pondělí 23. ledna 2017

Závan třpytu od Kiko

Značku Kiko mám moc ráda, a tím, jak ji nemám k dispozici úplně běžně, je pro mě ještě více tajemnější. Naposledy jsem v jejich prodejně řádila v létě na dovolené a mimo jiné jsem si tam pořídila i dva třpytivé oční stíny, na které se dnes podíváme více zblízka. 


Začneme relativní novinkou, kterými je duo zapečených stínů. Tyto nádherné kousky se začínaly prodávat právě v létě a myslím si, že se to Kiko neskutečně povedlo. Prodávají se v 24 barevných provedeních a všechny spojuje lesk a třpytky. Každá ta verze je na tom trošku jinak, ale hodně třpytivé jsou všechny. Ty barevné kombinace jsou úžasné a stála jsem u stojanu opravdu dlouho, než jsem našla jednoho favorita. Líbilo se mi jich totiž nejméně pět.


Nakonec to u mě vyhrál odstín 22 Pearly White - Satin Graphite. Nadchla mě jak světlejší část, což jsou vlastně jen třpytky, tak i tmavší šedivá, protože je to přesně můj odstín. Vyloženě černou vůbec nenosím a ráda ji nahrazuji právě něčím takovým. 



Byť zapečené stíny umí občas zlobit, tohle není ten případ. Stíny jsou skvěle pigmentované a jdou dobře nabrat. Jasně, s těmi třpytkami musíte zacházet trochu jinak, ale když to vychytáte, je to úplně v pořádku. Štětec si vždy aspoň otřu do vlhčeného ubrousku, ale úplně nejvíc se mi osvědčilo stříknout na něj fixátor makeupu. Ten trochu lepí a práci ještě o to víc usnadní. 


Chce to kratší tahy a stíny na víčko spíše nalepit, ale chytá to moc pěkně rovnoměrně a vůbec to neopadává. Tmavší stín už je úplně v pohodě. A co je fajn, tak byť jsou si texturami odlišné, tak jdou dobře zapracovat do sebe. 

Výsledek je super. Jsou to šedivé kouřkovky, ale díky třpytkám o level výš. Záleží na intenzitě, jakou zvolíte, ale pro mě je to líčení na běžný pracovní den, kdy nechci nic složitého ani bláznivého,ale přesto něco víc než jen nude hnědou. Výdrž v kombinaci s bází je standardní a hravě to zvládne celý den. 

U třpytek jde pěkně pracovat i s intenzitou a jdou libovolně navrstvit. Můžete to vidět i na fotkách. Na té první je to jen lehounká vrstva. 


A tady už jsem trochu přidala. (pomohl také právě ten fixátor makeupu)


Cena za tuto jednu krabičku je 9 eur. Což není úplně málo, ale ani moc. Pro mě je to moc povedený a přitom nevšední kousek a jsem ráda, že jsem si ho pořídila. A až se zase někdy dostanu do Kiko, asi neodolám některé z dalších variant. 


Ukážu vám ještě jeden kousek, i když tady to moc nevyšlo. Tyto stíny od Kiko jsou hodně známé. Mají krásný reliéf a dají se použít jak nasucho, tak především namokro (což jsem ale nezkoušela). Údajně měly končit, ale nevím, co je na tom pravdy, protože doteď na eshopu jsou. Byť pravda, v akci za 3 eura (namísto devíti). 

Bohužel, v době, když jsem tam byla, tak měly dostupných asi pět odstínů, i když normálně je jich 25. Nebylo moc z čeho vybírat, ale byla jsem v dovolenkovém utrácecím módu a navíc to vypadalo, že fakt končí. A tak jsem jeden musela mít. 

Sáhla jsem po barvičce 226, která je taková krásná galaktická bílo šedivo modro stříbrná. Říkala jsem si, že minimálně jako rozjasňovač bude fungovat. 



Kvalita samotných stínů je úplně v pořádku. Dobře se s nimi pracuje i bezproblémově drží. Jen jsem nějak nedomyslela ten modrý podtón, který je bohužel hodně výrazný. A můžu mít na očích cokoliv, ale modrá jednoduše nefunguje. Necítím se v ní dobře a oči v ní nedokážou vyniknout. Takže krabička poputuje o dům dál. 



Dopadlo to přesně padesát na padesát, ale jsem moc ráda, že jsem mohla vyzkoušet obě varianty. Zapečené duo se podle mě hodně povedlo a nechápu, že se o něm moc nemluví. Podle mě je to naprostá pecka a dají se tam sehnat krásné a netradiční kombinace. Kvalita je navíc také super. Druhý stín také není špatný a zvlášť pokud na něj narazíte ve slevě, tak do něj jděte. Jen si lépe rozmyslete, který odstín využijete. Ať nedopadnete jako já. :-)

Zkoušeli jste nějaké stíny od Kiko?

8 komentářů:

  1. Na kiko narazim az poslednich 2,5roku. O ten stin (rozjasnovac) bych mela urcite zajem ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Zapečetěné duo stínu vypadá velice dobře :)
    Giveaway Saloos

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám vyzkoušené hlavně tvářenky, pudr a voňavky. Tvářenky od Kiko miluji a určitě až budu mít Kiko k dispozici, nějakou si zase pořídím. Moc se mi líbí i jejich paletky, celkem pěkně pigmentované jsou a cena není tak hrozná. Jinak je dobré, když narazíš zrovna na slevy, to se zde opravdu vyplatí nakoupit.

    OdpovědětVymazat
  4. Kiko stíny vypadají luxusně, tuhle značku jsem ještě nezkoušela ale omrknu ! :)

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
  5. Water mají končit? Děsíš mě, to jsou nejlepší stíny od Kiko! :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsem si tím jistá. Mluv se o tom už dlouho, ale pořád v nabídce jsou, tak těžko říct. je ale pravda, že je mají už dlouhodobě za nižší cenu, takže možná fakt vyprodávají.

      Vymazat
  6. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat