pondělí 30. ledna 2017

Kosmetická statistika (leden)

První letošní měsíc je za námi a je nejvyšší čas se podívat, jak se mi daří plnit šetřící předsevzetí. A musím říct, že nám ta čísla zatím letos vycházejí dobře. Už to jen udržet. Konkrétně se mi doma zabydlelo 19 novinek a spotřebovala jsem 31 kousků. 

Novinky

Povánoční řádění se u mě nekonalo. Ono, obvykle než se já po Vánocích dostanu do Prahy, už je všude všechno vybrakované. Ale nevadí, i tak jsem si pořídila pár kousků a opět se to nějak naskládalo. I když osobně jakékoliv číslo pod dvacet považuji za úspěch a jen málokdy se to podaří.


Nejvíc jsem tak utrácela v Yves Rocher. Tam tradičně nechávám v lednu nejvíce peněz, protože půlka obchodu je s 50% slevou, plus navíc ještě máte 10 % na celý nákup. A tentokrát mi vyšlo ještě vybrání si dárku za nasbíraná razítka. A tak mě tato hromádka normálně hodně drahých věcí vyšla tak na třetinu původní ceny. 


Další větší nákup jsem uskutečnila na Notino.cz. Pořídila jsem si po delší době nějaké novinky od Ryor. Dlouho jsem pokukovala po tvářence od W7. I když musím říct, že po prvním zkoušení jsem hodně zklamaná. A nakonec jsem sáhla ještě po gelu na obočí od Loreal, což je moje stálice.


Kosmetické firmy si v lednu užívaly zimního spánku, a tak ze spoluprací téměř nic nebylo. Dostala jsem pouze další šampon od J Beverly Hills a poté dva zajímavé kousky Sanct Bernhard od eshopu elixi.cz


Tomuhle já říkám běžné drogérkové nákupy a vesměs věci, které jsem opravdu potřebovala.


Na závěr nějaké drobnosti. Vzorek krému Esthederm byl dárek k nákupu svíček, balzám Burts Bees jsem dostala od kamarádky. Top coat od Essence jsem potřebovala nový, protože mi ten starý zatvrdl a na  úplný konec jedna věc pro radost. Rozhodla jsem se vyzkoušet novou tekutou rtěnku od Revlon.

Spotřebováno

Tohle je o poznání bohatější hromádka. V prosinci jsem totiž tolik běžných produktů nespotřebovala, a tak to všechno spadlo do ledna. Navíc takové zimní měsíce jsou hodně o péči a člověk se pořád jen maže a maskuje, a pak se to takhle nastřádá. A opět jsem také vypotřebovala více dekorativky než jsem nakoupila. 


1) Barva na vlasy Loreal - Moje oblíbená a používám ji pořád dokola.

2) Ústní voda Zendium - Stejný případ, vyhovuje mi její jemná chuť a mám již několikáté balení.

3) Tělové mléko Dove - Vyhovuje mi tato nová vůně a celkově je mléko fajn. Mám teď krém ze stejné řady a ten je ještě o kousek lepší.

4) Olej na vlasy Schwarzkopf - Vyhazuji předčasně. Mám ho v koupelně už hodně dlouho a už ho moc nepoužívám. Ten efekt je takový průměrný.

5) Ochrana na vlasy před teplem Tigi - Fajn funkční sprej, jen já si vlasy nežehlím tak často, takže po třech letech vyhazuji předčasně. Už si to na vlasy dávat nechci.


6) Sprchový gel Dermacol - Tohle je hodně kontroverzní vůně a musím se přiznat, že jsem ji vypotřebovala jako mýdlo na ruce. 

7) Antiperspirant Dove - Docela jsem si teď na spreje zvykla a zvlášť tato parfemace je skvělá. Jen mě štve, že ty spreje prostě vydrží tak půlku toho, co dá kulička nebo stick.

8) Tonikum The Body Shop - Moje velké překvapení, protože jsem nečekala, že takhle skvělé tonikum najdu právě u této značky. Rozhodně jsem ho neměla naposledy.

9) Sprchový gel Yves Rocher - Moje nejpoužívanější značka sprchových gelů, takže není co řešit. Tohle byla ještě předloňská vánoční limitka.

10) Čisticí gel Avon - Vyhovoval mi svojí decentní parfemací i skvělými odličovacími vlastnostmi. Určitě jeden z nejpovedenější produktů této značky.


11) Odličovací olej Saloos - Ještě o něm bude řeč v samostatné recenzi, ale jsem z něj stále taková rozpačitá. Asi to úplně nebude můj nejoblíbenější způsob odlíčení.

12) Maska na vlasy Loreal - Máloco z drogerie dokáže uspokojit mé náročné vlasy. Tato maska je výjimka potvrzující pravidlo. Hodně mě bavila a ráda si ji koupím znovu.

13) 14) Masky Lirene - Byla o nich řeč nedávno. Nejsou špatné, ale ani žádný must have. Asi si je znovu kupovat nebudu.

15) Čisticí pásky Nivea - Jedna taková klasika. Nikdy nesmí chybět.


16) Odličovač očí Sephora - Měla jsem ho už dvakrát. Odličuje naprosto skvěle, jen bohužel mé oči si s ním úplně nerozumí a občas mě štípe. 

17) Urychlovač schnutí laků na nehty OPI - Naprosto úžasná věc, která dokáže usnadnit celou lakovací rutinu. Jen je po čertech drahý, ale našetřím si na něj znovu.

18) Krém na ruce Amai - Byl fajn, dobře fungoval, nebyl přehnaně mastný. Ale asi vyloženě znovu ho mít nemusím.

19) Krém na ruce Douglas - Mile překvapil, protože u této značky primárně krémy na ruce nehledáte. Tento byl dobře hydratační, příjemně voněl, rychle se vstřebal. Opravdu mě bavil.


20) Tělové mléko Loccitane - Zrovna tohle mě moc nebavilo. Neseděla mi ta vůně a ani za boha to nešlo z této lahvičky vytřepat.

21) Krém na nohy Loccitane - Byl fajn, ale víte co, Balea za zlomkovou cenu to zvládne ještě lépe.

22) Pleťový krém Loccitane - Ten mě naopak nadchl. Byl hodně výživný, ale na mrazivá lednová rána to byla značka ideál.

23) Sprchový olej Loccitane - Příjemná voňavá věc.

24) Srchový gel Loccitane - Nápodobně. Klasický sprcháč, ale s úžasnou relaxační vůní.


25) Korektor Maybelline - Dost možná můj nejoblíbenější korektor vůbec. Minimálně na pupínky a jiné nedokonalosti. A oni ho klidně přestanou prodávat. :-(

26) Gel na obočí Loreal - Můj nejoblíbenější kousek, který kupuji pořád dokola.

27) Řasenka Avéne - Úžasná, jedna z mých nejoblíbenějších. Dokáže udělat úžasný efekt dlouhých a natočených řas.

28) Balzám na rty Hempz - Úžasný balzám. Dokázal vždy dát rty do pořádku a když na to přišlo, hodil se i na jiná suchá, popraskaná či podrážděná místa. 

29) Linky Sephora - Nápad s balením je určitě super, ale obsah samotný nic moc. Linky se během dne rozmazávaly.

30) Lak na nehty Essence - Výborný top caot. Sice vždy do roka začne dělat takové nitky, ale za těch 80 Kč si ho prostě koupím znovu.

31) Lak na nehty Paws by Eddie - Takový omyl. Na alternativní ručně dělané laky na nehty asi nejsem ta pravá cílovka. 

Leden je za námi a v únoru bych ráda tento trend dodržela. Minimálně lahvičky s pečující kosmetikou musím omezit. Mám jich doma hrozně moc. Na druhou stranu, již čtyři měsíce po sobě jsem vždy vyhodila více dekorativky než nakoupila. Takže si to tak trošku volá po větší obměně. Tak uvidíme, co nám únor přinese. :-)

Zvládli jste něco ulovit v lednových slevách?

16 komentářů:

  1. No to mi neříkej, že korektor od Maybelline přestali prodávat. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem to vůbec nestihla zaznamenat, ale před nedávnem mi to sem do komentářů psalo několik čtenářek a pak když jsem se dívala v drogerii, tak je místo něj korektor v tyčince. :-(

      Vymazat
    2. Ja jsem ho taky nedavno hledala v drogerii a nenasla, tak hledam nejakou nahradu a zatim nic moc :(

      Vymazat
  2. No to mi neříkej, že korektor od Maybelline přestali prodávat. :(

    OdpovědětVymazat
  3. Tu barvu na vlasy jsem taky používala a souhlasím s tebou, že je supeer :) BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  4. Pečující kosmetiky mám taky mraky, už jsem si musela dát stopku, taky aby se mi to nekazilo, nerada vyhazuju. Mně naopak odličovací oleje od Saloos moc vyhovují, oči a rty odličuju zvlášť, pak na vlhký obličej použiju ten olej, spláchnu a pak použiju gel a Clarisonic.

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám od značky Zendium zase zubní kartáček. :) V Yves Rocher jsem ve slevách koupila průhledný lak na nehty a lesklou rtěnku. Ten tvůj olej na vlasy Gliss Kur vypadá úplně stejně jako jeden tělový olej od Garnier, který mám doma a už 2 roky se snažím ho spotřebovat. :D

    http://kliknisem.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem ani moc nelovila, mám hodně velké zásoby, tak to chtělo oddych a celkem se mi ho i povedlo dodržet:-) Máš parádní spotřebu, kéž kdyby se to takhle dařilo i mně.

    OdpovědětVymazat
  7. Koukám , že spotřebovávat stíháš na jedničku, také se snažím ať se mi doma nepovalují hromady načatých věcí :-) Já si teď hrozně oblíbila plátýnkové masky a už mám spotřebované 3 :-D

    OdpovědětVymazat
  8. Taky to tak mám - přijde zima a prááásk! Spotřeba kosmetiky jak malý zájezd a mažu a mažu a mažu :-D
    A co se lednových nákupů týče... Mě se nějak nedaří vychytat, aby věci, které mi dojdou a potřebuju doplnit, byly ve slevě. Vždycky trefím na plnou pálku :-D

    Bebe
    blog Růžový chroust

    OdpovědětVymazat
  9. Dermacol sprcháč tuto vůni jem naprosto milovala. Saloos odličovač mi popravdě vyhovovalo jeho zpusob odlicování :)
    Giveaway Saloos

    OdpovědětVymazat
  10. To tělové mléko od Loccitane mi naopak přišlo skvělé a asi si pořídím i plné balení :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
  11. Odličovací oleje Saloos mi taky vůbec nevyhovují, používám navlhčený vatový tampon pokapaný olejem Saloos (meruňkový, mandlový...) a to je naprosto super! Zrovna tak Loccitane není můj šálek čaje...

    OdpovědětVymazat
  12. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  13. Ja mám rada odličovanie oleje od Saloos aj keď v poslednej dobe som si skôr zvykla na dvojfázovú micelárku od Garnier.

    Lavandula Diary

    OdpovědětVymazat