středa 18. ledna 2017

Produkty od Urban Decay

Tato bájná značka u mě tak často zastoupená není. Loni jsem si udělala radost limitovanou paletkou tvářenek, ale například slavné stíny doma pořád žádné nemám. A zatím se to ani měnit nebude. Při dnech Marianne jsem si ale pořídila pár jiných kousků, o kterých vám dnes povím více. 



Báze pod oční stíny Primer Potion byl na mém wishlistu hrozně dlouho. Jenže má mastná víčka jsou náročná a bála jsem se dát šest stovek za něco, co možná nebude fungovat. Když se k nám do Sephory ale dostala miniatura za lepší peníze, neváhala jsem. 

Mini balení má 5 ml a vyjde asi na 340 Kč. A můžete samozřejmě použít obligátní 20 % slevu. Navíc z mé zkušenosti s jinými bázemi, toto množství vám vydrží bezmála rok při denním používání.





Konzistenčně je to tělová silikonová kašička, dost podobná třeba Too Faced. Na rozdíl od ní ale není tak vodová a skvěle funguje již od prvního použití. Už jsem to psala dříve. Bázi Too Faced mám moc ráda, ale až zhruba tak rok poté, co ji mám otevřenou. Potřebuje trochu proschnout a vymačkat ze sebe zbytečnou vodu. To UD nemá a hned u prvního použití posloužila skvěle a i na mých mastných víčkách udržela stíny celý den. Přesný počet hodin se udává těžko, záleží to pak i na stínu samotném. Ty lepší dají klidně 12 - 14 hodin, ty slabší kolem 8. 

Jestli mě na této bázi ale něco rozčiluje, tak je to balení. Ten aplikátor je úplně nanic a báze se s ním nenanáší dobře. V poslední době už jsem na to rezignovala a vždy si jednoduše vytlačím trochu báze rovnou z tuby a rozetřu prsty. 

I přesto jsem s ní spokojená a nebála bych si ji koupit znovu. Ale určitě budu zůstávat u miniatury, bohatě to postačí. 


Řasenka Perversion mě nikdy moc nelákala. Byla jsem přesvědčená, že mým řasám nesedne. Ale když ji dostanete jako dárek k nákupu, tak proč ji nevyzkoušet. A musím říct, že předčila má očekávání. Byť je kartáček úplně nudný, dokáže velké věci. Doslova. Řasy pěkně zahustí, ale zároveň neslepí. A také je moc pěkně prodlouží a v kombinaci s kleštičkami udrží natočené. 


Takové řasy jen tak s nějakou řasenkou nemám. 



I tady bych ale našla jedno minus. Čas od času uměla udělat šmouhu pod okem. Nebylo to nic vyloženě tragického, ale úplně na sto procent jsem se na ni spolehnout nemohla. A to si řasenka za 600 Kč nemůže dovolit. Docela mě to mrzí, protože ten efekt je neskutečný a klidně bych byla ochotná si za něj připlatit, ale ne v případě, že se maže. 

Ale vnukla mi aspoň myšlenku, že musím vyzkoušet ještě slavnější krásku Better than Sex od Too Faced. O té jsem taky byla přesvědčená, že mi nebude sedět, ale zkusit ji musím. Třeba také překvapí.


A na závěr jedna zářivá kráska. Když Urban Decay vydalo 100 nových rtěnek, bylo jasné, že aspoň jednu musím vyzkoušet. A nakonec ten výběr odstínu nebyl tak těžký, jak by se čekalo. Hned jak jsem namátkou sáhla na ,,Psycho", bylo jasné, že ji musím mít. 



Foťák odmítl spolupracovat a rtěnka vůbec není tak červená, jak to vypadá. Je to studená fuchsiová a ještě s kupou modrých třpytek. Swatch níže více odpovídá realitě. 


Rtěnka naprosto nabourává moji představu o klasických věcech na rty, které ráda používám. Copak byste do mě řekli, že si dobrovolně koupím verzi Matte, i když na tyto textury vůbec nejsem? A modré třpytky, vážně? No, někdy je prostě potřeba vystoupit ze své komfortní zóny. A od UD jsem prostě chtěla víc, než další nude rtěnku, kterých mám doma deset. 


Rtěnka samotná je super. Dobře a přesně se nanáší a hlavně bezpečně drží tam, kde má a nemusíte se bát, že by se rozpíjela. Rozhodně je sušší, než jak jsem zvyklá, ale stále je dobře nositelná a hlavně vydrží. Sice se lehounce otírá, třeba při pití, ale naprosto minimálně a rovnoměrně, takže to nijak nenarušuje pohodlné nošení. Zvládá pití i lehčí jídlo. Obvykle ji opravuji jen po obědě a výjimečně ještě jednou později odpoledne, když se chystám večer ještě někam jít.

Třpytky ve rtěnce jsou také velké téma. Obecně je nikdo nemá ráda, ale mně zrovna tady dávají smysl. Dotváří ten studen podtón, který mám ráda a sedí mi. Třpytky umí trochu škrábat a někdy se už k večeru těším, až  rtěnku sundám. Ale je to stále v nějakým rozumných mezích a rty večer nejsou nijak suché. 

I přesto, že rtěnka patří k tomu výraznějšímu, co doma mám, nosím ji úplně běžně, klidně i do práce. Ne každý den je na ni nálada, ale rozhodně ji nesuším doma v šuplíku. Jsem moc ráda, že jsem si ji pořídila. 


Tyto tři produkty od Urban Decay u mě dopadly dobře. Největší výhrady mám asi k řasence. Která mě sice nadchla tím, co umí, ale to mazání jí nejde odpustit. Báze mě mile potěšila a jsem ráda, že jsem našla další funkční kousek na má mastná víčka. A hlavně, že se u nás prodává v miniatuře. A rtěnka je takový  nevšední poklad mé sbírky a jsem moc ráda, že ji mám. Tak příště snad i nějaká ta paletka...

Co vy a Urban Decay? Máte něco doma?

25 komentářů:

  1. Ta rtěnka vypadá na rtech dokonale, to bych do ní neřekla :) Já mám od UD jeden monostín, lesk na rty a BB krém, všechno funguje dobře, ale podobně fungující produkty se dají podle mě sehnat i v drogerii :)

    OdpovědětVymazat
  2. Baza pod ocne tiene UD je moj svaty gral. Nastastie mam este stare balenie bez toho blbeho aplikatora a len dufam, ze sa v UD spamataju a zase ten "vymysel" odstrania. Inak baza je uplne top a udrzi mi na vieckach akeholvek tiene. Too Faced sa moze ist schovat 😉

    OdpovědětVymazat
  3. Bázi pod oční stíny bych také chtěla zkusit, ale ta rtěnka za mě ne , namám rada třpytky na rtech

    OdpovědětVymazat
  4. UD primer mám na wishlistu už dlouho a asi to tak i zůstane, protože jsem objevila jeho dokonalou náhradu. Je to Milani Eyeshadow primer, který určitě vyzkoušej, je to pecka! Mám opravdu přemastná víčka a tato báze udrží stín na svém místě bez slévání i celý den. Opravdu doporučuji, už nepoužívám nic jiného.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Milani už jsem to slyšela z více stran. Určitě si ji musím někdy pořídit a také vyzkoušet.

      Vymazat
  5. Tak já používám jako podklad pod oční stíny bázi od Nyxu a jsem moc spokojená ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu mám sice doma také, ale používám ji jen na nějaký "kratší" dny, úplně celý pracovní den bohužel nedá :-(

      Vymazat
  6. Osobně třpytky ve rtěnkách nevyhledávám. Ale je pravda, že bych pár kousků doma našla. Jsou barvy, kde se to vůbec nehodí. Ale zase u studených odstínů jako je tento (a mých podobných co mám doma) mi to zase docela sedí.

    OdpovědětVymazat
  7. Jediné co mě zaujalo, je právě ta rtěnka, která má vážně dokonalý odstín. Rtěnka se třpytkami mi nevadí, ale nesmí jich tam být moc. :)
    Giveaway Saloos

    OdpovědětVymazat
  8. Od UD mam NAKED Smoky, tez miniaturu ras. Perversion a Vice rtenku v odstinu Obssesion v Sheer efektu. Rasenka mi 10x udela skvele rasy a po 11x, uz mi cestuje pod oko. Better than Sex Ti muzu doporucit ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ, tu Too Faced musím určitě brzy vyzkoušet.

      Vymazat
    2. Pro mne Better than Sex rozhodně nedoporučuji, opadává mi pod oko a hrozně dlouho trvá, než se na řasy nanese. Efekt je pak naprosto průměrný. Možná jsem měla vadnější kus, ale rozhodně už do ní nikdy nepůjdu.

      Vymazat
    3. Peti, ja ji nechala jen tak pulroku lezet a trochu mi vyschla a uz se mi s ni pracuje lepe. Jako mokra byla marna :-D

      Vymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  10. od UD nemám zatiaľ nič, ale ten rúž vyzerá úplne skvelo.
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
  11. Perversion mám doma taky v miniatuře, tak se těším, až jí vyzkouším. Dívala jsem se na swatche odstínu Psycho, a mně se prostě nelíbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to hodně specifický odstín, chápu, že ne každému může sednout. Od toho je super, že jich má UD v nabídce sto, takže si tam každý najde to svoje.

      Vymazat
  12. Rtěnka ti moc sluší, i když na mě je to hodně nezvyklý odstín, já raději jedu v nude...mě přijde, že snad se mi obtiskává každá řasenka, co dělám špatně??? jaká je tvoje nej, pokud se mohu zeptat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám nejraději řasenky od Loreal, hlavně ty "wings" řady, ale s tím obtiskáváním je to těžké, někomu řasy rostou tak, že se neustále dotýkají kůže a potom tomu obtiskávání snad ani nejde zabránit. možná se spíše zaměřit buď na voděodolné varianty nebo se poohlédnout po nějakém "topperu", který by to zafixoval. ale ten budou mít spíše dražší značky.

      Vymazat
  13. Červené rtěnky moc nenosím, ale tahle vypadá skvěle :)
    HAUTE BASICS giveaway

    OdpovědětVymazat
  14. Báze od UD mi nejlíp sedí ta Anti age (aspoň podle zkoušek ze vzorečků k paletkám) , a Vice rtěnku mám doma taky. Něco kouzelně neskutečného :) .

    OdpovědětVymazat
  15. Od UD bych ráda vyzkoušela tu řasenku Perversion a paletku Naked :). Ta řasenka má krásný barvu, ale ty třpytky mi tam moc nesedí :(.
    BeautyOfLife blog

    OdpovědětVymazat
  16. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  17. Ta rtěnka je prostě nádherná :)

    Bázi UD teď také testuji, a zatím se mi i s ní slévají stíny:( Nevím, jestli dělám něco špatně. Ráno se nalíčím (taky stíny UD) a odpoledne mám stíny slité. Nevíš, čím by to mohlo být?

    http://denik-doe-lovera.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se osvědčilo dát bázi na oči jako úplně první krok líčení a nechat ji chvilku sednout a poté ještě zapudrovat. mezitím udělat celý obličej a pak až nanášet stíny. Pokud ale ani tohle nepomůže, tak doporučuji poohlédnout se po jiné bázi. I když je UD chválená, tak všem prostě nesedne a třeba budeš překvapená, že najdeš svého oblíbence i v levnějších vodách. Zkus třeba Catrice, Artdeco, NYX..

      Vymazat