pátek 20. ledna 2017

Můžu mít i já vlasy jako celebrita?

Vítám vás u dnešního, možná trochu netradičního článku. A vlastně ani tak netradiční není, protože se svým trápením s mými vlasy píši až moc často. Pokud si celý ten příběh chcete připomenout, mrkněte do jednoho ze starších článků, kde popisuji svůj stav vlasů již od malička. A také tam najdete fotku mého pětiletého já s vlasy až po zadek. :-) 

Vlastně to měla být úplně klasická spolupráce, ale jsem moc ráda, že jsem kromě produktů mohla získat i něco navíc a věřím, že to pomůže třeba i někomu z vás. Konkrétně se jedná o kadeřnictví COLOUR BY NIKOLA a vlasovou kosmetiku J Beverly Hills, která u nás není tak známá, ale vězte, že ji používá například Julia Roberts, Jennifer Lopez nebo Brad Pitt. Produkty již nějakou chvíli testuji a líbí se mi, ale o nich to dnes nebude. Však mě znáte, potřebuji čas, protože až ten ukáže, zda produkty skutečně stojí za to. A tak chci ještě chvíli testovat, ale určitě o nic nepřijdete. 

Dnes se zaměříme na samotný salon COLOUR BY NIKOLA, který tuto kosmetiku u nás nabízí, a především vám povím dojmy z mé první návštěvy, která předčila má očekávání. 


S paní majitelkou a zároveň kadeřnicí Nikolou jsem byla v telefonickém kontaktu již dříve, a tak jsem nadšence do své práce a odborníka na slovo vzaté čekala, ale stejně jsem byla moc ráda, když jsme si mohly popovídat osobně. Moc ráda potkávám lidi, kteří svoji práci milují a je pro ně koníčkem i vášní. Na takových lidech se to hrozně odráží a je s nimi radost spolupracovat. 

Šla jsem se hlavně podívat pěkně na všechny produkty, vyzkoušet i něco, co nemám doma a pří této příležitosti i decentně upravit mé vlasy. 

Asi z mých šamponových recenzí víte, jak s tím vším pořád bojuji. Nic mi nesedí a zkouším jednu značku za druhou. Stejně tak moc dobře vím, že kvalita mých vlasů za moc nestojí a mám je řídké. Což mi tu a tam umí někdo "velmi taktně" připomenout. Nicméně ten stav se nehorší, takže jsem se s tím tak nějak smířila a spíše se snažím najít způsoby, jak to co nejvíc zamaskovat a být spokojená i s tím, co mám. 

Hodně jsem se soustředila na péči, ale často jsem zapomínala na to, že tomu může napomoct i střih a účes. Já a kadeřnice, to také není veselé povídání. Pamatuji si naprosto živě ty scény z teenage let, kdy mě kadeřnice oškubala jako kuře. Sice ona mi to pěkně vyfoukala, ale mně jak se to kroutí na všechny strany, nikdy jsem to poté nedokázala sama zkrotit a byla jsem fakt nešťastná, jak mě ostříhala. Pak jsem asi tak na dalších 15 let zakotvila u jedné dobré duše. Postupem času už jsem jí nemusela nic říkat, vždy mě ostříhala stejně a dalo se s  tím fungovat. Až posledních několik let zpátky mě začalo štvát, že je to pořád stejné a když jsem po kadeřnici chtěla změnu, stejně to vždy dopadlo stejně. Zkoušela jsem tak nové tváře. Ale fakt mě nebavilo každé z nich vykládat, jak vím, že je těch vlasů málo a co všechno jsem na to vyzkoušela a nevyzkoušela. A také se dívat na ty útrpné pohledy, jak jsem chuďátko, že mám takové vlasy a že s tím nejde nic moc vymyslet. Sice tímto vším moc utíkám od tématu, ale chtěla jsem, abyste věděli, co mě vždy trápilo, aby pro vás byla pochopitelnější moje radost, která přijde za chvíli. 

V procesu...

Paní Nikola mi nejen nadšeně povídala o produktech, ale jedním okem mrkla na mé vlasy a hned věděla, co s nimi.  Žádné brečení nad tím, že s mými pěti chlupy toho moc nevymyslíme (jo, vězte, zažila jsem s kadeřnicemi ledacos :-)).

Stříhaly jsme jen minimálně. Nevím, co přesně za kouzla a čáry Nikola použila, ale výsledkem bylo to, mé vlasy zezadu vypadaly bohatší a méně prosvítaly lysiny. Zároveň mi ukázala, až jaký objem můžu na svých vlasech mít. A co především, názorně mi vysvětlila, jak na to a ujistila mě, že to zvládnu sama. Povím vám, bude to chtít cvik, protože nemám její šikovné ručičky, ale částečně je to i ve stylingových produktech J Beverly Hills, která doma mám a musím i takto dopředu vyzradit, že je mám možná o něco radši než samotné šampony a kondicionéry. 

Tohle jsem fakt já? 

A ještě z více úhlů...(vidíte, jak mi svítí oči radostí? :-D)


Možná vás to nedojímá tak, jako mě samotnou, protože pořád to jsou moje vlasy a tisíce lidí je mají daleko lepší, ale udělala jsem pro vás ještě tohle srovnání. První fotka je asi tak tři roky stará, také po zásahu kadeřníkem. Už to vidíte? A ne, opravdu těch vlasů nemám teď víc. Pouze optický klam. :-) 


Ještě jeden můj "problém" jsem s Nikolou řešila. Dělala jsem to tak hlavně dřív, ale pořád to ve mně přetrvává. Ve strachu, abych svým vlasům ještě více neublížila, tak na ně používám jen šampon a ostatních přípravků se bojím. Však mě znáte, kondicionér je pro mě pomalu sprosté slovo a vlastně je téměř vůbec nepoužívám. Naučila jsem se na masky, po kterých jednou za čas sáhnu. A také jsem si navykla na lak a mám samozřejmě doma spoustu věcí, jen je nepoužívám moc pravidelně. 

Nikola mi ukázala, že když má člověk správné produkty a hlavně když s nimi umí zacházet, mohou mi naopak ke krásným vlasům pomoct. Něco jenom na konečky, něco ke hlavě. A hlavně od všeho jen malé množství. Jo, je to věda a mám se také co učit, ale Nikola na mě použila tady tu neskutečnou hromádku a výsledek byl skvělý. A vlasy vydržely v pohodě tři dny, takže jsem je rozhodně neměla zatížené ani zmaštěné.


Celkem 7 produktů. Byť tedy je pravda, že první dva čisticí šampon a výživné sérum se dává jen občas, tak jednou za měsíc. Takže na běžné používání jich zbývá "jen" pět. Šampon, kondicionér, tužidlo ve spreji, pečující mléko na konečky a nakonec zalakovat. 

A tady ještě rychlý pohled na  portfolio J Beverly Hills.

Všude tam byla zrcadla, takže já jsem také všude. :-)

Styling a pánské produkty

Co si z dnešního článku odnést? Především to, že ať už řešíte s vlasy jakýkoliv problém a vůbec nemusí být stejný, jako mám já, existují lidé, kteří znají odpověď na vaše problémy a ještě vám je přednesou s úsměvem na rtech. A paní Nikola rozhodně k těmto lidem patří. Můžete mít vlasů naopak moc a nevědět, co s nimi, nelíbí se vám vaše barva, nevíte, jak je upravit nebo nemůžete najít tu pravou péči pro vaše vlasy. Nebo prostě jen chcete úplně nový účes. Pokud jste z Prahy nebo si plánujete výlet do metropole, určitě vám tuto návštěvu mohu doporučit. Pro mě osobně je to více než jen obyčejné kadeřnictví. 

Více se dozvíte na www.jbeverlyhills.cz nebo Facebooku Colour by Nikola. Přijít můžete jen na poradenství a zkoušku produktů. V takovém případě je cena od 500 Kč. Za střih je to od 1 000 Kč, barva 1 500 Kč a další úkony dle individuální domluvy. 

U mě na blogu se můžete těšit  na recenzi jednotlivých produktů i pokračování příběhu o mých vlasech. Máme totiž s Nikolou hned několik dalších nápadů, co s nimi. Jen se prý nejdříve musím sama naučit vlasy foukat do takto úžasného objemu. :-) Takže jdu trénovat.

Mockrát děkuji PR J Beverly Hills za zprostředkování.

Co vy a vaše historky s kadeřnicemi? Máte tu svoji skvělou nebo s tím také bojujete?

11 komentářů:

  1. To je krásný výsledek, paní kadeřnice je velmi šikovná. :-) A jsem zvědavá na recenze produktů. ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím si, že výsledek je skvělý :) Už teď se těším na další tvé povídání a také recenze produktu. :)
    Giveaway Saloos

    OdpovědětVymazat
  3. Záříš jako sluníčko =) představuju si nějaký modrý nebo červený pruh v takovém to účesu. Jsem zvědavá na další pokračování.

    OdpovědětVymazat
  4. Já ti tak hrozně rozumím! Na mě se vždycky kadeřnice soucitně podívá a prohlásí, že: "vy těch vlasů nemáte málo, jenom je máte hrozně jemný". Pak mi to krásně vyfouká, dokonce to i drží, jenže když se o to pak pokusím sama, mám z toho stejnou zplihlou slámu jako vždycky... :D

    OdpovědětVymazat
  5. Už se začínám těšit na pokračování a recenze produktů. A výsledek je parádní, je vidět, že paní kadeřnice svou práci opravdu umí:-)

    OdpovědětVymazat
  6. 7 produktů, to si neumím představit. :D Já to s kondicionéry mám podobně jako ty. Když ho použiju, vlasy vypadají řidší a dřív jsou mastné a zplihlé, ale bez kondicionéru se zase skoro nedají rozčesat. Já jsem si koupila svůj první bezoplachový kondicionér, je od Bione a překvapila mě konzistence. Je to jen taková vodička, žádný tvarohovitý kondicionér. Myslím, že je pro moje vlasy lepší než klasický, do vlasů se ten bezoplachový tolik nezažere a nezatíží je. Jde prostě o to dát toho málo. Ohledně šamponů se mi osvědčily přírodní - nejsou tam silikony a sice se pak vlasy moc nelesknou, ale zase jsou nadýchanější a nejsou zatížené. Já jsem tu svou pravou kadeřnici nenašla. Jedna mi radila nosit ofinu kvůli zakrytí bed'arů na čele a později mi (ta samá) na můj požadavek "chci sestřih, po kterém vlasy budou působit objemněji", řekla, že objem se sestřihem nedá dodat, prý sestřih s objemem vůbec nesouvisí. :D Tvoje kadeřnice je důkazem, že souvisí. Máš vlasy moc pěkné a je vidět, že máš radost. Byla bych ráda, kdyby sis přečetla mou story o vlasech, už jsem to sem dávala, ale přidala jsem ještě odstavce o účesech, aby to nebylo jen o barvách na vlasy. http://cms.story-of-diana-s-life6.webnode.cz/nase-menu/ Přidala jsem taky víc fotek a rozdělila jsem to barevně: červeně jsou části o sestřizích a fialově jsou části o barvení vlasů. Ta moje neschopná kadeřnice mi taky říkala, že mám vlasy řídké, přitom ostatní kadeřnice mi říkaly, že je nemám řídké, jediné negativum mých vlasů je, že jsou jemné/slabé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. často sahám po přírodních šamponech, ale také to není ono. pokožka je spokojená, ale ty vlasy jsou po pravidelnějším používání prostě hnusné.
      Odkaz na tvůj blog mi bohužel nefunguje, zkus ho případně poslat znovu. Ráda se podívám.

      Vymazat
  7. Nezlob se na mě, ale tahle helmička ti přidává tak 30 let a vypadáš velmi usedle, co zkusit nějaký mladistvý krátký sestřih?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se v tom cítím dobře a kratší setřih určitě ne. to mám trauma z dětství, jak jsem celou základku chodila jako kluk.

      Vymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat