pátek 16. prosince 2016

Vlasová péče na mastné vlasy od Loreal

Nová vlasová řada Elseve Extraordinary Clay vzbudila velký rozruch a mnoho blogerek si ji vozilo z Německa ještě dříve, než vstoupila i na náš trh. Zaujala i mě, a to i přesto, že jsem již dávno nad běžnými značkami z drogerie zlomila hůl. S mými vlasy je to opravdu problematické a všechny běžně dostupné značky už mám vyzkoušeny křížem krážem a prostě mi nesedí. Stejně tak jsem ale nepoučitelná, a tak jsem se rozhodla tuto novinku vyzkoušet. Třeba mi příměs jílu bude sedět. 


Začněme šamponem a kondicionérem, se kterými to bude velmi rychlé. Jo, jsem fakt hloupá, že to pořád musím zkoušet, ale je to tak. Šampony Elseve už jsem v minulosti měla mnohokrát a některé mi i seděly. Dlouho jsem používala třeba jejich variantu na lupy, která byla skvělá. Jenže moje vlasy již jejich recepturu znají a je jedno, že má lahvička novou barvu a rádoby nové složení, mé vlasy to již neberou. 



Ke kondicionéru jsem se vlastně vůbec nedostala, a to proto, že jsem měla vlasy mastné už po šamponu. Jo, šampon na mastné vlasy mi vlasy zmastil. 

Je to prostě taková ta klasika, jak mé vlasy reagují na šampon, na který si zvykly. Po umytí je to docela fajn, ale do druhého dne je můžu mýt znovu. A ideálně něčím jiným. Po pár pokusech jsem to tedy vzdala.



Neberte to ale jako vyloženě negativní recenzi. Pokud naopak patříte k těm, co Elseve šampony milují, sedí vám a navíc máte spíše mastnější vlasy, s klidem běžte do nich. Technicky špatné nejsou a pokud máte z minulosti dobré zkušenosti, neměla by vás vykolejit ani tato novinka.


Přejděme však k nejvíc vtipnému produktu, který tato řada nabízí. S maskou je fakt sranda a i kdyby to mělo být jen kvůli tomu, musíte si ji pořídit. 

Maska se používá trochu jinak než je u těchto produktů obvyklé. Nanášíte ji ještě předtím, než si jdete vlasy mýt a aplikujete je především ke kořínkům a na vlasovou pokožku. Necháte pár minut působit, poté smyjete a teprve pak jde na řadu šampon. 


Maska krásně voní a nanášení je sranda. Určitě by se to dalo využít i při Halloweenu. Nahodí vám to takový zeleno šedivý nádech a ještě vlasy jakoby ztvrdnou. 

Vymýt to jde dobře, i když splachujte opravdu poctivě. Už když nanášíte šampon, tak cítíte rozdíl. Vlasy už jsou viditelně odmaštěné a šampon úplně jinak chytá a pění. 

Celkově jsou vlasy poté takové vzdušné, jemné a příjemné. Také to trochu prodlouží dobu mezi jednotlivými mytími. 

Tento produkt mě baví. Jen škoda, že ubývá hrozně rychle. Krabička je podle mě tak na pět až šest použití. Ale stejně si ji koupím znovu. 


Na závěr je tady suchý šampon, ke kterému mám takový zvláštní vztah. Podvědomě cítím, že fakt není dobrý a všichni milovníci Batiste by ho hromadně hodili do koše. Ale já ho přesto používám docela pravidelně a prostě mi vyhovuje. 

Zmínit musím jeho vůní, která je neskutečná. Sladká, květinová, fakt pecka. Co se účinků týče, je to celé takové ,,slabší", a to ve všech směrech. Což je tedy paradoxně i výhoda.

Za prvé vůbec nezanechává bílý a ani matný povlak. Já mám vlasy černé a ještě mám ráda, když se hodně lesknou, a tak jsem v tomhle ohledu na suché šampony hodně přísná. Tento to zvládá na jedničku. 

Jestli pomůže eliminovat mastné vlasy? No, musíte ho aplikovat fakt v předstihu a jen v těch případech, kdy není ještě úplně zle. Je to spíše jen pro takové letmé osvěžení, kdy to pěkně dodá objem a vlasy jsou o poznání čerstvější. Ale v případě, když už je hříva mastnější, tak s tím Loreal nehne. 

A nakonec mi přijde, že je daleko šetrnější k vlasové pokožce. I na to jsem hodně háklivá a nerada používám suché šampony příliš často, protože cítím, že pokožku zatěžují a ta je náchylnější ke svědění. Loreal můžu používat i obden a nic špatného se neděje. 

Doporučit či nikoliv? To je fakt těžké. Jak už jsem psala výše, pokud ve velkém používáte Batiste a zachraňujete si pravidelně mastnější vlasy, tak vám Loreal nebude stačit a není to nic pro vás. Pokud ale stejně jako já hledáte spíše jen něco decentnějšího pro nějaké letmé osvěžení, je ve finále fajn. 

Dnes to tedy bylo opět velmi různorodé. Abych to shrnula. Šampon a kondicionér je skvělý jen pro fanoušky Elseve. Za mě bohužel ne. Nejlepší ze všeho je maska. Pokud máte mastnější vlasy, určitě ji vyzkoušejte. Minimálně za tu srandu to stojí. Se suchým šamponem je to komplikovanější, ale pokud se spokojíte jen s letmějším osvěžením, vyloženě propadák to není. 

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji PR Loreal.

Už jste stihli tuto novinku vyzkoušet? A jak produkty sedí vám?

11 komentářů:

  1. to ma mrzí, že ti šampón určený na mastné vlasy ešte vlasy zmastnil :( mne veľmi vyhovuje, práve som si kúpila druhé balenia šampónu a balzámu :) ešte aj na tú masku si ma nalákala :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  2. Šampon a kondicionér právě používám a mým vlasům sedí, takže koupím znovu. Co mně ale vůbec nenadchlo je suchý šampon, ten jsem si koupila před pár dny, takže docela čerstvý úlovek, ale zatím zklamání, funguje leda tak na osvěžení a provonění vlasů, jinak mi přijde k ničemu. Ale určitě si koupím ještě masku, ta mně hodně láká.

    OdpovědětVymazat
  3. No já Elseve ještě vubec nezkoušela, takže bych mohla zkusit mám docela problém s mastícími se vlasy, tak třeba pomůže.

    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. Ta maska na mě působí tak, že musí ale v konečném důsledku tu kůži na hlavě ještě víc odmastit a ta na to pak bude reagovat ještě větším maštěním.

    OdpovědětVymazat
  5. Upřímě tuhle řadu vidím poprvé. Zaujala mě maska svým nanášením. Pak možná suchý šampon, ale asi zůstanu věrná svýmu Batiste. No uvidím až půjdu do drogerie pro nové přípravky na vlasy.:) Ted mám všeho zásobičku.:)

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem si ten šampon koupila a přestože nemám vyloženě mastné vlasy, taky mi je nějak mastí, kéž bycha ty pochvalné recenze nedala.

    OdpovědětVymazat
  7. Ja jsem kdysi mela jiny sampon pro rychle se mastici vlasy Elseve a mne vyhovoval, navic se vlasy hezky leskly. Momentalne používám prirodni sampony, chci zkusit i Milvu pro rychlejsi rust vlasu. Jinak mne vlasy zase mastily sampony od Nivey.

    OdpovědětVymazat
  8. Ja som si tiež kúpila ten šampón, ale za mňa teda tiež mínus..
    Girl with pink nails

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  10. ja tento rad používam a som s ním veľmi spokojná... no je pravda, že tá maska nevydrží dlho, ale stojí to za to :) inak ten predpísaný čas pár minút ja nedodržiavam, to je zbytočné míňanie masky, nič to za pár minút neurobí - aspoň mne... ja si ju nechám aj dve hodiny a potom umývam vlasy a je to eňo ňuňo :) :)

    OdpovědětVymazat
  11. Plánovala jsem si tuhle řadu Elseve taky koupit. Vyzkouším a uvidím. Ale ty červené pro barvené vlasy zase tak špatné nebyly.

    OdpovědětVymazat