazná barva. 

Co mě dostalo, tak je samotná textura. Je to decentně lepivé, ale nevadí mi to. Barva perfektně drží na svém místě a nerozpíjí se. A ta výdrž. Pití to nerozhází, po jídle jde část dolů, ale zůstane rovnoměrný stain a dá se to krásně nosit dál i bez opravy. I po celém dnu jsou rty jako v bavlnce. Prostě po všech směrech je to super rtěnka. A kdyby si to nehrálo na ombré kravinu a vypadala normálně, možná by to bylo ještě lepší. Ale chápu, trendy prodávají. :-) Cena je 125 Kč.



A když už u těch trendů jsme, pojďme na další blbinku. Cushion všechno je hit a myslím si, že to ještě chvíli potrvá, než to umlkne. A tak Catrice přišel s Lip Cushion aneb leskem na rty s pěnovým aplikátorkem. 

To jak moc to je či není hygienické, bych asi nerozebírala. Protože určit, jestli je horší tohle nebo když klasický aplikátor namočíte zpět do lesku, to fakt těžko říct. Stačí se držet selského rozumu a když to začne smrdět nebo se chovat divně, vyhoďte to. 



Na akci nás lákali na to, že je ta aplikace super příjemná. Já v tom zase tak výrazný rozdíl nepociťuji. Normální pěnový aplikátor. Nevadí mi to. Já mám tedy nude barvu 020 Better make a mauve, takže nemám problém ani s přesností nanášení, ale u tmavších barev by to možná problém byl. 

Co se mi také moc nelíbí, tak velikost samotného balení. Proč je to tak velké? Podle mě chce každá z nás v kabelce tahat něco malého a většina rtěnek menších prostě je. Tohle mi přijde fakt zbytečně robustní.



Konzistenčně je to hutný lepivý lesk. Barvička je to krásná, taková každodenní neutrální nude, ale ta textura je moc i na mě. A to se považuji za člověka, který snese lepivější věci. Ale tohle fakt ne. Je to na rtech až moc nepříjemné. Výdrži to ale stejně moc nepomůže. Po větším napití či jídle to mizí.

Není mi to sympatické svým vzhledem ani texturou. Tohle za mě bohužel ne. Cena je 125 Kč.



Na rtěnko balzámko lesk jsem se těšila asi nejvíc, protože tohle jsou pro mě obecně top produkty. Navíc jsem si zvolila i svůj top odstín - nude barvu s růžovým podtónem 040 Rose your voice. 



Bohužel, nějak se nezadařilo. Není to špatné, ale je to takové obyčejné. Opět dost lepivé, rychle to mizí. Ta barva je ve finále taky nudná, mám pro ni v šuplíčku hned několik alternativ. Za mě paradoxně největší zklamání. Ale asi to není ani tak apriori špatný produkt, jako spíše že nenaplnil má očekávání. Tohle by měl být dupe od Maybelline Color Elixir, které u nás stále nejsou, ale bohužel se to tomu ani nepřibližuje. Za mě opět ne. Cena je 105 Kč



Na závěr tady mám pro změnu další blbinku. Něco se Catrice musí fakt nechat. Své věci má skutečně netradiční a stále se drží s dobou. Tohle je takový ten klasický průhledný balzám, který se poté na rtech trochu zabarví dle vašeho ph. 



A musím říct, že mě to chytilo. Má to skvostné balení, takže pokud se třeba nepřenesete přes Baby Lips a chcete v kabelce tahat něco ,,luxusnějšího", tohle je super volba.

Konzistenčně je to hodně příjemné, super lehoučký balzámek. Barevně se to hodí do nenápadné malinovky. Do kabelky je to super věc. Cenu nevím přesně, ale je to kolem stokoruny. 


Catrice produkty se pro mě nakonec staly docela překvapením. Od těch, co jsem čekala, že mi sednou, se konalo spíše zklamání a zase naopak. Ale tohle mě na kosmetice prostě baví. Nikdy nevíte, čím vás co dokáže překvapit a co si zamilujete. Z dnešní čtyřky mě nejvíce nadchla ombré rtěnky (i bez ombré efektu) a balzámek měnící barvu. To jsou fakt příjemné kousky, které ráda využiju. Zbylé dva mé očekávání nenaplnily a nejspíše poputují dál.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji PR eshopu kupkosmetiku.cz

Co vy a produkty na rty od Catrice? Máte tam nějakého oblíbence?

10 komentářů:

  1. Tak ze všech 4 produktů, co ukazuješ, mě nezaujal ani jeden. Obecně nemám moc ráda balzámy a lesky na rty. Prostě cokoliv, co se na rtech patlá nebo lepí. Ale nějakou normální rtěnku asi budu muset vyzkoušet, když píšeš, že jsou super. Jinak od Catrice jsem zatím nic moc neměla. Můj oblíbenec je tekutý korektor.

    OdpovědětVymazat
  2. Z týchto produktov sa mi celkom zapáčil ombre rúž, je to zaujímavý nápad :) Inak Catrice veľmi v láske nemám, niekedy som obdivovala ich Camouflage korektor, no hneď vedľa má essence presne taký istý, no o 30kč lacnejší..

    OdpovědětVymazat
  3. Jednu z těch ombré rtěnek jsem si koupila, strašně mně zajímal ten ombré efekt na rtech, no, taky ho z té rtěnky nějak nemůžu vymáčknout:-D Ale zaujal mně ten zabarvený balzám, na rtech vypadá vážně hezky.

    OdpovědětVymazat
  4. A já už takovou dobu pokukuju po tom Lip Cushionu, a pořád si říkám, jestli je to dobrý nápad :/ Hrozně se mi líbi ty odstíny, ale asi to fakt nebude nic moc :/

    since-2015.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. No jako musím říct, že teda produkty celkem nic moc a moc mě nezaujalo nic. Co se mi líbí je max rtěnka ombré to je fakt super nápad a je super, že to moc nejde poznat, že se jedná o ombre. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já chtěla tu lesko balzámo rtěnku, už jsem ji asi i měla v košíku, tak jsem nakonec ráda, že jsem si ji nekoupila, když píšeš, že lepí. Lepivé věci na puse fakt nemusím. Zaujala mě ta ombré rtěnka, má i luxusní obal, tu si možná koupím. Nejvíc mě zaujal ten balzámek, který se má zabarvit podle ph rtů, na ten si brousím zuby už delší dobu, navíc má hezké balení.

    http://kliknisem.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Ombré rtěnku od Benefit jsem vůbec zkoušet nechtěla, ta cena je dost odrazující, ale tahle "blbinka" od Catrice by za tu cenu stála za vyzkoušení.

    OdpovědětVymazat
  8. Upřímně mě nezaujal ani jeden produkt. Ombré rtěnka mi nepřijde že by dělala ombré, lesky nemusím a ten poslední balzám, no asi ho nepotřebuji. Jinak Catrice rtěnky jsou naprosto skvělé ale tohle teda ne.

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné, líbí se mi všechny! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Na obré rúže som neskutočne zvedavá, určite chcem min. dva vyskúšať :)

    Lavandula Diary

    OdpovědětVymazat