středa 3. května 2017

Svíčková statistika (březen - duben)

Spolu s nástupem jara bylo potřeba trošku prohodit i vůně svíček, a tak jsem si opět objednala pár novinek. Spojila jsem to však za dva měsíce dohromady, abych vám měla co ukázat nejen v novinkách, ale i ve spálenu. 

Novinky

Již tradičně jsem objednávala u Jasmínky. Důvod pořád stejný, nejlepší ceny, výběr i servis.



Hlavním důvodem, proč jsem objednávala na sklonku března a dubna, byla tato svíčka My serenity, která byla zrovna v akci. Je to jedna z mých top vůní a dlouho jsem si ji přála ve skle. Jak já s oblibou říkám, voní přesně tak, jak napovídá etiketa. Neskutečně mě ta vůně uklidňuje a nabíjí pozitivní energií.


Poté jsem šla po jarních novinkách. Vždy to tak dělám, že si téměř všechny nové vůně beru na zkoušku ve vosku. Rovnou vyřazuji jen ty, co jsou už podle popisu hodně pánské nebo výrazně květinové. Ty nemám ráda. 

Tady musím říct, že jsem se trefila. Zatím je za mě top Garden by the sea, která je příjemně slaďounká. A potom také ještě loňská Flowers in the sun, kterou jsem minulé léto nestihla. A Garden Sweet Pea byla zrovna ve slevě, a tak jsem z nostalgie po vosku také sáhla. Byla to jedna z mých prvních vůní, když jsem s Yankee začínala a když si k ní přičichnu, automaticky mi naskočí vzpomínky na mé předchozí bydlení.



Ještě jsem si vzala i votivku od Village Candle - Fields od Clover. Tuto vůni okukuji už rok, ale po zkušenosti s Village jsem ji raději místo skla vzala jen takhle malou. U nich člověk nikdy neví. Půlku vůní mají naprosto božskou a pak tam mají spoustu divností. Tato je ale moc hezká, tak jsem zvědavá, jak se ukáže, až ji zapálím. A potom jsem dostala jako dárek jednu čajovky Yankee ve variantě Summer Scoop. Beru to jako milou pozornost, ale sama bych si čajovky nikdy nekoupila. Vůbec nejsou cítit. 



Svíčku Botanicals jsem dostala od Lorealu jako dárek ke stejnojmenné řadě vlasové péče. Bohužel se nedá koupit, byla vyrobena jen jako dárek pro média a blogerky. A povím vám, je to věčná škoda, protože je daleko lepší než všechny ty šampóny. Ta svíčka je úžasně autentická, silná a opět má na mě uklidňující účinky. Nikdy bych neřekla, že mi bude vonět koriandr, ale je to fakt pecka. 


Na závěr ještě jeden vosk od Heart and Home. Je to ta značka, kterou najdete většinou v knihkupectví, papírnictví a takových těch dárkových shopech. Dlouho jsem po ní pokukovala, ale stojí téměř stejně jako Yankee a neměla jsem v ní velkou důvěru. Jenže Dotek tropického ráje mě skutečně dostal. Voní stejně jako Waikiki Melon od Yankee, který už se nevyrábí, a tak jsem to musela zkusit. A musím říct, že jsem byla mile překvapena. Ta intenzita je opravdu dobrá, vůně skvělá a výdrž vosku tak 12 - 15 hodin. Cenově vyjde kolem 50 Kč. Určitě musím jejich řadu více prozkoumat a nebyl to můj poslední vosk.


Vypáleno

Za dva měsíce toho nemám moc - 7 vosků, jednu votivku a svíčky z Ikea. Je to dáno i tím, že jsem dost pálila i různé větší svíčky, ale ještě jsem je nedodělala. Co se vůní týče, ještě jsem doháněla zimní vosky a snažila se vypálit to, co by mi tu přes léto jen tak leželo.


Nejsem velkým příznivcem svíček z Ikea, ale jsem prostě blázen a když už se tam dostanu, stejně si nějakou pořídím. Tyto tři kousky jsem měla celou zimu jako dekoraci, ale bylo na čase se jich před létem zbavit. Jela jsem všechny tři najednou a když byl člověk blízko, tak to opravdu hezky vonělo jako čokoládové brownie. I tak to ale Yankee nesahá ani po kotníky.


Heart and Home už jste viděli výše, bylo vážně fajn a musím se poohlédnout po dalších vůních. Votivka od Kringle Candle také nezklamala. Ta vůně byla přesně uprostřed mezi sladkou vanilkou a trochu pánskou levandulí. Opravdu zajímavá a věrná vůně. Ostatně jako všechny od Kringle.


A tady je sbírečka vosků od Yankee. Naprostý top a klasika je Soft Blanket. Opět jsem se přesvědčila, že je to právě jedna z nejlepších vůní. Jen škoda, že ji musíte kupovat ve vosku, protože ve svíci je velmi slabá. 

Za zmínku stojí ještě Bakery Air, která u nás nejde sehnat. Je to krásná vanilková vůně čerstvého pečiva, ale smutnit po ní nemusíte, podobné vůně se dají sehnat i u nás. Třeba takový Vanilla Cupcake nebo Christmas Cookie udělají stejnou parádu.

Zbytek je takový průměr. Jahody se šlehačkou jsem měla už podruhé, ale je to taková obyč vůně, stejně tak Cherry Vanilla - neurazí nenadchne. Dub a argan na mě zase byly až moc do pánska a znovu bych je nechtěla.

Teď bych si ráda dala od svíčkových nákupů pauzu. Mám toho doma hrozně moc a navíc s nastávajícím létem je ta spotřeba nižší a nižší. Ideální plán je nakoupit až v srpnu a udělat si podzimní zásobičku. Ale znáte mě, možná mi něco cvrnkne do nosu i dříve. Uvidím, kdy bude i další článek. Ideálně na konci srpna, ale pokud se mi toho více nastřádá dříve nebo budu mít hodně spotřebovanců, tak se na to mrkneme i dříve.

Jaká je vaše oblíbená jarní vůně svíček?

12 komentářů:

  1. Tedy spotřebu máš pěknou :D Já si nemůžu pomoct, pálím jako blázen, ale nějak to neubývá :D Z H&H vosků jsem taky nadšená, voní opravdu intenzivně a hodně dlouho :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když já ty vosky nepůlím a dávám je celé, tak je to trošku rychlejší.

      Vymazat
  2. Ja tedy palim snad denne a i v lete, ale takovou spotrebu nemam ani omylem :) Snazim se i nenakupovat, i kdyz bych rada. Dve nove YC jsem ale dostala k narozeninam.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to ani nepřijde tolik, pálím jen pár hodin po večerech a pak víkendy a to taky ne celé. Jen já vosky nepůlím, tak možná proto se to zdá, že je toho víc.

      Vymazat
  3. My Serenity jsem měla několikrát ve vosku a taky by to chtělo svíčku. Nové vůně beru taky ve vosku, je to nejlevnější varianta, jak zjistit, jaká vůně je. Stejně jako Ty se vyhýbám buď pánsky říznutým vůním a nebo pak vůním, které voní po něčem, co nemusím.

    OdpovědětVymazat
  4. Summer scoop jsem dostala od dcery ve velké svíci a musela dát pryč. Jediná vůně ze které mě neskutečně bolela hlava. Já se teď zamilovala do Aloe vera, ta mi voní úžasně.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
  5. Teda super, já jsem s prvními jarními dny trošku svíčky odložila a užívám si vůně živých květů :).
    Beauty by K. - narozeninová soutěž

    OdpovědětVymazat
  6. Máš slušnou spotřebu, tohle bych nedokázala za celý svůj život :-) Akorát jsi mi připomněla abych si něco zapálila, vždycky na to zapomenu. Já te´d vůbec nic nepálím, občas nějakou tu pryskyřici ale vosky a svíčky už moc ne.

    OdpovědětVymazat
  7. fakt spotřeba veliká, ale udělá to krásnou atmosféru

    OdpovědětVymazat
  8. YC sú najlepšie sviečky, aké som kedy skúsila. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  10. U čajovky je nejlepší vydloubnout ji do aromky, poté voní pěkně :).

    OdpovědětVymazat